MotoGP, World Superbikes και κάθε άλλο είδος αγώνων με μοτοσικλέτες
Άβαταρ μέλους
By ripper
kantoniou έγραψε:Δεν μας ενδιαφερει η αποψη σου για το MotoGP, κυριος!
:x :lol:

kantoniou έγραψε:+1 για Κιμι/Μποτας να κανεις :rtfm:

Μάλλον και εκεί μηχανές νομίζεις ότι έχουν για αυτό λες ότι υπάρχει χώρος! :s_laughat

Συμπερασματικά:

Ο Rossi έχασε το δίκιο του αρχίζοντας την κλάψα σε έναν αγώνα που ο Marquez τον "βοήθησε" περνώντας τον Lorenzo.
Ο Marquez ήταν λογικό να προτιμήσει τον Lorenzo, λόγω εθνικότητας και μόνο. Το παραξήλωσε όμως, όσο δεν πάει.
Μπορεί να βοήθησε τόσο πολύ τον Lorenzo γιατί είναι παπάρας, μπορεί και να το έκανε όμως ως αντίδραση στις χαζομάρες του Rossi. Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ.
Ο Lorenzo παρότι πιο γρήγορος, παρότι ευνοημένος, είναι τόσο βλάκας που ασχολούνταν με τους υπόλοιπους αντί να σκάσει και να κάνει τον αγώνα του.
Ο Pedrosa κράτησε πολύ πιο σωστή στάση, τον πάω με χίλια (και πριν τη φετινή χρονιά), άλλα δυστυχώς έχει δείξει ότι είναι ένα επίπεδο κάτω.
Είναι όμως ο μόνος που δεν έχασε πόντους (τουναντίον) από την πρώτη τετράδα. Οι υπόλοιποι δείξανε τον χειρότερο εαυτό τους :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
edmond έγραψε:ο ρόσι που αναφέρεις, όχι ότι δεν του έκαναν χάρες για να περάσει! μέχρι τον πρώτο μισό γύρο, όλοι έκαναν λίγο ή περισσότερο την πάπια. μέχρι και ο smith -αργότερα βέβαια- έχασε την γραμμή του για να τον αφήσει και ο dovi σχεδόν του είπε άντε πέρνα.

Εγραψα επι λεξει "χωρις πολλες χάρες", διαφωνεις;
Στον πρωτο μισο γυρο περασε τα λιμα, οχι motoGP συμμετοχες. Μεχρι και οι δορυφορικες Γιαμαχα εκαναν τον αγωνα τους. Εκτος απο μια περιπτωση (Πετρουτσι νομιζω), δεν ειδα κατι εξοφθαλμο.
Τον κορυφαιο Μαρκεζ τον ειδες στη Μαλαισια να "χανει" τη γραμμη του μολις πλησιασε ο Λορενθο και μετα να παιζει τον καμικαζι με τον Ροσι;
Τον ειδες στην Ισπανια να κανει τη σκια του Λορενθο σε ολον τον αγωνα και να μαχεται μονο με τον Πεντροζα, οταν τον περασε και απειλουσε τον Χορχε;
Εκανα παραπανω σκληροτατη κριτικη στον Ροσι, αλλα βοηθεια ΑΛΛΟΣ ειχε, οχι ο Βαλε...
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
kantoniou έγραψε:
edmond έγραψε:Τον ειδες στην Ισπανια να κανει τη σκια του Λορενθο σε ολον τον αγωνα και να μαχεται μονο με τον Πεντροζα, οταν τον περασε και απειλουσε τον Χορχε;

εσενα αμα επι 2 εβδομαδες σου βριζανε 200κ κοσμος μανα πατερα και οτι ειχες και δεν ειχες τι θα εκανες ? θα βοηθουσες αυτον που τους εβαλε ?

ειδε ο "κανω τα 11 19" οτι σαν φετος ξανα δεν εχει (ουτε ο πεντροζα θα χασει τη μιση χρονια, ουτε ο μαρκ θα κανει ξανα τις βλακειες τις φετινες ουτε ο λορε θα μπαινει στο βρεγμενο με σλικς και ουτε η μπριτζεστον θα φερνει λαστιχα οτι να ναι στο ασσεν) πονταρε στον τραμπουκισμο και πηρε οτι του αξιζε.

Οποιος δεν ειδε οτι ο Μαρκ μπορουσε να περασει τον λορε για πλακα ειναι τυφλος... αλλα και παλι ο "κανω τα 11 19" ηθελε να περασει και τον πεντροζα... παλι το πρωταθλημα του λορε ηταν.

πηγαινετε στη σελιδα του μαρκεζ και του λορε στο FB και δειτε σχολια...

Εικόνα

και μετα μου λετε ειναι αλητης ο μαρκ...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#183888 Ξαναείδα όλον τον αγώνα σήμερα...
Στους 5-6 τελευταίους γύρους, ο ΜΜ είναι στην πίσω ρόδα του JL, οι χρόνοι τους έχουν ανέβει σχεδόν ένα δευτερόλεπτο στο γύρο από αυτό που γυρίζαν λίγο πιο πριν, ο DP που είχε μείνει σχεδόν 3 δευτερόλεπτα πίσω σε 2 γύρους τους έχει φτάσει, και ο ΜΜ δεν κάνει καν κίνηση να προσπεράσει τον JL, αλλά όταν κάνει κίνηση ο DP προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον κρατήσει πίσω και να τον προστατεύσει.
Είναι τόσο εξώφθαλμο από όποια πλευρά και να το δεις, που δεν χωράει καμία αμφιβολία. Είτε οπτικά, είτε σε χρόνους, είναι δεδομένο.
Δεν λέω εδώ πως ήταν υποχρεωμένος ο ΜΜ να χαρίσει το πρωτάθλημα στον VR. Αλλά μην μας δουλεύει και από πάνω...
Αν ο ΜΜ δεν έβαζε πλάτη, στην Valencia θα νικούσε και ο DP θα ήταν δεύτερος. Ο JL στο τέλος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, μάλλον τα λάστιχά του είχαν παραδώσει πνεύμα και οι χρόνοι του ήταν κακοί.
Τώρα, φαίνεται μαγική εικόνα, 4 νίκες ο VR 6 νίκες ο JL, αλλά αν ο ΜΜ έκανε το λογικό (να πάει για την νίκη) θα ήταν 4-5 η διαφορά τους και το πρωτάθλημα θα ήταν του "παππού".
Νομίζω πως όλο αυτό εν τέλει θα κάνει πολύ κακό και στον JL και στον ΜΜ: θα έχουν πάντα το στίγμα και την στάμπα και με το τρομακτικό fan base του VR δύσκολα θα ξεχαστεί το σκηνικό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#183898 Πολλές υποθέσεις με λίγες πληροφορίες, χωρίς δεδομένα από την τηλεμετρία και όλους τους παράγοντες που παίζουν ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βγαίνουν συμπεράσματα.

Το παραπάνω φυσικά ισχύει από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Ροσσι πριν το περιστατικό στην Μαλαισία οι οποίες φυσικά με τα γυρολόγια μόνο δεν αποδεικνύονται μέχρι τον τελευταίο αγώνα.
Θα μπορούσε κάλλιστα να ισχύει οτιδήποτε, είτε η εκδοχή του Ροσσι είτε του Μαρκεζ ότι θα ρίσκαρε πολύ για να περάσει πρώτος δεδομένης της κατάστασης και των ελαστικών ενώ δεν υπήρχε λόγος από την άλλη όταν είδε ότι χάνει και θέσει προσπάθησε να με νύχια και με δόντια να την κρατήσει, ας μην ξεχνάμε δε ότι φέτος είχε ουκ ολίγες τούμπες.

Πάντως το καλύτερο που διάβασα ήταν αυτό....

"They say that truth is stranger than fiction. The more pressing question is how to distinguish between the two.
Most of all, how much value should we attach to the opinions of each side? Do we change our opinion of the facts based on our sympathy or antipathy for the messenger?"

πολύ καλή και αντικειμενική ανάλυση....
https://motomatters.com/analysis/2015/1 ... p_how.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#183917 Εγώ δεν είχα καμιά αντιπάθεια στον Marquez ποτέ, το αντίθετο μου άρεσε ο θεαματικός τρόπος που οδηγεί και τον παρακολουθούσα από το Moto2 που έβγαζε μάτια. Από την στιγμή που έφυγε και ο Kacey, ήταν ο μόνος που χαιρόσουν να βλέπεις, ο Rossi ήταν σκιά του εαυτού του τα προηγούμενα χρόνια, φέτος έκανε το μεγάλο come back.
Αλλά αυτό που είδα και στην πίστα και στους χρόνους, για εμένα δεν σηκώνει αμφιβολία. Και ακριβώς επειδή έχω δει όλους τους αγώνες του Marquez και την λύσσα που προσπαθεί να προσπεράσει πάντα, το χθεσινό δεν πλησίαζε καν αυτό που ξέραμε και γουστάραμε στον ΜΜ.
Ακριβώς γι' αυτό λοιπόν λέω ό,τι λέω. Δες και γυρολόγια στο τέλος, είναι δυνατόν να πηγαίνει όλο πιο αργά ο Lorenzo και ο ΜΜ να μην κάνει ούτε μισή κίνηση να προσπεράσει; Και να την κάνει ο Pedrosa που ήταν σχεδόν 3 δευτερόλεπτα πίσω;
Ε, does not compute! :lol:
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
#183927 εγω μια ζωη με την αμερικανικη σχολη ημουν στο motoGP... Rainey Lawson Hayden Spies. Ευτυχως παει στα SBK ο Hayden που τα παρακολουθω με πολυ μεγαλυτερη ορεξη.

Το θεμα με τον "κανω τα 11-19" ειναι οτι εφερε τον εαυτο του σε θεση ωστε να μην ειναι στο χερι του να παρει τον τιτλο οποτε τωρα οσο και να κλαιει δεν του φταιει κανεις... δεν πηγε καν στην απονομη μετα τον αγωνα.
Ας ηταν οσο γρηγορος ηταν και οι 3 πρωτοι και να το τελειωνε το παραμυθι...
στην Μαλαισια ειπε κιολας οτι ο μαρκεζ δεν τον αφηνε να κυνηγησει τον Λορε... τι να κυνηγησεις στο στεγνο βρε πουθενα που ουτε για να του αλειφεις τη μερεντα στο ψωμι για πρωινο δεν κανεις.

Εγω θελω να δω οταν αποχωρησει σε 1-2 χρονια ολα αυτα τα ζωα που εχει για στρατο τι θα κανουν ?

στο 48.55...
http://www.dailymotion.com/video/x3c5s7 ... rquez_auto
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#183931 O "πουθενάς" είναι ο Rossi? :lol: :lol:

Το ζουμί είναι ότι προφανώς το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι να είσαι ΤΟΣΟ πιο γρήγορος που να μπορείς πάντα να λες "στ' @@ μου, θα τους ρίξω 10sec να ισιώσουν". Με τις δεδομένες συνθήκες και τον δεδομένο ανταγωνισμό προσδοκάς το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Και δικαίως η αδίκως ο VR θεώρησε ότι η τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλλε φέτος(και ήταν πραγματικά τιτάνια, αμφιβάλλω αν άλλος στα 36 του, με τοσο αισχρές τελευταίες σεζόν θα είχε το κουράγιο) κοντεύει να πάει στο βρόντο επειδή ο Marquez βγάζει κόμπλεξ. Επόμενο ήταν να "βγάλει νύχια", και ο άλλος αντί να αποδείξει στην πράξη ότι δεν βοηθά κανέναν και μαχεται σωστά, έσπευσε σε δυο σερί αγώνες να καταστήσει σαφές ότι ο VR έχει δίκιο :lol: :lol:.

Τεσπα, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, αλλα σε βάθος χρόνου ενδέχεται να το πληρώσουν αυτό.
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
Hellenic tifosi έγραψε:O "πουθενάς" είναι ο Rossi? :lol: :lol:

Το ζουμί είναι ότι προφανώς το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι να είσαι ΤΟΣΟ πιο γρήγορος που να μπορείς πάντα να λες "στ' @@ μου, θα τους ρίξω 10sec να ισιώσουν"

σιγουρα ιδιως στα 36, του αλλα το 11-19 λεει πολλα... και ναι εδω και χρονια πουθενας ειναι... Απιαστο του Αγγο των 8 πρωταθληματων... Ασχετο αν οι ορδες του "κανω τα 11-19 και μου φταινε οι αλλοι" μετρανε και αυτα των μικρων κατηγοριων (δεν μετρανε και τα τζουνιορ να βαλουν αλλα 5-6 ?? τζαμπα ειναι ετσι και αλλιως)

Η |λογοκρισία| του μαρκεζ ειναι οτι βγαινει και λεει οτι δεν μπορουσε να πιασει τον λορε, ενω μπορουσε να τον καβαλησει για πλακα η εστω να προσπαθησει.. ουτε καν ενα μπασιμο δεν του εκανε... βγες και πες αντρικα αγορι μου "Απο τι στιγμη που ειναι στο χερι μου να διαλεξω ποιος ειναι πρωταθλητης διαλεγω τον Λορε γιατι ειναι πιο κοντος και ταυτιζομαι " η ξερω εγω "δεν γουσταρω να δω το ροσσι πρωταθλητη που με βριζουν 1 εκατομυριο κοσμος εδω και μηνες" και ασε τον τελειωμενο να κλαιει στα γονατα του Uccio...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#183937 Δεν ειμαι μεγαλος φαν του Moto GP και κακως. Δεν μπορω να πω οτι εχω τις καταλληλες γνωσεις αλλα νομιζω πως κατι ειναι ξεκαθαρο.

Ο Λορενθο μπορει να ηταν και σε αυτον τον αγωνα ταχυτερος του Ροσσι, ομως στους τελευταιους 6 γυρους πιστευω πως με την καμια δεν ηταν πιο γρηγορος απο το Μαρκεζ αλλα και απο τον Πεδροσα. Πιστευω πως αν ο Ροσσι ξεκινουσε απο μπροστα παλι 4ος θα εβγαινε αλλα αν ο Μαρκεζ δεν εκανε το μποντιγκαρντ του Λορενθο ο τελευταιος θα τερματιζε 3ος και το πρωταθλημε θα το επαιρνε ο παππους.

Κοινως δεν εχει καμια σημασια το "εκανε τα 11-19" με το οποιο μας εχει πρηξει τα τετοια ο φιλτατος παραπανω, γιατι η θεση που αξιζε στο, γρηγοροτερο απο το Ροσσι, Λορενθο ηταν η 3η...

Ειναι 36 χρονων, σιγουρα ο Λορενθο και ο Μαρκεζ ειναι και γαμω τα ταλεντα, δεν πρεπει να τους περνα απο πανω ο γιατρος για να αξιζει το πρωταθλημα στα γεραματα. Ειπαμε η 1η θεση του Λορενθο σε αυτον τον αγωνα ειναι πλασματικη...

Αυτα εγραψε πριν καποιες ωρες ο Διατσιδης στο f/b. Πιστευω πως δεν εχει κανενα λογο να μεταφερει ψευδεις γνωμες...

"Επειδή κάποιοι φίλοι όπως ο Stratis Chatzipanagiotou, δαυιδ σι μπι αρ ζητούν την προσωπική μου γνώμη για το τι γίνεται στο MotoGP, γράφω από την Ισπανία, έχοντας νωπή την αίσθηση του paddock και τις τελευταίες πληροφορίες του κλίματος εδώ! Λοιπόν: 1. Δεν υπάρχει ισπανική συμμαχία για να πάρει το Πρωτάθλημα Ισπανός! 2. Ο Μαρκεθ κάνει ότι κάνει από προσωπική έχθρα στον Ροσσι, επειδή πιστεύει ότι ο Ροσσι επίτηδες πάτησε φρένο στην Αργεντινή για να τον ρίξει! 3. Μέχρι τον 24ο γύρο από τους 30 στην Βαλενθια, ο ρυθμός του Λορενθο ήταν πολύ καλός, αλλα από εκείνη τη στιγμή είχε πολλά γλιστρήματα και ο Πεδροσα τους έφθασε σαν σταματημένους! Άρα και ο Μαρκεθ μπορούσε να γυρίσει σε αυτό το ρυθμό και να περάσουν και οι δυο άνετα τον Λορενθο, όπως χαρακτηριστικά μου είπε - παρουσία ακόμη δυο Ελλήνων δημοσιογράφων - ο τιμ μάνατζερ άλλης ομάδας, που μπορεί και ξέρει να βλέπει πολύ περισσότερα από μας! 4. Η στάση αυτή του Μαρκεθ έχει κάνει τους περισσότερους οδηγούς του MotoGP, να μην τον σέβονται πια! 5. Η Χόντα είναι εγκλωβισμένη στο να τον υποστηρίζει, επειδή δεν της βγήκαν οι επιλογές άλλων οδηγών, όπως Μιλερ, Ρέντινγκ, Κρατσλοου! 6. Ο Γουέιν Γκάρντνερ, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1987 με Χόντα, είπε χθες ότι αυτό που έκανε ο Μαρκεθ είναι "αηδιαστικό", παρακολουθώντας ο ίδιος τον αγώνα μέσα στην πιστα! 7. Μετά το τέλος του αγώνα χθες, για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που είμαι εδώ συνεχώς, το κλίμα δεν ήταν γιορτινό, αλλα θύμιζε κυριολεκτικά κηδεία! 8. Ισπανός αγωνιζόμενος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα GT αυτοκινήτου, μας είπε ότι δεν μπορεί πια να υποστηρίζει τον συμπατριώτη του, μετά το χθεσινό αγώνα!
Υπάρχουν και αλλα, αρκετά, αλλα δεν γίνεται να γράψω άλλο! Καληνύχτα!
"
Άβαταρ μέλους
By NxOxT
#183939 εχει και παραεχει σημασια το 11 - 19 γιατι σημαινει αφηνω τη μοιρα του πρωταθληματος σε εναν οδηγο που οδηγησα εκατομυρια κοσμου να τον ξεφτυλισουν περημενοντας να μου δωσει το πρωταθλημα και εγω ο ιδιος δεν κανω τιποτα... Ειχε 18 γυρους να καλυψει 11 δευτερα το οτι δεν υπηρχε πιθανοτητα ειναι γωστο αλλα τουλαχιστο δειξε οτι το παλευεις... στο κατω κατω πηγαινε ζω-πεθαινω και πεσε... ποιο ηρωικο θα ηταν και ποιο ντομπρο ειδικα για το μεγαλυτερο αναβατη των μοτοgp μεχρι σημερα, αντιθετα προτημησε την ευκολη λυση να κατσει πισω και μετα στη συνεντευξη τυπου να τα ξανακανει πουτανα.

Οπως εστρωσε κοιμηθηκε...

ο Διατσιδης (ανθρωπος που ηθελε να μας πεισει ενα φεγγαρι οτι τα Ολινς οι σουηδοι τα λενε ΟΧλινς) δεν μας ειπε και τιποτα που δεν ξεραμε (ευτυχως μας ενημερωσε για τον γκαρντερ και τα επιτευματα του γιατι ειχε χαλασει το google). και οσο για συμμαχιες μιας χωρας οποιος πιστευει σε αυτα απλα δεν εχει ιδεα απο αγωνες γενικως... οι μεγαλυτερες εχθρες αναμεσα σε ομοεθνεις υπαρχουν...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ δεν είχα καμιά αντιπάθεια στον Marquez ποτέ, το αντίθετο μου άρεσε ο θεαματικός τρόπος που οδηγεί και τον παρακολουθούσα από το Moto2 που έβγαζε μάτια. Από την στιγμή που έφυγε και ο Kacey, ήταν ο μόνος που χαιρόσουν να βλέπεις, ο Rossi ήταν σκιά του εαυτού του τα προηγούμενα χρόνια, φέτος έκανε το μεγάλο come back.
Αλλά αυτό που είδα και στην πίστα και στους χρόνους, για εμένα δεν σηκώνει αμφιβολία. Και ακριβώς επειδή έχω δει όλους τους αγώνες του Marquez και την λύσσα που προσπαθεί να προσπεράσει πάντα, το χθεσινό δεν πλησίαζε καν αυτό που ξέραμε και γουστάραμε στον ΜΜ.
Ακριβώς γι' αυτό λοιπόν λέω ό,τι λέω. Δες και γυρολόγια στο τέλος, είναι δυνατόν να πηγαίνει όλο πιο αργά ο Lorenzo και ο ΜΜ να μην κάνει ούτε μισή κίνηση να προσπεράσει; Και να την κάνει ο Pedrosa που ήταν σχεδόν 3 δευτερόλεπτα πίσω;
Ε, does not compute! :lol:

Κι εγώ πιστεύω το έκανε επίτηδες αλλά δεν είμαι σίγουρος, γιατί αν πραγματικά σφαζόταν με τον Λορεντζο στα πρωτα 2/3 του αγώνα είναι λογικό στο τέλος να μην μπορεί κανένας από τους 2 να διατηρήσει τέτοιο ρυθμό, από τα λάστιχα και μόνο, εδώ και ο Ροσσι χαλάρωσε ρυθμό, ο μόνος που μπόρεσε να ανεβάσει ήταν ο Πεντρόσα αλλά κανείς δεν μου λέει ότι αυτό δεν ήταν μια ριψοκίνδυνη κίνηση εκ μέρους του για το καλύτερο όπως και η μάχη του ΜΜ για να κρατήσει θέση. Επίσης το ότι το ένα Χοντα ανέβασε ρυθμό δεν σημαίνει ότι και το άλλο μπορούσε.

Τέσπα για μένα μεγαλύτερος αλήτης της υπόθεσης είναι ο Ροσσι ο οποίος έκανε τις δηλώσεις-κατηγορίες αρχικά, του ΜΜ μπορώ να του προσάψω πολλά αλλά μπορώ να τον δικαιολογήσω εν μέρη λόγω απειρίας και ηλικίας ο Ροσσι όμως δεν δικαιολογείται να ξεκατινιάζεται.

Πάντως ώρες ώρες και παρακολουθώντας τις δηλώσεις των ομάδων έχω την εντύπωση ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί η Dorna και τρίβει τα χέρια της με τον ντόρο που δημιουργήθηκε + την αγωνία για την σφαγή του χρόνου :hmmm:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#183950 Ο Διατσιδης δεν ειναι φανατικος με τον Ροσσι σε εμετικο βαθμο?

Παντως ο Μαρκεζ μια χαρα περασε τον Χορχε στην Αυστραλια...(Εκει γιατι δεν εκανε την κοτα?)
Ο Ροσσι επειδη ειδε οτι δεν ειχε ταχυτητα να τους κοντραρει, ξεκινησε mind games..που τα πληρωσε με τον χειροτερο τροπο.
Του χρονου θα εχουμε ενδιαφερον χρονια!!
Άβαταρ μέλους
By dimik
Geo f1 έγραψε:Ο Διατσιδης δεν ειναι φανατικος με τον Ροσσι σε εμετικο βαθμο?

Παντως ο Μαρκεζ μια χαρα περασε τον Χορχε στην Αυστραλια...(Εκει γιατι δεν εκανε την κοτα?)
Ο Ροσσι επειδη ειδε οτι δεν ειχε ταχυτητα να τους κοντραρει, ξεκινησε mind games..που τα πληρωσε με τον χειροτερο τροπο.
Του χρονου θα εχουμε ενδιαφερον χρονια!!

Ο Διατσίδης είναι σε θέση να κάνει 24/7 μασαζ στα μαλακά μόρια του Ροσσι για 1 μήνα :lol: