MotoGP, World Superbikes και κάθε άλλο είδος αγώνων με μοτοσικλέτες
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
#254811 φωτο απο το ατυχημα των farquhar και cooper. και οι δυο ειναι καλα και τι γλιτωσαν απλα με καποια καταγματα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
#254832 το ατυχημα οπως μεταδωθηκε live, παντα στους αγωνες road Races οταν η καμερα συλλαβει καποιο ατυχημα διακοπτει αποτομα για ευνοητους λογους

https://www.youtube.com/watch?v=NzSDyteU-7g
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#256380 Εντάξει ρε παιδιά, είναι αδύνατον να μην γίνονται τέτοια δυστυχήματα όταν τρέχεις σε δημόσιους δρόμους.
Κοίταξα το παρακάτω βίντεο και μου κόπηκαν λίγο τα πόδια από το φόβο!
:lipsealed:

Υπόψιν, είναι 360 μοίρες, παίζοντας με το ποντίκι, βλέπετε όποια γωνία θέλετε!
Εντυπωσιακό και τρομακτικό. :lipsealed: :s_omg
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
Anonymous Founder έγραψε:Εντάξει ρε παιδιά, είναι αδύνατον να μην γίνονται τέτοια δυστυχήματα όταν τρέχεις σε δημόσιους δρόμους.

στο 60-70% το παει σε αυτο το video.

Ο Mitchel-Thomas ηταν απιστευτο ταλεντο, 20 χρονων και στα 18 του στο Manx (ιδια διαδρομη με το TT που πρεπει να συμμετασχεις οποσδηποτε για να δεχθουν τη συμμετοχη σου στο ΤΤ) ειχε κερδισει στην κατηγορια supertwin, στο ΝW200 φετος εχει ερθει 4οσ στα 600 supersport, πολυ κριμα.
Άβαταρ μέλους
By nass
#256483 Παρατηρώ πάντως ότι κάπου προκαλούν την τύχη τους: η διαδρομή έχει εκατοντάδες στύλους-κολώνες κτλ. και ούτε ένα δεν είναι ντυμένο με κάποια προστασία, πχ. λάστιχα ή έσυω αχυρόμπαλες, κάτι που συμβαίνει και στην τελευταία ανάβαση στην Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι ο θρύλος Joey Dunlop σκοτώθηκε στην Εστονία όταν έπεσε πάνω σε ένα δέντρο...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
NxOxT έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εντάξει ρε παιδιά, είναι αδύνατον να μην γίνονται τέτοια δυστυχήματα όταν τρέχεις σε δημόσιους δρόμους.

Ο Mitchel-Thomas ηταν απιστευτο ταλεντο, 20 χρονων και στα 18 του στο Manx (ιδια διαδρομη με το TT που πρεπει να συμμετασχεις οποσδηποτε για να δεχθουν τη συμμετοχη σου στο ΤΤ) ειχε κερδισει στην κατηγορια supertwin, στο ΝW200 φετος εχει ερθει 4οσ στα 600 supersport, πολυ κριμα.

Το κατάλαβα πως δεν το πάει στο τέρμα, γιατί τον πέρασε δύο φορές ο άλλος, αλλά και πάλι παραμένει τρομακτικό, έτσι δεν είναι;
Υπάρχει επίσης και κάτι ακόμη: με την εξαίρεση του Fogarty (ομολογώ δεν το έχω ψάξει πάρα πολύ, αν γνωρίζει άλλος περισσότερα, ας συμπληρώσει), οι πιο επιτυχημένοι οδηγοί σε τέτοιους αγώνες, σε αγώνες πίστας δεν τα πάνε και πολύ εντυπωσιακά. Θέλω να πω, οι αγώνες τύπου TT και NW200 απευθύνονται σε αναβάτες που θα πάρουν πολύ μεγαλύτερα ρίσκα. Όσο μεγαλύτερα τα ρίσκα σου, τόσο πιο γρήγορος θα είσαι. Στην πίστα, τα ρίσκα είναι πολύ μικρότερα και μετράνε άλλα πράγματα.
Δεν λέω πως δεν θέλει τρελά @@ το να τρέχεις έτσι σε δημόσιο δρόμο. Απλώς εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ να δεχτώ εύκολα τους θανάτους σχεδόν κάθε χρόνο , και στο NW200 αν δεις τα τελευταία χρόνια έχουμε περισσότερους θανάτους από αυτούς που είχαμε κάποτε, ίσως φταίει πως δεν παίρνουν τα μέτρα που θα έπρεπε οι διοργανωτές, ίσως φταίει πως οι μηχανές σήμερα παραείναι γρήγορες (η ταχύτερη ταχύτητα στο NW200 έχει καταγραφεί στα 335 χλμ/ώρα! :lipsealed: ), δεν είμαι ειδικός, δεν ξέρω.
Τα ίδια και για το ΤΤ, κι εκεί κάποιος πεθαίνει αν όχι κάθε χρόνο, χρόνο παρά χρόνο. Και να μην συζητήσουμε για τραυματισμούς και για το πόσοι έχουν σακατευτεί.
Πάλι μην παρεξηγηθώ: γουστάρω πολύ τις μηχανές (οδηγώ καθημερινά μια Multistrada 1000DS) και προφανώς αποδέχομαι την επικινδυνότητα του πράγματος. Ως ένα σημείο όμως. Γιατί, νομίζω πως αυτοί οι αγώνες το πάνε πολλά βήματα παραπέρα.
Όταν λοιπόν κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα, κάτι πρέπει να κάνουμε. Να μην τους καταργήσουμε, αλλά να ρίξουμε κάποια από τα λεφτά που φέρνουν αυτοί οι αγώνες σε ασφάλεια για τους αναβάτες. Αλλά να ανεχτούμε αυτό το λουτρό αίματος, δεν γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
nass έγραψε:Παρατηρώ πάντως ότι κάπου προκαλούν την τύχη τους: η διαδρομή έχει εκατοντάδες στύλους-κολώνες κτλ. και ούτε ένα δεν είναι ντυμένο με κάποια προστασία, πχ. λάστιχα ή έσυω αχυρόμπαλες, κάτι που συμβαίνει και στην τελευταία ανάβαση στην Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι ο θρύλος Joey Dunlop σκοτώθηκε στην Εστονία όταν έπεσε πάνω σε ένα δέντρο...

δεν ειναι δυνατον να γινει κατι τετοιο, μπαινουν στις εξοδους των στροφων κυριως. Road race ειναι.

https://www.youtube.com/watch?v=jxdm0_urUjw
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
Anonymous Founder έγραψε:
NxOxT έγραψε:

Το κατάλαβα πως δεν το πάει στο τέρμα, γιατί τον πέρασε δύο φορές ο άλλος, αλλά και πάλι παραμένει τρομακτικό, έτσι δεν είναι;
Υπάρχει επίσης και κάτι ακόμη: με την εξαίρεση του Fogarty (ομολογώ δεν το έχω ψάξει πάρα πολύ, αν γνωρίζει άλλος περισσότερα, ας συμπληρώσει), οι πιο επιτυχημένοι οδηγοί σε τέτοιους αγώνες, σε αγώνες πίστας δεν τα πάνε και πολύ εντυπωσιακά. Θέλω να πω, οι αγώνες τύπου TT και NW200 απευθύνονται σε αναβάτες που θα πάρουν πολύ μεγαλύτερα ρίσκα. Όσο μεγαλύτερα τα ρίσκα σου, τόσο πιο γρήγορος θα είσαι. Στην πίστα, τα ρίσκα είναι πολύ μικρότερα και μετράνε άλλα πράγματα.
Δεν λέω πως δεν θέλει τρελά @@ το να τρέχεις έτσι σε δημόσιο δρόμο. Απλώς εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ να δεχτώ εύκολα τους θανάτους σχεδόν κάθε χρόνο , και στο NW200 αν δεις τα τελευταία χρόνια έχουμε περισσότερους θανάτους από αυτούς που είχαμε κάποτε, ίσως φταίει πως δεν παίρνουν τα μέτρα που θα έπρεπε οι διοργανωτές, ίσως φταίει πως οι μηχανές σήμερα παραείναι γρήγορες (η ταχύτερη ταχύτητα στο NW200 έχει καταγραφεί στα 335 χλμ/ώρα! :lipsealed: ), δεν είμαι ειδικός, δεν ξέρω.
Τα ίδια και για το ΤΤ, κι εκεί κάποιος πεθαίνει αν όχι κάθε χρόνο, χρόνο παρά χρόνο. Και να μην συζητήσουμε για τραυματισμούς και για το πόσοι έχουν σακατευτεί.
Πάλι μην παρεξηγηθώ: γουστάρω πολύ τις μηχανές (οδηγώ καθημερινά μια Multistrada 1000DS) και προφανώς αποδέχομαι την επικινδυνότητα του πράγματος. Ως ένα σημείο όμως. Γιατί, νομίζω πως αυτοί οι αγώνες το πάνε πολλά βήματα παραπέρα.
Όταν λοιπόν κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα, κάτι πρέπει να κάνουμε. Να μην τους καταργήσουμε, αλλά να ρίξουμε κάποια από τα λεφτά που φέρνουν αυτοί οι αγώνες σε ασφάλεια για τους αναβάτες. Αλλά να ανεχτούμε αυτό το λουτρό αίματος, δεν γίνεται.

στο NW200 το 08 ειχε σκοτωθει την πεμπτη ο πατερας των Dunlop ο Rοbert και το σαββατο ο γιος του στα 23 κερδισε τον αγωνα... ειναι αλλη ρατσα ανθρωπων

https://www.youtube.com/watch?v=K9EqA2J4_9w

μαλιστα το ΝW200 εχει αλλαξει παρα πολυ απο προπερσυ εχουν γεμισει chicanes για να μειωθει η ταχυτητα και μαλιστα πολλοι αναβατες το κατεκριναν αυτο, οπως και το γεγονος οτι ακυρωθηκαν οι υπολοιποι 2 αγωνες μετα το θανατο του Mitchel-Thomas.

Ο Hickman απο τους τωρινους ειναι απιστευτος οδηγος στην πιστα επισης (κερδισε φετος τον πρωτο αγωνα BSBK) και απο τους παλαιοτερους fogarty - agostini και jeffries.
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
#256935 αξιζει να δειτε το The road the dunlop story ειναι καταπληκτικο ντοκιμαντερ και πολυ πιο πραγματικο απο το Closer to the Edge του Martin που απο τις 2 ωρες τιν 1.30 μας ελεγε πως την παιζει τα βραδια.
Άβαταρ μέλους
By nass
NxOxT έγραψε:
nass έγραψε:Παρατηρώ πάντως ότι κάπου προκαλούν την τύχη τους: η διαδρομή έχει εκατοντάδες στύλους-κολώνες κτλ. και ούτε ένα δεν είναι ντυμένο με κάποια προστασία, πχ. λάστιχα ή έσυω αχυρόμπαλες, κάτι που συμβαίνει και στην τελευταία ανάβαση στην Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι ο θρύλος Joey Dunlop σκοτώθηκε στην Εστονία όταν έπεσε πάνω σε ένα δέντρο...

δεν ειναι δυνατον να γινει κατι τετοιο, μπαινουν στις εξοδους των στροφων κυριως. Road race ειναι.

Τι δεν είναι δυνατόν, να μπει μια αχυρόμπαλα ή μια ντάνα λάστιχα μπροστά σε κάθε κολώνα της διαδρομής ? Φυσικά και είναι δυνατόν. Δε ζήτησα και αμμοπαγίδες.
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
nass έγραψε:
NxOxT έγραψε:

Τι δεν είναι δυνατόν, να μπει μια αχυρόμπαλα ή μια ντάνα λάστιχα μπροστά σε κάθε κολώνα της διαδρομής ? Φυσικά και είναι δυνατόν. Δε ζήτησα και αμμοπαγίδες.

δεν ειναι δυνατον να γινει κατι τετοιο, υπαρχουν φραχτες, δεντρα, κολωνες και σπιτια. να μπουν αχυρομπαλες παντου απλα δεν γινεται.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#256949 Σε ολόκληρη την ιστορία του θεσμού σκοτώθηκαν λιγότεροι από τον φετινό μας θεσμό του... Πάσχα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#257725 Φλώρικος αγώνας. Κανονικά έπρεπε σε τυχαία σημεία να βγαίνουν λιοντάρια και να γίνονται και άλματα πάνω από τάφρους με κροκόδειλους ή από μυτερούς πάσαλους ή σκουριασμένα συρματοπλέγματα - διαλέξτε