Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#795048 Μου αρέσει που μιλάτε για τεχνικούς εδώ μέσα, ενώ ασχολείστε συνήθως με τους υπαλλήλους που οδηγούν.

Εμένα, επειδή μου αρέσουν οι υπάλληλοι που κατασκευάζουν, στην Ferrari υπήρχουν κάποιοι κύριοι που είναι 1000 φορές πάνω από τα πιλοτάκια.

Τον κύριο ποιος τον ξέρει;

Εικόνα

Αυτός (που έφτιαχνε κινητήρες V10 1000 ίππων - άντε να σας βοηθήσω) μαζί με 1500 άλλους υπαλλήλους κέρδισαν 6 συνεχόμενα ΠΠΚ (1999-2004), όχι ο Σουμάχερ μόνος του!!! :rtfm: :rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#795052 Για να αναδειχθούν οι 1.000 ίπποι χρειάζεται ένας σουμάχερ.
Για να αναδειχθεί ένας σουμάχερ χρειάζονται 1.000 ίπποι (και ανάλογο αμάξι γενικότερα προφανώς).
Διαλέχτε.
Ή μάλλον, γιατί να μην υπάρχει ο συνδυασμός των παραπάνω;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
REALZEUS έγραψε:Εμένα, επειδή μου αρέσουν οι υπάλληλοι που κατασκευάζουν, στην Ferrari υπήρχουν κάποιοι κύριοι που είναι 1000 φορές πάνω από τα πιλοτάκια.

Ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω με τιποτα την εμμονη σου να συγκρινεις ανομοια επαγγελματα και μαλιστα να προσπαθεις να βγαλεις νικητη αναμεσα τους. Ακομα χειροτερα, μειωνοντας το 1 επαγγελμα απο τα 2 που αποφασισες να συγκρινεις.

Να μας πεις οτι ο ταδε μηχανικος ειναι καλυτερος απο τον δεινα ή ομοιως να συγκρινεις 2 οδηγους μεταξυ τους, δεκτο. Αυτο που κανεις απλα δεν εχει λογικη!
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#795084 Ο ιταλικος τυπος εχει ηδη τελειωμενο τον μπινοτο...ισως ειναι απλα μια πιεση προς την ομαδα για να γινουν εσωτερικες αλλαγες,ισως οντως υπαρχει προεργασια για να φυγει ο μπινοτο απο την θεση αυτη.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#795100 Εγώ προτείνω τώρα στο Μουντιάλ να βγάλουμε τον αληθινό πρωταθλητή που θα είναι ο κατασκευαστής των παπουτσιών των σκόρερ. 32 γκολ η Πούμα, την έσκισε την Αντίντας που είχε 28 και την Αλυσίδα Ελβιέλα με 25. Τί; Έχετε δει σκόρερ ξυπόλητο; Ξέρετε πόσο κοπίασαν όλοι για να βαρέσει το πέναλτι ο Πενάλντο;

Fact checking: Σε σχεδόν 1100 αγώνες Φ1, έχουμε 300 1-2 άρα στο 70% των αγώνων αν ο ένας υπάλληλος δεν υπήρχε η δουλειά των άλλων 1000 θα είχε πάει στα σκουπίδια και θα κέρδιζαν οι άλλοι 1000 υπάλληλοι. Ναι και ο μπουφετζής και η καθαρίστρια είναι χρήσιμοι και αξιοσέβαστοι αλλά ένας υπάλληλος είναι σημαντικότερος από τους άλλους. Και ο Μπινότος ακόμα δεν το έχει καταλάβει αυτό. Θα του άξιζε του χρόνου να τρέξει με Σάινθ Σβάρτσμαν να δει ποιο είναι το λάθος του.

BTW επειδή βλέπω να αναφέρεται συχνά ο Στάινερ. Πέρα από τον Netflix friendly χαρακτήρα του καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για τον team manager που είχε 2 ώριμους οδηγούς τους έδιωξε και πήρε 2 ρούκις το 2021 γιατί κοιτούσε στο μέλλον και το 2023 θα τρέξει με δύο πρώην συνταξιούχους;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
George_Prix έγραψε:Να μας πεις οτι ο ταδε μηχανικος ειναι καλυτερος απο τον δεινα ή ομοιως να συγκρινεις 2 οδηγους μεταξυ τους, δεκτο. Αυτο που κανεις απλα δεν εχει λογικη!

Λογική δεν έχει αυτό που κάνετε με τις συγκρίσεις πιλότων, όταν είναι σε διαφορετικά μονοθέσια. Όλοι μας ξέρουμε νομίζω ότι το μονοθέσιο κάνει την διαφορά. Οπότε οι συγκρίσεις κορυφαίων πιλότων, εξαρτώνται περισσότερο από τα αυτοκίνητα που οδηγούν, όχι τόσο από τις δυνατότητες των ίδιων. Για αυτό επιμένω στην ομάδα και στους μηχανικούς. Αυτοί βγάζουν πρωταθλητή!!! :rtfm:

Corto Maltese έγραψε:Εγώ προτείνω τώρα στο Μουντιάλ να βγάλουμε τον αληθινό πρωταθλητή που θα είναι ο κατασκευαστής των παπουτσιών των σκόρερ. 32 γκολ η Πούμα, την έσκισε την Αντίντας που είχε 28 και την Αλυσίδα Ελβιέλα με 25. Τί; Έχετε δει σκόρερ ξυπόλητο; Ξέρετε πόσο κοπίασαν όλοι για να βαρέσει το πέναλτι ο Πενάλντο;

Fact checking: Σε σχεδόν 1100 αγώνες Φ1, έχουμε 300 1-2 άρα στο 70% των αγώνων αν ο ένας υπάλληλος δεν υπήρχε η δουλειά των άλλων 1000 θα είχε πάει στα σκουπίδια και θα κέρδιζαν οι άλλοι 1000 υπάλληλοι. Ναι και ο μπουφετζής και η καθαρίστρια είναι χρήσιμοι και αξιοσέβαστοι αλλά ένας υπάλληλος είναι σημαντικότερος από τους άλλους. Και ο Μπινότος ακόμα δεν το έχει καταλάβει αυτό. Θα του άξιζε του χρόνου να τρέξει με Σάινθ Σβάρτσμαν να δει ποιο είναι το λάθος του.

BTW επειδή βλέπω να αναφέρεται συχνά ο Στάινερ. Πέρα από τον Netflix friendly χαρακτήρα του καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για τον team manager που είχε 2 ώριμους οδηγούς τους έδιωξε και πήρε 2 ρούκις το 2021 γιατί κοιτούσε στο μέλλον και το 2023 θα τρέξει με δύο πρώην συνταξιούχους;

Στο Μουντιάλ βγαίνει η καλύτερη ομάδα. Βγάζουν κι έναν MVP (νομίζω δηλαδή). Το ίδιο ισχύει και στην F1. Προχθές όταν ρώτησαν τον Μαξ αν είναι ατομικό το άθλημα, διόρθωσε τον δημοσιογράφο (που επέμενε κιόλας ότι αυτός οδηγεί, άρα είναι ατομικό), ότι για να τρέξει, έχει μια τεράστια ομάδα από πίσω!

"Verstappen was asked if F1 is an individual game or a team sport.
“Team sport!” was the adamant reply.
Pointed out to him that it is the individual driver who scores the points, he said: “That’s right, but of course a lot of people work on your car in the factory and on the track. Everything also has to be prepared.
“It’s about two cars of course. As a team you want to score as many points as possible. It is definitely a team sport. Of course I’m alone in the car, but there is a lot involved.”"
https://www.planetf1.com/news/max-verst ... aulo-snub/

Στα δικά μας. Τσίρκο Μεντράνο: https://www.formula1.com/en/latest/arti ... lVGOq.html
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
REALZEUS έγραψε:Λογική δεν έχει αυτό που κάνετε με τις συγκρίσεις πιλότων, όταν είναι σε διαφορετικά μονοθέσια. Όλοι μας ξέρουμε νομίζω ότι το μονοθέσιο κάνει την διαφορά. Οπότε οι συγκρίσεις κορυφαίων πιλότων, εξαρτώνται περισσότερο από τα αυτοκίνητα που οδηγούν, όχι τόσο από τις δυνατότητες των ίδιων. Για αυτό επιμένω στην ομάδα και στους μηχανικούς. Αυτοί βγάζουν πρωταθλητή!!! :rtfm:

Το οτι κυριως το μονοθεσιο καθοριζει τον πρωταθλητη ειναι γεγονος. Αυτο ομως δε σημαινει οτι ολοι οι οδηγοι ειναι το ιδιο, επειδη αυτος με το καλυτερο μονοθεσιο θα κερδισει τελικα.

Στην τελικη ειναι θεμα ταυτισης του καθενος απο εμας. Εμενα δε θα μου ελεγε τιποτα απολυτως να σχεδιαζω μονοθεσια και να βιδωνω μπουλονια ενω απο παιδακι ηταν ονειρο ζωης να οδηγησω ενα απο αυτα τα κτηνη. Ουτε καν θα ρωτουσα ποιος το σχεδιασε :s_tongue
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#795199 Δια με Μορμπιντελι και Καπελι το σήκωνε η rbr φέτος? (Προφανώς στα νιάτα τους)

Max Verstappen
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
George_Prix έγραψε:Στην τελικη ειναι θεμα ταυτισης του καθενος απο εμας.

Συμφωνούμε! Εσύ όμως βλέπεις μηχανοκίνητο αθλητισμό επειδή γουστάρεις τον οδηγό ή επειδή γουστάρεις τα αυτοκίνητα; Προσωπικά δεν το βλέπω ως άθλημα, δεν με ενδιαφέρει ο αθλητισμός και για αυτό δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο ή στίβο (μπάσκετ μόνο έβλεπα ως Αρειανός, επί εποχής Γκάλη και Αυτοκρατορίας - σήμερα αν με ρωτήσεις δεν ξέρω ούτε έναν παίκτη του Άρη). Ο μηχανοκίνητος για μένα είναι κόντρα μεταξύ των μηχανολόγων. Είμαι Ferrari (F1 και WEC), Toyota (WRC- παλιότερα Lancia φυσικά) και Ducati (Moto GP). Αγαπώ τα μηχανήματα και αυτούς που τα φτιάχνουν. Οι οδηγοί μου είναι αδιάφοροι... Αν ήθελα να δω αθλητές, θα έβλεπα 100-200-400 μέτρα, που τρέχουν με τα πόδια. Με τα πόδια δεν πάω πουθενά, για αυτό δήλωσα Τεθωρακισμένα στην Σχολή. Στην μάχη θα πάμε ξεκούραστοι. :lol: Καβάλα πάμε στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάμε (δεν προσκυνάμε, επειδή είμαστε άθεοι, απλά έτσι λέει το γνωμικό). :iconcool:

Και για να μην νομίζεις ότι θεωρητικολογώ, πριν χρόνια στις Σέρρες είχε έρθει το Pescarolo-Judd του Le Mans που έσπασε το απόλυτο ρεκόρ (1.08) και ήταν εκεί ο ίδιος ο Collard. Του μίλησα 2-3 λεπτά και μετά πήγα και μίλησα (προσπάθησα) με τους μηχανικούς. Ο οδηγός δεν είχε κάτι να μου πει (μας έλεγε απλά πόσα χλμ έπιανε στην ευθεία Μουλσαν και πόσα άλογα είχε), οι μηχανικοί είχαν άπειρα πράγματα να μου μάθουν για τα αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα αγαπώ, όπως είπα. Δυστυχώς όμως δεν μιλούσαν καλά αγγλικά και ήταν μια φαρσοκωμωδία η συνομιλία μας... :lol:

Εσύ μπορεί να θέλεις να γνωρίσεις έναν πιλότο της F1. Εγώ θέλω να γνωρίσω έναν μηχανολόγο κινητήρων της Ferrari, όχι τον Λεκλέρκ. :iconcool:

ΥΓ: Μια Ferrari θέλω, όχι κολλητηλίκια με τους δοκιμαστές της Ferrari. :roll:

Geo f1 έγραψε:Δια με Μορμπιντελι και Καπελι το σήκωνε η rbr φέτος? (Προφανώς στα νιάτα τους)

Max Verstappen

Θα το σήκωνε με Leclerc και Sainz. Αυτό σου απαντάει, νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
REALZEUS έγραψε:Εσύ όμως βλέπεις μηχανοκίνητο αθλητισμό επειδή γουστάρεις τον οδηγό ή επειδή γουστάρεις τα αυτοκίνητα;

Στην ουσια γουσταρω τη γρηγορη οδηγηση. Για αυτο το μονο που με νοιαζει ειναι ποιος οδηγαει γρηγοροτερα εκει μεσα. Ποσως με ενδιαφερει ποιος μηχανικος εφτιαξε το καλυτερο σασι ή τον καλυτερο κινητηρα.

REALZEUS έγραψε:Θα το σήκωνε με Leclerc και Sainz. Αυτό σου απαντάει, νομίζω.

Το οτι η ομαδα σου πληρωνει παντα πανακριβους οδηγους (οποτε θεωρητικα καλυτερους) επισης θα επρεπε να σου δωσει μια απαντηση. Η ιδια σου η ομαδα ξερει πως το να φτιαξει κορυφαιο μονοθεσιο ισως να μην ειναι αρκετο αν δεν ειναι πισω απο το τιμονι ενας οδηγος ικανος να το ξεζουμισει!

Επισης οτι οι οδηγοι πληρωνονται 100 φορες περισσοτερα απο τους μηχανικους, δειχνει ποιοι ειναι οι πρωταγωνιστες του σοου!

Επαναλαμβανω:
Δικαιωμα σου να ταυτιζεσαι με τους μηχανικους και την ομαδα. Εγω σταθηκα στον τροπο με τον οποιο μειωνεις συχνα τους οδηγους και στην ατοπη συγκριση με τους μηχανικους, στην οποια καταληγεις οτι μηχανικοι > οδηγοι...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:Στην ουσια γουσταρω τη γρηγορη οδηγηση. Για αυτο το μονο που με νοιαζει ειναι ποιος οδηγαει γρηγοροτερα εκει μεσα. Ποσως με ενδιαφερει ποιος μηχανικος εφτιαξε το καλυτερο σασι ή τον καλυτερο κινητηρα.
..

Ούτε αυτό ακριβώς, γιατί αν ήταν έτσι τα χρόνια που κυριαρχούσε η Mercedes θα ήσουν με τον Χάμιλτον. :lipsealed:

:lol: :lol:

Οι περισσότεροι από εμάς υποστηρίζουμε ομάδα. Δεν είμαστε με τον οδηγό. Ο οδηγός αλλάζει η ομάδα όχι.

Αν είσαι Μπαρτσελόνα λυπηθηκες που έφυγε ο Μέσι για την Παρί, αλλά συνεχίζεις να υποστηρίζεις Μπάρτσα.
Εσύ βρε Γιώργο χθες Μπάρτσα, σήμερα Παρί και αν αύριο πάει στην Ρεάλ, θα είσαι και Ρεάλ γιατί είναι ο Μέσι εκεί; Δεν βγάζει νόημα αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
REALZEUS έγραψε:Θα το σήκωνε με Leclerc και Sainz. Αυτό σου απαντάει, νομίζω.

Ας το πάμε αλλιώς. Φερράρι 2022 με Μαξ, Λεκλέρκ και RBR με Πέρες, Σάινθ. Ο τίτλος θα είχε κριθεί πριν το καλοκαίρι υπέρ της Φερράρι και τώρα θα έλεγες τί αμαξάρα έφτιαξε ο Λουΐτζι ο μπουζόκλειδος. Η πραγματικότητα λέει ότι την αμαξάρα την έφτιαξε ο Τζόναθαν ο μουτζούρης επειδή απλά κάποιοι σωστά αποφάσισαν ότι δε φτάνουν οι 999 αν ο 1000 δεν έχει χερούκλες.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#795262 Το άθλημα εννοείται ότι είναι ομαδικό, αυτό δεν σηκώνει κουβέντα. Αλλά όταν θα γίνει η στραβή, θα είναι πάντα ατομικό το σφάλμα, είτε οδηγικό λάθος, είτε γκάφα στο πιτστοπ, είτε λάθος στη στρατηγική, είτε είτε είτε

Και παρόλο που είναι ομαδικό, πάντα κάποιος θα κάνει τη διαφορά, είτε είναι ο επικεφαλής αεροδυναμικής, ο επικεφαλής κινητήρα, ο οδηγός κοκ

Μπορείς να δώσεις μία Toleman σε έναν ρούκι στο Monaco και με καταρρακτώδη βροχή να τερματίσει 2ος, μπορείς να δώσεις και ένα υπερμονοθέσιο σε κάποιον άλλον και να βγει 3ος στο πρωτάθλημα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#795266 Εννοείται ότι είναι ομαδικό. Απλά είναι ομαδικό στο επίπεδο του ΕΝΟΣ οδηγού. Μια χαρά ομαδικός είναι ο τίτλος του Φερστάπεν. Το άθροισμα των 2 ομαδικών προσπαθειών είναι ένα travesty που υπάρχει για να μην γίνονται ακραίες στρατηγικές στο βωμό της νίκης και ταυτόχρονα να έχουν ένα κίνητρο οι backmarkers