Mclaren-Queen έγραψε:Επειδη ακουγεται πολυ αυτου του ειδους το επιχειρημα. Ο Μπολτ δε βγαινει πρωτος επειδη εχει καλυτερα παπουτσια και αλλοι απαγορευεται να εξελιξουν τα δικα τους (κινητηρες) ουτε επειδη οι Τζαμαϊκανοι ξεκινανε τον αγωνα 1 δευτερολεπτο πριν τους υπολοιπους (χρηματα σε Φερραρι επειδη ειναι η Φερραρι). Ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι το επιχειρημα ειναι αστοχο σ ενα αθλημα οπως η Φ1.
Ετσι, απλα η φορμουλα ενα δεν ειναι αθλημα τελεια και παυλα. Ο Ναδαλ βγαινει ΚΑΘΕ χρονο στα κορτ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ τα τελευταια 20 χρονια. Ο Χαμιλτον ή ο Σουμαχερ δεν μπορουν να ισχυριστουν το ιδιο. Διαβαζα ενα αρθρακι τις προαλλες και ο αρθρογραφος προτεινε ενα πιο radical σχημα για να βγαινει ο αξιος πρωταθλητης οδηγων, να κανουν ολοι οι οδηγοι rotation σε ολλα τα μονοθεσια, νταξ εχει τα προβληματα του ενα αντιστοιχο εγχειρημα αλλα φανταζεσαι να λυσσα να παρει βαθμο με την αλφα ρομεο ο Χαμιλτον ? Να εχουν ολοι ενα ενιαιο μισθο και οι νικητες να παιρνουν μπονους. Μονο ετσι θα εχεις αξιο πρωταθλητη καθε χρονο. Φετος ας πουμε ειτε τρεχω εγω με φεραρρι ειτε ο λεκλαιρ εχουμε τις ιδιες ακριβως πιθανοτητες να παρουμε πρωταθλημα.
Γενικώς όμως πρέπει κάποιος να είναι γκαβός για να μη δει το πρόβλημα. Εγώ πχ δεν ξέρω άλλο motorsport που μετά από τέσσερα χρόνια σταθερής εξέλιξης με σταθερές προδιαγραφές να υπάρχει τόση ψαλίδα στα PU και μάλιστα μεταξύ του πρώτου και τριών άλλων ανταγωνιστών. Εντάξει η Φεράρι είναι μπαγλαμάδες. Η Ρένο; Η Χόντα; Όλα τα τζιμάνια στη Μερκ πήγανε; Ακόμα και ο Άλισον ξαφνικά έγινε θεός;
Οπότε να δεις ξαφνικά Honda - Renault να μ@μάνε, θα εξέπληττε και τους ίδιους. Ακόμα και στην τετραετία Red Bull, οι τελικές τους ήταν πάντα χαμηλότερες έναντι των άλλων, απλά το σασί ήταν τόσο ανώτερο μαζί με τα άλλα μπλιμπλίκια που έκανε τη διαφορά
< >
Corto Maltese έγραψε:Σε οποιοδήποτε Motorsport η λύση είναι απλή. Δίνεις στη δημοσιότητα όλα τα περσινά μονοθέσια και βλέπεις πως κλείνει η ψαλίδα.
Γενικώς όμως πρέπει κάποιος να είναι γκαβός για να μη δει το πρόβλημα. Εγώ πχ δεν ξέρω άλλο motorsport που μετά από τέσσερα χρόνια σταθερής εξέλιξης με σταθερές προδιαγραφές να υπάρχει τόση ψαλίδα στα PU και μάλιστα μεταξύ του πρώτου και τριών άλλων ανταγωνιστών. Εντάξει η Φεράρι είναι μπαγλαμάδες. Η Ρένο; Η Χόντα; Όλα τα τζιμάνια στη Μερκ πήγανε; Ακόμα και ο Άλισον ξαφνικά έγινε θεός;
Από το '17 και μετά η Ferrari είχε το καλύτερο PU. Το φετινό μην το μετράς, έγιναν διάφορα και τα είπαμε στο θέμα της Ferrari. Η Mercedes όμως είναι η καλύτερη ομάδα συνολικά, είτε μας αρέσει, ή όχι, και για αυτό κερδίζει. Το PU είναι ένα 40% της απόδοσης, το άλλο 40% είναι το σασί-αεροδυναμική και το υπόλοιπο 20% ο οδηγός. Δεν είναι δικό μου θεώρημα αυτό, το έχουν πει άνθρωποι των ομάδων. Ακόμα και πέρσι που κερδίζαμε σε γρήγορες πίστες, ήταν κυρίως λόγω του κινητήρα και δευτερευόντως λόγω του υπόλοιπου αυτοκινήτου. Την Ferrari το 2005 την σταμάτησαν με την τεράστια αλλαγή στους κανονισμούς ελαστικών, αλλιώς ακόμα θα κέρδιζε (που λέει ο λόγος). Η Mercedes είναι τυχερή σε αυτό, γιατί υπάρχει μόνον ένας προμηθευτής ελαστικών.
Η Merc λοιπόν τα τελευταία 3 χρόνια είχε το 2ο καλύτερο μοτέρ, αλλά με διαφορά το καλύτερο μονοθέσιο, λόγω μηχανικής και αεροδυναμικής πρόσφυσης. Η δε Ferrari ήταν πολλές φορές 3η από άποψη σασί-αεροδυναμικής, πίσω και από την RBR. Φέτος τα κάναμε ρόιδο και στο PU και στο σασί, οπότε λογικό είναι να έμεινε άνετα μπροστά η Mercedes, που ήταν η 2η δύναμη μοτερικά έτσι κι αλλιώς. Και ο Costa και ο Allison, από τα σπλάχνα μας και οι δύο, είναι μηχανικάρες, όπως αποδείχτηκε (κανείς μοτερίστας φυσικά, απλά επειδή το ανέφερες). Το πρόβλημα στην Ferrari είναι το τοξικό κλίμα που δεν αφήνει κανέναν να αναδείξει τις ιδέες του. Φέραμε πίσω τον Byrne, 75 χρονών άνθρωπο, για να βοηθήσει.

BARHonda έγραψε:Από εποχές V10 Renault και Honda ποτέ δεν ήταν τα πιο δυνατά μοτέρ. Ο «τίτλος» αυτός πήγαινε σε BMW Mercedes Ferrari ( ή BMW Ferrari Mercedes )
Ferrari-BMW-Mercedes!!!
Αλλά ναι, έτσι είναι. Η Honda και η Renault ήταν πιο πίσω. Ειδικά όταν η RBR φορούσε Renault και η STR Ferrari, και ουσιαστικά μοιράζονταν το ίδιο σασί, η μεγάλη ομάδα διαμαρτύρονταν επειδή η μικρή είχε ταχύτερο μονοθέσιο λόγω του κινητήρα της Ferrari. Έτσι πήρε άλλωστε και ο Seb την 1η του νίκη στην Monza.
REALZEUS έγραψε:Το PU είναι ένα 40% της απόδοσης, το άλλο 40% είναι το σασί-αεροδυναμική και το υπόλοιπο 20% ο οδηγός. Δεν είναι δικό μου θεώρημα αυτό, το έχουν πει άνθρωποι των ομάδων.
Μπορείς να μας βρεις το quote από "τους ανθρώπους των ομάδων"; Γιατί αν πούμε οτι ο καλύτερος οδηγός του grid με τον xειρότερο οδηγό του grip έχουν διαφορά 1", αυτό σημαίνει οτι σε μια πίστα του 1m40s (=100"), η διαφορά τους θα είναι ...1%. Προφανώς μπορείς να διαλέξεις ότι νούμερα θέλεις, εγώ απλά διάλεξα νούμερα που να βολεύουν στις πράξεις. George Prix, για κάνε ένα τσεκ plz μη μου ξέφυγε κάτι.
REALZEUS έγραψε:Ειδικά όταν η RBR φορούσε Renault και η STR Ferrari, και ουσιαστικά μοιράζονταν το ίδιο σασί, η μεγάλη ομάδα διαμαρτύρονταν επειδή η μικρή είχε ταχύτερο μονοθέσιο λόγω του κινητήρα της Ferrari. Έτσι πήρε άλλωστε και ο Seb την 1η του νίκη στην Monza.
Επειδή δεν ξεκινήσαμε να βλέπουμε F1 χθες, ο αγώνας που κέρδισε ο Seb στην Μοντζα το 2008 ήταν βρόχινος και στη βροχή, τελευταία φορά που τσέκαρα, πέφτει το λαπταημ σενσιτιβιτι του μοτέρ και ανεβαίνει αυτό του γκριπ.
A-Viper7 έγραψε:Μπορείς να μας βρεις το quote από "τους ανθρώπους των ομάδων"; Γιατί αν πούμε οτι ο καλύτερος οδηγός του grid με τον xειρότερο οδηγό του grip έχουν διαφορά 1", αυτό σημαίνει οτι σε μια πίστα του 1m40s (=100"), η διαφορά τους θα είναι ...1%. Προφανώς μπορείς να διαλέξεις ότι νούμερα θέλεις, εγώ απλά διάλεξα νούμερα που να βολεύουν στις πράξεις. George Prix, για κάνε ένα τσεκ plz μη μου ξέφυγε κάτι.
Δεν μίλησα για laptimes, μίλησα για απόδοση, άρα μαζί με race craft, λάθη κλπ. Επειδή είναι αργά θα σου έρθω αύριο-μεθαύριο με quotes, αλλά αυτά τα έχουν πει στελέχη των ομάδων.
A-Viper7 έγραψε:Επειδή δεν ξεκινήσαμε να βλέπουμε F1 χθες, ο αγώνας που κέρδισε ο Seb στην Μοντζα το 2008 ήταν βρόχινος και στη βροχή, τελευταία φορά που τσέκαρα, πέφτει το λαπταημ σενσιτιβιτι του μοτέρ και ανεβαίνει αυτό του γκριπ.
Επειδή λοιπόν δεν ξεκινήσατε να βλέπετε F1 χθες, θα έπρεπε να θυμάστε την γκρίνια του Horner και του Marko που υπήρχε σε όλην την χρονιά, για αυτό ακριβώς το θέμα. Σε όλες τις γρήγορες πίστες η RBR ήταν πίσω από την STR.
REALZEUS έγραψε:A-Viper7 έγραψε:Μπορείς να μας βρεις το quote από "τους ανθρώπους των ομάδων"; Γιατί αν πούμε οτι ο καλύτερος οδηγός του grid με τον xειρότερο οδηγό του grip έχουν διαφορά 1", αυτό σημαίνει οτι σε μια πίστα του 1m40s (=100"), η διαφορά τους θα είναι ...1%. Προφανώς μπορείς να διαλέξεις ότι νούμερα θέλεις, εγώ απλά διάλεξα νούμερα που να βολεύουν στις πράξεις. George Prix, για κάνε ένα τσεκ plz μη μου ξέφυγε κάτι.
Δεν μίλησα για laptimes, μίλησα για απόδοση, άρα μαζί με race craft, λάθη κλπ. Επειδή είναι αργά θα σου έρθω αύριο-μεθαύριο με quotes, αλλά αυτά τα έχουν πει στελέχη των ομάδων.A-Viper7 έγραψε:Επειδή δεν ξεκινήσαμε να βλέπουμε F1 χθες, ο αγώνας που κέρδισε ο Seb στην Μοντζα το 2008 ήταν βρόχινος και στη βροχή, τελευταία φορά που τσέκαρα, πέφτει το λαπταημ σενσιτιβιτι του μοτέρ και ανεβαίνει αυτό του γκριπ.
Επειδή λοιπόν δεν ξεκινήσατε να βλέπετε F1 χθες, θα έπρεπε να θυμάστε την γκρίνια του Horner και του Marko που υπήρχε σε όλην την χρονιά, για αυτό ακριβώς το θέμα. Σε όλες τις γρήγορες πίστες η RBR ήταν πίσω από την STR.
Αλλο αυτο και αλλο το "γι αυτο κερδισε το 08 ο σεμπ" που εγραψες αρχικα παντως.
Για το 20% του οδηγου, ειπα οτι ειχα να πω κ οποιος ξερει διαίρεση καταλαβε.
A-Viper7 έγραψε:REALZEUS έγραψε:Το PU είναι ένα 40% της απόδοσης, το άλλο 40% είναι το σασί-αεροδυναμική και το υπόλοιπο 20% ο οδηγός. Δεν είναι δικό μου θεώρημα αυτό, το έχουν πει άνθρωποι των ομάδων.
Μπορείς να μας βρεις το quote από "τους ανθρώπους των ομάδων"; Γιατί αν πούμε οτι ο καλύτερος οδηγός του grid με τον xειρότερο οδηγό του grip έχουν διαφορά 1", αυτό σημαίνει οτι σε μια πίστα του 1m40s (=100"), η διαφορά τους θα είναι ...1%. Προφανώς μπορείς να διαλέξεις ότι νούμερα θέλεις, εγώ απλά διάλεξα νούμερα που να βολεύουν στις πράξεις. George Prix, για κάνε ένα τσεκ plz μη μου ξέφυγε κάτι.
Χωρίς να είμαι τζιμάνι στα νούμερα, το σκεπτικό σου είναι σωστό αλλά μάλλον ημιτελές. Δηλαδή, έβαλες τον οδηγό, αλλά πρέπει να υπολογίσεις το PU και το σασί στην εξίσωση
Στον γύρο των 100δ λοιπόν, εάν η διαφορά μεταξύ καλύτερου/χειρότερου PU είναι επίσης 1δ και η διαφορά μεταξύ καλύτερου/χειρότερου σασί επίσης 1δ ( βάζω τα νούμερα έτσι για τις αναλογίες ) τότε στα 3δ συνολικής διαφοράς μεταξύ καλύτερου/χειρότερου συνδυασμού το κάθε element συνεισφέρει 33.3%, άρα κοντά στα νούμερα που αναφέρθηκαν
Εκτός και αν τα μαθηματικά μου είναι τόσο γτπ
< >
gto250swb έγραψε:Mclaren-Queen έγραψε:Επειδη ακουγεται πολυ αυτου του ειδους το επιχειρημα. Ο Μπολτ δε βγαινει πρωτος επειδη εχει καλυτερα παπουτσια και αλλοι απαγορευεται να εξελιξουν τα δικα τους (κινητηρες) ουτε επειδη οι Τζαμαϊκανοι ξεκινανε τον αγωνα 1 δευτερολεπτο πριν τους υπολοιπους (χρηματα σε Φερραρι επειδη ειναι η Φερραρι). Ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι το επιχειρημα ειναι αστοχο σ ενα αθλημα οπως η Φ1.
Ετσι, απλα η φορμουλα ενα δεν ειναι αθλημα τελεια και παυλα. Ο Ναδαλ βγαινει ΚΑΘΕ χρονο στα κορτ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ τα τελευταια 20 χρονια. Ο Χαμιλτον ή ο Σουμαχερ δεν μπορουν να ισχυριστουν το ιδιο. Διαβαζα ενα αρθρακι τις προαλλες και ο αρθρογραφος προτεινε ενα πιο radical σχημα για να βγαινει ο αξιος πρωταθλητης οδηγων, να κανουν ολοι οι οδηγοι rotation σε ολλα τα μονοθεσια, νταξ εχει τα προβληματα του ενα αντιστοιχο εγχειρημα αλλα φανταζεσαι να λυσσα να παρει βαθμο με την αλφα ρομεο ο Χαμιλτον ? Να εχουν ολοι ενα ενιαιο μισθο και οι νικητες να παιρνουν μπονους. Μονο ετσι θα εχεις αξιο πρωταθλητη καθε χρονο. Φετος ας πουμε ειτε τρεχω εγω με φεραρρι ειτε ο λεκλαιρ εχουμε τις ιδιες ακριβως πιθανοτητες να παρουμε πρωταθλημα.
Καλη φαση
Πρωτη φορα το ακουω και να σου πω δε θα με χαλαγε σε σχεση με αυτο που βλεπω τα τελευταια 20 χρονια (με λιγες εξαιρεσεις).
Mclaren-Queen έγραψε:Ο Ναδαλ βγαινει ΚΑΘΕ χρονο στα κορτ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ
Δε θα έπαιρνα όρκο γι'αυτό
https://www.tennisnet.com/en/news/dopin ... -suspicion