Το κρίμα είναι άλλο κατά τη γνώμη μου: Ότι επειδή και του χρόνου οι Mercedes προβλέπονται άνετα μπροστά, η κατάσταση Hamilton-Rosberg πάει να εξελιχθεί σε ένα μοτίβο Vettel-Webber. Μόνο και μόνο γι' αυτό θα ήθελα να το πάρει φέτος ο Rosberg. Αλλά αντικειμενικά δεν το 'χει.
Ο Hamilton θα πάρει βέβαια το πρωτάθλημα με έναν τρόπο που μάλλον δεν θα του αρέσει 100% δεδομένου του εγωισμού του: Έχοντας μακράν το καλύτερο μονοθέσιο (κι όχι ηρωικά μαχόμενος με χειρότερο), με σχετικά μικρή διαφορά απ' τον teammate του, έχοντας χάσει στα δοκιμαστικά και -ίσως αυτό που τον πείραξε περισσότερο- μη κερδίζοντας στο Monaco
(Senna spirit) (παρηγορώντας τον εαυτό του για την φουστιά του πρώην φίλου του)Στα υπόλοιπα, κλασικά ο Alonso τουλάχιστον συγκινητικός. Παρόλο που είναι να φύγει, παρόλο που είχε προβληματικό μοτέρ. Ο Vettel είναι καθαρά ξένο σώμα στη Red Bull και σε στεναχωρεί ο τρόπος που του φέρονται πια, εξαιρετικός φυσικά ο Ricciardo, οι Williams κλασικά δυνατές κλπ κλπ
Ε και σαν hater που είμαι, θα πω την ανυπόστατη κοτσάνα μου ότι ο Raikkonen είναι τραγικός και ανύπαρκτος που κατάφερε να τερματίσει ΜΟΝΟ μπροστά απ' τον Kvyat (ο οποίος είχε και θέμα με τα λάστιχά του). Αγώνας τύπου πάμε στις κούνιες. Περιμένω να διαβάσω πάλι την σημερινή δικαιολογία.
Και ο λογς που δεν τον εραψε ξερεις ποιος ειναι ; Αναποφασιστη ομαδα για το ποιος ειναι το νο 1 και το νο 2 εκει μεσα. Ασχετα που απο τον Σεπτεμβρη και μετα δεν ξερω και γω τι εγινε και δειχνει η πλαστιγγα να γερνει προς τον Λουη.
Το θεμα ειναι ενα: Οπου τον εχει μονομαχησει ο Λουης η Μπριτνει παθαινει τσιρλιο.Γιατι το ξερει και αυτη μεσα της ποιος ειναι καλυτερος οδηγος.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Ντάξει από ένα καραμπινάτο καθυστερημένο δεν περιμένεις θαύματα από τη μια στιγμή στην άλλη, εξ' ου και οι πίπες περί καταγωγής που πέταξε κάποια στιγμή το καλοκαίρι, αλλά σε γενικές γραμμές και κρίνοντας από τους μογγολισμούς που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν εμένα μου φαίνεται άλλος άνθρωπος εντός και εκτός πίστας.
Σε 17 GPs:
Σε 5 εγκατελειψε ή ο ενας ή ο άλλος (μη συγκρίσιμα)
Σε 7 ο poleman μετετρεψε την pole σε νικη. 5 ο LH, 2 ο NR.
Σε 1 μονο (Αυστρια) δεν ειχαν την pole και ο NR διατηρησε το πλεονεκτημα. Νικησε από 3ος, ο LH 2ος από 9ος.
Σε 4 είχαμε ανατροπη της θεσης των quals. Το σκορ 4-0 για τον LH... 3 φορες το 2-1 το εκανε 1-2 & μια η Ουγγαρια.
Καθαρη θα ελεγα η επικρατηση του Χαμ.
Η μόνη στα ίσια νίκη του Rosberg είναι στο Μονακό οπού δεν γίνεται προσπέρασμα.
Οι άλλες δύο νίκες του είναι με εγκατάλειψη του Λούη και μία στην Αυστρία όπου ο Λούης ξεκινούσε ένατος λόγω προβλήματος στα δοκιμαστικά.
Τον έχει περάσει καθαρά μέσα στην πίστα (νομίζω τρεις φορές), τον έχει περάσει λόγω λαθών του Rosberg, τον έχει νικήσει όταν ήταν μπροστά, όταν ήταν πιο γρήγορος, όταν ήταν πιο αργός, σε στεγνό, σε βροχή. Δεν υπάρχει καν θέμα.
Μπράβο στον Rosberg για τα δοκιμαστικά, αλλά στους αγώνες του έχει πάρει το σκάλπ.

Πριν το καλοκαίρι βέβαια είχαμε κάτι Bahrain πχ που ο Rosberg είχε σκυλιάσει από πίσω του.
@GFP: Ενδιαφέρουσα η σκέψη για το θέμα των γομών. Αν και νομίζω ποτέ δεν έχει αναφερθεί από τους ίδιους τους πιλότους ούτε καν σαν δικαιολογία.
Ακόμα κι αν ισχύει λίγο έως πολύ και ο Hamilton να βολεύεται καλύτερα με τις σκληρότερες, ενώ στις μαλακότερες να υπάρχει ισορροπία (διότι δεν το λες ότι ο Hamilton χάνει καθαρά εκεί), τότε και πάλι οριακά ο Hamilton έχει προβάδισμα.
Όπως και να 'χει, μιας και έχουμε ξεκινήσει το τρισάγιο για την χαμένη ευκαιρία του Rosberg, να πω ότι προσωπικά δεν του το 'χα και φέτος απέδειξε ότι δεν μπήκε στην F1 λόγω ονόματος (...ή διαβατηρίου
)
ΑΛΛΑ έχει μια τάση να χάνει ή να παίρνει στο τσακ σίγουρες κούπες (ας μην αρχίσουμε τη συνωμοσιολογία πάλι) και το "Αμπου Νταμπλ" είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να βάλει ο διαβολάκος την ουρά του πάλι.
Αν, βέβαια, σκάσει η ανατροπή (με μηχανικό πρόβλημα όμως, όχι καμιά χοντράδα του Λούη), θα πέσει τέτοιο κράξιμο που θα γλιτώσουμε απ'αυτόν τον ηλίθιο κανονισμό...
Άμπαλος έγραψε:Αν, βέβαια, σκάσει η ανατροπή (με μηχανικό πρόβλημα όμως, όχι καμιά χοντράδα του Λούη), θα πέσει τέτοιο κράξιμο που θα γλιτώσουμε απ'αυτόν τον ηλίθιο κανονισμό...
Ακομα και χοντραδα του Λουη να γινει στον τελευταιο αγωνα ειναι περα για περα αδικο να τιμωρειται πολυ περισσοτερο απ' οτι σε οποιονδηποτε αλλο αγωνα...
Μην ξεχναμε επισης τι εγινε στο Σπα, ακομα και αν θεωρησουμε οτι του εκανε ακρη στη Μοντσα ο Ροσμπεργκ ο Λουης εχει βγει χαμενος αν λαβουμε υποψη που ηταν και που κατεληξε ο καθενας μετα τα δυο συμβαντα... Ο Λουης εχασε 25 βαθμους ο Ροσμπεργκ κανενα στο Σπα, δηλαδη 25 υπερ του Ροσμπεργκ. Ο Λουης κερδισε 7 και ο Ροσμπεργκ εχασε 7 στη Μοντσα, κοινως 14 υπερ του Λουης. Αρα στα δυο συμβαντα το ξανθος κερδισε 11 βαθμους...
Στην Αυστρια ηταν λαθος του Λουη, αλλα σε Γερμανια και Ουγγαρια ξεκαθαρα προβληματα αξιοπιστιας, ολα στις δοκιμες. Ας λαβουμε υποψη και τα δυο τελευταια...
Στον Καναδά ως ένα σημείο μπορεί να πει κανείς ότι ο LH ευθύνεται.
Για μενα ειναι κατα βαση εγκαταλειψη απο μηχανικο προβλημα...