Forum για τη Formula 1

Ποιος θα κερδισει τον αγωνα ?

4
36%
1
9%
1
9%
0
N/A
2
18%
0
N/A
2
18%
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Δεν χρειάζεται να αποδείξει κανείς τίποτα. Το έχεις καταφέρει μια χαρά μόνος σου. Καλή συνέχεια στον αγώνα, καλή δικαίωση.

Του χρονου με τον αυγουλοματη το Ρασσελ Τζι μου. Δικαιωση μου κι αποδομηση του Λουη. 2 σε 1 :s_yes
Άβαταρ μέλους
By ripper
Geo f1 έγραψε:ripper να σου κανω και γω μια ερωτηση.
Το 2013 τους τελευταιους 9 αγωνες τους κερδισε ο Φεττελ.
Το 2014 δεν κερδισε καμια φορα. Ενω ο Ντανιελ 3.
Γιατι πιστευεις οτι εγινε αυτο?

Να μου κάνεις και ας μην απαντάς σε καμία δική μου.
Πέρα από τα όσα πολύ σωστά έγραψε ο Sparticle τι ακριβώς αναρωτιέσαι;
Ο Vettel έχει δείξει στην καριέρα του ότι είναι φοβερός με πολύ καλό μονοθέσιο ενώ με χειρότερα δεν τα πάει τόσο καλά.
Επίσης εκείνη την χρονιά ο Ric ήταν πολύ καλύτερος του.
Αυτό σημαίνει ότι θα παραχαραξουμε την ιστορία και θα λέμε για 1 δέκατο και για διαστημόπλοιο ακόμα και όταν δεν ισχύουν;
Άβαταρ μέλους
By ripper
George_Prix έγραψε:Επισης μια και μιλαμε για ραφταδες, να μας πουνε οι υποστηρικτες της θεωριας, ποιος εραβε τον Αλονσο 15 χρονια κι εκανε αυτες τις τεραστιες διαφορες, ακομα κι οταν ηταν ο νεος σε μια ομαδα και δεν ηξερε το μονοθεσιο. Εχουμε κι αλλο μοδιστρο που ξερει πως να δωσει το 100% στον εναν οδηγο και το 0% στον αλλον, εκτος απο το Νιουι? :hmmm:

Για το τελος η ερωτηση που με βασανιζει εδω και καιρο. Που απευθυνεται ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. Το συστημα που εχουν οι 2 Γιωργηδες κι οι ομαδες συμφωνα με τα λεγομενα του Τοττου οταν ψαχνουν για τον καλυτερο, δηλαδη η συγκριση αναμεσα στους ομοσταβλους, δε σας κανει. Κατι που εμπεριεχει τον αντικειμενικοτερο δυνατο παραγοντα στην Φ1, ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ, το βρισκετε βλακωδες :dizzy:

Για πειτε μου λοιπον ρε μαστορια. Εσεις απο τη μερια σας, πως βγαζετε την κατσικα. Μονο απο τις νικες/τιτλους/ποουλς? Αν ειναι ετσι, τη βρηκαμε την κατσικα, ειναι ο Λουης. Απο εκει και πισω που ειναι οι περισσοτεροι νεοι χωρις επιτυχιες ή χωρις μονοθεσιο ικανο να πρωταγωνιστησει, πως βγαζετε την οδηγικη καταταξη στο μυαλο σας? Με το ματι? Βλεπετε δηλαδη οτι ο ταδε οδηγος το στριβει πιο καλα το εργαλλλειο? Βλεπετε οτι φρεναρει ενα κλικ αργοτερα απο τους αλλους και μαλιστα κραταει τα χιλιομετρα μεσα στη στροφη? Ή δε σας απασχολει καν ποιος οδηγαει γρηγορα κι απλα θελετε να δειτε τα αποτελεσματα και τους ποντους που μαζεψε ο καθενας :hmmm:

Περιμενω με ενδιαφερον τις απαντησεις σας!

Έχουμε τον Briattore που χρησιμοποιούσε το μοντέλο καμάρι - φιλιππινεζα.
Αλλά γιατί να δικαιολογήσουμε τις διαφορές του Alonso; Ήταν καλύτερος και τις έκανε. Γνώμη για το παράδοξο Gasly-Albon δώσαμε, ο Alonso που κολλάει;.
Για δώσε μας εσύ μια γνώμη γιατί το Alonso - ρούκι Λούης δεν ήταν καν νίκη.

Το σύστημα με τον teammate φυσικά και μας κανει, απλά δεν το χρησιμοποιούμε σαν θεσφατο, μοναδικό, απόλυτο και αλάνθαστο κριτήριο.
Δεν σχολιάζω καν το ο Λούης έριξε στον X 2, ο Max στον Ψ 4 άρα ο Max είναι καλύτερος.
Βλεπουμε και άλλα απλά πράγματα. Πχ αν ο Norris ήταν μισό δέκατο πίσω από τον Max ξέρουμε ότι έκανε καλύτερο γύρο γιατί η Red Bull είναι πολύ ταχύτερη. Βλέπουμε την απόδοση στον αγώνα. Στο βρεγμένο. Στην πίεση. Τα λάθη. Εσύ δες τον teammate, μην κοιτάς τίποτα άλλο.
Αλλά αυτό που σε συμφέρει έτσι; Πχ αν ο Hamilton ξεφτιλίζει στον αγώνα τον Bottas δεν χρειάζεται να το κάνεις θέμα. Μπορείς να γράψεις 500 φορές για το 1 δέκατο στα qualy.
Επίσης μας ενδιαφέρουν και οι ομάδες, οι μάχες, οι ποινές, οι στρατηγικές. Προσωπικά δεν κρατάω την ανάσα μου για να δω ποιος teammate νίκησε ποιον. Βλέπω και αυτό, δεν είναι το βασικό μου.

Τέλος πρέπει κάποια στιγμή να επιλέξεις. Γιατί την μία λες ότι ο Lewis είναι κορυφαίος και την άλλη ότι είναι κατώτερος των Alonso-Verstappen. Τι ισχύει τελικά; Κάνε και μια πρόβλεψη για το πιθανό δίδυμο Lewis-Russel. Εμένα τα λεφτά μου είναι στον Λούη.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#716392 @ριππερ δεν ξερω τι να πρωτοκανω παραθεση παλι... Ας τα πω σκορπια μερικα πραγματα...

1) Δεν υπαρχει η κατηγορια οδηγου που εφτιαξες για το Φεττελ. Δηλαδη κορυφαιος, που οδηγει γρηγορα μονο με πολυ καλα μονοθεσια. Ο κορυφαιος, ξεζουμιζει ΟΤΙ ΧΡΕΠΙ να του δωσεις. Σαν τον Αλονσο.
2) Δεν υπαρχει το "ραψιμο μονοθεσιου στα μετρα καποιου". Και το βολευει ή δε βολευει ενα μονοθεσιο σε συγκεκριμενο στυλ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μισο-ενα δευτερολεπτο. Απο αλλου ερχονται αυτες οι διαφορες.
3) Το βασικο προβλημα του Φεττελ ειναι οτι σπαει απο την πιεση και κανει πολλα λαθη. Σαν αυτα που φωναζα απο το 2010 που βαρουσε παλαμακια ολος ο ντουνιας για το Γερμανο. Γιατι κατι πεταξες οτι "εσεις βλεπετε τα λαθη, ενω εγω μονο τις διαφορες με τους ομοσταβλους".
4) Με το Ναντο-Λουη, τα εχω πει καμια 300αρια φορες και μου λες οτι δεν απανταω? Αντε παμε αλλη μια φορα. Ο Αλονσο εκανε μια απο τις χειροτερες χρονιες της καριερας του (κατι σαν το φετινο του ξεκινημα ηταν η μεταβαση απο Μισελεν σε Μπιτζεστοουν) κι ο Λουης μια απο τις καλυτερες. Ο ενας καθοταν στα ποδια του αφεντικου και τον εκανε νταχτιρντι κι ο αλλος ειχε εχθρους ολη την ομαδα. Και μαζεψαν τους ιδιους ποντους. Για αυτο εχουμε και το βαθος χρονου ριππερ μου. Βλεπουμε γενικα τι ΤΣΟΝΤΕΣ εκανε ο Ναντο σε καθε ομοσταβλο και τι τσουκου-τσουκου κερδιζε κατι Μποττακους ο Λουης.
5) Το κορυφαιος του Λουη το πιστευω ακομα. Μιλαμε για εναν οδηγο που ειναι ταχυτερος απο τουλαχιστον 80 στους 100 οδηγους. Απλα απο μεσα μου ψαχνω να βρω τους ακομα ταχυτερους απο το Λουη, που ειμαι πεπεισμενος οτι υπαρχουν.
6) Εγω πιστευω οτι την πρωτη χρονια ο Ρασσελ θα κανει αισθητη την παρουσια του και τη δευτερη θα τον κερδισει το Λουη. Αλλα και στα ισια να παιζουνε, παλι μου κανει. Κι ας μη βρω εναν καλυτερο απο το Λουη, μου φτανει να δει ο κοσμος οτι δεν ειναι κατι το ανεπαναληπτο. Μια και μιλησες για "λεφτα" δε μπορεις να φανταστεις ποσο χαλαρα βαζω το εξης στοιχημα:
Οποια χρονια θελετε (ακομα και καθε χρονια) δινω χ10 σε οποιον πονταρει οτι θα χασει ο Μαξ απο τον εκαστοτε ομοσταβλο του. Το μονο που θελω απο τον αλλον, ειναι να με πληρωσει χ10 αν χασει ο Λουης (η οποιος αλλος οδηγος προτιμαει) απο τον ομοσταβλο του.
Αντε περιμενω πονταρισματα. Να δουμε ποιος ειναι τοσο σιγουρος για το Λουη (οσο εγω με το Μαξ), που ειναι διατεθειμενος να χασει τα λεφτα του.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
George_Prix έγραψε:4) Με το Ναντο-Λουη, τα εχω πει καμια 300αρια φορες και μου λες οτι δεν απανταω? Αντε παμε αλλη μια φορα. Ο Αλονσο εκανε μια απο τις χειροτερες χρονιες της καριερας του (κατι σαν το φετινο του ξεκινημα ηταν η μεταβαση απο Μισελεν σε Μπιτζεστοουν) κι ο Λουης μια απο τις καλυτερες. Ο ενας καθοταν στα ποδια του αφεντικου και τον εκανε νταχτιρντι κι ο αλλος ειχε εχθρους ολη την ομαδα. Και μαζεψαν τους ιδιους ποντους. Για αυτο εχουμε και το βαθος χρονου ριππερ μου. Βλεπουμε γενικα τι ΤΣΟΝΤΕΣ εκανε ο Ναντο σε καθε ομοσταβλο και τι τσουκου-τσουκου κερδιζε κατι Μποττακους ο Λουης.

Δεν ισχύει. Θα ήθελες να ισχύει, δεν ισχύει. Κανείς δεν του έκανε σαμποτάζ, κανείς δεν του έδωσε χειρότερη στρατηγική, κανείς δεν του είπε κάνε στην άκρη να περάσει ο Lewis

Δεν διαχειρίστηκε η ομάδα σωστά τη δυναμική τους? Ίσως. Άλλο αυτό όμως και άλλο αυτό που υποστηρίζεις (edit1: Ακόμα και όταν τους εκβίασε, η ομάδα δεν τον σαμποτάρισε)

Ένας πρώην μηχανικός της ομάδας, ο Marc Priestley, έχει ανεβάσει βίντεο στο youtube όπου αναφέρει ότι όταν ήρθε η ώρα να μοιράσουν μηχανικούς στα 2 μονοθέσια, μάντεψε που θέλανε να πάνε όλοι (hint: όχι στον Hamilton)

edit2: Πήγα να με κάνω edit, με έκανα quote, το έσβησα και ρήμαξα το φόρουμ, wtf
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:
George_Prix έγραψε:4) Με το Ναντο-Λουη, τα εχω πει καμια 300αρια φορες και μου λες οτι δεν απανταω? Αντε παμε αλλη μια φορα. Ο Αλονσο εκανε μια απο τις χειροτερες χρονιες της καριερας του (κατι σαν το φετινο του ξεκινημα ηταν η μεταβαση απο Μισελεν σε Μπιτζεστοουν) κι ο Λουης μια απο τις καλυτερες. Ο ενας καθοταν στα ποδια του αφεντικου και τον εκανε νταχτιρντι κι ο αλλος ειχε εχθρους ολη την ομαδα. Και μαζεψαν τους ιδιους ποντους. Για αυτο εχουμε και το βαθος χρονου ριππερ μου. Βλεπουμε γενικα τι ΤΣΟΝΤΕΣ εκανε ο Ναντο σε καθε ομοσταβλο και τι τσουκου-τσουκου κερδιζε κατι Μποττακους ο Λουης.

Δεν ισχύει. Θα ήθελες να ισχύει, δεν ισχύει. Κανείς δεν του έκανε σαμποτάζ, κανείς δεν του έδωσε χειρότερη στρατηγική, κανείς δεν του είπε κάνε στην άκρη να περάσει ο Lewis

Δεν διαχειρίστηκε η ομάδα σωστά τη δυναμική τους? Ίσως. Άλλο αυτό όμως και άλλο αυτό που υποστηρίζεις (edit1: Ακόμα και όταν τους εκβίασε, η ομάδα δεν τον σαμποτάρισε)

Ένας πρώην μηχανικός της ομάδας, ο Marc Priestley, έχει ανεβάσει βίντεο στο youtube όπου αναφέρει ότι όταν ήρθε η ώρα να μοιράσουν μηχανικούς στα 2 μονοθέσια, μάντεψε που θέλανε να πάνε όλοι (hint: όχι στον Hamilton)

edit2: Πήγα να με κάνω edit, με έκανα quote, το έσβησα και ρήμαξα το φόρουμ, wtf

Δε μιλησε κανενας για σαμποταζ. Σε αυτο το επιπεδο η ψυχολογια ειναι πρωταρχικης σημασιας. Και μονο να ξερεις οτι εισαι ανεπιθυμητος και μονο να ξερεις οτι σου κανουν ψυχολογικο πολεμο, σιγουρα δεν εισαι στα καλυτερα σου.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#716403 Παντως κι ο Λεκλερκ χρησιμοποιησε το ιδιο που ειπε ο Περεζ και που συμφωνησα κι εγω (χωρις να ειμαι σιγουρος για τον κανονισμο). Οτι οποιος ειναι μπροστα, "εχει τη στροφη". Μεχρι που ψιλοπαραδεχτηκε οτι στην καταραμενη Αυστρια (που ακουσε ΤΙΣ καταρες ο Μαξ) ηταν ισως και λιγο πισω απο το Μαξ, οποτε δεν ειχε οσο δικιο ειχε προχθες που ηταν μπροστα απο τον Τσεκο:
Asked about whether the treatment of the 2019 incident and the dishing out of penalties this time around showed a lacked of consistency, Leclerc wasn’t so sure.

“I think this one is probably a little bit different, because you can argue that two years ago, I was not in front at the apex, or we were very close, at least,” said Leclerc. “But this year I was definitely in front at the apex, so he [Perez] had to leave a space on the exit.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#716451 1) Δεν έφτιαξα καμία κατηγορία ούτε έχω κάποιο ζόρι να βγάλω τον Vettel κορυφαίο. Απλά διόρθωσα τις ανακρίβειες για την εποχή της κυριαρχίας του.
2) Και από που προέρχεται πχ η διαφορά Norris - Ricciardo?
3) Συμφωνώ. Απλά σου απάντησα σε αυτό που ρώτησες με διαφορά παραδείγματα πέραν του ομόσταυλου
4) Ο Λούης έκανε μια από τις καλύτερες χρονιές του όταν ήταν ρουκι; Σοβαρά τώρα; :lol:
Και η συνέχεια δεν τον δικαίωσε; :help:
Επίσης συνεχίζεις την μπούρδα με το τσουκου τσουκου στον Bottas.
5) Κορυφαίος είναι η κορυφή. Μετά πάει το πολύ καλός. Κορυφαίος και χειρότερος από άλλους δεν γίνεται.
6) Έχει χάσει ήδη από τον Ricciardo.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
George_Prix έγραψε:2) Δεν υπαρχει το "ραψιμο μονοθεσιου στα μετρα καποιου". Και το βολευει ή δε βολευει ενα μονοθεσιο σε συγκεκριμενο στυλ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μισο-ενα δευτερολεπτο. Απο αλλου ερχονται αυτες οι διαφορες.

Στα του ραψίματος είναι αμφίδρομο το στήσιμο του μονοθεσίου από μηχανικούς και οδηγό. Δηλαδή ο οδηγός δίνει το feedback και αναλόγως το προσαρμόζουν. Σε αυτό αδιαμφισβήτητα κορυφαίοι ήταν το δίδυμο Σούμι- Ferrari. Είναι και αυτό ένα στοιχείο που ξεχωρίζει τους οδηγούς.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
panos2171 έγραψε:
George_Prix έγραψε:2) Δεν υπαρχει το "ραψιμο μονοθεσιου στα μετρα καποιου". Και το βολευει ή δε βολευει ενα μονοθεσιο σε συγκεκριμενο στυλ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μισο-ενα δευτερολεπτο. Απο αλλου ερχονται αυτες οι διαφορες.

Στα του ραψίματος είναι αμφίδρομο το στήσιμο του μονοθεσίου από μηχανικούς και οδηγό. Δηλαδή ο οδηγός δίνει το feedback και αναλόγως το προσαρμόζουν. Σε αυτό αδιαμφισβήτητα κορυφαίοι ήταν το δίδυμο Σούμι- Ferrari. Είναι και αυτό ένα στοιχείο που ξεχωρίζει τους οδηγούς.

Σε αυτο φυσικα και συμφωνω. Το απολυτο στησιμο, το fine tuning που λενε στο χωρο, παιζει μεγαλο ρολο. Αλλα αυτο πιστωνεται σε οδηγους και φυσικα στους μηχανικους τους σαν ομαδα, οπως σωστα ειπες. Μιλαμε για δεκαδες ρυθμισεις, που κυριως φτιαχνεις κατι και χαλαει κατι αλλο. Απιστευτος βαθμος δυσκολιας και πολυ μεγαλο το οφελος αν φερει ο οδηγος το οχημα εντελως στα γουστα του και να βρει επισης τη χρυση τομη στις ρυθμισεις που να βγαινει ο χρονος. Διαβαζα συνεντευξη του Μαξ κι ελεγε οτι πλεον δε διαβαζει καν τις τηλεμετριες. Λεει ακριβως τι τον χαλαει στο μηχανικο του και βρισκουνε την ακρη και το φτιαχνουν. Αυτο πηρε καιρο ωστε να μαθει ο ιδιος τι θελει, πως να το εκφραζει και φυσικα να μαθουν να καταλαβαινονται με τον μηχανικο.Αλλα δεν ειναι μονο να αισθανεται ο οδηγος. Ειναι φυσικα να ειναι δυνατος κι ο μηχανικος. Ενω ΠΟΤΕ δεν εχουμε διαβασει οδηγο να διαμαρτυρεται για μονοθεσιο στα μετρα του ομοσταβλου, πολλες φορες εχουμε δει αλλαγες σε μηχανικους με τους οποιους δεν ηταν ευχαριστημενος ενας οδηγος. Μαλιστα ο Αλονσο εβγαλε τετοια καψουρα με τον Αντριαν Στελλα που τον πηρε μαζι του στη ΜακΛαρεν. Στην οποια ΜακΛαρεν πηρε καμποσες προαγωγες, με τελευταια θεση αυτη του racing director.

Δε λεει ο Νιουι "κατσε να το φτιαξω στα μετρα του Μαξ". Αυτα τα πραγματα δε γινονται. Οι σχεδιαστες κοιταζουν τα νουμερα που δειχνει η αεροδυναμικη σηραγγα κι αναλογα κανουν αλλαγες για να βελτιωσουν τους αριθμους αναλογα με το πλανο τους. Μεχρι να μπουνε στην πιστα αντιπαλοι με αλλα μονοθεσια, δεν εχουν ιδεα ποσο καλη δουλεια εκαναν. Και θα ξερουν οτι "το εραψαν στα μετρα καποιου"?. Αν παιζει κανενα χοντρο θεμα με το μονοθεσιο οπως περσι με τη Ρεντ Μπουλ και φετος με τη Μερσεντες στην αρχη της χρονιας (που ειχαν ατσαλες αντιδρασεις στο πισω μερος), λενε παντα και οι 2 οδηγοι το ιδιο πραγμα και προσπαθει ο σχεδιαστης και φυσικα οι μηχανικοι των οδηγων να το βελτιωσουν. Αλλα τα περισσοτερα ειναι ομολογκαρισμενα οποτε αν το εχει "παρει στραβα" ενας σχεδιαστης απο την αρχη, ελαχιστα πραγματα μπορει να αλλαξει στη συνεχεια, πολυ περισσοτερο "να ραψει στα μετρα καποιου".
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#716563 Πω ρε συ τι ηθελα και το’γραψα, θα ερχεται τωρα η επωδος μετα απο καθε ποστ.

Λοιπον, υποσχομαι να το γραψω για τιμωρια εκατο φορες «ΔΕΝ ΡΑΒΕΤΑΙ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ».

Αντε μπας και ηρεμησουμε λιγο.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#716953 Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση του Jolyon Palmer για την ποινή του Norris.
Δείχνει κυρίως το περίφημο inconsistency στις ποινές.

Συμπληρώνω στα λεγόμενα του: Ο Max, που δεν τιμωρήθηκε, "σπρώχνει" προς τα έξω πολύ περισσότερο από ότι ο Norris.
Βάση κανονισμού σωστά τιμωρήθηκε, καθότι δεν αφήνει χώρο στον Perez, όμως συνήθως δεν δίνουν ποινή.
Από το in car του Perez φαίνεται να ισχύει αυτό ακριβώς που είπε ο Norris, o Perez βγαίνει μόνος του έξω. Δεν ακουμπάνε ποτέ ούτε αναγκάζεται να ανοίξει το τιμόνι. Πηγαίνει κανονικά με full lock δεξιά και βγαίνει έξω.
Δεν βγαίνει άκρη :help:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#716958 Εκεί που παραδέχτηκα τον Πάλμερ είναι στο τέλος. ΟΧΙ δεν είναι αυτοί οι αγώνες που θέλουμε. Επιτέλους βάλτε τέλος στην αντιαθλητική άμυνα. Μια |λογοκρισία| πριν από δύο χρόνια για να πάρει μια μαϊμού εντός έδρας νίκη η RBR δεν μπορεί να μας ταλαιπωρεί για πάντα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#716960 χαχαχα ακομα ποναει η Νικη του ΜΑξ επι του Λεκλερ βλεπω...@@δατο προσπερασμα!! Να παταγε φρενο. Αν ειχε τοιχο στην εξοδο θα κολλουσε εκει. ΜΠΑΜ. :metalo: