Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#551095 https://www.petrolheads.gr/viewtopic.php?p=27894#p27903

Το μουστάκι του Ζετσε σώθηκε μετά από 3 επεμβάσεις.

Γκεακο τι ακριβώς να διαβάσουμε;
Το πώς ενας αθλητής χαντακωσε το μέλλον του;
Το rookie Λούη τον είχε για πλάκα σε βάθος ολόκληρης χρονιάς.
Αυτό όμως δεν αρκούσε, ήθελε να του φέρνει το σαλέπι κάθε απόγευμα μετά το κολατσο.
Περαθτικα του.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#551098 Λογικα δεν το διαβασες. Γιατι δεν αναφερει την Ιντιαναπολη που λογικα εσυ εκει εχεις κολλησει.
Δεν πειραζει.
Το οτι ισωπεδωσε τους δικους σου (Μασσα και Κιμι) σε κανει μη αντικειμενικο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#551108 Γκεακο σταματα να παίζεις με το μικρό σου Πόνυ, μεγάλος άνθρωπος είσαι.

Το πόνημα γράφει για το επεισόδιο της Λάμψης που είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση.
Παρόλα αυτά και το Μονακό (σε επίπεδο κους κους) και η Ινδιανάπολη (όχι κους κους --> στα μούτρα για να το δουν μέχρι και οι τυφλοί) ήταν ενδεικτικά του χαντακωματος που λέω.

Γράψε κάνα στατιστικό τώρα γιατί είναι κρύο το βράδυ και έχεις πόνο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#551110 Όχι.
Στο Μονακό ο Λούης έκανε μια πρώτη απόπειρα να πουλήσει μούρη.
Πιθανό κάποιος να του βαλε λόγια.
Ψιλοαδιαφορο για μένα.

Εγώ μένω στη νοοτροπία του Alonso (ΙΕΚ Φλάβιο) την οποία δεν απέβαλλε ποτέ.
Η McLaren ακόμα και όταν τους έκανε πόρνη του έδινε μονοθέσιο για νίκη και έφτασε να χάσει τον τίτλο στο τσακ.

Το Λούη πιστεύω ότι τον είχε.
Απλά δεν κατάλαβε ποτέ ότι δεν υπήρχε περίπτωση κανένας Dennis να δώσει καμία εντολή σε κανένα Λουη σε καμία Ινδιανάπολη να κάνει στην άκρη.
Γιατί το βίντεο δείχνει ακριβώς αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Geo f1 έγραψε:Δλδ εμμενεις οτι στο Μονακο το 2007 χαντακωσαν τον Χαμιλτον?

GeoF1 καταλαβαίνεις ότι σειρά 5 άρθρων με πηγές και επιχειρήματα που μου πήρε πάνω από μισή ώρα να τα διαβάσω, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να διαβάσει ο Έντης. :)

Η πλάκα Γκεάκο ξέρεις ποια είναι; Ότι όποιος παρακολουθεί όλα τα κανάλια ενημέρωσης χωρίς biased προκαταλήψεις δεν πήρε παρά ελάχιστες πληροφορίες καινούργιες, αν και πάρα πολλά από τα σημαντικά που αναφέρει πέρασαν στα ψιλά και στο ντούκου. Εγώ πχ το μόνο που δεν ήξερα ήταν το πόσο έντονες συζητήσεις είχε κάνει η Ρεντ Μπουλ με τον Αλόνσο το 2013, όλα τα άλλα τα ξέραμε. Τι μας μένει δηλαδή; Ότι έπρεπε να πάρει 5 κούπες ένας Άγγλος οδηγός, να εξασφαλίσουν οι αγγλάρες ότι ο δικός τους είναι έτσι κι αλλιώς μέσα στους GOAT του αθλήματος, για να διαβάσουμε ένα παρόμοιο άρθρο για τον Αλόνσο. Μέχρι να γίνει αυτό από τον αγγλόφωνο τύπο γινόταν η τρίχα τριχιά, όλα τα άρθρα ήταν μονόπλευρα, ειρωνικά και όλα τα σχετικά.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#551161 Χτίσε λίγο καλύτερα τη σπέκουλα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#551167 Μα αυτό είναι το γαμωτο Greo.

Στον Εντι εχει κολλησει η βελονα το Ιντυ...
Τεσπα μην λεμε τα ιδια και τα ιδια. Σε πολλους εχει χαρακτει η καραμελα μεσα τους ότι ο ρουκι μαμησε τον Ισπανο στην 1η χρονια και δεν κοιτανε τιποτα άλλο.

Παντως οντως τα αρθρα ηταν πολυ ωραια γραμενα και πολυ αναλυτικα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#551171 Γκεάκο αυτή την καραμέλα πόσο θα την πιπιλάς;
Μπορώ να σου σερβίρω ποστάκια σου που έχω κολλήσει με μια μεγάλη ποικιλία από 'βελόνες':
- Ίντι '07
- Ουγγαρία '07
- Άμπου Ντάντης '10
- Βραζιλία '12

Ότι σου χαλάει τον κουραμπιέ με την παραμυθόσκονη είναι κόλλημα.

Η Ινδιανάπολη πάντως που το πόνημα την έκανε tribeca δείχνει με πραγματικά γεγονότα και όχι με κους-κους (μου είπε ο ανιψιός μιας γκόμενας της κουμπάρας της κομμώτριας του καράφλα ότι...) το παρακάτω.

"He came expecting to be treated like a king," remembers one senior figure at the time, "and it was even small stuff. Like, in those days, in the trucks at a test, there was nowhere the drivers could get changed privately. They just got changed at the end of the race truck, in a corner. And I think he came expecting to have a room.

#iek_flavio

Το δε Μονακό ήταν μια παπάρα ολκής.
Μπορεί ο Dennis να ήθελε να τονώσει το Λούη, μπορεί να ήθελε να μην ξεφύγει ο φευγάτος με το καλημέρα Alonso.
Η ουσία είναι ότι ακόμα και όταν ο Alonso έκανε tris-ελεεινά σκηνικά (απειλή για ρουφιάνεμα :s_roses :s_hang ), η McLaren του έδινε μονοθέσιο για νίκη.

Geo f1 έγραψε:Σε πολλους εχει χαρακτει η καραμελα μεσα τους ότι ο ρουκι μαμησε τον Ισπανο στην 1η χρονια και δεν κοιτανε τιποτα άλλο

Εγώ είπα ακριβώς το αντίθετο αλλά δε βαριέ.
Ένα ποστάκι 5' αποκλείεται να το διάβασες ούτε εσύ ούτε ο Μαλτέζος.

Περιμένω λίγο τη σπέκουλα να χτιστεί σωστά γιατί βλέπω ντροπαλή προσέγγιση από Μαλτέζο.
Τι σατανικό σχέδιο είχε ο Dennis;
Ποια η εμπλοκή του Δρακουμέλ στη χάραξη της στρατηγικής πριν την Κίνα;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#551192 Διάβασε και θα σου λυθούν πολλές απορίες. Πάντως τα ποστάκια σου Έντι, ότι προλάβω να πιάσω σε σχετικά αργό σκρολάρισμα. Για παραπάνω δεν είσαι :)
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#551196 Μια αλλεργία στη σπέκουλα την έχω.

Κανονικά θα έπρεπε όλες αυτές οι αναλύσεις (στημένο '07 --> το οποίο fail απροπό δεν το έχεις γλεντήσει Μαλτέζε :hmmm: , ελεύθερος σκοπευτής Imola, Alonso vs McLaren, Alonso vs Ferrari, Alonso vs Masters of the Universe) να μπαίνουν στο σχετικό τοπικό για να απολαμβάνουμε το θέαμα ολοκληρωμένο και όπως πρέπει.

Το πόνημα μια χαρά τα λέει (και για τα περί ΙΕΚ-Φλάβιο και για το σούτι από τη Ferrari), απλά δεν προσθέτει κάτι συγκλονιστικό σαν γνώση.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#551198 Ας πω και εγω την αποψη μου, γιατι προβλεπεται οτι θα ειναι απο τις τελευταιες φορες που μιλαμε για τον Alonso!

Η αληθεια ειναι καπου στη μεση...

Ο Ισπανος ειχε την "ατυχια" να πεσει πανω στο Hamilton. Και λεω "ατυχια" γιατι ο Hamilton ειναι ο μονος οδηγος που ηταν ικανος να ζορισει τον Ισπανο σε ολη του την καριερα. Οπως σωστα ειπε και ο Eddie σε βαθος χρονου ο Ισπανος θα τον ειχε κερδισει ευκολα ή δυσκολα εκεινη τη χρονια αλλα λογω χαρακτηρα ανοιξε ενα πολεμο με την ομαδα απο νωρις και τελικα βγηκε ο ιδιος χαμενος. Εχασε εναν τιτλο το 2007, πιθανοτατα εναν ακομα το 2008 (αν εμενε στη McLaren), εκανε κακο ονομα με τα τερτιπια του και επισης κατεληξε με χειροτερα μονοθεσια τα προσεχη χρονια...
Ο Alonso δεν ειναι αγιος φυσικα. Και εγω ο ιδιος πιστευω οτι ειναι κωλοπαιδο, οτι θελει προνομιακη μεταχειριση στην ομαδα, οτι ανοιγει το στομα του και πεταει χοντραδες μερικες φορες. Αλλα με δεδομενο οτι οι περισσοτερες μεγαλες ομαδες στηριζουν τον εναν οδηγο εναντι του αλλου, ο Alonso αισθανοταν παντα οτι αξιζει τη στηριξη εφοσον μπορουσε να παει στο οριο σε καθε γυρο/σκελος/αγωνα και με τα ελαχιστα δυνατα λαθη.

Παμε στη McLaren τωρα... Οταν πηγε ο Alonso εκει, οι Αγγλοι ειχαν παθει πλακα. Εκτος απο την ταχυτητα, λεγανε χαρακτηριστικα οτι "οσα μαθαμε απο τον Kimi για το μονοθεσιο ολα αυτα τα χρονια, τα μαθαμε απο τον Alonso μεσα σε 1 μηνα". Επισης να τονισω οτι ο Ισπανος εστηνε το μονοθεσιο και ο Hamilton αντεγραφε τις ρυθμισεις. Ο Nando ειχε πεταξει καμποσες σποντες απο την αρχη για το συγκεκριμενο σε στυλ "πολυ γρηγορος ο Hamilton και εφοσον αντιγραφει τα setups μου, δεν ειναι ευκολο να κερδισω τον κλωνο μου". Στο Silverstone λοιπον εφτασε ο κομπος στο χτενι και αποφασισαν ο καθενας να στησει μονος του το μονοθεσιο. Ηταν ο πρωτος αγωνας που ο Hamilton ηταν εκτος τοπου και χρονου και εμεινε πολυ πισω. Στη συνεχεια φανταζομαι συνεχιστηκε το C(L)OPY/PASTE.
Η McLaren λοιπον οταν ειδε οτι ο Hamilton ειναι πολυ καλος, αλλαξε πλανο πλευσης. Οι Αγγλοι με το γνωστο σωβινισμο τους, ειχαν για πρωτη φορα την ευκαιρια να βγαλουν εναν μεγαλο δικο τους οδηγο. Απο τη χωρα τους και απο τα σπαργανα της ομαδας που τον στηριζε απο μικρο παιδακι. Εκει αρχισε η αποξενωση του Alonso. Δε θα πω οτι το σφαξανε στις στρατηγικες τον Ισπανο, αλλα η αποξενωση ηταν γεγονος και οσο ψυχολογικος βραχος και να ειναι καποιος, σιγουρα το κλιμα δεν ηταν ιδανικο ωστε να αποδωσει στο 100%. Δε θα ξεχασω το Hamilton να δηλωνει "εχει δικιο ο Fernando να αισθανεται περιεργα, αφου εγω μεγαλωσα μεσα στο εργοστασιο, ειμαι φιλος με τους μηχανικους απο παιδακι μπλα μπλα μπλα". Mind games απο μικρος επαιζε και αυτος (αλλο κωλοπαιδακι οπως οι περισσοτεροι κορυφαιοι οδηγοι).

Δε θα μπω καν στη διαδικασια να μιλησω για Monaco, Indianapolis και αλλες μεμονωμενες περιπτωσεις. Για μενα το ζουμι της χρονιας ειναι το background που περιεγραψα, ωστε να καταλαβουμε οτι η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Κωλοπαιδο ο Alonso, κωλοπαιδο ο Hamilton, λαθος χειρισμοι απο τη McLaren και ολα αυτα μαζι συνετελεσαν στη γνωστη ατομικη βομβα που εξερραγη!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#551202 Συμφωνω σε κάθε γραμμη.

Αλλα η Ουγγαρια πρεπει παντα να αναφέρεται!!

Γιατι εκει ο ΛουΙς ΕΡΙΞΕ ΒΕΝΖΙΝΗ στην βομβα λιγο πριν σκασει.
Στο αρθρο ειδαμε ποσο σημαντικο ηταν το καψιμο του καυσιμου και το track advantage.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#551356 Πρώτη φορά διαβάζω ότι ο Αλόνσο ζήτησε πριν την εκκίνηση της Ουγγαρίας από τον Ντένις να αφήσουν τον Χαμιλτον από καύσιμα στον αγώνα. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα ξέραμε, τα άρθρα είναι καλογραμμένα και επικεντρώνονται στην ουσία των πραγμάτων.

Πάντως νομίζω ότι McLarenικοί και μη, έχουμε μια τάση να τα ρίχνουμε στους οδηγούς και στο κακομαθημένο του χαρακτήρα τους. Θαρρείς και έχουμε δεδομένο ότι ο Ντένις θα έχει πάντα δίκιο, καθώς ήταν ο πυροσβέστης στο Σένα-Προστ, άρα ρισπέκτ για ό,τι κάνει κι ό,τι πει.

Όπως τα λέει το άρθρο θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να έχει διαχειριστεί αλλιώς την κατάσταση αμέσως μετά το Μονακό. Γιατί δηλαδή να θεωρούμε τον Αλόνσο και τον Χαμιλτον κακομαθημένους και εγωίσταρους και όχι τον Ντένις; Παλιότερα δεν είχα καταλάβει ακριβώς γιατί να τσατιστεί τόσο ο Αλόνσο μετά το Μονακό, τώρα μου φαίνεται λίγο πιο ξεκάθαρο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sparticle έγραψε:Παλιότερα δεν είχα καταλάβει ακριβώς γιατί να τσατιστεί τόσο ο Αλόνσο μετά το Μονακό, τώρα μου φαίνεται λίγο πιο ξεκάθαρο.

Ετσι!

Φιλε απο οτι βλεπεις δεν προσπαθησα να παρουσιασω σαν αγιο τον Alonso και παραδεχτηκα οτι εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης στα οσα εγιναν. Απλα τα τελευταια 11 χρονια εχουν ακουστει τα αισχη για τον Ισπανο και οι περισσοτεροι αγνοουν πολλες απο τις παραμετρους που οδηγησαν στο γνωστο πολεμο. Ή μερικοι γνωριζουν τις λεπτομερειες και απλα τους φτιαχνει/βολευει να βριζουν μονο τον Alonso...