Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
20%
1
10%
4
40%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
10%
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
10%
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By g8777
Nikos! έγραψε:
g8777 έγραψε:
Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί

:lol:

Εκτός αν πρέπει να εφαρμοστούν σε εμάς.

Αυτό που απομονώνεις μια φράση της πρότασης η οποία ολοκληρώνεται στο δεύτερο μισό της, τι φάση? :lol:

Η φαση ειναι οτι η Φερραρι ειναι πιο ισια απο τους ισιους. Ας φανταστουμε λοιπον εναν κοσμο που ο Λουης και ο Φεττελακος ανταλασσουν θεσεις στην χτεσινη περιπτωση.

DURA LEX SED LEX και οποιανου δεν του αρεσει να παει στην αλανα να παιξει μονοτερμα

Unsafe manner ειχαμε τουλαχιστον ή οχι; Ολα καλα μιας και δεν πεθανε κανεις; :vava:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#587932 Technically speaking, Ferrari is not allowed to appeal the penalty under Article 38.3 of the Sporting Regulations, but can appeal the decision to review the offence itself (i.e. rejoining the circuit in an unsafe manner and forcing Hamilton off the track) under Article 38.1.
https://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/26 ... lty-canada

:s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#587936 Α g άρα τι? Ας πούμε ότι δεν έγινε ποτέ? :lol:

Έχει φάει το κράξιμο του αιώνα η FIA μετά τη χθεσινή απόφαση.

Περί unsafe manner που ρωτάς.

Για να σου απαντήσω στην ερώτηση, μπορείς να μου πεις τι θα γινόταν αν ο Λούης δεν είχε βγει δεξιά αλλά αριστερά ενώ τον είδε να βγαίνει εκτός πίστας και να ξαναμπαίνει?

Γιατί το συμπέρασμα ήταν ότι όταν μπήκε στη πίστα το έκανε σε σημείο που το αυτοκίνητο 44 αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας και "had to take evasive action to avoid a collison".
Άβαταρ μέλους
By g8777
#587938 Φταιει ο Λουης λοιπον Νικο. :metalo: :yahoo:

Κακως το κωλοπαιδι δεν αφησε 6 δευτερα αποσταση. Κακως γουσταρε που νικησε με ατιμα μεσα. Κακως δεν πεταξε το τροπαιο στα σκουπιδια.

Σαν το Driven με τον Σταλλονε επρεπε να ειναι η Φορμουλα 1, ποιος εχασε ομως την ηθικη του για να την βρει η Φια. Τουλαχιστον ο Σουμι ανεβασι τους Ρουμπενς στο πρωτο σκαλι, για τοσο μεγαλειο αυτη η ομαδα :inlove:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
kantoniou έγραψε:Η προθεση, κατα τη γνωμη μου, παιζει πολυ μεγαλο ρολο σε καθε κριση, δικαστικη αποφαση...Αλλα κι εδω, ΑΝ δεχθουμε οτι ο Σεμπ ηταν απλα επιβατης, ΔΕΝ πρεπει να τιμωρηθει, καθως δεν μπορουσε να κανει τιποτα αλλο...

Ευτυχως που η λανθασμενη γνωμη σου (με την οποια συμφωνουν οι περισσοτεροι εδω μεσα) δεν εχει καμια βαρυτητα στην εφαρμογη του κανονισμου!

Για να καταλαβετε το πνευμα του κανονισμου, να θυμαστε οτι πρεπει να την "πληρωσει" αυτος που εκανε το λαθος. Οι Vettel/Verstappen ΚΑΝΑΝΕ ΛΑΘΟΣ. Στη συνεχεια ΕΙΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΥ (αυτο δεν εχει ΚΑΜΙΑ σημασια), παρεμποδισαν τους Kimi/Ham οι οποιοι δεν εκαναν ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ. Αυτος που δεν εκανε λαθος, δεν πρεπει να αλλαξει τη γραμμη του ή να αφησει γκαζι για να αποφυγει αυτον που εκανε το λαθος.

ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. Ο κανονισμος στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειχε 2 μετρα και 2 σταθμα. Οι κολλημενοι Φερραρικοι κρινουν με 2 μετρα και 2 σταθμα ΠΑΛΙ :thumbsdown:

kantoniou έγραψε:Για μενα εχει βαρυνουσα σημασια οτι ΟΛΟΙ οι πρωην οδηγοι ειπαν οτι η αποφαση ειναι λανθασμενη, περιλαμβανομενων και του συνολου των σχολιαστων του Σκαι.

Αυτοι οι "ΟΛΟΙ" ειναι οι ιδιοι που μεχρι και πριν 2 χρονια (γιατι εδω και 2 χρονια πολλα γατακια εχουν αρχισει και τον κραζουν σιγα σιγα) μας ζαλιζαν τα @@ με τον απιστευτο/ανεπαναληπτο/πολυ/τετρακις πρωταθλητη Vettel?

Ε λοιπον θα ακολουθησω την παγια τακτικη μου, θα τους αγνοησω και θα συνεχισω να λεω τη γνωμη μου. Σωστη ή λαθος, ας κριθει απο τους αλλους.

Απλα για να ειμαι δικαιος με τα media και τους δημοσιογραφους, να πω οτι παιζουν και οι εξης συνιστωσες:
1) Κανενας μας δεν ηθελε να δει αλλον οδηγο να τερματιζει πρωτος και αλλον στο ψηλοτερο σκαλι του βαθρου. Ακομα και σωστη που θεωρω την αποφαση, δε μου αρεσε το σκηνικο που παιχτηκε...
2) Οι δημοσιογραφοι ειναι παντα διπλωματες. Ξερουν οτι το 80% των φιλαθλων ειναι Φερρραρικοι και επισης ξερουν οτι ισχυει το 1) οποτε ειχαν εναν ακομα λογο να πουν αυτα που ειπανε.

kantoniou έγραψε:1. Το οτι ο Φετελ εκανε λαθος, το 'χασε και βγηκε δεν εχει καμια σχεση με την υποθεση και δεν στεκει να χρησιμοποιειται σαν αντιπερισπασμος - δικαιολογια. Εδω κρινουμε την ποινη.

Αν εννοεις εμενα, κανεις λαθος ΠΑΛΙ. Εγω εκρινα την ποινη και ειπα οτι συμφωνα με το γραμμα του νομου ηταν δικαιη. Οσον αφορα το λαθος του Vettel, απλα ειπα οτι οι Φερραρικοι θα επρεπε να σταθουν εκει και οχι στη δικαιη ποινη. Χωρις αυτο το λαθος, ολοι θα λεγαμε "πολυ καλο αγωνα ο Vettel, δικαιος νικητης". Γιατι ειλικρινα πιστευω οτι εκανε καλο αγωνα μεχρι εκεινη τη στιγμη ο Γερμανος!

kantoniou έγραψε:2. Ο Χαμιλτον πρεπει να αποφασισει: Ή αντισυμβατικος hard racer/rapper ή κλαψας που ζηταει ποινη. Ή ειχαν δικιο οι κριτες και νικησα δικαια ή ανεβαζω τον Σεμπ στο πρωτο σκαλι επειδη το αξιζε αυτος. Δηλαδη ή τη νικη ΚΑΙ τη γιουχα ή δευτερος και ηρωας. Και την πιτα ολακερη και τον σκυλο χορτατο, δεν γινεται μανιτσα μου.

Εδω συμφωνουμε. Επιτελους!

Καλος και αγιος ο Λουης, αλλα απο τη μια μας το παιζει cool και απο την αλλη στο μισο αγωνα ακουμε τις κλαψες του Λουη για το στησιμο, τα λαστιχα, τη στρατηγικη, τους αντιπαλους, τους κριτες :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By g8777
#587944 Canadian GP: Sebastian Vettel's massive if understandable sulk

What was Vettel's view?

.....He raged about it on the radio during the race: "You need to be an absolute blind man to think you can go through the grass and then control the car. I was lucky I didn't hit the wall. Where the hell am I supposed to go? This is a wrong world I tell you. This is not fair."

Hamilton's opinion

"Ultimately the rules say when you go off you have to come back on in a safe manner and I was alongside and I had to back off to avoid a collision and I guess that's why they made the decision."

Asked whether he would have preferred to race on without Vettel receiving a penalty, Hamilton said: "If you try to force a guy into a wall, are you saying you shouldn't get a penalty for that? I was going to crash with him, so I had to brake.

"I was just driving the normal line so I shouldn't have been in that position of being close to crashing. It was his responsibility to avoid that, but it ended up being mine. So because of that I lost a chance of passing.

"I won. Of course I want to do it on the track. Even after I knew he had a penalty, I was pushing and thinking maybe I would get another chance. But I was just sliding around and he was too quick on the track."

Later, after watching the incident again, he said: "I watched the replays. It was obviously very close. What I can say is, if I was in the lead and made a mistake and went wide, I would probably have done the same thing, because it happened so quick and you are just trying to hold your position.

"I would have tried to squeeze him, too, and that is ultimately what happened. My opinion on that has not shifted.

"If you did not have that rule, I would have kept it lit and we would have crashed. One way or another it was going to go badly."

It is often said that the stewards are not consistent in their decisions. But this incident was remarkably similar to one in last year's Japanese Grand Prix, when Red Bull driver Max Verstappen rejoined after a mistake at the chicane and pushed Vettel's then team-mate Kimi Raikkonen wide. Verstappen was given a five-second penalty.

Vettel said then: "Look at [the incident with] Kimi, [Verstappen]'s off the track and he comes back and if Kimi just drives on they'd collide. But it's not always right that the other guy has to move. We're all racing, the race is long."

:lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

:lol: :lol: :lol: :lol:

All of which is fascinating, and will drive debate for some time to come. But it rather ignores what one could argue is the bigger picture.

The bottom line was that Vettel would not have been in the situation he was had he not made yet another error under the pressure of battle.

This has become a recurring theme for him in the last two years or so, as he and Ferrari have sought in vain to find a way to combat Hamilton and Mercedes.

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Nikos! έγραψε:
George_Prix έγραψε: Τη μια μου λετε "ποσους φιλους οδηγους ειχες ωστε να δικαιουσαι να μιλας..." την αλλη μου λετε "ποσες ομαδες μανατζαρισες εσυ που τολμας να λες βλακα το Μπινοτο"... "ποσα μονοθεσια εχεις οδηγησει"...

Για να πουμε τη γνωμη μας εδω μεσα, δε χρειαζομαστε τιποτα πτυχια ουτε τιποτα συστατικες επιστολες. Λεμε οτι πιστευουμε και κρινομαστε απο τους αλλους.

Οσον αφορα τη φαση του Vettel, εφοσον πηρε 1-2 μικρα αναποδα ειχε ανακτησει πληρως τον ελεγχο του μονοθεσιου και πηγαινε ελεγχομενα προς την εξωτερικη της στροφης κλεινοντας το Λουη. Και κατι ακομα, γιατι λεμε τσαμπα λογια. Ο κανονισμος μιλαει για επικινδυνη επανεισοδο στην πιστα. Οποτε ειτε δεν ειχε τον ελεγχο του μονοθεσιου ειτε σκοπιμα εκλεινε σιγα σιγα το Λουη, δεν παιζει ρολο. Η τιμωρια πρεπει να δοθει συμφωνα με τον κανονισμο.

Τη γνώμη σου προφανώς και μπορείς να τη λες, απλά να είσαι προετοιμασμένος να δεχθείς τη κρίση όταν πετάς μπούρδες του τύπου "υποστροφή ισχύος", ότι ήταν ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ο Φέττελ να επιστρέψει στη πίστα χωρίς να ενοχλήσει τον Χάμιλτον (ο οποίος πήγε και χώθηκε εκτός πίστας, αλλά άλλο θέμα αυτό) και πως θα έπρεπε ο Φέττελ να είχε οδηγήσει το μονοθέσιο. Ο Φέττελ. :lol:

Ρε φιλε σε λαθος ανθρωπο τα λες αυτα... Κριμα να λες τετοια πραγματα, γιατι εχει παρει το ματι μου οτι ασχολεισαι με τα Cart που λεει και η γειτονισσα μου η Κουλα (Αχ Κουλα...) και επειδη εχω φαει και εγω τα νιατα μου μεσα στις πιστες Kart και σε ειχα σε εκτιμηση :s_yes

Εφοσον ειμαι πεπεισμενος οτι ο Vettel δεν ηταν passenger και ειχε ανακτησει τον ελεγχο του μονοθεσιου, υπαρχουν 2 πιθανα σεναρια:
1) Εσκασε γκαζια ο Vettel με το που βγηκε απο το γρασιδι και τον πεταξε προς την εξωτερικη (πιθανο) οποτε μιλαμε για "υποστροφη ισχυος". Και το πρωτο απο τα πολλα που βρηκα για τη συγκεκριμενη ορολογια!
Υποστροφή ονομάζεται η φυσική τάση του αυτοκινήτου (όπως κάθε κινούμενου σώματος) να αντιστέκεται λόγω της αδράνειας στις αλλαγές της πορείας του και συγκεκριμένα στην “απροθυμία” του να στρίψει. Μπορεί να εμφανιστεί κατά το στρίψιμο του αυτοκινήτου, είτε στην είσοδό είτε στην έξοδό της στροφής. Αν η υποστροφή είναι μεγάλη, το αυτοκίνητο δεν στρίβει καθόλου. Στην είσοδο της στροφής η υποστροφή εμφανίζεται κυρίως για δυο λόγους: α) υπερβολική ταχύτητα εισόδου και β) υπερβολικό φρενάρισμα. Στην έξοδο εμφανίζεται κυρίως λόγω υπερβολικής επιτάχυνσης (υποστροφή ισχύος).
2) Συνειδητα κατευθυνθηκε προς τα δεξια για να κλεισει το Λουη.

Απλα ημουν ευγενικος με καποιον που ειναι πεσμενος στο καναβατσο (Vettel) και δε θελησα να του χρεωσω σκοπιμοτητα (σεναριο 2).

Αλλα οπως ειπα πολλες φορες, δεν ειναι εκει το θεμα οποτε μην κολλαμε με περιττες αναλυσεις και παιζουμε με τις λεξεις. Το θεμα ειναι οτι εφαρμοστηκε κατα γραμμα ο κανονισμος και πρεπει να ειναι πολυ κολλημενος καποιος για να μη μπορει να το καταλαβει. ΑΚΡΙΒΩΣ οπως εφαρμοστηκε με το Verstappen στην ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια φαση στην Ιαπωνια.
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 10 Ιουν 2019, 11:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
George_Prix έγραψε:
kantoniou έγραψε:Η προθεση, κατα τη γνωμη μου, παιζει πολυ μεγαλο ρολο σε καθε κριση, δικαστικη αποφαση...Αλλα κι εδω, ΑΝ δεχθουμε οτι ο Σεμπ ηταν απλα επιβατης, ΔΕΝ πρεπει να τιμωρηθει, καθως δεν μπορουσε να κανει τιποτα αλλο...

Ευτυχως που η λανθασμενη γνωμη σου (με την οποια συμφωνουν οι περισσοτεροι εδω μεσα) δεν εχει καμια βαρυτητα στην εφαρμογη του κανονισμου!

Για να καταλαβετε το πνευμα του κανονισμου, να θυμαστε οτι πρεπει να την "πληρωσει" αυτος που εκανε το λαθος. Οι Vettel/Verstappen ΚΑΝΑΝΕ ΛΑΘΟΣ. Στη συνεχεια ΕΙΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΥ (αυτο δεν εχει ΚΑΜΙΑ σημασια), παρεμποδισαν τους Kimi/Ham οι οποιοι δεν εκαναν ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ. Αυτος που δεν εκανε λαθος, δεν πρεπει να αλλαξει τη γραμμη του ή να αφησει γκαζι για να αποφυγει αυτον που εκανε το λαθος.

Υπαρχουν πολλα παραδειγματα, οπου "ακυβερνητο" μονοθεσιο επιστρεφει στην πιστα, μετα πχ απο συγκρουση, βλαβη κτλ και εμποδιζει ή και συγκρουεται με τους απο πισω. Εχει υπαρξει ποτε ποινη για μη ασφαλη επιστροφη στην πιστα; Οχι βεβαια, και πολυ σωστα.
Δεν λεω οτι η Φερραρι ηταν ακυβερνητη, λεω οτι η προθεση παιζει ρολο. Απλα χθες δεν ειναι προφανες. τουλαχιστον απο την tv, αν ο Φετελ ειχε τον πληρη ελεγχο και αρα αν ειχε αλλη επιλογη απο αυτο που εκανε.

kantoniou έγραψε:Για μενα εχει βαρυνουσα σημασια οτι ΟΛΟΙ οι πρωην οδηγοι ειπαν οτι η αποφαση ειναι λανθασμενη, περιλαμβανομενων και του συνολου των σχολιαστων του Σκαι.

George_Prix έγραψε:Αυτοι οι "ΟΛΟΙ" ειναι οι ιδιοι που μεχρι και πριν 2 χρονια (γιατι εδω και 2 χρονια πολλα γατακια εχουν αρχισει και τον κραζουν σιγα σιγα) μας ζαλιζαν τα @@ με τον απιστευτο/ανεπαναληπτο/πολυ/τετρακις πρωταθλητη Vettel?
Ε λοιπον θα ακολουθησω την παγια τακτικη μου, θα τους αγνοησω και θα συνεχισω να λεω τη γνωμη μου. Σωστη ή λαθος, ας κριθει απο τους αλλους.

Ακολουθα οτι θελεις, εγω αναμεσα σ' εσενα και τους οδηγους, θα ακουσω τους οδηγους. Δυσκολη η επιλογη, το ξερω, αλλα και παλι... :oops:
Για να αναφερω μονο τους βρετανους, Μανσελ, Μπατον, Χερμπερτ μιλησαν ξεκαθαρα, εχουν μπει παραπανω τα screenshots.

kantoniou έγραψε:2) Οι δημοσιογραφοι ειναι παντα διπλωματες. Ξερουν οτι το 80% των φιλαθλων ειναι Φερρραρικοι

Συγγνωμη, για τα χανουμακια του Χαμ στο Σκάι μιλας;;; Αυτοι δεν ενδιαφερονται για τους φερραρικους, αλλα μονο για τις Λουίτσες στο νησι. Πρωτη φορα εγω τους ακουσα σε τετοια ομοφωνια υπερ της Φερραρι και (εμμεσως) κατα του Λιουις
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
George_Prix έγραψε:Ρε φιλε σε λαθος ανθρωπο τα λες αυτα... Κριμα να λες τετοια πραγματα, γιατι εχει παρει το ματι μου οτι ασχολεισαι με τα Cart που λεει και η γειτονισσα μου η Κουλα (Αχ Κουλα...) και επειδη εχω φαει και εγω τα νιατα μου μεσα στις πιστες Kart και σε ειχα σε εκτιμηση :s_yes

Ρε φίλε...παρομοίως. Μη μου φέρνεις παράδειγμα νοικιάρικα καρτ σε παρακαλώ. Θέλεις να μιλήσουμε για το καρτ, να το κάνουμε όσο θες. Αλλά όχι για τα νοικιάρικα. Ναι, έχω φάω τα χρόνια μου με αγωνιστικό εξατάχυτο καρτ και θες να μου πεις ότι αν μπεις στη πίστα από έξοδο η συμπεριφορά είναι ίδια που έχεις πλήρη έλεγχο και το όχημα αντιδράει το ίδιο με πριν? :lol:

Εφοσον ειμαι πεπεισμενος οτι ο Vettel δεν ηταν passenger και ειχε ανακτησει τον ελεγχο του μονοθεσιου, υπαρχουν 2 πιθανα σεναρια:
1) Εσκασε γκαζια ο Vettel με το που βγηκε απο το γρασιδι και τον πεταξε προς την εξωτερικη (πιθανο) οποτε μιλαμε για "υποστροφη ισχυος". Και το πρωτο απο τα πολλα που βρηκα για τη συγκεκριμενη ορολογια!

Μπορεί λοιπόν στο νοικιάρικο καρτ να σκάσεις γκαζιά και να μη γίνει τίποτα (που δε θα γίνει :lol: ), σε αγωνιστικές κατασκευές αν βγεις από γρασίδι με νωπούς τροχούς και σκάσεις γκαζιά...θα σκάσεις στο τοίχο. :lol:

Οι τροχοί θέλουν λίγο χρόνο να καθαρίσουν από το γρασίδι, σκόνη, υγρασία για να βρούνε πάλι πρόσφυση και πρέπει να το περιμένεις αλλιώς θα φας τα μούτρα σου. Λέγεται εμπειρία. :iconcool:

Οπότε προφανώς και διαφωνώ με τη πρώτη πρότασή σου διότι δε συμφωνεί με τη φυσική και φαίνεται άλλωστε από το βίντεο, από τη διόρθωση που κάνει.

Αν έχεις διαφορετική άποψη, δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. :)
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
kantoniou έγραψε:Ακολουθα οτι θελεις, εγω αναμεσα σ' εσενα και τους οδηγους, θα ακουσω τους οδηγους. Δυσκολη η επιλογη, το ξερω, αλλα και παλι.

Αντι να ακουσεις εμενα ή καποιον αλλον, γιατι δεν καθεσαι να διαβασεις τον κανονισμο? Θα σε βοηθουσε πολυ να καταλαβεις τι εγινε και να σταματησεις να εκτιθεσαι. Ουτε εφαγε ποινη για σκοπιμοτητα ο Vettel ουτε ειπε κανενας να τον βαλουμε στη φυλακη γιατι πηγε να σκοτωσει το Λουη. Εφαγε ποινη συμφωνα με τον κανονισμο, για επικινδυνη (μη ασφαλη) επανεισοδο στην πιστα.

btw ακου τους βλακες στο Sky εσυ. Που ειχε τελειωσει ο αγωνας 10 λεπτα και λεγανε οτι ο Vettel ειναι 3ος και μετα ξυπνησε ο Ινδος και τους ειπε τι εγινε... Βλεπανε 4.6" "εσωτερικη" διαφορα ο Leclerc με το Hamilton και νομιζανε οτι τα 4.6" ειναι η διαφορα με τον πρωτο Vettel και μετα την ποινη παει πισω απο το Leclerc :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
REALZEUS έγραψε:Technically speaking, Ferrari is not allowed to appeal the penalty under Article 38.3 of the Sporting Regulations, but can appeal the decision to review the offence itself (i.e. rejoining the circuit in an unsafe manner and forcing Hamilton off the track) under Article 38.1.

Διακο τί κοσμος ειναι αυτος που εσυ και ο Τζουνιορας ειστε οι πιο ηπιων τονων τιφοζι; :( :( :(

Διακο;

ΔΙΑΚΟ;;

:sorry:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Nikos! έγραψε:
George_Prix έγραψε:Ρε φιλε σε λαθος ανθρωπο τα λες αυτα... Κριμα να λες τετοια πραγματα, γιατι εχει παρει το ματι μου οτι ασχολεισαι με τα Cart που λεει και η γειτονισσα μου η Κουλα (Αχ Κουλα...) και επειδη εχω φαει και εγω τα νιατα μου μεσα στις πιστες Kart και σε ειχα σε εκτιμηση :s_yes

Ρε φίλε...παρομοίως. Μη μου φέρνεις παράδειγμα νοικιάρικα καρτ σε παρακαλώ. Θέλεις να μιλήσουμε για το καρτ, να το κάνουμε όσο θες. Αλλά όχι για τα νοικιάρικα. Ναι, έχω φάω τα χρόνια μου με αγωνιστικό εξατάχυτο καρτ και θες να μου πεις ότι αν μπεις στη πίστα από έξοδο η συμπεριφορά είναι ίδια που έχεις πλήρη έλεγχο και το όχημα αντιδράει το ίδιο με πριν? :lol:

Μπορεί λοιπόν στο νοικιάρικο καρτ να σκάσεις γκαζιά και να μη γίνει τίποτα (που δε θα γίνει :lol: ), σε αγωνιστικές κατασκευές αν βγεις από γρασίδι με νωπούς τροχούς και σκάσεις γκαζιά...θα σκάσεις στο τοίχο. :lol:

Οι τροχοί θέλουν λίγο χρόνο να καθαρίσουν από το γρασίδι, σκόνη, υγρασία για να βρούνε πάλι πρόσφυση και πρέπει να το περιμένεις αλλιώς θα φας τα μούτρα σου. Λέγεται εμπειρία. :iconcool:

Οπότε προφανώς και διαφωνώ με τη πρώτη πρότασή σου διότι δε συμφωνεί με τη φυσική και φαίνεται άλλωστε από το βίντεο, από τη διόρθωση που κάνει.

Αν έχεις διαφορετική άποψη, δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. :)

Νοικιαρικα? :lol: Παιδι πριν 30+ χρονια πηρα το πρωτο μου αγωνιστικο και εκτοτε δε μπαινω σε νοικιαρικο ουτε που να με πληρωνεις φιλε... Εφοσον εχω ζησει το real thing, το νοικιαρικο δε μου λεει ΤΙΠΟΤΑ!!!

Κατα τα αλλα, το ιδιο πραγμα λεμε. Αυτη η γλυστρα απο το γρασιδι οπως σωστα ειπες, μπορει να προκαλεσε υποστροφη ισχυος μολις εσκασε τη γκαζια και να τον "εσπρωξε" ευθεια.

btw ευχαριστω πολυ την τεχνολογια που με βγαζει αληθινο και ολους εσας λαθος. Ο Vettel οπως ειπα απο την πρωτη στιγμη ειχε τον ελεγχο του μονοθεσιου:

https://www.autosport.com/f1/news/14399 ... y-decision

A second steering wheel input from Sebastian Vettel after he regained control of his Ferrari Formula 1 car was pivotal in his Canadian Grand Prix penalty, Autosport has learned.

The Montreal F1 stewards ruled that Vettel had rejoined the track in an unsafe manner following his error at the first chicane with 22 laps to go and forced Lewis Hamilton off the circuit.

The five-second penalty imposed for the incident meant Vettel lost what would have been his and Ferrari's first win of the 2019 F1 season to Hamilton.

Vettel was adamant he had done nothing wrong, and said he had been powerless in the situation because his car was out of control after running over the grass.

But while it is clear from on board footage that Vettel was battling to control his car as he bounced off the grass onto the circuit again, it is understood that the stewards' decision was based on Vettel's actions at the point he had effectively recovered from the incident.

The stewards examined slow motion footage of Vettel's actions from the moment that he had regained control and started steering his car - and felt the evidence showed that he could have made different choices that would have been within the rules.

The footage clearly captures Vettel correcting an oversteer moment as he rejoins the track - which is shown by a sharp steering wheel movement to the right.

Shortly after that, Vettel has sorted the oversteer and begins steering to the left to follow the direction of the circuit - suggesting he is now under control.

But a split moment later, rather than keeping to the left, Vettel is shown to release the steering wheel - which allows his car to drift to the right, cutting off the route that Hamilton would have taken had he had clear space.

The movement to straighten the wheel, which put the Ferrari into the path of Hamilton's Mercedes, is believed to be key to the unanimous decision by the stewards to punish Vettel.

The stewards also used an extra CCTV camera view of the incident, which was not broadcast on the international television feed, showing Vettel moving his head and looking in the mirrors to see Hamilton was during the moments when he was releasing the wheel to the right.

On board footage of the Vettel incident also shows his head turning towards the mirrors in the moment when he is drifting out - suggesting he knew where Hamilton was.

Had Vettel kept his car tight to the left once he had regained control, then there was likely enough room to have allowed Hamilton through on the right - in which case the matter would almost certainly not have been investigated.

The fact that telemetry data showed Hamilton had to brake to avoid the collision with Vettel indicated how the Mercedes driver was caught out by his rival's actions.

Precedent for the decision to punish Vettel for both rejoining the track in an unsafe manner and forcing a rival off the track was made last year in Japan when Max Verstappen was hit with a five-second penalty for a collision with Kimi Raikkonen at the chicane.

Verstappen had run wide at the chicane on the first lap of the race and rejoined in an aggressive manner, pushing Raikkonen wide on the exit.

At the time, the late F1 race director Charlie Whiting said: "You are required to rejoin safely and Kimi was there and [Verstappen was] pushing him off the track. So I think that was a fairly straightforward one for the stewards.
"

Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
g8777 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Technically speaking, Ferrari is not allowed to appeal the penalty under Article 38.3 of the Sporting Regulations, but can appeal the decision to review the offence itself (i.e. rejoining the circuit in an unsafe manner and forcing Hamilton off the track) under Article 38.1.

Διακο τί κοσμος ειναι αυτος που εσυ και ο Τζουνιορας ειστε οι πιο ηπιων τονων τιφοζι; :( :( :(

Διακο;

ΔΙΑΚΟ;;

:sorry:

Σε απογοητεύω; Sorry... :s_sorry

Θα γίνω Ταλιμπαν, για σένα μόνο!!! :s_airkiss