Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
#62548 Μπορείτε να βοηθήσουμε στην επιλογή μεταξύ των παραπάνω αυτοκινήτων που αφορούν έναν σαραντάρη οικογενειάρχη με ένα παιδί που γουστάρει κάτι ολοκαίνουργιο, ποιοτικό και ενδιαφέρον;

(Η τιμή τους είναι σχεδόν ίδια, μην ασχοληθούμε με αυτό παρακαλώ, δεν είναι καθοριστικό για την απόφασή του)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#62553 Ανήκουν στο ίδιο segment, είναι "γερμανοί", και εφόσον δεν μετράμε την premiumίλα :roll:, τότε αν το ψάξουμε περισσότερο μιλάμε για τρεις διαφορετικές υλοποιήσεις/κατευθύνσεις:

1) Χώρους και καλό γκαζάκι, χωρίς φρου-φρου και αρώματα (Cupra)
2) Driver's Car χωρίς χώρους και τρελό γκάζι, αλλά πισωκούνα (άσσος)
3) Συνολικό πακέτο, χωρίς κάπου να ξεχωρίζει (άντε στα υλικά και συναρμογή), η "χρυσή μετριότητα" (Α3)

Αν τα παραπάνω δεν φτάνουν, τότε ένα ακόμα κριτήριο είναι το vfm, όπου το Cupra παίζει μόνο του, αφού στη τιμή έχεις τα πάντα, ενώ στα άλλα δύο τα extras μπορεί να σε πάνε 50% (ισχύει σίγουρα για το Α3 που το έχω ψάξει παραπάνω).
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
red_monster έγραψε:καμία σχέση η συναρμογή των υλικών μεταξύ κουπρα και α3...

Λες ε; θα είναι μεγάλη απαγοήτευση από ένα Golf τελευταίας γενιάς με δερμάτινα εργοστασιακά καθίσματα;
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
The Ace έγραψε:Αν τα παραπάνω δεν φτάνουν, τότε ένα ακόμα κριτήριο είναι το vfm, όπου το Cupra παίζει μόνο του, αφού στη τιμή έχεις τα πάντα, ενώ στα άλλα δύο τα extras μπορεί να σε πάνε 50% (ισχύει σίγουρα για το Α3 που το έχω ψάξει παραπάνω).

...κι εγώ αυτό σκεφτόμουν ότι παίρνεις πίσω τα περισσότερα λεφτά που μπορεί να σου δώσει ο όμιλος.... νομίζω είναι καλη ευκαιρία! Αλλά θα πάρει αύξηση σύντομα γαμώτο!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#62573 Θα έπαιρνα την BMW, αλλά θα περίμενα το facelift. Δεν θα σκεφτόμουν καν το Cupra, ενώ κάποιος συμβιβασμός θα ήταν το Α3 (όχι και τόσο σπορ, αλλά ωραίο αυτοκίνητο γενικώς).
:roll:
Την BMW εννοείται αυτόματη, ούτε που θα κοιτούσα το χειροκίνητο (που γενικώς είναι αρκετά σκληρό στις BMW λόγω πίσω κίνησης και χαμηλό μοχλού), άσε που είναι 8άρι, και με μετατροπέα ροπής, ό,τι καλύτερο σε επιδόσεις, οικονομία, αξιοπιστία, σε αντίθεση με τα DSG του VAG.
:s_biggrin
Επίσης, υπάρχει και η λύση της 116i που έχει ουσιαστικά το ίδιο μοτέρ αν θέλει να ρίξει λίγο την τιμή σε σχέση με την 118i.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Nikos! έγραψε:Εννοείται τη μπέμπα...σε estoril blue :inlove:

Εικόνα

Νίκο η συγκεκριμένη μπέμπα είναι το λιγότερο άχαρη και σχεδιαστικά μια φλόμπα και μισή κατά κοινή ομολογία μεταξύ των ίδιων των σχεδιαστών της BMW... Αν βγει το facelift και το προλάβουμε, σκεφτόμασταν. Το παραπάνω, σε ότι χρώμα και να το βάλεις, δεν βλέπεται!

:oops:
Τελευταία επεξεργασία από Goldmund και 15 Ιαν 2015, 12:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Anonymous Founder έγραψε:Θα έπαιρνα την BMW, αλλά θα περίμενα το facelift. Δεν θα σκεφτόμουν καν το Cupra, ενώ κάποιος συμβιβασμός θα ήταν το Α3 (όχι και τόσο σπορ, αλλά ωραίο αυτοκίνητο γενικώς).
:roll:
Την BMW εννοείται αυτόματη, ούτε που θα κοιτούσα το χειροκίνητο (που γενικώς είναι αρκετά σκληρό στις BMW λόγω πίσω κίνησης και χαμηλό μοχλού), άσε που είναι 8άρι, και με μετατροπέα ροπής, ό,τι καλύτερο σε επιδόσεις, οικονομία, αξιοπιστία, σε αντίθεση με τα DSG του VAG.
:s_biggrin
Επίσης, υπάρχει και η λύση της 116i που έχει ουσιαστικά το ίδιο μοτέρ αν θέλει να ρίξει λίγο την τιμή σε σχέση με την 118i.

Αγαπητέ High Fidelity, για την επανασχεδιασμένη μιλάμε αυστηρά! Το δε αυτόματο κιβότιο μετατροπέα ροπής είναι ευρέως γνωστό ότι καταναλώνει περισσότερο και όχι λιγότερο από οποιοδήποτε διπλοσύμπλεκτο... άρα δεν είναι ό,τι καλύτερο σε οικονομία. Τώρα σε άνεση και ποιότητα αλλαγών και το δικό μου 7G-Tronic είναι καλύτερο από το VW DSG οπότε δεν θα με εξέπλειτε να είναι καλύτερο το οκτάρι της BMW παρότι το οδήγησα σε μια 528 νέας γενιάς και δεν το βρήκα τόσο καλό στο να καταλήγει ποια ταχύτητα από τις οκτώ θα επιλέξει, δεν ηταν λίγες οι φορές που επειδή πατούσα και άφηνα ελαφρά το γκάζι μες την κίνηση αυτό μπερδευόταν και ανεβοκατέβαζε συνεχώς.... αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, σε ανηφόρες παρατεταμένες, που ενώ κατέβαζε γιατί αντιλαμβανόταν την ανηφόρα, με το που κέρδιζε λίγα χιλιόμετρα το αυτοκίνητο, κρέμαγε αφού ξανανέβαζε.... Τέλος πάντων, σίγουρα είναι πολύ καλό αλλά όχι τόσο όσο λέτε...

Όσο για την 116i δεν την θέλουμε γιατί απαιτούνται και κάποιες αξιοπρεπείς επιδόσεις αφού ταξιδεύει συχνά και με πλήρες φορτίο.... Μαμά, παιδί, Θυγατέρα, και πράγματα...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#62582 Εγώ έχω οδηγήσει την 116i με το αυτόματο. Οι επιδόσεις της ήταν ελαφρά χειρότερες από την δική μου με τους 170 ίππους προηγούμενης γενιάς και χειροκίνητη, που τις θεωρώ επαρκέστατες για τέτοια χρήση που λες. Θα την αγόραζα άφοβα κι αν τελικά δεν μου έφταναν τα άλογα, θα πήγαινα για ένα πρόγραμμα (εγώ μάλλον όχι, απλώς το λέω σαν λύση).
Εννοείται πως κάθε κιβώτιο με μετατροπέα ροπής θα κάψει παραπάνω (στην πόλη, στο ταξίδι εκμηδενίζεται η διαφορά) και από χειροκίνητο και από DSG. Αλλά θα είναι πολύ πιο αξιόπιστο. Από το DSG θα προτιμούσα λοιπόν την λύση της BMW, γιατί τα DSG έχουν τεράστιο πρόβλημα με την αξιοπιστία τους. Εγώ τα εκθείαζα κάποτε όταν είχαν βγει, τώρα όμως που σχεδόν όποιος ξέρω, έχει αλλάξει είτε στην εγγύηση είτε εκτός είτε συμπλέκτες είτε μεκακρόνικ, είτε και τα δύο, δεν γίνεται να τα προτείνουμε. Εκτός αν τα δίνει το VAG με 10ετή εγγύηση, τότε είμαι μέσα κι εγώ.
Εγώ θα πρότεινα την ακριβώς την 118i auto facelift, αυτοκίνητο που θα το χαρεί με το παραπάνω ο ιδιοκτήτης του και θα το πουλήσει πανεύκολα όποτε θέλει.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ έχω οδηγήσει την 116i με το αυτόματο. Οι επιδόσεις της ήταν ελαφρά χειρότερες από την δική μου με τους 170 ίππους προηγούμενης γενιάς και χειροκίνητη, που τις θεωρώ επαρκέστατες για τέτοια χρήση που λες. Θα την αγόραζα άφοβα κι αν τελικά δεν μου έφταναν τα άλογα, θα πήγαινα για ένα πρόγραμμα (εγώ μάλλον όχι, απλώς το λέω σαν λύση).
Εννοείται πως κάθε κιβώτιο με μετατροπέα ροπής θα κάψει παραπάνω (στην πόλη, στο ταξίδι εκμηδενίζεται η διαφορά) και από χειροκίνητο και από DSG. Αλλά θα είναι πολύ πιο αξιόπιστο. Από το DSG θα προτιμούσα λοιπόν την λύση της BMW, γιατί τα DSG έχουν τεράστιο πρόβλημα με την αξιοπιστία τους. Εγώ τα εκθείαζα κάποτε όταν είχαν βγει, τώρα όμως που σχεδόν όποιος ξέρω, έχει αλλάξει είτε στην εγγύηση είτε εκτός είτε συμπλέκτες είτε μεκακρόνικ, είτε και τα δύο, δεν γίνεται να τα προτείνουμε. Εκτός αν τα δίνει το VAG με 10ετή εγγύηση, τότε είμαι μέσα κι εγώ.
Εγώ θα πρότεινα την ακριβώς την 118i auto facelift, αυτοκίνητο που θα το χαρεί με το παραπάνω ο ιδιοκτήτης του και θα το πουλήσει πανεύκολα όποτε θέλει.

...σε παρακαλώ μην δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις, δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο αναφέρουν μερικοί με τα VW DSG, εμένα του Scirocco R δεν έπαθε ποτέ τίποτα, έχει φτάσει τα 90χιλιάδες χιλιόμετρα και εγώ το έσκιζα για τα πρώτα εικοσιπέντε.... Επίσης έχουν λυθεί τα περισσότερα με την τελευταία γενιά επτατάχυτων ξηρού τύπου, όπως και από την δεύτερη γενιά εξατάχυτων υγρού τύπου.... Τα μεκατρόνικ και τα δισκάκια ωφείλονταν κατά κανόνα σε κακό επιλεγμένη λύση των "άξιων" Ελλήνων μηχανικών και της τυφλής πολιτικής της εδώ εισαγωγική αντιπροσωπείας που αρχικά αρνιόταν κάθε ανάμοιξη...

Ένα παράδειγμα, Golf φίλου, άλλαξε δισκάκια ένα μήνα πριν βγούνε τα ενισχυμμένα με σχετική ανάκλειση από την μαμά εταιρία, μετά άλλαξε λογισμικό, μετά, λόγω των μη ανθεκτικών αρχικών υλικών και του κακοσχεδιασμένου λογισμικού, είχε ταλαιπωρηθεί ο εγκέφαλος του κιβοτίου(mechatronic), με αποτέλεσμα να ρετάρει αρχικά... μετά αλλάξανε και βάλανε τα ενισχυμμένα δισκάκια αλλά το κιβότιο είχε ήδη ταλαιπωρηθεί συνολικά πολύ, και κάποια όμορφη μέρα, έμεινε.... Σε πάρα μα πάρα πολλές περιπτώσεις, ως κάτοχος πολλών αυτοκινήτων του ομίλου, περισσότερο μας ταλαιπώρησε η ασχετοσύνη, ο αρνητισμός και η υπεροψία της αντιπροσωπείας, παρά το ίδιο το πρόβλημα, το οποίο αν όντως είχε εκτιμηθεί εξ αρχής σωστά και αντιμετωπιστεί όπως έπρεπε, οι πελάτες δεν θα είχαν την ίδια αρνητική ανάμνηση.... για δες Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, πόσα περιοδικά ούτε καν αναφέρουν τέτοιο κακό ιστορικό.... άλλη η αντιμετώπιση λοιπόν του ελληνάρα μηχανικού-επιχειρηματία, άλλη των άλλων... Βέβαια, μην με παρεξηγείς, το πρόβλημα, ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Πάντως και η BMW είχε πολλά σοβαρά θέματα με τα SMG.... όπως και ήδη έχουν εμφανιστεί διπλωματικά με μπόλικα χιλιόμετρα να τρώνε δίσκους πολύ νωρίτερα από ότι ήταν αναμενόμενο....

Εμένα υπάρχουν Α200 με 180χ.χλμ που δεν έχουν αλλάξει ακόμη δισκάκια.....
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Goldmund έγραψε:Νίκο η συγκεκριμένη μπέμπα είναι το λιγότερο άχαρη και σχεδιαστικά μια φλόμπα και μισή κατά κοινή ομολογία μεταξύ των ίδιων των σχεδιαστών της BMW... Αν βγει το facelift και το προλάβουμε, σκεφτόμασταν. Το παραπάνω, σε ότι χρώμα και να το βάλεις, δεν βλέπεται!

:oops:

Τότε γιατί το έβαλες στις επιλογές? :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#62592 Ε όχι και δεν έχουν πρόβλημα τα DSG ή ότι φταίει ο εισαγωγέας. Σε τι φταίει ο εισαγωγέας? Στην αποστολή στοιχείων στον εργοστάσιο που κάνει φταίει και στις plug n play επισκευές? Προφανώς και είναι σκορποχώρι ότι 7αρι DSG κυκλοφορεί. Τα παλιότερα 6αρια είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα. Κατά τα άλλα με την 5ετή πλέον εγγύηση των Audi η αστεία αξιοπιστία των διπλοσύμπλεκτων δεν είναι τόοοοσο αποτρεπτικός παράγοντας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#62594 Εγώ έμεινα στην ουσία: ποια λύση είναι πιο αξιόπιστη, στην Ελλάδα για τον χρήστη του αυτοκινήτου.
Το σίγουρο είναι πως η λύση της BMW, επί της αρχής λειτουργίας της, αναμένεις να είναι πολύ πιο αξιόπιστη. Δεν εξετάζω εταιρείες. Γενικώς, δεν θεωρώ τις BMW αξιόπιστα αυτοκίνητα (ούτε και τα VAG βέβαια... :lol: ).
Απλώς ένα αυτόματο με μετατροπέα ροπής, αναμένεις να είναι πιο αξιόπιστο από DSG και SMG. Αυτό λέω. Και το συγκεκριμένο, είναι και πολύ καλό συνολικά.