Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

4
57%
0
N/A
1
14%
0
N/A
1
14%
0
N/A
1
14%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By sparticle
Yugo_para_siempre έγραψε:Το 2005 ναι πηρε τα μετρα για τα λαστιχα που επρεπε να βγάζουν ολόκληρο αγώνα.

Το 2003 δε θυμάμαι κατι ομως.

To 2003 δεν ήταν εκείνο το υπέροχο σύστημα στα δοκιμαστικά με έναν γύρο την Παρασκευή και έναν το Σάββατο; Που την Παρασκευή έβγαιναν με βάση την βαθμολογία, δηλ αν προηγούνταν ο Schumacher, έβγαινε πρώτος στην σκονισμένη πίστα για χρόνο κλπ. Και μετά έναν γύρο και το Σάββατο με βάση την κατάταξη της Παρασκευής. Επίσης νομίζω ήταν η πρώτη χρονιά που έπρεπε να κάνεις το γρήγορο γύρο του Σαββάτου με τα καύσιμα του αγώνα, νομίζω τότε καθιερώθηκε και το παρκ φερμέ; Not sure.

Πάντως σίγουρα ένα σύστημα που ανακάτευε για τα καλά το grid και δεν ευνοούσε όποιον ήταν καθαρά γρηγορότερος ή πρωτοπόρος στη βαθμολογία (ο Schumacher μετά από την αρχή του πρωταθλήματος ξαναπήρε μόνο μία pole στη Μόντσα).

Επίσης περάσανε από το 10-6-4-3-2-1 στο 10-8-6-5-4-3-2-1 για να μικρύνουν τη διαφορά πρώτου-δεύτερου κυρίως.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#662804 Οπότε εκεί που θέλετε να καταλήξετε (ή καταλήξεις sparticle) είναι ότι η FIA δεν έχει κάνει αρκετά για να κατεβάσει τη Mercedes από το #1; Να κάνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα; Ότι η Ferrari πολεμήθηκε περισσότερο από τη FIA ή τους οπαδούς του αθλήματος ( που αριθμητικά υποθέτω οι περισσότεροι είναι οπαδοί της Ferrari );

< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#662836 H FIA όχι μόνο δεν έχει κάνει αρκετά να κατεβάσει τη Μερκ από την κορυφή, αλλά ειδικά φέτος έχει κάνει αρκετά για να καθαρίσει αυτό και το επόμενο πρωτάθλημα πριν ακόμα αυτά αρχίσουν. Θα μπορούσε να ορίσει ως ινοβέισο τους κινητήρες της Φερράρι (αλλά και της Χόντα όπως φάνηκε), όπως χαρακτήρισε το DAS. Θα μπορούσε να επιβλέψει πραγματικά το πάγωμα της εξέλιξης κατά το lockdown, πάγωμα που πατροπαράδοτα οι Γερμανοί γράφουν στα παπάρια τους (Μπάγερν και Μερτσέντες έχουν έρθει από την καραντίνα σα να είναι από άλλο πλανήτη). Θα μπορούσε να επιβάλλει από το 2021 τις αλλαγές αντί να τις πάει ένα χρόνο πίσω, αφού βλέπει πως κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει στο κλείσιμο της ψαλίδας. Θα μπορούσε να ξεπαγώσει την εξέλιξη των κινητήρων, θα μπορούσε να δώσει τόκενς στις ομάδες που είναι πίσω, θα μπορούσε να επιβάλλει στην Πιρέλι γόμες και πιέσεις που δε βολεύουν τη Μερκ (όπως είδαμε αυτό γίνεται). Το μόνο που έκανε είναι να καταργήσει το party mode που ΟΚ βοηθάει να κλείσει η ψαλίδα, αλλά στην πράξη το μόνο που κάνει είναι να μην επιτρέπει στον πρωτοπόρο εφόσον έχει τόσο μεγάλη πρωτοπορία να μετατρέπει τη διαφορά σε απόδοση σε ελαστικότητα έναντι όλων των καταστάσεων.

Οπότε όχι. Η FIA απέχει πάρα πολύ από το να θεωρηθεί ότι έχει κάνει αρκετά. Και όσο να μας βομβαρδίζει με βιντεάκια κάθε μεσοβδόμαδο ότι έγινε συναρπαστικός αγώνας, εκεί είμαστε τις Κυριακές, μάτια έχουμε και βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
BARHonda έγραψε:Οπότε εκεί που θέλετε να καταλήξετε (ή καταλήξεις sparticle) είναι ότι η FIA δεν έχει κάνει αρκετά για να κατεβάσει τη Mercedes από το #1; Να κάνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα; Ότι η Ferrari πολεμήθηκε περισσότερο από τη FIA ή τους οπαδούς του αθλήματος ( που αριθμητικά υποθέτω οι περισσότεροι είναι οπαδοί της Ferrari );

< >
Έχω ήδη καταλήξει αναφέροντας/θυμίζοντας το τι έγινε τότε. Όλοι επίσης γνωρίζουμε το τι έγινε τα τελευταία χρόνια.

Από εκεί κι έπειτα είναι δική σου η πρόταση "να κατεβάσει την Mercedes από το #1" και όχι δική μου.

Όπως πολύ σωστά λέει και ο Corto οι αγώνες εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχουν ενδιαφέρον. Προφανώς εσείς θεωρείτε ότι εμείς δεν τους βρίσκουμε ενδιαφέροντες επειδή χάνουμε. Δεν είναι όμως έτσι. Και φυσικά μπορώ να σου πω με την ίδια ευκολία ότι ο μοναδικός λόγος που τους βρίσκετε εσείς ενδιαφέροντες είναι επειδή κερδίζετε. Σαν αγώνες όμως είναι σούπα στο 90%, ειδικά φέτος.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#662875 Ενδιαφέρουσα η "ανάγνωση" σου Κορτο.
Μπορείς βέβαια να το αναγνώσεις και αλλιώς.
Πχ:
-Ακόμη δεν βγήκε το DAS το κατήργησαν.
-Κατήργησαν τα party modes εν μέσω της χρονιάς
-Άλλαξαν ολοκληρωτικά τους κανόνες και τους σταμάτησε ο κορωνοϊός
-Άφησαν την Ferrari να τρέχει με παράνομο κινητήρα :shifty:

Φτάνει τόσο κυνήγι στην αρμάδα των Γερμανών :protest:

Κοινώς, ότι έκαναν για να σταματήσουν την Ferrari, κάνουν και για την Mercedes και εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας.
Φυσικά το ίδιο έκαναν και για όποιον άλλο κυριάρχησε.
Το θέμα είναι ότι και οι δύο ομάδες ήταν ασταμάτητες, η τωρινή Mercedes για 2 χρόνια παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By g8777
sparticle έγραψε:
BARHonda έγραψε:Οπότε εκεί που θέλετε να καταλήξετε (ή καταλήξεις sparticle) είναι ότι η FIA δεν έχει κάνει αρκετά για να κατεβάσει τη Mercedes από το #1; Να κάνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα; Ότι η Ferrari πολεμήθηκε περισσότερο από τη FIA ή τους οπαδούς του αθλήματος ( που αριθμητικά υποθέτω οι περισσότεροι είναι οπαδοί της Ferrari );

< >
Έχω ήδη καταλήξει αναφέροντας/θυμίζοντας το τι έγινε τότε. Όλοι επίσης γνωρίζουμε το τι έγινε τα τελευταία χρόνια.

Από εκεί κι έπειτα είναι δική σου η πρόταση "να κατεβάσει την Mercedes από το #1" και όχι δική μου.

Όπως πολύ σωστά λέει και ο Corto οι αγώνες εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχουν ενδιαφέρον. Προφανώς εσείς θεωρείτε ότι εμείς δεν τους βρίσκουμε ενδιαφέροντες επειδή χάνουμε. Δεν είναι όμως έτσι. Και φυσικά μπορώ να σου πω με την ίδια ευκολία ότι ο μοναδικός λόγος που τους βρίσκετε εσείς ενδιαφέροντες είναι επειδή κερδίζετε. Σαν αγώνες όμως είναι σούπα στο 90%, ειδικά φέτος.

Προσωπικα ανταλλασω την κυριαρχια της Μερκ με μιας αντιστοιχης διαρκειας εποχη που θα χαρακτηριστει απο την "επανασταση των μικρων" . Οι τιφοζι πάλι εχουν δωσει τα καταλληλα διαπιστευτηρια εδω και χρονια, τοσο ως προς το τί βλεπουν οσο και ως προς το τι θελουν να βλεπουν.

Εξαιρειται το παρον φορουμ (ειλικρινα).

Σε γενικες γραμμες. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#662882 Υποστήριζα Ferrari & Schumacher τότε, πιο μικρός McLaren Honda & Senna και τώρα AMG Mercedes & Hamilton.
Μου αρέσουν οι dominant παίχτες, θέλω να είμαι με τους ισχυρούς.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Giuseppe Busso έγραψε:Μου αρέσουν οι dominant παίχτες, θέλω να είμαι με τους ισχυρούς.

Οποτε στα πετρινα χρονια ησουν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ :shifty: :shifty:
:lol:
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
Corto Maltese έγραψε:Θα μπορούσε να επιβλέψει πραγματικά το πάγωμα της εξέλιξης κατά το lockdown, πάγωμα που πατροπαράδοτα οι Γερμανοί γράφουν στα παπάρια τους (Μπάγερν και Μερτσέντες έχουν έρθει από την καραντίνα σα να είναι από άλλο πλανήτη).

Λύγκα γ αυτό έχουμε; Γιατί και το Μπράκλει και το Μπριξγουορθ μια χαρά κλειστά ήταν στο σατντάουν. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Giuseppe Busso έγραψε:Υποστήριζα Ferrari & Schumacher τότε, πιο μικρός McLaren Honda & Senna και τώρα AMG Mercedes & Hamilton.
Μου αρέσουν οι dominant παίχτες, θέλω να είμαι με τους ισχυρούς.

Πέφτω από τα σύννεφα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
A-Viper7 έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Θα μπορούσε να επιβλέψει πραγματικά το πάγωμα της εξέλιξης κατά το lockdown, πάγωμα που πατροπαράδοτα οι Γερμανοί γράφουν στα παπάρια τους (Μπάγερν και Μερτσέντες έχουν έρθει από την καραντίνα σα να είναι από άλλο πλανήτη).

Λύγκα γ αυτό έχουμε; Γιατί και το Μπράκλει και το Μπριξγουορθ μια χαρά κλειστά ήταν στο σατντάουν. :hmmm:

Αλοίμονο. Όποιος κλέβει ανεβάζει και το σχετικό βιντεάκι στο ουτούμπ. :s_crazy
https://www.youtube.com/watch?v=Ncp8nIARO9Y
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
Corto Maltese έγραψε:
A-Viper7 έγραψε:

Αλοίμονο. Όποιος κλέβει ανεβάζει και το σχετικό βιντεάκι στο ουτούμπ. :s_crazy
https://www.youtube.com/watch?v=Ncp8nIARO9Y

Άρα απλά δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς και πετάς λάσπη επειδή "Γερμανοί" (που βέβαια είναι "Αγγλοι"). Σωραίος ρε Κόρτο! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
ripper έγραψε:Ενδιαφέρουσα η "ανάγνωση" σου Κορτο.
Μπορείς βέβαια να το αναγνώσεις και αλλιώς.
Πχ:
-Ακόμη δεν βγήκε το DAS το κατήργησαν.
Από του χρόνου
ripper έγραψε:-Κατήργησαν τα party modes εν μέσω της χρονιάς
Αφού κρίθηκαν και οι 2 τίτλοι
ripper έγραψε:-Άλλαξαν ολοκληρωτικά τους κανόνες και τους σταμάτησε ο κορωνοϊός
Και με την πρώτη ευκαιρία ακύρωσαν τις αλλαγές
ripper έγραψε:-Άφησαν την Ferrari να τρέχει με παράνομο κινητήρα :shifty:

Δεν καταλαβαίνω τι λες. Ποιος παράνομος κινητήρας; Υπάρχει κάποια απόφαση γι αυτό; Ινοβέισο ένιουαν
ripper έγραψε:Φτάνει τόσο κυνήγι στην αρμάδα των Γερμανών :protest:

Κοινώς, ότι έκαναν για να σταματήσουν την Ferrari, κάνουν και για την Mercedes και εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας.
Φυσικά το ίδιο έκαναν και για όποιον άλλο κυριάρχησε.
Το θέμα είναι ότι και οι δύο ομάδες ήταν ασταμάτητες, η τωρινή Mercedes για 2 χρόνια παραπάνω.

Νομίζω ότι ακόμα κι εσυ που έχεις πολύ απωθημένο με τη Φερράρι μπορείς να παραδεχθείς ότι και ένας μήνας παραπάνω είναι πολύ όταν έχεις περάσει την ανοχή του κοινού. Οι μόνοι που χαίρονται στη σελίδα της Φ1 είναι οι τριτοκοσμικοί glory hunters. Οπότε δε μιλάμε για έλα μωρέ δύο χρόνια παραπάνω.

@Βίπερ Νόρα 7
Μπορείς να μου κάνεις μήνυση :)
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
Corto Maltese έγραψε:@Βίπερ Νόρα 7
Μπορείς να μου κάνεις μήνυση :)

Γιατί να σου κάνω μήνυση; Απλά επισημένω οτι αυτά που λες δεν ισχύουν, το δέχεσαι, και πάμε παρακάτω σαν μεγάλοι άνθρωποι που είμαστε. :)
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Yugo_para_siempre έγραψε:Καλα στο WRC εκλεισαν τηλεορασεις φουλ και παρα τα καλα πρωταθλήματα απο το 2017 και μετα δε λεει να ανεβει...
Με ένα -επί της ουσίας- κατασκευαστή και δύο γκαραζιέρηδες για αρκετά χρόνια, δεν έφταιγε ο εναπομείναντας...