- 25 Ιούλ 2024, 14:16
Μερικές εντυπώσεις από τον αγώνα από κοντά
1. Όποιος νομίζει ότι πάμε σε έναν τριήμερο Φ1 για να δούμε τον/τους αγώνες, να κάτσει σπίτι του. Ένα αγωνιστικό τριήμερο είναι ένα μεγάλο πανηγύρι με βασικό θέμα τις αγώνες πίστας. Αυτό. Τα μεγέθη είναι τέτοια που ένας άμαθος σαν κι εμένα ή ένα παιδί σαν τον γιο μου, δυσκολεύεται να τα κατανοήσει. Από εκεί που ξεκινάει η ζώνη θεατών μέχρι εκεί που τελειώνει είναι 4χλμ, μια ώρα περπάτημα. Κόσμος παντού και πάντα. Όλοι περπατάνε. Ακόμα και την ώρα του αγώνα περπατάνε. Δηλαδή ρε φίλε πλήρωσες τόσα φράγκα για να περπατάς; Μάλλον. Ακόμα και την ώρα των αγώνων είχε κόσμο στις εξομοιωτές, τα reflex test, bungee jump, στα μαγαζιά, στο φαγητό, στο ποτό, στις τέντες, στο fan zone με τον DJ. Συνέχεια. Οι οδηγοί θα έρθουν στο main stage, team principals επίσης, το f1tv βρίσκεται κοντά στον κόσμο συνέχεια. Όλα αυτά δίνουν μια γεύση φοβερής εμπειρίας. Κάτι που νομίζω ότι οφείλει ο καθένας να ζήσει έστω και μια φορά στη ζωή του.
2. Εγώ πήρα general admission. Έχει τα θετικά του έχει και τα αρνητικά του. Στην Ουγγαρία έχει πραγματικά πολύ καλά σημεία με GA, κυρίως σε όλο το κομμάτι μεταξύ της 7 και του τέλους της διαδρομής. Έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να κουβαλήσεις ομπρέλα, η πλειοψηφία των κερκίδων δεν έχουν ούτε σκέπαστρο ούτε επιτρέπεται ομπρέλα, το οποίο το βρίσκω αρκετά χειρότερο. Με τις οθόνες υπάρχει ένα θέμα αλλά εγώ καθόμουν κοντά σε οθόνη ακόμη κι έτσι. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν τεράστιες στο fan zone.
3. Τον καλύτερο ήχο τον έχει η Φ3 και τα πιτσιρίκια δίνουν τα πάντα σε κάθε στροφή. Απόλαυση. Το ίδιο και τα πορσικά. Η Φ2 έχει πιο ώριμους οδηγούς αλλά σε αγωνιστικό θέαμα περισσότερο από την Φ1. Αλλά η Φ1 είναι άλλο πράγμα. Η ταχύτητα και ο ανταγωνισμός, δε σε αφήνουν να ηρεμήσεις. Είδα τον αγώνα χθες σπίτι μου και κατάλαβα ότι δεν είχα προσέξει καν το έκαναν οι οδηγοί μετά την 8η θέση.
4. Η μεγαλύτερη όμως εμπειρία και το επιστέγασμα του τριημέρου είναι η εισβολή στην πίστα μετά. Έχασα όλη τη δράση των τελευταίων 12 γύρων αλλά πραγματικά άξιζε με τα χίλια.
Βαριέμαι να γράψω άλλα, όποιος θέλει πληροφορίες για το Ουγγρικό GP ρωτάει ελεύθερα.
“Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandaled feet.”