Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By nass
#80326 Ξεκινώ αυτό το θέμα για λογαριασμό ενός καλού φίλου, ο οποίος δεν μπαίνει στο Forum. Είναι κάπως συγγενές με το Χρειάζομαι χώρους του CPP.

O φίλος μου λοιπόν, με 2 δίδυμα αγοράκια 1 έτους, περιμένει ξαφνικά και άλλο μωρό! :superman: Ως αποτέλεσμα, ψάχνει για 7θέσιο αυτοκίνητο, που να χωράει 3 καθισματάκια και να μπορεί να πάει μαζί μια μπέιμπι-σίττερ, γιαγιά κτλ. και να μένει χώρος για καροτσάκι διδύμων + απλό καροτσάκι + άλλα συμπράγκαλα (ΟΚ ίσως χρειαστεί να παίξει και καμιά μπαγκαζιέρα οροφής). Παρότι τον ενδιαφέρει κάτι σβέλτο (αυτή τη στιγμή έχει ένα Focus ST) προφανώς οι προτεραιότητες είναι άλλες αλλά σίγουρα να μην είναι και κανά ψοφίμι. Επειδή περνάει πολύ χρόνο στο εξωτερικό και η γυναίκα του με 3 μωρά δεν θα είναι παρά μόνο για τις απολύτως αναγκαίες βόλτες, δεν προβλέπεται να κάνει πολλά χιλιόμετρα και άρα το diesel δεν είναι κρίσιμο.

Για να καταλάβετε το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό του είναι ένα Ford S-Max. Για προτείνετε άλλες εναλλακτικές, καινούργια ή μεταχειρισμένα. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα το budget αλλά ας πούμε όχι περισσότερα από €30Κ για να βάλουμε μια αρχική τιμή στόχο.

Ευχαριστώ εκ μέρους του εκ των προτέρων :)
Άβαταρ μέλους
By JBT
#80327 Δίδυμα αγοράκια 1 έτους κι έρχεται κι άλλο μωρό; Εμότικον με όπλο που να τινάζει τα μυαλά στον αέρα γιατί δεν έχουμε;;

Προσωπικά δε θα κοιτούσα τίποτε πέρα από Espace.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
nass έγραψε:Για να καταλάβετε το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό του είναι ένα Ford S-Max. Για προτείνετε άλλες εναλλακτικές, καινούργια ή μεταχειρισμένα. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα το budget αλλά ας πούμε όχι περισσότερα από €30Κ για να βάλουμε μια αρχική τιμή στόχο.

Mε 30k στο καινούργιο S-max παίρνει το 1.6 με τα 160ps. Αν του αρκεί αυτό με δεδομένο οτι είναι fordακιας και αρκούν οι χώροι του S-Max-->Win win :iconcool:

Inb4 madmaxgeo και geof1 --> http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5765629/ :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#80347 Κρίμα που δεν είμαστε ΗΠΑ να προτείνω το αγαπημένο μου:

Εικόνα

Κατά τα άλλα αν θέλει να μεταφέρει πράγματα με τις 7 θέσεις να δει και πόσο χώρο αφήνει το καθένα.
Μερικά στην 7θεσια διάταξη έχουν λιγότερο από 100 λίτρα.
Το S-max που έριξα μια ματιά έχει σχεδόν 300.
Και νομίζω μαζί με το Alhambra είναι τα μόνα που έχουν τόσο χώρο με 7 θέσεις αλλά είναι και τα μεγαλύτερα σε μήκος.

Αν πάντως δεν θέλει να πέσει κυβικά ένα σκοτωμένο 2.5αρι S-max όπως του Jason είναι καλή επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#80401 Εμενα προσωπικα αν με επαιρνε νομοθετικα θα αγοραζα s-max μεταχειρισμενο με τον 2.5 και μενουν και απειρα ρεστα παρεα!

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5765629/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2851294/
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#80541 Για κάποιον περίεργο λόγο θα σκεφτόμουν και κάτι σαν και αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5525860/ πάντα μεταχειρισμένο γιατί σε τιμές καινούργιου ξεφεύγουν.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#80550 Φορδ Σ-μαξ το 2.5 και με τα ρέστα δρακουλίνια, τα δίνουν μπιρ παρά. Το κρατάει μια 4ετία, γενικά μέχρι να διώξει την μπέιμπι σίτερ, και μετά του τραβάει μια κλωτσιά και ξαναβλέπει τι θα πάρει. Το Γκραν Πικάσο 1,6 είναι πλοίο ολ(ι)κής.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#80657 Μια γειτόνισσα που βρίσκεται σε "χειρότερη" κατάσταση (2 δίδυμα = 4 παιδάκια) έχει QQ (το μακρύ..). Δεν έχω ιδέα τι λέει σαν αυτοκίνητο απλά το αναφέρω.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By JBT
#80661 :thumbsdown:

Με τίποτε.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#80765 Όπως σε κάθε αντίστοιχο θέμα (για 7θεσια δηλαδή), προτείνω S-Max. Το έχει ο κουμπάρος μου, προηγούμενο μοντέλο (2.5Τ), χωράει τα πάντα, isofix μπαίνουν -σχεδόν- παντού (στο καινούριο νομίζω όντως μπαίνουν παντού), πάει σφαίρα, και πολύ καλά εξοπλισμένο. Για το καινούριο πάμε στον 1.6Τ, με όλα τα +/- του καινούριου, αλλά για μεταχειρισμένο με 10Κ παίρνει άνετα ένα 2.5Τ Titanium 5ετίας και του μένουν τα 20Κ στη τσέπη :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#82360 Αν πεις οτι γλυτωνει τα 20 Κ , ποσος φορος θα του αναλογει καθε χρονο για τα 2.5 κ.κ ;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
giannik1977 έγραψε:Αν πεις οτι γλυτωνει τα 20 Κ , ποσος φορος θα του αναλογει καθε χρονο για τα 2.5 κ.κ ;

Παρακαλώ όπως απευθυνθείτε στον αρμόδιο Πρωθυπουργό κον. Αλέξη Τσίπρα για τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας :innocent:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#83236 Αν και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για τις μελλοντικές σκέφτομαι ότι μπορεί να έρθουν κι άλλα παιδάκια στα επόμενα λίγα χρόνια. Προτείνω μινιβάν 8-9 θέσεων! :lol: