Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
20%
0
N/A
2
20%
0
N/A
2
20%
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
2
20%
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#715228 Αλήθεια, πως αποδεικνύεται ότι ο Vettel κέρδισε τσίμα τσίμα το Webber 4 χρόνια (5 μαζί με το 2009)? Είναι όπως κερδίζει τσίμα τσίμα ο Ham τον Bottas με το 1 δέκατο με το ζόρι στο γύρο?

Πιάσαμε ας πούμε το 2010 που πήγε ο τίτλος στον τελευταίο αγώνα (σε μία αμφίρροπη γενικά χρονιά με 4 διεκδικητές) και το εφαρμόσαμε και στις υπόλοιπες χρονιές? Γιατί πχ βλέπω το 2013 που έκανε 9 σερί νίκες ο Vettel στο 2ο μισό της χρονιάς και σε αυτούς τους 9 αγώνες ο Webber τερμάτισε 2ος 3ος φορές.

Να πούμε πχ για το 2011 με τις 11 νίκες του Vettel, την 1 του Webber και τις μόλις 2 δεύτερες θέσεις του?

Αλλά σωστά, εάν η ταρίφα δεν είναι 5 δέκατα στο γύρο, ο τίτλος είναι πέτσινος. Α, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του μουσάτου πιο πριν, εφόσον ο Webber δεν τερμάτιζε 2ος εκείνες τις χρονιές, η Red Bull δεν ήταν διαστημόπλοιο

George_Prix έγραψε:
mousatos έγραψε:Επίσης για όσο δεν έχουμε RB στις θέσεις 1-2 για πολλούς αγώνες, τότε όχι, δεν υπερέχει η RB αλλά ο Max.

Πες τα ρε μουσατε γιατι μετα το σημερινο αγωνα διαβασα ποστακια που μνημονευουν την ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ της Μερσεντες. Που καναν 1-2 σε δοκιμες κι αγωνα και ριχναν γυρο στον 4ο. Που καταφερνε ο Μαξ 4 φορες το χρονο να μπει αναμεσα τους και λεγαμε "επιτελους ειδαμε αγωνα". Εγω βλεπω το Μαξ να ξεκιναει 1ος και τον Τσεκο 4ο και 6ο. Στον αγωνα τις περισσοτερες φορες μια απο τα ιδια, τεραστια διαφορα αναμεσα τους. Τι να συγκρινουμε τωρα... :rtfm:

λολ
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Οπως και στην RB. Πηραν τον Περεζ γιατι οι αλλοι βολοδερναν στις πισω θεσεις.
Ολες οι ομαδες που χτυπανε τιτλο θελουν εναν τοπ οδηγο κι εναν που να τον ζοριζει αλλα να μην τον νικαει. Να τερματιζει πισω αλλα οχι πολυ και φυσικα οχι μπροστα του

Το ιδιο πραγμα λεω στην ουσια ρε Νικο. Οπως σωστα ειπες αυτο θελουν ολες οι ομαδες. Τον #2 να ειναι 1-2 δεκατακια το πολυ πισω απο το #1. Το οτι η Ρεντ Μπουλ το προσπαθει πραγματικα τοσα χρονια κι ακομα δεν εχει βρει οδηγο να σταθει κοντα στο Μαξ, ειναι που αναφερω συνεχεια σαν ενδιαφερον κι εντυπωσιακο στατιστικο. Να δουμε ποσο θα συνεχιστει...

Μα πως να σταθει οταν τον φερνουν απο την ΤR/ΑΤ κανει καποιους αγωνες και τον αλλαζουν με τον αλλο; Ο πρωτος μολις γυρισει στην παλια ομαδα πεταει και αυτος που τον αντικατεστησε σερνεται. Φευγουν απο την ομαδα και βρισκουν την χαμενη τους αποδοση. Και οχι δεν φταιει οτι δεν αντεχουν την πιεση. Δεν πηραν εσενα κι εμενα, οδηγους αγωνων πηραν που το κανουν απο παιδια. Εχουν μαθει στην πιεση.
Τι αλλο πρεπει να γινει για να καταλαβουμε οτι τα εχουν δωσει ολα για τον Μαξ και τον δευτερο δεν τον πολυ ακουνε; Ο Περεζ ειναι αλλη ιστορια, εχει κανταρια εμπειριας σε σχεση με τα νεουδια και ειναι πολυ γρηγορος.

Ολη αυτη η ιστορια θυμιζει HONDA και ΜΜ στα Moto GP. Στηθηκε η μοτο στα μετρα του ΜΜ απολυτως και δεν μπορουσε να την οδηγησει κανεις αλλος. Τερματιζε ανετα πρωτος ο ΜΜ, μετα την 8η θεση ο δευτερος οδηγος. Μολις επεσε και τραυματιστηκε, καταποντιστηκε η Honda.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#715231 Δεν περιμενα τετοια εικονα ποστ παντως...Πραγματικα να κερδισει την αλλη εβδομαδα ο Λουης και dnf ο Μαξ για να επανελθει η ψυχικη ηρεμια σε μερικους. :s_whiteflag :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
JasonLouk έγραψε:Ηθική κούπα σε g8777 και Νίκο Παππά που συνεχίζουν να απαντάνε σοβαρά σε boomers :metalo:

Εσενα παντως 2-3 φορες που προσπαθησα να αποσπασω τη "σοβαρη" σου αποψη και να μιλησουμε πολιτισμενα, την πεταξες τη μπαλα πιο μακρια κι απο το φιλο σου το Τζι. Κατι ψελισες για κανονισμους, σε ρωτησα ευγενικα τι εννοεις, ξανατρολλοψελισες κατι κι αυτα ηταν οσα εχω δει απο εσενα στα τοπικα της Φ1 τα τελευταια 3 χρονια (3 τρολλοποστακια εναντιον μου μαζι με το σημερινο).

Ενθυμουμενος την αλλη φορα που σου ειπε ο Τζι να σβησεις ενα ποστ μου (στο οποιο δεν ειχε να απαντησει κατι εξυπνο) κι επιασες κι εσβησες το μισο φορουμ, θεωρω οτι η αντικειμενικοτητα σου δεν ειναι η ενδεδειγμενη για μια σοβαρη συζητηση μαζι μου.

Καλημερα και καλη εβδομαδα και σε σενα Τζεισον Λουκ :s_bye
Άβαταρ μέλους
By g8777
JasonLouk έγραψε:Ηθική κούπα σε g8777 και Νίκο Παππά που συνεχίζουν να απαντάνε σοβαρά σε boomers :metalo:

Σωστα, εχει ξεφτιλιστει το ζητημα και ενας απο τους βασικους υπαιτιους ειμαι και εγω. Απολογουμαι σε οσους απεμειναν να διαβαζουν και θελουν μια λογικη ανταλλαγη αποψεων, δεν θα ξανατσιμπησω σε γνωστες φλυαριες, καλο κουραγιο λοιποον σε ολους μας απο εδω και περα. :)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
ripper έγραψε:Έχετε χάσει λίγο την μπάλα παίδες, φιλική συμβουλή.

Ειναι που ανακατευτηκε η τραπουλα και δεν κερδιζει με το ενα χερι ο Sir.
Αλλα ιδρωνει παραπανω για να ειναι εκει.

Εγω παντως δεν βλεπω κατι τραγικο απο μερους μου. Προσπαθω με επιχειρηματα να πω καποια πραγματα και για αντιλογο διαβαζω για τυροπιτες και μπουγατσες.

Ε κανει μπαμ ποιος εχει το προβλημα....Που 7 χρονια δεν ειχε κανει κιχ γιατι δεν υπηρχε λογος φυσικα... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#715242 Η παράθεση δηλαδή, από άλλο φόρουμ κιόλας, του "λάθους" του Hamilton χθες να παραλίγο βγει κάνοντας διόρθωση με ανάποδο τιμόνι για να βγουν πολλά τα λάθη στην καταμέτρηση είναι αφορμή για γόνιμη κουβέντα;
Με αρχή κάθε ποστ για το πόσο δύσκολα περνάει ο κακόμοιρος ο Lewis?
Έλεος, την μάνα σου να είχε σκοτώσει θα ήσουν κομματάκι αντικειμενικοτερος.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#715246 Αυτο το εκανα για να δειξω οτι αυτη η αισθηση παιζει και αλλου και οχι μονο στους.....Γιωργηδες...

Αλλα και συ φαν του Λουη δεν εισαι? :lol: Οποτε ασε αυτα περι αντικειμενικοτητας :s_howdy

Ξαναλεω οτι ολο αυτο γινεται επειδη τοσα χρονια που ο Σερ ειχε αντιπαλο τον Μποτας και τον Φεττελ ειχε περασει το μηνυμα οτι ο τυπος ειναι ο παγος η φονικη μηχανη που δεν κανει λαθη και εκτελει οτι κινειται.

Και φετος που αλλαξαν οι ισορροποιες βλεπουμε αλλα πραγματα....Και καποιοι μενοντας σε εκεινες τις χρονιες ΔΕ θελουν να τα δουν και μιλανε για τυροπιτες και φερνουν στην κουβεντα τον Φεττελ.

Σε λιγο θα διαβασουμε και για τον Πετροφ ξερω εγω :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
George_Prix έγραψε:

Εσενα παντως 2-3 φορες που προσπαθησα να αποσπασω τη "σοβαρη" σου αποψη και να μιλησουμε πολιτισμενα, την πεταξες τη μπαλα πιο μακρια κι απο το φιλο σου το Τζι. Κατι ψελισες για κανονισμους, σε ρωτησα ευγενικα τι εννοεις, ξανατρολλοψελισες κατι κι αυτα ηταν οσα εχω δει απο εσενα στα τοπικα της Φ1 τα τελευταια 3 χρονια (3 τρολλοποστακια εναντιον μου μαζι με το σημερινο).

Ενθυμουμενος την αλλη φορα που σου ειπε ο Τζι να σβησεις ενα ποστ μου (στο οποιο δεν ειχε να απαντησει κατι εξυπνο) κι επιασες κι εσβησες το μισο φορουμ, θεωρω οτι η αντικειμενικοτητα σου δεν ειναι η ενδεδειγμενη για μια σοβαρη συζητηση μαζι μου.

Καλημερα και καλη εβδομαδα και σε σενα Τζεισον Λουκ :s_bye

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σου George Prix.

Το forum υπάρχει για ανταλλαγή απόψεων. Για να απαιτείς(!) σοβαρή συζήτηση περί φορμουλα1 πρέπει να (από)δείξεις οτι καταλαβαίνεις απο φυσική, μαθηματικά,μηχανική (hint: οι κανονισμοί εκεί βασίζονται, όχι σε ΧΕΡΟΥΚΛΕΣ) και στρατηγικές. Τόσο καιρό (που λες και εσύ :iconcool: ) οι απόψεις σου είναι οτι περίμενα να ακούσω στο καφενείο του χωριού μου και πραγματικά το χωριό μου είναι πολύ χαμηλού επιπέδου.

Οι "απόψεις" όταν είναι wall of texts βουτηγμένα στην υποκειμενικότητα και κουραστικά με μπόλικο από "ορίστε να μάθετε παιδάκια απο εμένα το μάγκα τον boomer". Όποτε και αν αποφασίσεις να συζητήσεις θα δεις ένα διαφορετικό κόσμο/forum :thumbsup: :inlove:

Σε μια προσπάθεια να είμαστε on-topic
Εικόνα

Ας ελπίσουμε για καλή εμφάνιση του Russell το επόμενο ΣΚ και πόσο θα ανακατέψει το best of the rest ο Gasly. Μεγάλο κρίμα και για τους 2 η εξέλιξη του αγώνα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
ripper έγραψε:Η παράθεση δηλαδή, από άλλο φόρουμ κιόλας, του "λάθους" του Hamilton χθες να παραλίγο βγει κάνοντας διόρθωση με ανάποδο τιμόνι για να βγουν πολλά τα λάθη στην καταμέτρηση είναι αφορμή για γόνιμη κουβέντα;

Ολοι κανουν αναποδα και μικρολαθακια στον αγωνα. Αφου δε βγηκε στα χωματα κι αφου γλυτωσε τελικα την ποινη για παραβιαση των οριων της πιστας, ολα καλα.

Αλλα η απαγορευμενη για εδω μεσα λεξη που ξεκιναει απο Λ βλεπουμε οτι συζητιεται σε αλλα φορα. Για παραδειγμα αυτο που μολις διαβασα, οτι ο Λουης εχασε τη θεση απο το Μαξ γιατι ξεκινησε απο λαθος με 2α μετα το πιτστοπ, δεν το ηξερα. Αν το γραψεις στο μπλοκακι μαζι με το στουκο στις μπαριερες στην Ιμολα και με την πατατα στην εκκινηση του Μπακου, μιλαμε για 3 κανονικα λαθη που στοιχισαν ποντους. Βαλε κερασακι στην τουρτα τα χαλια του Μονακο... Τι θα λεμε δηλαδη για το Λουη φετος? Οτι εχει 7 κουπες, τοσες νικες και τοσες ποουλς? Αυτα τα λενε τα λινκς με τα στατιστικα και τα εχουμε εμπεδωσει. Αυτο που δεν εχει εμπεδωσει ο πολυς ο κοσμος θα αναφερουμε πιο συχνα. Οτι ο Λουης εκανε φετος που πιεστηκε, οσα λαθη εκανε ολα τα προηγουμενα χρονια μαζι.

ripper έγραψε:Με αρχή κάθε ποστ για το πόσο δύσκολα περνάει ο κακόμοιρος ο Lewis?
Έλεος, την μάνα σου να είχε σκοτώσει θα ήσουν κομματάκι αντικειμενικοτερος.

Αυτα θα λεμε ρε φιλε που ισχυουν κιολας. Αν ξυπναει ο αλλος 6 το πρωι και λεει χιλιοστη φορα "ε ρε το Μαξ που θα τα σαρωσει ολα με το χρεπι φετος" δε σε χαλαει ριππερ μου ε? Σε χαλαει η αληθεια για τα λαθη του Λουη μονο!!!

Μπαιδεγουει εσυ αντικειμενικε μου ριππερ, ξεστομισες μεχρι τωρα την απαγορευμενη λεξη απο Λ οσον αφορα το Λουη? Ή εστω ο Τζι, ο Νικος ο Παππας και τοσοι αλλοι φανς, ειπατε "ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ"? Γιατι εγω που δεν ειμαι "αντικειμενικος σαν εσας", με βαρια καρδια βεβαια, ειπα οτι εκανε λαθακι ο Μαξ στην εκκινηση που βγηκε λιγο εξω (και δεν εχασε καν ποντους οπως ο Λουης απο το λαθος του).
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
George_Prix έγραψε:Και μια ερωτηση προς τον Κορτο κι οποιον αλλον λατρη της στατιστικης θελει να απαντησει φυσικα...

Ο Ρασσελ δεν εχει παρει ουτε νικη, ουτε ποουλ και σχεδον ουτε ποντους εδω και τοσα χρονια. Γιατι γινεται χαμουλης γυρω απο το ονομα του πολυ πριν ριξει τη φαπα στο Μποττακο?

Μα φυσικα γιατι εχει κανει α 168-0 στο φουκαρα το Λατιφι. Γιατι του εχει ριξει στ' αυτια απειρα δευτερολεπτα σε ολα τα σκελη και ολους τους αγωνες. Ολο το γκριντ ξερει εδω και καιρο (πριν καν τον αγωνα με τη Μερσεντες) οτι εχει πολυ χερι ο πιτσιρικας.

Κατα τ' αλλα "μονο οι 2 Γιωργηδες ασχολουνται με τους ομοσταβλους" :s_empathy

Αυτοί που θεωρούν το οτιδήποτε τον Ράσελ, βασίζονται ότι στη σχεδόν ενιαία F2 έριξε 80 πόντους στον 2ο Νόρις και 100 στον 3ο Άλμπον σε μία ζόρικη χρονιά και καμιά 200αρια στον Λατίφι. Στο ότι στη συνέχεια κάνει overperform τη Williams και κοντράρει αυτοκίνητα που δεν θα έπρεπε να τα βλέπει καν. Και ακόμα κι έτσι, πριν το Outer track Sakhir κανείς δεν ήταν σίγουρος πως θα ανταποκρινόταν σε μία Μερκ. Και εκεί φάνηκε η αξία του αν και στο μεγαλύτερο κομμάτι ήταν δικαιολογημένα αργότερος από τον Μπότα, τον πέρασε μέσα στην πίστα και θεράπευσε τον Χάμιλτον σε χρόνο ρεκόρ.

Αν σε αυτό το resume κάποιος εστιάσει στη διαφορά του από τον Λατίφι ή με έναν μονόχειρα βετεράνο, μιλάμε για άσχετο και με το μπαρδόν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#715255 Να συμπληρώσω εδώ πως ο Russell σαν βρετανός, έχει και το αναμενόμενο σπρώξιμο από τα Media, μιας τόσο στην Formula 1 όσο και στο MotoGP (και στο WSBK, αλλά αυτό δεν το βλέπουν πολλοί), οι σχολιαστές είναι βρετανοί (SkySports F1 για το F1TV και ομοίως για το MotoGP κλπ).
Αυτό σημαίνει πως όταν ένας βρετανός ξεχωρίζει έστω και λίγο, γίνεται ο σχετικός χαμούλης, ενώ ακόμη και να μην ξεχωρίζει, θα υποστούμε αρκετά λεπτά της ώρας να λέμε για το τι έκανε πχ ο Jake Dixon στο Moto2...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#715257 Καλά αυτό σίγουρα. Ούτε να φανταστώ δεν μπορώ, τί θα έλεγαν αν ο Πουρσέρ που στα 17 του έχει ήδη νίκη, FL & PP στη F2 ήταν Άγγλος.