Στο Μονακο μετραει το Q3 οπου κερδισε ο Νορρις. Επισης στον τελευταιο γυρο του αγωνα που μπηκε στα πιτς ο Μαξ και του αδειασε το δρομο, ο Νορρις φωναξε δυνατα "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ".
George_Prix έγραψε:Τα ελευθερα της Παρασκευης και του Σαββατου τα κοιτανε μονο οι οπαδοι της Φερραρι μπας και γελασει λιγο το χειλακι τους. Παρομοιως κοιτανε με ενδιαφερον τις δοκιμες του χειμωνα στις οποιες ειναι πολυπρωταθλητρια η Σκουντερια εδω και δεκαετιες![]()
Στο Μονακο μετραει το Q3 οπου κερδισε ο Νορρις. Επισης στον τελευταιο γυρο του αγωνα που μπηκε στα πιτς ο Μαξ και του αδειασε το δρομο, ο Νορρις φωναξε δυνατα "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ".
BARHonda έγραψε:https://x.com/f1trollofficial/status/1926951596635697194

ripper έγραψε:Ο ισχυρισμός σου Νίκο στερείται λογικής γιατί βασίζεται στα ελεύθερα.
ripper έγραψε:Σε όλα τα επίσημα session ο Norris ήταν γρηγορότερος, άντε να σου πω στα ίδια. Αν ήταν ξεκάθαρα μπροστά ο Leclerc, ούτε στα δοκιμαστικά θα έχανε, ούτε θα του άνοιγε 5 sec διαφορά στον αγώνα, ούτε θα έγραφε Norris το FL.
ripper έγραψε:Προφανώς και ήταν πολύ καλύτερη η Ferrari, αλλά ταχύτερη δεν ήταν.
Corto Maltese έγραψε:Μη λέτε ανοησίες. Στον τελευταίο γύρο ΠΡΟΦΑΝΩΣ και όποιος είχε άδειο δρόμο μπροστά του θα έκανε FL και αυτός ήταν ο Νόρις. Βου α βα
Yugo_para_siempre έγραψε:Αποψη μου ειναι πως τελικα η Φερραρι δεν ηταν ταχυτερη.
Σιγουρα ηταν πολυ καλυτερη απο αλλους αγωνες, ηταν πολυ πιο κοντα, αλλα οχι μπροστα απο τη Μακλαρεν.
Εβλεπα ενα Λεκλερκ με το μαχαιρι στα δοντια σε ολα τα FP να προσπαθει να κατεβασει οσο δεν κατεβαινε, να βρει το οριο με ρισκο, να παρει την αισθηση πιστας και αυτοκινητου, μπας και καταφερει και παρει την πολ που ειναι σχεδον νικη στο Μονακο.
Εκει που μετρουσε ομως σε Q3 και αγωνα η Μακλαρεν, εστω με το Νορρις ηταν ταχυτερη.
Ο Νορρις οποτε χρειαστηκε στον αγωνα ανοιγε τη διαφορα ευκολα, οχι παρα πολυ αλλα με ανεση, και δε μιλαω για τον τελευταιο γυρο που μπηκε μεσα ο Μαξ.
Επισης αν δουμε και το ρυθμο της 2ης Φερραρι ηταν αρκετα πιο πισω σε σχεση με το ποσο πισω ηταν η 2η Μακλαρεν απο την 1η Μακλαρεν.
Οποτε πιο πολυ πιστευω πως στα FP ο Λεκλερκ πιεζε σα να μην υπαρχει αυριο.
ΟΚ και οι αλλοι πιεζαν για να παρουν την αισθηση για τις κατατακτηριες, αλλα οχι τοσο ακραια.
Αλλωστε ειδικα οι δυο της Μακλαρεν βλεπουν μακρια το πρωταθλημα οδηγων, δεν θα ρισκαραν να το τροπετιασουν στο FP3 και να παρουν τα 3 ολοκληρο το τριημερο, δεν εχουν αυτη την ανεση.
George_Prix έγραψε:ripper έγραψε:Ο ισχυρισμός σου Νίκο στερείται λογικής γιατί βασίζεται στα ελεύθερα.
Ετσι!ripper έγραψε:Σε όλα τα επίσημα session ο Norris ήταν γρηγορότερος, άντε να σου πω στα ίδια. Αν ήταν ξεκάθαρα μπροστά ο Leclerc, ούτε στα δοκιμαστικά θα έχανε, ούτε θα του άνοιγε 5 sec διαφορά στον αγώνα, ούτε θα έγραφε Norris το FL.
Ετσι!ripper έγραψε:Προφανώς και ήταν πολύ καλύτερη η Ferrari, αλλά ταχύτερη δεν ήταν.
Ετσι!
Nikos! έγραψε:Σε μια άλλη πίστα δε θα το συζητούσα καν. Στο Μονακό τα ελεύθερα έχουν τεράστια σημασία γιατί εκεί βλέπεις σε ανοιχτό και ελεύθερο δρόμο τη δυναμική των ομάδων και των οδηγών.
Nikos! έγραψε:Το συμπέρασμα που βγάζω είναι πως η Φερράρι (στα χέρια του Λεκ) ήταν ταχύτερη όλο το ΣΚ...
Nikos! έγραψε:...αλλά εκεί που έπρεπε να βρει ένα δέκατο στο Q3 δε το κατάφερε και του κόστισε τον αγώνα.
Nikos! έγραψε:Anyway, ίσως είμαι υπερβολικός...
Nikos! έγραψε:Τι σημαίνει ρισκάρουν και που ξέρεις ότι ο Λεκ ρίσκαρε σαν να μην υπάρχει αύριο?![]()
Πήγε όσο πιο γρήγορα μπορούσε και έφερε τη Φερράρι μπροστά στα σέσιονς γιατί αυτό είναι το Μονακό.
Οπότε γιατί τη Φερράρι δε τη κάνει τη πιο γρήγορη στο τριήμερο όταν FP1/FP2/FP3/Q1 ήταν μπροστά και Q3 κατά ένα δέκατο πίσω και αγώνα 72 χιλιοστά πίσω σε race pace?
Ένα δέκατο δεν είναι ούτε ένα γλίστρημα, οπότε:
Yugo_para_siempre έγραψε:Nikos! έγραψε:Τι σημαίνει ρισκάρουν και που ξέρεις ότι ο Λεκ ρίσκαρε σαν να μην υπάρχει αύριο?![]()
Πήγε όσο πιο γρήγορα μπορούσε και έφερε τη Φερράρι μπροστά στα σέσιονς γιατί αυτό είναι το Μονακό.
Οπότε γιατί τη Φερράρι δε τη κάνει τη πιο γρήγορη στο τριήμερο όταν FP1/FP2/FP3/Q1 ήταν μπροστά και Q3 κατά ένα δέκατο πίσω και αγώνα 72 χιλιοστά πίσω σε race pace?
Ένα δέκατο δεν είναι ούτε ένα γλίστρημα, οπότε:
Προς τι το έντονο γέλιο;
Εγραψα κάτι τόσο γελοίο;
Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω.
Δεν θυμάμαι να έχω γελάσει με δικές σου απόψεις και πίστεψε με διαφωνώ πολλές φορές.
Εκτίμηση μου, από αυτά που είδα, δεν λέω ότι είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο, είναι ότι ο Λεκλέρκ πίεζε και ρίσκαρε ακόμα περισσότερο στα ελεύθερα σε σχέση με τις Μακλάρεν και το Μαξ που κυνηγούν πρωτάθλημα.
Ειδικά στο FP3, με σκοπό να πάρει την αίσθηση για τις κατατακτήριες.
Δεν κυνηγάει πρωτάθλημα (εκτός αν γίνει θαύμα) οπότε και να το τροπέτιαζε, λίγα είχε να χάσει αν δεν προλάβαιναν να το φτιάξουν για τις κατατακτήριες, κυρίως γόητρο.
Τώρα τα 70κάτι χιλιοστά διαφορά ρυθμού αγώνα που υπολογίζουν αυτοί μπορούν να μας τα αναλύσουν;
Ο Νόρρις όσο είχε ελεύθερο πεδίο μπροστά του εύκολα άνοιξε στα 3"+ αρχικά και μετά στα 5"-6" από το Λεκλέρκ, μέχρι να τον κόψει ο Μαξ.

bibendum έγραψε:2 σελίδες για να πούμε ότι η δεύτερος ήταν πιο γρήγορος από τον πρώτο. Και ο παναθηναϊκός κέρδισε το final 4 τότε
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]