- 21 Νοέμ 2018, 15:09
Ας πω και εγω την αποψη μου, γιατι προβλεπεται οτι θα ειναι απο τις τελευταιες φορες που μιλαμε για τον Alonso!
Η αληθεια ειναι καπου στη μεση...
Ο Ισπανος ειχε την "ατυχια" να πεσει πανω στο Hamilton. Και λεω "ατυχια" γιατι ο Hamilton ειναι ο μονος οδηγος που ηταν ικανος να ζορισει τον Ισπανο σε ολη του την καριερα. Οπως σωστα ειπε και ο Eddie σε βαθος χρονου ο Ισπανος θα τον ειχε κερδισει ευκολα ή δυσκολα εκεινη τη χρονια αλλα λογω χαρακτηρα ανοιξε ενα πολεμο με την ομαδα απο νωρις και τελικα βγηκε ο ιδιος χαμενος. Εχασε εναν τιτλο το 2007, πιθανοτατα εναν ακομα το 2008 (αν εμενε στη McLaren), εκανε κακο ονομα με τα τερτιπια του και επισης κατεληξε με χειροτερα μονοθεσια τα προσεχη χρονια...
Ο Alonso δεν ειναι αγιος φυσικα. Και εγω ο ιδιος πιστευω οτι ειναι κωλοπαιδο, οτι θελει προνομιακη μεταχειριση στην ομαδα, οτι ανοιγει το στομα του και πεταει χοντραδες μερικες φορες. Αλλα με δεδομενο οτι οι περισσοτερες μεγαλες ομαδες στηριζουν τον εναν οδηγο εναντι του αλλου, ο Alonso αισθανοταν παντα οτι αξιζει τη στηριξη εφοσον μπορουσε να παει στο οριο σε καθε γυρο/σκελος/αγωνα και με τα ελαχιστα δυνατα λαθη.
Παμε στη McLaren τωρα... Οταν πηγε ο Alonso εκει, οι Αγγλοι ειχαν παθει πλακα. Εκτος απο την ταχυτητα, λεγανε χαρακτηριστικα οτι "οσα μαθαμε απο τον Kimi για το μονοθεσιο ολα αυτα τα χρονια, τα μαθαμε απο τον Alonso μεσα σε 1 μηνα". Επισης να τονισω οτι ο Ισπανος εστηνε το μονοθεσιο και ο Hamilton αντεγραφε τις ρυθμισεις. Ο Nando ειχε πεταξει καμποσες σποντες απο την αρχη για το συγκεκριμενο σε στυλ "πολυ γρηγορος ο Hamilton και εφοσον αντιγραφει τα setups μου, δεν ειναι ευκολο να κερδισω τον κλωνο μου". Στο Silverstone λοιπον εφτασε ο κομπος στο χτενι και αποφασισαν ο καθενας να στησει μονος του το μονοθεσιο. Ηταν ο πρωτος αγωνας που ο Hamilton ηταν εκτος τοπου και χρονου και εμεινε πολυ πισω. Στη συνεχεια φανταζομαι συνεχιστηκε το C(L)OPY/PASTE.
Η McLaren λοιπον οταν ειδε οτι ο Hamilton ειναι πολυ καλος, αλλαξε πλανο πλευσης. Οι Αγγλοι με το γνωστο σωβινισμο τους, ειχαν για πρωτη φορα την ευκαιρια να βγαλουν εναν μεγαλο δικο τους οδηγο. Απο τη χωρα τους και απο τα σπαργανα της ομαδας που τον στηριζε απο μικρο παιδακι. Εκει αρχισε η αποξενωση του Alonso. Δε θα πω οτι το σφαξανε στις στρατηγικες τον Ισπανο, αλλα η αποξενωση ηταν γεγονος και οσο ψυχολογικος βραχος και να ειναι καποιος, σιγουρα το κλιμα δεν ηταν ιδανικο ωστε να αποδωσει στο 100%. Δε θα ξεχασω το Hamilton να δηλωνει "εχει δικιο ο Fernando να αισθανεται περιεργα, αφου εγω μεγαλωσα μεσα στο εργοστασιο, ειμαι φιλος με τους μηχανικους απο παιδακι μπλα μπλα μπλα". Mind games απο μικρος επαιζε και αυτος (αλλο κωλοπαιδακι οπως οι περισσοτεροι κορυφαιοι οδηγοι).
Δε θα μπω καν στη διαδικασια να μιλησω για Monaco, Indianapolis και αλλες μεμονωμενες περιπτωσεις. Για μενα το ζουμι της χρονιας ειναι το background που περιεγραψα, ωστε να καταλαβουμε οτι η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Κωλοπαιδο ο Alonso, κωλοπαιδο ο Hamilton, λαθος χειρισμοι απο τη McLaren και ολα αυτα μαζι συνετελεσαν στη γνωστη ατομικη βομβα που εξερραγη!