Βρίσκομαι τον τελευταίο καιρό σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου.
Τα δημογραφικά είναι Male, 32, single (στο forseeable future). Τα δεδομένα έχουν ως εξής:- Να μπορεί να κινηθεί αξιοπρεπώς σβέλτα αν χρειαστεί (100+ ίπποι, 15+ kgr ροπής)
- Να έχει καλή οδική συμπεριφορά και φρένα
- Να είναι κατά το δυνατόν ευχάριστο οδηγικά, τουλάχιστον για την κατηγορία του
- Όχι ακριβό κόστος χρήσης (κατά προτίμηση έως 1400cc και να μην καίει τα άντερα του)
- Μεσαίο + επίπεδο εξοπλισμού (Εντάξει, την παλεύω σχεδόν με όλα εκτός από χαλύβδινες ζάντες
)- Χρήση περίπου 12-15k χμ πέρσι αλλά μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις.
- Κατά προτίμηση 5 θύρες
- budget έως 13k περίπου
Κοιτάω για μικρό ή μικρομεσαίο hatch, μόνο που δεν έχω καταλήξει ακόμα αν θα προτιμήσω νέο μικρό, ή αν θέλω να πάω για μεταχειρισμένο ώστε να πάρω κάτι μεγαλύτερο/καλύτερο.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο του νέου, είμαι αρκετά κατασταλαγμένος, καθώς θεωρό το Fiesta το καλύτερο match με κύρια μειονεκτήματα:
- Δεν έχει 6η
- Δεν με αρέσει ιδιαίτερα το f/l (μοιάζει κινέζικη μείξη punto και ΑΜ από μπροστά)
- Ενδεχομένως το μοντέλο να αντικατασταθεί (σχετικά;) σύντομα
Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα, το μεγάλο δέλεαρ είναι το μεγαλύτερο μέγεθος (και ενδεχομένως ιπποδύναμη) για ίδιο ή μικρότερο budget. Το μειονέκτημα είναι πως δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος για αυτό που παίρνεις, είτε σαν χλμ, είτε σαν βλάβες/κουσούρια, είτε σαν κακή μεταχείριση. Θα έψαχνα για κάτι έως 5 ετών, έως 70k χλμ, και με κύριο γνώμονα την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου. Κοιτάω ανάμεσα στα:
Giulietta
Golf
Megane
Κοιτώντας για μεταχειρισμένα, βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγγελιών είναι από εμπόρους, κάτι που με προκαλεί εντύπωση. Όχι ότι τους θεωρώ απαραίτητα όλους συλλήβδην ανέντιμους.
Εν κατακλείδι επειδή κούρασα, θα ήταν καλοδεχούμενο οποιοδήποτε input σχετικά με μοντέλα που μπορεί να καλύπτουν τις ανάγκες μου και να τα αγνοώ καθώς δεν παρακολουθούσα τις εξελίξεις για τα τελευταία αρκετά χρόνια και μόνο πρόσφατα άρχισα το ψάξιμο. Επίσης αν υπάρχει άποψη για αγορά μεταχειρισμένου από αντιπροσωπία.
Ευχαριστώ πολύ