Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#23082 Η κατάσταση έχει ως εξής.

Πάω για καινούριο εταιρικό και σε κανένα 2μηνο πρέπει να βάλω παραγγελία.

Έχω επιλογή μεταξύ Octavia tdi (1.6) στην έκδοση ambition (πλήρης εξοπλισμός) ή Golf tdi (1.6) στην έκδοση design.

Στο Golf έχω περιθώριο να βάλω 2-3 έξτρα (πχ ζάντες αλουμινίου και κεντρικό υποβραχιόνιο).

Το δίλημμα είναι το εξής. Ενώ μου αρέσει περισσότερο το Golf, το Skoda είναι απείρως πιο πρακτικό. Από την άλλη, το Skoda μου κάνει λίγο ταξί/συνταξιούχος φάση...

Τι θα διαλέγατε στη θέση μου?

(υγ: με δυο παιδιά 13 μηνών)

Για να είμαι ειλικρινής, προς το Golf κλείνω...
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#23092 Φυσικά και το ταριφάμαξο για τους χώρους. Την bmw μήπως να την δώσεις μιας και δεν κινείται και δεν ειναι άνετη για τα παιδιά?
Άβαταρ μέλους
By revpm
#23101 Όπως είπες και εσυ, απο τη στιγμή που χρειάζεσαι χώρους, πρακτικότητα κτλ πας προς το Octavia. Σίγουρα και το golf είναι βολικό αλλα το octavia υπερτερεί
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
Nikos! έγραψε:Η κατάσταση έχει ως εξής.

Πάω για καινούριο εταιρικό και σε κανένα 2μηνο πρέπει να βάλω παραγγελία.

Έχω επιλογή μεταξύ Octavia tdi (1.6) στην έκδοση ambition (πλήρης εξοπλισμός) ή Golf tdi (1.6) στην έκδοση design.

Στο Golf έχω περιθώριο να βάλω 2-3 έξτρα (πχ ζάντες αλουμινίου και κεντρικό υποβραχιόνιο).

Το δίλημμα είναι το εξής. Ενώ μου αρέσει περισσότερο το Golf, το Skoda είναι απείρως πιο πρακτικό. Από την άλλη, το Skoda μου κάνει λίγο ταξί/συνταξιούχος φάση...

Τι θα διαλέγατε στη θέση μου?

(υγ: με δυο παιδιά 13 μηνών)

Για να είμαι ειλικρινής, προς το Golf κλείνω...

Και στο Golf,δύο παιδικά καθίσματα μπαίνουν.....από'κεί και πέρα,θα σου έλεγα αυτό που έχει τα περισσότερα extras.... :)
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#23185 Για πόσο καιρό θα το κρατήσεις; Πιστεύω έχει άμεση σχέση λόγω της ηλικίας των παιδιών. (μεγαλώνουν-->όχι τοσο απαραίτητοι οι χώροι)

Στο octavia παίζει επιλογή σε estate ή scout?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#23202 Εφόσον προσφέσω ζάντες και υποβραχιόνιο, ο εξοπλισμός είναι ΟΚ.

JasonLouk έγραψε:Για πόσο καιρό θα το κρατήσεις; Πιστεύω έχει άμεση σχέση λόγω της ηλικίας των παιδιών. (μεγαλώνουν-->όχι τοσο απαραίτητοι οι χώροι)

Στο octavia παίζει επιλογή σε estate ή scout?

Ε, 4 χρόνια.

Όχι, δε παίζει.

Το octavia φοβάμαι ότι σε καθημερινή χρήση είναι πολύ δύσκολο λόγω όγκου. Εντάξει, πόσα ταξίδια θα κάνω με τα παιδιά μέσα σε ένα χρόνο, άλλωστε το διπλό καρότσι σιγά σιγά θα πάρει τη θέση δυο ή ένα τύπου ομπρέλας.

Έχει σίγουρα καλύτερο value for money το octavia αλλά δε με νοιάζει τόσο γιατί δεν είναι δικό μου. Αλλά οι χώροι του είναι πραγματικά αχανείς και ποιοτικά είναι σε υψηλότερο επίπεδο απ'ότι στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι το golf μου ταιριάζει περισσότερο.

Οδηγικά τι λένε?
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#23207 4 χρόνια για ένα αυτοκίνητο που θα είσαι συνεχώς με ένα meeeh συναίσθημα, ακόμα και αν δε θα το πληρώνεις, ειναι πολλα΄ :hmmm:
Στην θέση σου θα πήγαινα για golf.

Golf όμως δεν είχες αγοράσει πρόσφατα ή θυμάμαι λάθος;

Btw , το λινκ στην υπογραφή σου για την bmw ειναι broken. Διόρθωσε το! :)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
JasonLouk έγραψε:4 χρόνια για ένα αυτοκίνητο που θα είσαι συνεχώς με ένα meeeh συναίσθημα, ακόμα και αν δε θα το πληρώνεις, ειναι πολλα΄ :hmmm:
Στην θέση σου θα πήγαινα για golf.

Golf όμως δεν είχες αγοράσει πρόσφατα ή θυμάμαι λάθος;

Btw , το λινκ στην υπογραφή σου για την bmw ειναι broken. Διόρθωσε το! :)

Ναι, το 6 για τη σύζυγο, αλλά εντάξει δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο. Άλλωστε το χρησιμοποιεί αυτή περισσότερο.

Κι εγώ προς το golf πάω...έχω βεβαίως λίγο καιρό ακόμα να το σκεφτώ. :hmmm:

Όλα είναι broken είδα...τα έβγαλα, κάποια στιγμή θα ασχοληθώ πάλι.
Άβαταρ μέλους
By revpm
#23225 Άν πιστεύεις πως δεν θα έχεις πρόβλημα με τους χώρους, πήγαινε για το golf. Σίγουρα είναι καλύτερα να έχεις ενα αυτοκίνητο το οποίο θα σου αρέσει και σένα παρα να είσαι με το γιατί δεν πήρα το αλλο κτλ κτλ... Και εγω σαν αμάξι το golf θα έπαιρνα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#23228 Ανάμεσα σε ένα πρακτικό και ένα όμορφο, άντε να κάνεις μια παραχώρηση μιας και θα είναι και εταιρικό, να πάρεις το ωραίο.
Αλλά για golf δε μιλάμε... :-)...?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#23234 Νικολα χτυπα την octy κ μην φοβασαι τπτ..
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#23247 Eγω παντως αν μου εβαζαν πιστολι στον κροταφο με ερωτημα Octavia 1.6 diesel vs Golf 1.6 diesel θα απαντούσα "πυροβόλα"! :s_biggrin