Corto Maltese έγραψε:Κανένα 3 χρόνια ντεφορμάρισμα. Ο ένας ήθελε να αποδείξει ότι είναι στο επίπεδο με τον Λούη, ο Λούης έλεγε ότι δεν έχω κανένα λόγο να μάθω να κουμαντάρω έναν χουρντά με τον οποίο δεν έχω την παραμικρή πιθανότητα να διεκδικήσω νίκες και τίτλους. Λογικό είναι να κερδίσει ο πρώτος χωρίς να παίζει ρόλο καμία φόρμα ή ικανότητα.
Αν και κανενας μας δε μπορει να αποδειξει οτι εχει δικιο, ας αναλυσω κι εγω λιγο παραπανω το σκεπτικο μου...
Εγω φιλε θυμαμαι δυστυχισμενους οδηγους, ΜΟΝΟ οταν εχουν χασει απο τον ομοσταβλο τους. ΠΟΤΕ δεν ειδα οδηγο να γκρινιαζει και να ψαχνει για δικαιολογιες ενω κερδιζε τον ομοσταβλο του, ακομα κι αν τερματιζε 5ος (εφοσον ο ομοσταβλος ηταν 10ος πχ).
Σκοπιμα χρησιμοποιησα τη βαρια λεξη "δυστυχισμενους" γιατι ο Λουης αυτη την 3ετια με το Ρασσελ, εδειχνε πραγματικα δυστυχισμενος. Μιλαμε για ατελειωτο κλαψομουνιαζμα και ατελειωτο αυτομαστιγωμα. Παρομοιως δυστυχισμενος εδειχνε περσι που εχανε απο το Λεκλερ. Και δεν ηταν αναγκη καν να πει τιποτα ο Λουης. Μονο τα μουτρα του που εβλεπες, η πρωτη λεξη που σκεφτοσουνα για να τον περιγραψεις ηταν "δυστυχισμενος". Μπαιδεγουει οι δηλωσεις του πριν αρχισει η καθε χρονια ηταν σε στυλ "ειμαι στα καλυτερα μου", "τωρα θα δειτε τον πραγματικο Λουη" και καμποσα ποσταρισματα στα σοσιαλ με τη σκληρη προετοιμασια που κανει και φωτο με τους κοιλιακους φετες. Και συνεχως επαναλαμβανε οτι "εχω πολλα να δωσω ακομα". Δηλαδη δεν ειχε εικονα οδηγου που ελεγε ζμπουτσαμ,αλλα ενος οδηγου ετοιμου να φαει τα σιδερα.
Αν πραγματι μπορουσε να κερδισει χαλαρα το Ρασσελ θα το ειχε κανει. Κανενας ανθρωπος στον κοσμο δε θελει να ειναι δυστυχισμενος και κανενας οδηγος στον κοσμο (οσο χορτατος και να ειναι απο νικες/τιτλους) δε θα σκεφτει "αφου δεν παω για νικη, στα @@ μου ακομα και να χασω απο τον ομοσταβλο".
Τελος θα σταθω στην εκμαθηση του μονοθεσιου/χρεπιου που ανεφερες. Μιλαμε για περιοδο 3 ετων. Οσο και να μην του αρεσε το μονοθεσιο, οσο χαλια και να ητανε, μετα απο 3 χρονια ΟΦΕΙΛΕ να το ξεζουμιζει με κλειστα τα ματια.