Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#622690 Μεχρι τωρα ειμαι σχετικα ευχαριστημενος απο τον Αλονσο στο Ντακαρ.

Του μενουν 2 μερες για να καταφερει να βγαλει τη λεξη σχετικα απο το μυαλο μου...

Το νου σου Ναντο :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#622887 Αρχικα να πω μπραβο στο γερο-Σαινθ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ. Τον ειχε τον αγωνα απο την πρωτη στιγμη και ειδικα τις τελευταιες μερες κοντρολαριζε με μαεστρια τη διαφορα που ειχε ανοιξει.

Και για να ειμαστε on topic, παμε τωρα και στον Αλονσο. Ευτυχως με ακουσε και τις τελευταιες 2 μερες εδειξε τον καλο του εαυτο. 8ος εχθες και 4ος σημερα. btw εχθες ξεκινουσε 56ος μετα τις προχθεσινες τουμπες. Ειλικρινα δεν ξερω πως ακριβως παιζει το Ντακαρ... Αλλα ΑΝ αυτο σημαινει οτι περασε σχεδον 4 ντουζινες αυτοκινητα για να καταληξει 8ος, μιλαμε για ΑΘΛΟ.

Για να προλαβω τις ειρωνιες, θα πω οτι ξερω πως με τα ΑΝ δε βγαινει η καταταξη, οπως και οτι με κλανιες δε βαφονται τα αυγα που λεει κι ο λαος μας! Οποτε ας προσεχε ο Ισπανος... Αλλα επειδη η αρρωστια μου ειναι η γρηγορη οδηγηση και οχι τα γιουχουυυυυυυ αλματα των Ντιουκς στον αερα, οφειλω σαν οπαδος του Αλονσο να κανω μερικες πραξεις. Διαβασα οτι στο πρωτο ατυχημα εχασε 1 ωρα και 8 λεπτα και στο δευτερο πανω απο 2.5 ωρες. Χωρις αυτα θα βρισκοταν στην τελικη καταταξη περιπου 1 ωρα πισω απο το Σαινθ. Καθολου ασχημη εμφανιση ενος οδηγου που πρωτη φορα οδηγησε σε χωμα, απεναντι σε εναν απο τους καλυτερους χωματινους EVER. Οποτε σε επιπεδο ταχυτητας, μιλαμε καπου στην 5αδα. Δεν εχω ιδεα τι εχουν κανει αλλοι πρωτοεμφανιζομενοι που δεν ειχαν καποιο ατυχημα στο παρελθον, αλλα προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον Ισπανο, εφοσον παντα το ζητουμενο μου ειναι η απολυτη ταχυτητα. Αυτο που μενει ομως ειναι η 13η θεση της γενικης, που δεν ειναι κακη, αλλα σιγουρα περιμενα κατι καλυτερο.

Για το τελος αφησα εκει που ξεκινησε η ιστορια. Την ειδηση οτι θα τρεξει ο Ισπανος στο Ντακαρ. Αυτο και μονο μου ηταν αρκετο. Εδειξε οτι το εχει αναγκη αυτο το πραγμα. Οτι δεν ειναι σαν μερικους που τα κονομανε και χανονται μετα. Και εφοσον σταθηκε αξιοπρεπως ακομα και στο Ντακαρ, δε νομιζω οτι υπαρχει τιμονι που θα ζορισει τον Ισπανο. Μακαρι να συνεχισει να τρεχει σε οποιοδηποτε ειδος αγωνων και να κρατηθει ζεστος μεχρι το 2021 που θα παιξει McLaren με καλο κινητηρα. Αν μεχρι τοτε ειναι στη McLaren ο Carlos Jr, θα πληρωσει ακριβα αυτο που εκανε ο μπαμπας του στον Αλονσο στο Ντακαρ :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By g8777
#622889 Καλα να ειναι ο ανθρωπος το 2021 και ολα τα αλλα επονται.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Καλα να ειναι ο ανθρωπος το 2021 και ολα τα αλλα επονται.

Κι εσυ να εισαι γερος το 2021 να τα σχολιαζουμε εδω τα πραγματα g μου.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Δεν το βλέπω, έχω γεράσει πλέον για αυτά.

Μη μου λες τετοια και με πληγωνεις. Λες να μην προλαβεις να δεις καν το Λουη να σπαει ολα τα ρεκορ? :sorry:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
George_Prix έγραψε:Και για να ειμαστε on topic, παμε τωρα και στον Αλονσο. Ευτυχως με ακουσε και τις τελευταιες 2 μερες εδειξε τον καλο του εαυτο. 8ος εχθες και 4ος σημερα. btw εχθες ξεκινουσε 56ος μετα τις προχθεσινες τουμπες. Ειλικρινα δεν ξερω πως ακριβως παιζει το Ντακαρ... Αλλα ΑΝ αυτο σημαινει οτι περασε σχεδον 4 ντουζινες αυτοκινητα για να καταληξει 8ος, μιλαμε για ΑΘΛΟ.

Πριν σχολιάσεις ένα άθλημα φρόντισε να διαβάσεις στοιχειωδώς τους κανόνες. Σοβαρά δεν ξέρεις να διαβάζεις μία κατάταξη ή μία είδηση στα ράλλυ και σχολιάζεις; Τι σχέση έχει η σειρά εκκίνησης με την κατάταξη ειδικής και την τελική κατάταξη; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:
George_Prix έγραψε:Και για να ειμαστε on topic, παμε τωρα και στον Αλονσο. Ευτυχως με ακουσε και τις τελευταιες 2 μερες εδειξε τον καλο του εαυτο. 8ος εχθες και 4ος σημερα. btw εχθες ξεκινουσε 56ος μετα τις προχθεσινες τουμπες. Ειλικρινα δεν ξερω πως ακριβως παιζει το Ντακαρ... Αλλα ΑΝ αυτο σημαινει οτι περασε σχεδον 4 ντουζινες αυτοκινητα για να καταληξει 8ος, μιλαμε για ΑΘΛΟ.

Πριν σχολιάσεις ένα άθλημα φρόντισε να διαβάσεις στοιχειωδώς τους κανόνες. Σοβαρά δεν ξέρεις να διαβάζεις μία κατάταξη ή μία είδηση στα ράλλυ και σχολιάζεις; Τι σχέση έχει η σειρά εκκίνησης με την κατάταξη ειδικής και την τελική κατάταξη; :dizzy:

Οσα ξερω τα λεω με σιγουρια και στηριζω την αποψη μου με επιχειρηματα (μεχρι θανατου μαλιστα :s_tongue ). Οσα δεν ξερω (οπως το Ντακαρ) δεν κανω τον εξυπνο και ρωταω. Οποτε θεωρω οτι η απαντηση σου εμπεριεχει μερικα κιλα κομπλεξ που εχεις μαζεμενα μεσα σου απεναντι μου. Εφοσον παραδεχτηκα οτι ΔΕΝ ξερω και οτι ΔΕΝ ειμαι σιγουρος, καθε διορθωση ειναι ευπροσδεκτη ωστε να μαθω κατι. Δε θα ηταν καλυτερο να μου πεις τον κανονισμο ,αντι να ειρωνευτεις?

Εγω απο οτι καταλαβα την καθε μερα ξεκινανε με καποια λεπτα διαφορα ο καθε οδηγος μετα τον αλλον, με τη σειρα που τερματισαν την προηγουμενη μερα. Επισης απο οτι καταλαβα χωριζουν την καθε μερα σε μερικες ειδικες με επιμερους χρονομετρησεις. Θεωρω δεδομενο οτι περασε καμποσους μεσα στην ερημο εκεινη τη μερα. Τωρα αν τους περασε ολους οδηγωντας ή αν μερικους τους περασε λογω χρονου αναμεσα στις ειδικες (δηλαδη ξεκινουσε καθε επομενη ειδικη και λιγο πιο μπροστα απο την προηγουμενη) δεν το ξερω. Οποιος ξερει ακριβως τι ισχυει, παρακαλω να μου πει.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#622932 Η κατάταξη βγαίνει με βάση το πόσο έκανε ο κάθε οδηγός να φτάσει από την αρχή της ειδικής ως το τέλος της συν ότι ποινές μπορεί να πήρε στην απλή ή στο σέρβις. Καμία (μα καμία) σχέση δεν μπορεί να έχει η θέση εκκίνηση κάποιου. Ο Αλόνσο αν ξεκίνησε 58ος μπορεί να πέρασε τη γραμμή τερματισμού πάλι 58ος αλλά να βγήκε 1ος, 2ος, 5ος ειδικής whatever. ΟΚ στο Ντακάρ λογικά κάποιους θα περάσεις μέσα γιατί οι διαφορές τερματισμού είναι μεγαλύτερες από την απόσταση μεταξύ των αυτοκινήτων αλλά και πάλι δεν έχει την παραμικρή σημασία. Αυτά τα 2 που ανάφερες δε σχετίζονται καθόλου μεταξύ τους.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Η κατάταξη βγαίνει με βάση το πόσο έκανε ο κάθε οδηγός να φτάσει από την αρχή της ειδικής ως το τέλος της συν ότι ποινές μπορεί να πήρε στην απλή ή στο σέρβις. Καμία (μα καμία) σχέση δεν μπορεί να έχει η θέση εκκίνηση κάποιου. Ο Αλόνσο αν ξεκίνησε 58ος μπορεί να πέρασε τη γραμμή τερματισμού πάλι 58ος αλλά να βγήκε 1ος, 2ος, 5ος ειδικής whatever. ΟΚ στο Ντακάρ λογικά κάποιους θα περάσεις μέσα γιατί οι διαφορές τερματισμού είναι μεγαλύτερες από την απόσταση μεταξύ των αυτοκινήτων αλλά και πάλι δεν έχει την παραμικρή σημασία. Αυτά τα 2 που ανάφερες δε σχετίζονται καθόλου μεταξύ τους.

Ευχαριστω για την απαντηση.

ΑΝ καταλαβα καλα, οι πισω οδηγοι ξεκινανε με 1' διαφορα (και οι πρωτοι ξεκινανε με μεγαλυτερη διαφορα ο ενας απο τον αλλο). Εφοσον ο Alonso ειχε πολυ πιο αργους οδηγους μπροστα του που ξεκινησαν πριν ανα 1 λεπτο, δεν πλησιαζε/περνουσε καμποσους καθε λιγη ωρα στα 100km (ενα τυχαιο νουμερο) της καθε μιας απο τις ειδικες?

Γιατι διαβασα οτι παιζει μεγαλο θεμα ορατοτητας οταν εχεις καποιον αργοτερο μπροστα σου στο Ντακαρ. Απο το συννεφο της αμμου, εναι σαν το βροχινο στην F1 που εκτος απο τη γλυστρα, οι οδηγοι δε βλεπουν ουτε καν την πιστα. Οποτε οι οποιες προσπερασεις γινανε εκεινη τη μερα ειναι στα συν και σιγουρα επηρρεασαν αρνητικα και τους επιμερους χρονους στην καθε ειδικη και το συνολικο χρονο της ημερας.

Και παλι χωρις καμια διαθεση για κοντρες. Οποιος ξερει στα σιγουρα ας με διορθωσει.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#622942 Εξαρτάται από το τερέν. Στην άμμο όχι τόσο, στο χώμα περισσότερο. Αλλά επειδή δεν έχει οριοθετημένο δρόμο ο ένας πάει λίγο πιο εδώ, ο άλλος πιο εκεί τη βρίσκουν την άκρη. Οι μικροί πολύ συχνά πάνε σε γκρουπ. Σε αμμώδεις ειδικές (όπως η χθεσινή) το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο προσανατολισμός και πολύ λιγότερο η ορατότητα, οπότε όποιος είναι πίσω ακολουθεί τις πολλές ροδιές και έχει ένα πλεονέκτημα που ισοσκελίζει το πρόβλημα κίνησης

Χωρίς να ξέρω τι συγκεκριμένο έγινε, υποθέτω ότι οι περισσότεροι που θα ήξεραν ότι έρχεται από πίσω ο Αλόνσο θα του άνοιξαν εύκολα, το Ντακάρ φημίζεται για τη συναδελφικότητα των συμμετεχόντων, αποκλείεται οδηγός 50ος γενικής να θέλει να μπλεχτεί στον αγώνα του κάθε Αλόνσο.

Όλα αυτά χωρίς φυσικά να διαφωνώ στο ότι ο Αλόνσο είναι ένα motorsport φαινόμενο. Και μόλις βγάλει από το μυαλό του το ενδεχόμενο επιστροφής στη Φ1, θα πάρει όποιον τίτλο θελήσει και ασχοληθεί. Γιατί το πάθος του και το work ethic είναι μοναδικά και ασυνήθιστα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Εξαρτάται από το τερέν. Στην άμμο όχι τόσο, στο χώμα περισσότερο. Αλλά επειδή δεν έχει οριοθετημένο δρόμο ο ένας πάει λίγο πιο εδώ, ο άλλος πιο εκεί τη βρίσκουν την άκρη. Οι μικροί πολύ συχνά πάνε σε γκρουπ. Σε αμμώδεις ειδικές (όπως η χθεσινή) το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο προσανατολισμός και πολύ λιγότερο η ορατότητα, οπότε όποιος είναι πίσω ακολουθεί τις πολλές ροδιές και έχει ένα πλεονέκτημα που ισοσκελίζει το πρόβλημα κίνησης

Χωρίς να ξέρω τι συγκεκριμένο έγινε, υποθέτω ότι οι περισσότεροι που θα ήξεραν ότι έρχεται από πίσω ο Αλόνσο θα του άνοιξαν εύκολα, το Ντακάρ φημίζεται για τη συναδελφικότητα των συμμετεχόντων, αποκλείεται οδηγός 50ος γενικής να θέλει να μπλεχτεί στον αγώνα του κάθε Αλόνσο.

Όλα αυτά χωρίς φυσικά να διαφωνώ στο ότι ο Αλόνσο είναι ένα motorsport φαινόμενο. Και μόλις βγάλει από το μυαλό του το ενδεχόμενο επιστροφής στη Φ1, θα πάρει όποιον τίτλο θελήσει και ασχοληθεί. Γιατί το πάθος του και το work ethic είναι μοναδικά και ασυνήθιστα.

Thanks! Αυτη η απαντηση με καλυψε απολυτα.

Τελικα ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μιλαμε πολιτισμενα ενιοτε :s_yes
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#622960 ο Αλονσο για μενα δεν τα πηγε καλα,οχι γιατι τερματησε χαμηλα λογω των προβληματων/στουκας που ειχε,αυτα συμβαινουν σε αυτους τους αγωνες, και στους καλυτερους/εμπειροτερους.
Αλλα γιατιδεν ειδα την ταχυτητα που περιμενα να δω εστω σε καποιες ειδικες,που δεν ειχε θεμα με πλοηγηση.

Σαφως και δεν ειναι ευκολο,οταν αλλαζεις αυτοκινητο/κατηγορια/τερεν,αλλα περιμενα εστω ψηγματα ταχυτητας,προφανως λανθασμενα.

Σημερα ετσι για την ιστορια ο Μποτας τρεχει σε αγωνα χιονισμενο με ds3 wrc ,και τρωει ξυλο απο πιτσιρικαδες με φαμπια r5

http://www.rallism.fi/content/fi/3/2023 ... okset.html
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:ο Αλονσο για μενα δεν τα πηγε καλα,οχι γιατι τερματησε χαμηλα λογω των προβληματων/στουκας που ειχε,αυτα συμβαινουν σε αυτους τους αγωνες, και στους καλυτερους/εμπειροτερους.
Αλλα γιατιδεν ειδα την ταχυτητα που περιμενα να δω εστω σε καποιες ειδικες,που δεν ειχε θεμα με πλοηγηση.

Σαφως και δεν ειναι ευκολο,οταν αλλαζεις αυτοκινητο/κατηγορια/τερεν,αλλα περιμενα εστω ψηγματα ταχυτητας,προφανως λανθασμενα.

Σημερα ετσι για την ιστορια ο Μποτας τρεχει σε αγωνα χιονισμενο με ds3 wrc ,και τρωει ξυλο απο πιτσιρικαδες με φαμπια r5

Προσωπικα βαζω παντα ψηλα τον πηχη οταν τρεχει ο Αλονσο.

Μια 2η θεση, μια 4η και καμποσες φορες στην 8αδα, με αφηνουν ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημενο απο πλευρας ταχυτητας, ΕΙΔΙΚΑ για κατι τοσο διαφορετικο απο οτι εχει οδηγησει πριν. Οσες φορες ετρεξε εκτος F1 σε "δευτεροκλασατους" αγωνες, απλα ηταν ο καλυτερος στην πιστα. Στο συγκεκριμενο αγωνα ΔΕΝ περιμενα να κερδισει το Σαινθ και τα αλλα ιερα τερατα, αλλα πιστευω οτι σταθηκε πολυ καλα. Αν τρεξει του χρονου θα περιμενω κατι παραπανω και αν τρεξει 3η χρονια, θα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος μονο με τη νικη. Μονο με νικη θα μεινω απολυτα ικανοποιημενος και στο Ιντυ (το οποιο ΕΠΙΣΗΣ εμπεριεχει σε μεγαλο βαθμο την τυχη σε σχεση με την F1 και δε με καλυπτει απολυτα) εφοσον ειναι κατι που πλεον ξερει και κουτσα-στραβα μπορεις να το πεις και πιστα.

btw κατα την αποψη μου ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το επιπεδο γνωσης του χωματος που ειχε ο Ισπανος με τη γνωση στο χιονι που εχει ο Φινλανδος. Εκει μαθαινουνε να οδηγανε στο χιονι απο μικρα παιδια. Οπως εμεις λιωναμε τα λαστιχα στις (κυριως στεγνες) πλατειες πιτσιρικαδες, κοβω το κεφαλι μου οτι το ιδιο εκανε ο Μποττας στους χιονισμενους Φινλανδικους δρομους. Και εφοσον η οδηγηση στο χιονι εχει πλεον ενσωματωθει στο DNA του, απο αλογα μπορει να χειριστει περισσοτερα απο τον πολυ τον κοσμο στα σιγουρα. Τωρα ποση (απαιτουμενη) τρελα εχει μεσα του για να σταθει αξιοπρεπως σε ραλλυ, δεν το ξερω!
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
dimviii έγραψε:ο Αλονσο για μενα δεν τα πηγε καλα,οχι γιατι τερματησε χαμηλα λογω των προβληματων/στουκας που ειχε,αυτα συμβαινουν σε αυτους τους αγωνες, και στους καλυτερους/εμπειροτερους.

Το έχουμε πει 1000 φορές. Δεν μπορείς να περιμένεις από οδηγούς που όλη τους τη ζωή κάνουν άπειρες επαναλήψεις την ίδια πίστα και την εκτελούν στο χιλιοστό να προσαρμοστούν στο να τους λέει ένας άλλος πως να πάνε και να κάνουν 400 διαφορετικά χιλιόμετρα. Είναι χάος η διαφορά.