Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Jason Bourne
#101646 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στην αναζήτηση για νέο αυτοκίνητο και σκέφτομαι σοβαρά το Leon FR 1.8 tsi 180ps. Θα ήθελα την άποψή σας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη έκδοση. Έχω διαβάσει πολλά σε ελληνικά και ξένα sites και γνωρίζω καλά τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά αλλά δεν το έχω οδηγήσει γιατι δεν υπάρχει σε test drive.
Αξίζει λέτε να πάρει κανείς το Leon με το συγκεκριμένο κινητήρα; Η τιμή καταλόγου είναι 20.000 ευρώ, μόλις 750 ευρώ περισσότερα από το αντίστοιχο 1.4 tsi FR 150ps ACT, το οποίο όμως έχει ημιάκαμπτο και όχι πολλαπλούς πίσω.
Άβαταρ μέλους
By costas80
#101672 Κι εγώ είμαι σε αρκετά παρόμοια θέση με σένα. Ήμουν ανάμεσα στο golf και το Leon με τον act κινητήρα. Όμως το golf είναι αρκετά ακριβότερο για τον ίδιο εξοπλισμό, βέβαια έχει ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω. Πάντως στις αντιπροσωπείες δε μπορώ να το βρω καθώς φέρουν μόνο diesel. Τώρα για το 1.8 μπορώ να πω ότι σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά θα πάει και καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By costas80
#101756 Το 1.4 fr act βγαίνει περίπου στα 20κ με μεταλλικό χρώμα. Δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά για test drive καθώς όλοι φέρνουν diesel.
Άβαταρ μέλους
By Jason Bourne
#102092 Εκτός από πετρέλαιο έχουν και τον 1.2tsi, ο οποίος όμως δεν έχει ούτε τις ίδιες αναρτήσεις με τις εκδόσεις FR ούτε τον κινητήρα που με ενδιαφέρει. Το Golf που αναφέρεις το έχω σκεφτεί και εγώ. Στιν έκδοση edition 40 που έχει σπορ στήσιμο και την καλή ανάρτηση στα 122ps, έχει 400 ευρώ παραπάνω από το Leon FR 1.8 180. Νομίζω ότι είναι υπερτιμημένο.
Άβαταρ μέλους
By costas80
#102102 Κοίτα αν δε σε ενδιαφέρει τυχόν αυξημένη κατανάλωση πήγαινε για το 1.8 fr. Έχει ένα δοκιμασμένο και αποδοτικό κινητήρα συν ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω σχεδόν στην ίδια τιμή με το act. Αν θες golf το act edition 40 βγαίνει κοντά στα 24κ με κάνα δυο έξτρα και μεταλλικό χρώμα. Για το 122 υπολόγισε γύρω στα 1800€ λιγότερα. Σίγουρα είναι ανώτερο ποιοτικά από το Leon και έχει μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης.
Άβαταρ μέλους
By Jason Bourne
#102118 Έχω υπολογίσει τη διαφορά στο κόστος χρήσης (βενζίνη για 8.000 km και επιβάρυνση στα τέλη κυκλοφορίας) του 150ps από το 180ps σε 200 ευρώ το χρόνο. Νομίζω ότι δεν είναι πολλά. Η μεταπώληση του 1.8 λίγο με προβληματίζει. Το Leon 1.4 150 θα έχει λογικά καλύτερη μεταπώληση έτσι δεν είναι;

Το Golf (μάλλον) το απορρίπτω γιατί είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει + ότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο αυτοκίνητο.

Και κάτι άσχετο: Πήγα χθες στο Σφακιανάκη και οδήγησα την BMW σειρά 1 f/l. Όλα ΟΚ αλλά από χώρους είναι λες και μπαίνεις σε ευρύχωρο supermini...
Άβαταρ μέλους
By costas80
#102139 Αν κάνεις μόνο 8000 χλμ το χρόνο, τότε μην το σκέφτεσαι καν. 1.8 all the way. Ο μόνος φόβος είναι μήπως και αναθεωρήσουν προς τα κάτω το φόρο πολυτελείας, αλλά έτσι κι αλλιώς στην ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις. Οι χώροι του είναι πολύ καλοί, σιγουρα καλύτεροι από του άσσου.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#102148 Συνολικά είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Γρήγορο, στριφτερό, καλοεξοπλισμένο, με σύγχρονη αρχιτεκτονική, μπόλικους χώρους και πολύ λογική τιμή. Go for it!
Άβαταρ μέλους
By costas80
#102653 Κοίτα η ηλιοροφη έχει 850€ και τα full led μαζί με media system plus άλλο τόσο. Το μεταλλικό χρώμα γύρω στα 500€.
Άβαταρ μέλους
By Jason Bourne
#102675 Πέρα από τα πακέτα style plus και Fr plus έχουν κάποια άλλη προσφορά; Μπορείς να παζαρέψεις να μη βάλεις κάτι από τα πακέτα plus; Εμένα από το FR plus δε με ενδιαφέρει η ηλιοροφή και οι ζάντες 18''. Μπορώ να παζαρέψω το μισό πακέτο;
Γενικά με ενδιαφέρουν τα full led, media system plus και seat sound (το οποίο προϋποθέτει να βάλεις ρεζέρβα 18''). Εννοείται και μεταλλικό χρώμα.
Έχω ένα τιμοκατάλογο με τα έξτρα και δεν αναφέρει ότι Media system plus + Led κάνει όσο λες.
Άβαταρ μέλους
By costas80
#102676 Πόσο σου δείχνει ο κατάλογος ότι κάνουν τα έξτρα; Κι εγώ συμφωνώ ότι οι 18ρες ζάντες είναι ακατάλληλες για τους ελληνικούς δρόμους. Το fr έχει πιο σφιχτή ανάρτηση, επίσης έχει προφίλ που μπορείς να διαμορφώσεις κάποια στοιχεία όπως απόκριση στο γκάζι.
Άβαταρ μέλους
By Jason Bourne
#102677 "Πακέτο FR Plus: SEAT Full Led, Media system plus, ζάντες αλουμινίου 18" (Performance 30/1), Ηλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή" =1650€

"Πακέτο Style Plus: SEAT Full Led, Media system plus, ζάντες αλουμινίου 17" (Dynamic 30/1)" =950€