Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#621550 Όλοι νικητές και πασίγνωστοι:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Carlos_Sainz
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nasser_Al-Attiyah
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nani_Roma
Ο τελευταίος βοηθάει και τον Alonso διαβάζω.

Θες και στις μοτοσυκλέτες;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#621552 Ο Coma βοηθάει τον Αλόνσο, θρύλος επίσης του Ντακάρ.
Άβαταρ μέλους
By TheBull
George_Prix έγραψε:
TheBull έγραψε:
George_Prix έγραψε:
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:Εγω θελω αν πανε καλα τα πραγματα και δεν εκαταλειψει... Αν του κατσει μια ειδικη που δεν εχει κανεναν μπροστα του ωστε να οδηγει μεσα σε ενα συννεφο απο σκονη... Αν κρινει οτι "το εμαθα το μαθημα στην ερημο"... Να απασφαλισει και να ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΤΙΑ. Ειλικρινα δεν εχω ασχοληθει καθολου με το Ντακαρ και δεν ξερω αν μερικες μερες αγωνα ειναι αρκετες για να το "μαθει" ενας καλος οδηγος, αλλα αυτο περιμενω για να με φτιαξει ο Ισπανος. Ουτε νικη ουτε τιποτα.

.

οταν ξεκινας πρωτος,εχεις αλλα θεματα με την πλοηγηση.Εκει δεν ακολουθεις ροδιες αλλων,αλλα χαραζεις πορεια μονος σου.
Και αυτο δεν ειναι ευκολο,ουτε οδηγικα ,ειναι και επικινδυνο να φερεις καμια 20αρια τουμπες με 200 χλμ στο πουθενα.
Δεν μαθαινεται το Ντακαρ ετσι ευκολα,μετραει πολυ η εμπειρια για να διαβαζεις το δρομο σε ερημο,χωρις ουσιαστικα δρομο κλπ.

Οποτε πρεπει να κραταω μικρο καλαθι οσον αφορα το να κανει κατι "ξεχωριστο" ο Ναντο :lol:

Είμαι εντελώς αδαής για τα εκτός πίστας αλλά αν οι βροχερές ή μεταβλητές συνθήκες στην πίστα σε έναν αγώνα F1 μπορούν να δώσουν μια κατά προσέγγιση εικόνα... Ο Ισπανός δεν θυμάμαι να διέπρεπε εκεί.
Εξαίρεση το Nurburgring του 2007 στην εξαιρετική στην βροχή εκείνη την χρονιά McLaren.

Τα εχω πει πολλες φορες... Ο Ισπανος ΔΕΝ ειναι ο καλυτερος στη βροχη. ΔΕΝ ειναι ο καλυτερος στον 1 γυρο. ΔΕΝ ειναι ο οικονομικοτερος στα λαστιχα. ΔΕΝ ειναι ο καλυτερος στις προσπερασεις. ΔΕΝ ειναι ο πιο αλανθαστος οδηγος που υπηρξε. Αλλα κατα την αποψη μου, ειναι ο πιο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ οδηγος.

Την πιο τελεια περιγραφη της σκεψης μου την ειχε κανει ο Andrea Stella (btw μηχανικαρα) που δουλεψε για χρονια και με τους 2 κορυφαιους.
- Ο Schumacher ηταν ενα αστερι. Με μερικα κορυφαια χαρακτηριστικα και μερικα κουσουρια.
- Ο Alonso ηταν ο τελειος κυκλος. Απο αρκετα εως πολυ καλος σε ΟΛΑ.

Και δεν εκανε μονο ενα καλο βροχινο αγωνα. Εκανε πολλους. 2 χαρακτηριστηκα υγρα δωρακια απο τον Ισπανο:

1) https://www.youtube.com/watch?v=-G08jFSLWGg

Senna’s first lap at Donington was amazing and, being a chapter in the Senna-Prost rivalry, it will always be remembered.
But Alonso’s breathtaking display on the first lap of the Hungaroring was, for me, even better.

https://www.racefans.net/2006/08/14/thr ... irst-laps/

2) Κατι ασχετο με F1 που επισης δε χορταινω να βλεπω. Με μοναδικη "αναρτηση" την οση ελαστικοτητα εχει το σασι, χωρις διαφορικο και ηλεκτρονικα συστηματα, χωρις αεροτομες να το σπρωχνουν προς το εδαφος. Με οση προσφυση μπορει να δωσει ενα λαστιχο πανω σε μια λιμνη:

https://www.dailymotion.com/video/x1zut9q

Δύο αγώνες τότε; Γιατί τον θυμάμαι σε άλλους βρόχινους αγώνες να οδηγεί πιο συντηρητικά και από τον σύγχρονο Kimi, όταν δεν το στουκαρε δηλαδή.
Συμφωνώ γενικά ότι ο Ισπανός είχε την εικόνα του ολοκληρωμένου οδηγού, χωρίς να είναι φοβερός pole-man ή στην διαχείριση των ελαστικών αλλά στην βροχή μου έδινε την αίσθηση ότι περισσότερο περίμενε από τους άλλους να κάνουν λάθη παρά να πιέσει. Ίσως απλώς να έχω αυτή την εικόνα επειδή τον αντιπαθούσα.
Δε λέω ότι ήταν κακός. Αλλά απείχε, κατά την δική μου αντίληψη, σημαντικά από τα επίπεδα του Michael, του Lewis ή και του Button στην βροχή. Και ο Max δείχνει πολυ ικανός στην βροχή.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
TheBull έγραψε:Δύο αγώνες τότε; Γιατί τον θυμάμαι σε άλλους βρόχινους αγώνες να οδηγεί πιο συντηρητικά και από τον σύγχρονο Kimi, όταν δεν το στουκαρε δηλαδή.
Συμφωνώ γενικά ότι ο Ισπανός είχε την εικόνα του ολοκληρωμένου οδηγού, χωρίς να είναι φοβερός pole-man ή στην διαχείριση των ελαστικών αλλά στην βροχή μου έδινε την αίσθηση ότι περισσότερο περίμενε από τους άλλους να κάνουν λάθη παρά να πιέσει. Ίσως απλώς να έχω αυτή την εικόνα επειδή τον αντιπαθούσα.
Δε λέω ότι ήταν κακός. Αλλά απείχε, κατά την δική μου αντίληψη, σημαντικά από τα επίπεδα του Michael, του Lewis ή και του Button στην βροχή. Και ο Max δείχνει πολυ ικανός στην βροχή.

Hamilton κορυφη δεν το συζηταμε... Schumi επισης πολυ καλος (θεωρω λιγο καλυτερος απο τον Alonso). Αλλα σε φασεις που το μονοθεσιο ΚΑΙ τα λαστιχα ηταν αψογα. Αλλες φορες τον περνουσε ο Alonso στο βροχινο απο την εξωτερικη! btw και στη Daytona στη βροχη/λιμνη, ο Alonso μονος του πηρε τον αγωνα (χωρις να τον θεωρω κορυφαιο στη βροχη οπως ειπα). Οσο για το Button διαφωνω. Απλα καλος στη βροχη (πιστευω χειροτερος του Alonso) με ενα μεγαλο προτερημα ομως. Ο Button ισως ηταν ο κορυφαιος στο διαβασμα του αγωνα και στο timing (αυτους τους ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΥΣ 1-2 γυρους) που θα μπει να βαλει τα βροχινα και μετα παλι να αλλαξει σε σλικ λιγο πριν/μετα απο τους αλλους. Και ο Max πολυ καλος δειχνει στη βροχη μεχρι τωρα!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#621737 Οσο για τους χρηστες που συνεχιζουν να λενε για το ποσο καλοι οδηγοι τρεχουν στο Ντακαρ και ποσες νικες εχουν κανει, απλα αρνουμαι να συμμετασχω στον καυγα που προσπαθουνε να ανοιξουν (δε μπορω να σκεφτω αλλο λογο που λενε το ιδιο πραγμα).

Ειναι δεδομενο οτι καποιες χερουκλες κερδιζουν/πρωταγωνιστουν και φυσικα αυτο ΔΕΝ ειναι τυχαιο. Οπου παιζει τιμονι, χρειαζεται και καλο χερι απο πισω! Πιστευω ολοι συμφωνουμε σε αυτο (τουλαχιστον δε διαβασα κατι αντιθετο), οποτε το να το επαναλαμβανουμε καθε 3 μηνυματα ειναι περιττο/περιεργο.

Οπως επισης ειναι χαζο κατα την αποψη μου να λεμε οτι ΣΑΝ ΑΓΩΝΑΣ (ασχετα με το ποιος οδηγαει) εμπεριεχει το ιδιο ποσοστο τυχης με την F1...

Και κατι ακομα που ηθελα να προσθεσω... Σα λατρης της οδηγησης/οδηγων 2 ακομα λογοι που με ξενερωνει το Ντακαρ ειναι οι εξης:
1) Ο τεραστιος ρολος που παιζει ο συνοδηγος (οποτε δεν κρινεται μονο ο οδηγος που ειναι το ζητουμενο μου).
2) Ο τεραστιος ρολος που παιζει το ποσο ανεπτυγμενη εχει το πληρωμα την αισθηση του προσανατολισμου στο αποτελεσμα του αγωνα. Μια αισθηση που αλλοι απο εμας εχουν και αλλοι οχι και ειναι εντελως ασχετη με το δικο μου ντερτι (τον ταχυτερο οδηγο).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#621772 Καταρχην κανεις δεν προσπαθει να κανει καυγα οπως λες. Απ ποτε η αλλη αποψη ειναι αιτια για καυγα;

Κατα δευτερον οι αγωνες πιστας ειναι διαφορετικοι απο τους αγωνες ραλι γιατι εχουν λιγοτερους παραγοντες που παιζουν ρολο αλλα απαιτουν μεγαλυτερη ακριβεια σε ο,τι κανεις.
Πριν πολλα χρονια ενας πιλοτος F1 απο τους κορυφαιους πηγε μια βολτα στο δεξι μπακετ ενος αυτοκινητου ραλι και χαρακτηρισε τους οδηγους τους "τρελους" που πανε ετσι σε τετοιο τεραιν. ( δεν ειμαι σιγουρος αν ηταν ο Σουμι η ο Χακινεν σε βολτα με Μακ Ρει η Μακκινεν )

Κατα τριτον αν παρ ελπιδα κερδιζε ο Αλονσο ολα αυτα που γραφεις θα τα καταπινες και θα εγραφες διθυραμβους για τον φοβερο Ισπανο που VENI, VIDI, VICI.

Προσωπικα βγαζω το καπελο σε ολους τους οδηγους αγωνων, μου αρεσουν δε ολοι οι αγωνες μηχανοκινητων. Αλλα, οι οδηγοι rally raid οπως και οι endurance εχουν τον αμεριστο σεβασμο μου για αυτο που κανουν, γιατι περα απο οδηγικες ικανοτητες πρεπει να ειναι και λιγο μηχανικοι, πλοηγοι, φροντιστες και φυσικα να εχουν τεραστια "κοτσια" για να περνουν τερμα γκαζι χωρις να ξερουν τι υπαρχει μετα, η να πρεπει να το κανουν για ωρες και να νικουν νυστα, πεινα , κουραση
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:Καταρχην κανεις δεν προσπαθει να κανει καυγα οπως λες. Απ ποτε η αλλη αποψη ειναι αιτια για καυγα;

Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες. Συμφωνω ή διαφωνω με αυτες. Εδω δε μιλαμε για αποψη ομως. Μιλαμε για κολλημα. Χρησιμοποιησα τη λεξη "τυχη" οσον αφορα το Ντακαρ και αν θυμαμαι καλα ο mirage απαντησε πρωτος και ειπε την αποψη του.

Στη συνεχεια εξηγησα το τι θεωρω τυχη και πιστευω οτι οι περισσοτεροι συμφωνουν οτι οι παραγοντες που ανεφερα εμπεριεχουν πραγματι την τυχη σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απο την F1 (η οποια ειναι για μενα το ιδανικο).

Μερικοι καταλαβαν οτι δεν ειμαι ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ που να πιστευω οτι οι μονοι καλοι οδηγοι του κοσμου ειναι οι Senna/Alonso/Verstappen (οι 3 που διαλεξα σε ολη μου τη ζωη) και δε συνεχισαν το θεμα "τυχη".

Καποιοι αλλοι συνεχισαν το βιολι "τι λετε ρε που δεν ειναι χερουκλα ο ταδε που τα εχει σαρωσει ολα" ή "κατα τυχη μωρε κερδιζει τοσα χρονια στο Ντακαρ ο δεινα" κτλ κτλ κτλ...

Εσυ πραγματικα πιστευεις οτι αν δεν ειχα μιλησει εγω περι τυχης, θα διαβαζαμε αυτες τις αστειοτητες? Γιατι ειναι αστειο να συζηταμε αν οι Peterhansel, Sainz και τοσοι αλλοι ειναι καλοι οδηγοι ή οχι... Και ειναι ακομα πιο αστειο να το συζηταμε εφοσον ΚΑΝΕΝΑΣ δεν προσπαθησε να μειωσει τους οδηγους (εγω μιλησα για τη φυση του αγωνα). ΦΥΣΙΚΑ και ειναι καλοι. ΦΥΣΙΚΑ και αξιζαν τις επιτυχιες τους.

Νίκος Παππάς έγραψε:Κατα δευτερον οι αγωνες πιστας ειναι διαφορετικοι απο τους αγωνες ραλι γιατι εχουν λιγοτερους παραγοντες που παιζουν ρολο αλλα απαιτουν μεγαλυτερη ακριβεια σε ο,τι κανεις.
Πριν πολλα χρονια ενας πιλοτος F1 απο τους κορυφαιους πηγε μια βολτα στο δεξι μπακετ ενος αυτοκινητου ραλι και χαρακτηρισε τους οδηγους τους "τρελους" που πανε ετσι σε τετοιο τεραιν. ( δεν ειμαι σιγουρος αν ηταν ο Σουμι η ο Χακινεν σε βολτα με Μακ Ρει η Μακκινεν )

Προσωπικα βγαζω το καπελο σε ολους τους οδηγους αγωνων, μου αρεσουν δε ολοι οι αγωνες μηχανοκινητων. Αλλα, οι οδηγοι rally raid οπως και οι endurance εχουν τον αμεριστο σεβασμο μου για αυτο που κανουν, γιατι περα απο οδηγικες ικανοτητες πρεπει να ειναι και λιγο μηχανικοι, πλοηγοι, φροντιστες και φυσικα να εχουν τεραστια "κοτσια" για να περνουν τερμα γκαζι χωρις να ξερουν τι υπαρχει μετα, η να πρεπει να το κανουν για ωρες και να νικουν νυστα, πεινα , κουραση.

Συμφωνω σε ΟΛΑ τα παραπανω. Απιστευτο respect σε αυτους τους "τρελους". Και οχι γιατι τους ειπε τρελους ο Σουμι η ο Χακινεν. Γιατι πραγματικα αυτη ειναι η πρωτη λεξη που μου ερχεται στο μυαλο, ΕΙΔΙΚΑ για τα ραλυ που παταει η ροδα στο τελευταιο χαλικι του δρομου πριν απο το γκρεμο. Το Ντακαρ δεν το θεωρω τοσο ασυλληπτα δυσκολο στο μυαλο μου οσο τα ραλυ, αλλα και παλι πολυ σκληρος αγωνας.

Αλλα η αρρωστια μου παραμενει η F1. Ενω θα εδινα τα παντα για να οδηγησω F1 οσο πιο γρηγορα μπορω, δε θα προσπαθουσα να παω γρηγορα με ενα ραλυ διπλα στα γκρεμια ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Νίκος Παππάς έγραψε:Κατα τριτον αν παρ ελπιδα κερδιζε ο Αλονσο ολα αυτα που γραφεις θα τα καταπινες και θα εγραφες διθυραμβους για τον φοβερο Ισπανο που VENI, VIDI, VICI.

Δε θυμαμαι ποιος αλλος τελευταια μου αρχισε τα ΑΝ και τα ΘΑ, αλλα θα δωσω μια απαντηση και για τους 2 σας... Αντι να κουραζετε το μυαλο σας και ολους εμας τους υπολοιπους με ΑΝ και ΘΑ, σας προκαλω να συζητησουμε αυτα που εχω πει ΗΔΗ. Εχω πει τοσα πολλα, που ολο και κατι θα βρεις να μου πεις "εδω κι εκει εισαι λαθος".

Οποτε περιμενω απο σενα τωρα να δω ποσο σοβαρος εισαι και να μου πεις με τι απο οσα ειπα διαφωνεις ωστε να συζητησουμε πολιτισμενα. Το να κανουμε τη Λιτσα Πατερα, να προβλεπουμε το μελλον και να κατηγορουμε καποιον προκαταβολικα με βαση τις προβλεψεις μας, δεν ειναι και τοσο σοβαρο...

Η γνωμη μου για τον οδηγο ΠΙΣΤΑΣ (αυτο για το οποιο τον επελεξα) Alonso δεν αλλαζει οτι και να κανει στο Ντακαρ. Αν παει καλα θα χαρω και αν πατωσει θα χαλαστω. Ετσι απλα. Σε καθε περιπτωση, ο μονος λογος που ασχολουμαι με το Ντακαρ εστω και τοσο λιγο, ειναι επειδη τρεχει ο Ισπανος! btw μεχρι τωρα ειμαι σχετικα ευχαριστημενος, αλλα οχι πολυ. Πριν ξεκινησει ο αγωνας ειχα βαλει σα στοχο τουλαχιστον τη δεκαδα, στην οποια δεν εχει μπει ακομα σε επιπεδο γενικης (αν δεν κανω λαθος το καλυτερο του αποτελεσμα μεχρι τωρα ειναι 4ος σε μια απο τις μερες).
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#622594 Μάλλον φρέναρε και του γύρισε για να μη πέσει στον κόσμο (hi stupid) που περίμενε κάτω ?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
NiTse έγραψε:Σ αυτό το σημείο πάντως αν έρθεις με πολλή φόρα θα παίξει κανονική απογείωση!!!

αυτο δεν το ειδες?
viewtopic.php?f=4&t=1183&p=622533#p622533
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#622601 σε καποιες ειδικες το road book το παιρνουν λιγο πριν την εκκινηση.Και οχι τετοια δεν φαινονται- αναφερονται στο road book.