- 12 Σεπ 2021, 20:46
Μετά τους πανηγυρισμούς

και τον ορυμαγδό τρολιάς ας τοποθετηθώ και για την μάχη των πρωτοπόρων.
Το περιστατικό δεν είναι ένα αλλά δύο.
Στην εκκίνηση μάχονται για θέση στο δεύτερο σικέιν, είναι δίπλα δίπλα από πριν την στροφή.
Ο Max από την εσωτερική δεν αφήνει χώρο στον Λούη, νομίζω ακουμπούν λίγο και οι τροχοί και ο Hamilton κόβει εκτός για αποφυγή σύγκρουσης και εν τέλει χάνει μια θέση από τον Norris. No further action από τους αγωνοδίκες (διαφωνώ αλλά ποιος είμαι εγώ).
Στην στουκα τώρα ο Verstappen είναι πίσω στην είσοδο της στροφής και φτάνει μέχρι τις μπροστά ρόδες του Λούη.
Ο Hamilton δεν αφήνει επαρκή χώρο, ο Max (δικά του λόγια) θεωρεί ότι χωράει και συνεχίζει, καβαλάει το sausage kerb και εν τέλει την Mercedes του Hamilton. Φυσικά θα μπορούσε να κόψει το σικέιν όπως ο Hamilton στο προηγούμενο περιστατικό.
Βάσει της απόφασης στο 1ο περιστατικό οποιασδήποτε ευθύνη/ποινή στον Hamilton θα ήταν τόσο γελοία που δεν θα την επέβαλε ούτε 3μελης επιτροπή Horner, Marko, Geo.
Εφόσον ο Verstappen έκρινε λανθασμένα ότι χωράει και λόγω του kerb έπεσε πάνω στον Λούη ορθώς τιμωρήθηκε με τρεις θέσεις.
Όσον αφορά την δική μου άποψη, στην πρώτη περίπτωση ο Max δεν αφήνει χώρο, καραμπινάτο 5 sec πέναλτι και στην δεύτερη ο Λούης δεν αφήνει χώρο άρα 5 sec πέναλτι (υπάρχουν ελαφρυντικά του τύπου δεν ήταν ακριβώς δίπλα του που λένε οι αγωνοδίκες, αλλά και πάλι η ουσία είναι ότι δεν αφήνει χώρο).
Η τελευταία παράγραφος είναι βάσει του δικής μου έμπνευσης κανονισμού ότι εφόσον ξέρεις ότι είναι εκεί δώσε χώρο δεν θα εξαφανιστεί. Όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές δεν ξέρουμε τι ακριβώς λέει ο κανονισμός και ποιο είναι το δίπλα και ποιο όχι. Εικασίες κάνουμε όλοι.
ΥΓ1: Στην 1η περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω που πρέπει να είσαι για να δικαιούσαι χώρο βάσει αγωνοδικών πραγματικά

ΥΓ2: 5 sec ποινή αν συνεχίζεις, 3 place grid drop αν εγκαταλείψεις στο συμβάν.
McLaren