Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#90987 Καθώς είμαστε σε διαδικασία επιλογής αυτοκινήτου, έχουμε καταλήξει σε αυτά τα τρία αυτοκίνητα.

Το Ford είναι στα 17500€ ενώ τα άλλα δύο γύρω στα 21500€. Έχουν μεγάλη διαφορά στο κόστος κτήσης, αλλά εξίσου μεγάλη στο κόστος χρήσης. Ειδικά για το Civic 1.6 πιστεύω πως σε 3-4 θα την έχει μηδενίσει την διαφορά. Το Focus 1.5 diesel δε το κοιτάμε γιατί είναι πολύ πιο θορυβώδες σε σχέση με τα όλα τα υπόλοιπα.

Τα συν και πλην του καθενός με βάση αυτά που είδαμε είναι τα εξής:

Focus
+ Οδική συμπεριφορά
+ Φοβερό γκάζι
+ Καλοί χώροι
+ Καλή ορατότητα
+ Εξοπλισμός (οθόνη αφής, cruise control, διζωνικός κλιματισμός, κλπ)

- Κατανάλωση
- Μικρός χώρος αποσκευών

Civic
+ Κινητήρας
+ Κατανάλωση
+ Χώρος αποσκευών
+ Ποιότητα κατασκευής

- Περισσότερο σφιχτή ανάρτηση από ότι θα ήθελα
- Χώρος μπροστά (λόγω έντονης κλίσης παρμπριζ, τόσο ως αίσθηση μέσα, όσο και στο μπες-βγες)
- Σαρακάκης (?)

Qashqai
+ Εμφάνιση
+ Κινητήρας (με βάση αυτά που διάβασα)
+ Χώροι
+ Άνεση

- Αξιοπιστία
- Όγκος
- Εξοπλισμός
- Χρόνος παράδοσης
- Σταθερότητα στον δρόμο (αν και αυτό αφορά ένα 1.6 που οδήγησα με 19άρες ζάντες, το οποίο ίσως είχε και πρόβλημα στον μπροστά αριστερά τροχό).

Δυστυχώς δεν κατάφερα να οδηγήσω ακόμη το 1.5 που με ενδιαφέρει.

Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι η αξιοπιστία του αυτοκινήτου, αυτός είναι και ο λόγος που δεν πήραμε τόσο καιρό το Qashqai, μιας και διαβάζω στο internet διαρκώς για προβλήματα.

Αν εχετε επιπλέον πληροφορίες για θέματα αξιοπιστίας και όχι μόνο, please help, μιας και έχουμε κολλήσει. :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#90990 Ο dimis εχει το Civic diesel. Θα κοιταξω τι γραφουν οι αγγλαρες στο φορουμζ και θα σε ενημερωσω. Γενικα το civinfo ειναι καλη πηγη πληροφορησης οποτε ριχτου μια ματια.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
axel12p έγραψε:Καθώς είμαστε σε διαδικασία επιλογής αυτοκινήτου, έχουμε καταλήξει σε αυτά τα τρία αυτοκίνητα.

Το Ford είναι στα 17500€ ενώ τα άλλα δύο γύρω στα 21500€. Έχουν μεγάλη διαφορά στο κόστος κτήσης, αλλά εξίσου μεγάλη στο κόστος χρήσης. Ειδικά για το Civic 1.6 πιστεύω πως σε 3-4 θα την έχει μηδενίσει την διαφορά. Το Focus 1.5 diesel δε το κοιτάμε γιατί είναι πολύ πιο θορυβώδες σε σχέση με τα όλα τα υπόλοιπα.

Τα συν και πλην του καθενός με βάση αυτά που είδαμε είναι τα εξής:

Focus
+ Οδική συμπεριφορά ( ας μην υπερβαλουμε)
+ Φοβερό γκάζι( ας μην υπερβαλουμε)
+ Καλοί χώροι( ας μην υπερβαλουμε)
+ Καλή ορατότητα
+ Εξοπλισμός (οθόνη αφής, cruise control, διζωνικός κλιματισμός, κλπ) ( ας μην υπερβαλουμε)

- Κατανάλωση
- Μικρός χώρος αποσκευών

Civic
+ Κινητήρας
+ Κατανάλωση
+ Χώρος αποσκευών
+ Ποιότητα κατασκευής

- Περισσότερο σφιχτή ανάρτηση από ότι θα ήθελα
- Χώρος μπροστά (λόγω έντονης κλίσης παρμπριζ, τόσο ως αίσθηση μέσα, όσο και στο μπες-βγες)
- Σαρακάκης (?)

Qashqai
+ Εμφάνιση
+ Κινητήρας (με βάση αυτά που διάβασα)
+ Χώροι
+ Άνεση

- Αξιοπιστία (απο που βγαινει αυτο;)
- Όγκος
- Εξοπλισμός
- Χρόνος παράδοσης
- Σταθερότητα στον δρόμο (αν και αυτό αφορά ένα 1.6 που οδήγησα με 19άρες ζάντες, το οποίο ίσως είχε και πρόβλημα στον μπροστά αριστερά τροχό). (απο που βγαινει αυτο;)

Δυστυχώς δεν κατάφερα να οδηγήσω ακόμη το 1.5 που με ενδιαφέρει.

Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι η αξιοπιστία του αυτοκινήτου, αυτός είναι και ο λόγος που δεν πήραμε τόσο καιρό το Qashqai, μιας και διαβάζω στο internet διαρκώς για προβλήματα.

Αν εχετε επιπλέον πληροφορίες για θέματα αξιοπιστίας και όχι μόνο, please help, μιας και έχουμε κολλήσει. :lol:

εχει τοσα φανταστικα μεταχειρισμενα.

τι σκαλωματα ειναι αυτα με τα μέτρια καινουργια αυτοκινητα;;; :dizzy: :dizzy: :dizzy:

http://www.skoda.gr/models/octavia-g-tec/overview

το μονο αυτοκινητο που αξιζει να αγοραστει καινουργιο, σε ΟΛΑ τα αλλα πετας τα λεφτα σου και κανεις μαγκα την αντιπροσωπεια και το κρατος....
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
popolaros έγραψε:[color=έστω μπορντώ μπεμβε]φανταστικα μεταχειρισμενα[/color]

:shifty:

Φίλος ,εκτός forum , με το focus δεν μου έχει πει για κάποιο πρόβλημα. Υπολογιζοντας την ασκήμια QQ-civic και τα 4k που εξοικονομείς χαλάρα Ford.
Άβαταρ μέλους
By famas
#91043 Axel12p, ποια εκδοση φοκους κοιτας; εγω που παραλαμβανω οσονούπω η business plus, μου βγηκε 16.650 μαζι με τα 5 χρονια εργοστασιακη εγγυηση.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91052 Το Focus το οδήγησα εχθές και πραγματικά με εντυπωσίασε ο κινητήρας του. Δεν είναι μόνο το ότι τραβάει, είναι και ότι έχει έναν ωραίο πορωτικό ήχο. Πολύ καλός και ο κινητήρας το Civic, αν και επειδή έχει περάσει καιρός και ήταν το πρώτο μου test drive (οπότε ήμουν ψαρωμένος), δεν έχω πολύ καθαρή εικόνα. Το QQ 1.5 δεν το δοκίμασα δυστυχώς ακόμη (δεν υπάρχει πουθενά στην Θεσ/νικη) για να σχηματίσω γνώμη.

Σε επίπεδο εξοπλισμού (για τις εκδόσεις που μιλάμε) δεν υπάρχει σύγκριση, ειδικά ανάμεσα στο Focus και το Qashqai. Για να βάλεις τον ίδιο εξοπλισμό στο Qashqai πρέπει από την Energy να πας στην Acenta + το πακέτο Connect, σύνολο πάνω από 24.000 για το 1.5. Και η διαφορά να φτάνει με το Ford στα 7.000€ :dizzy: Για αυτό αν πάμε για QQ θα πάμε αποκλειστικά για το Energy (σε άσπρο κιόλας :lol: ).

Για την αξιοπιστία του Qashqai, δυστυχώς έχω διαβάσει πάρα πολλές αναφορές για προβλήματα τόσο σε Αγγλικά site (π.χ. http://www.carbuyer.co.uk/reviews/nissan/qashqai/hatchback/owner-reviews#owner-reviews), όσο και σε Ελληνικά. Προβλήματα που δεν δικαιολογούνται για αυτοκίνητο ενός έτους.

Γενικά μας ενδιαφέρει το αυτοκίνητο να βγει αξιόπιστο για αυτό ψάχνω να βρω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
JasonLouk έγραψε:Φίλος ,εκτός forum , με το focus δεν μου έχει πει για κάποιο πρόβλημα. Υπολογιζοντας την ασκήμια QQ-civic και τα 4k που εξοικονομείς χαλάρα Ford.

Αναφέρεσαι στο Focus με τον κινητήτα του ενός λίτρου; Σκέφτομαι μήπως τον έχουν πιέσει πολύ για να βγουν αυτά τα άλογα, και μετά από λίγα χρόνια πάμε για τουρμπινες κλπ.

Και σε εμάς το Fiesta έχει βγει πολύ αξιόπιστο, ενώ και φίλος που είχε το Focus πρώτης γενιάς δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.

famas έγραψε:Axel12p, ποια εκδοση φοκους κοιτας; εγω που παραλαμβανω οσονούπω η business plus, μου βγηκε 16.650 μαζι με τα 5 χρονια εργοστασιακη εγγυηση.

Το 5πορτο, με τα 125 άλογα, έκδοση Business, μεταλλικό χρώμα και το κλειδί στο χέρι, τελική τιμή 17.280€.

Η Business plus ποια είναι; Από ότι είδα από την αντιπροσωπεία, τα αυτοκίνητα που φέρνουν στην Ελλάδα έχουν επιπλέον διζωνικό κλιματισμό και φώτα led. Στο φυλλάδιο, στην έκδοση Business, αυτά τα χρεώνει ως έξτρα. Μιλάμε για την ίδια έκδοση;
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 19 Μαρ 2015, 21:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By famas
#91059 Μιλαω ακριβως για την ιδια, με αυτα που λες πού είναι κανονικά + 600 ευρώ. Δοκιμασε προσφορά απο αλλη πολη, ετσι εκανα εγω και κατέβασα καπως την τιμη. Εμενα ειναι χωρις μεταλικο, δλδ. 340 φθηνοτερα.
Τελευταία επεξεργασία από famas και 19 Μαρ 2015, 21:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By axel12p
famas έγραψε:Μιλαω ακριβως για την ιδια, με τους αναδιπλομενους καθρέπτες... Ποιος σου έδωσε προσφορα; Μια αντιπροσωπεια εχουμε στην πόλη. Μηπως πηρες μεταλικο χρωμα;

Ναί, η τιμή είναι με μεταλλικό χρώμα. Τόσο ακριβό είναι το άτιμο; :lol:
Η διαφορά μας είναι 630, ενώ στο site λέει πως η τιμή του μεταλλικού είναι 530. Ποιό χρώμα διάλεξες εσύ;
Η αντιπροσωπεία σου έδωσε τίποτα επιπλέον ως δώρο;

Η αλήθεια είναι ότι έπαθα ένα σοκ όταν διαπίστωσα πως υπάρχει μόνο μια έκθεση Ford σε όλη την πόλη. :(
Αρχικά έψαχνα τον Κρίκο και τον Βροχίδη - Χατζή στα Δυτικά, αλλά τίποτα. Στο Καλοχώρι ο Χατζής έχει μόνο συνεργείο.
Άβαταρ μέλους
By famas
#91064 Να μην σε επηρεασω, αλλά το κοστος χρησης ειναι πολυ χαμηλότερο στα Φορντ. Πχ ρώτα ποσο έχει ο αισθητηρας πιεσης ελαστικών.... Τα φθηνα σερβις αλλα και το εμπιστο συνεργείο αποτελεσαν κριτήριο επιλογης. Το υπολοιπο ήταν ο 3 φορες κινητήρας της χρονιάς με το of balance flywheel, crank, pulley για μειωμένους κραδασμους( αναφορα σε μια απο τις ιδιαιτεροτητες του εκομπουστ).
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91068 Πήρα φόρα και ξέχασα να σου ευχηθώ με το καλό να το παραλάβεις και να είναι καλοτάξιδο. :)

Ο πιο κοντινός έμπορος Ford, βλέπω πως είναι ο Ιωαννίδης στην Κοζάνη, αξίζει να πάω μέχρι εκεί για χαμηλότερη τιμή; :hmmm:

Όταν αναφέρεσαι σε έμπιστο συνεργείο, εννοείς της αντιπροσωπείας ή έχεις κάποιο δικό σου; Δεν έχω εικόνα του Βροχίδη - Χατζή, γιατί το Fiesta το πηγαίναμε σε δικό μας συνεργείο.
Άβαταρ μέλους
By famas
#91075 Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Βεβαίως θα πάρεις τον ιωαννίδη που λες, αλλά θα πάρεις και τον Αναστασίου που είναι Λάρισα και Βόλο. Τηλεφωνικά πάντα έχοντας την προσφορά του Βροχίδη στα χέρια σου. Αναλόγως θα πράξεις.
Για συνεργείο αναφέρομαι πάντα στο γνωστό εξουσιοδοτημένο, που αναφέρει κι η Ford, κι είναι δυτικά έξω από την πόλη μας. Πας χωρίς ραντεβού, ακόμα και το απόγευμα :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#91101 Το εκο-ουστ δεν είναι τρομερά πιεσμένο, υπάρχουν και πιο δυνατές εκδόσεις.

Εγώ θα φοβόμουν περισσότερο τα διαφορά της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας των ντίζελ.