Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#504893 Κ με παίρνει τηλ προ ολίγου η γυναίκα μου :

- δε φόρτισε το αυτοκίνητο !!!

Ωχ :dizzy: :omg: Γκουχ , ένας κόμπος .... σκέψεις ( τι φταίει , καλώδιο , πρίζα , αυτοκίνητο γμτ (
Κ τώρα τι κάνουν ;;; Έλεγε 55 χλμ εχθές , δε φτάνουν για όλα μάλλον ....

Κ μέχρι να τελειώσω τις σκέψεις μου λέει :
- έφτασε μόλις 67% ( ουφ εγώ ανακουφίστηκα :s_dance ). Μήπως να κλείσουμε τη ρύθμιση για φόρτιση νυχτερινού ρεύματος ;;;;

Κ εκεί συνειδητοποιώ ότι 2 μέρες πριν είχα βάλει να κανείς χρήση 2-6 δοκιμαστικά σαν νυχτερινό ρεύμα . Δεν περίμενα ότι όλες τις άλλες ώρες απλά θα κάθεται .
Επίσης μιας κ το Σάββατο θα έρθει ο Ηλεκτρολογος μας να βάλει τον ταχυφορτιστη , επέλεξα φόρτιση χαμηλής έντασης , μέχρι να ελέγξει καλώδια κ πρίζα για το συγκεκριμένο φορτίο !!!!

Άλλη ερώτηση θα είναι .... τώρα έχουμε νυχτερινό ; Μιας κ άλλαξαν τα ρολόγια με το net metering , κ είναι ηλεκτρονικά ....

Το 67% φτάνει για σήμερα λογικά ...

Νεότερα αύριο !!! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
vagmag έγραψε:Κ με παίρνει τηλ προ ολίγου η γυναίκα μου :

- δε φόρτισε το αυτοκίνητο !!!

:

Πόσες φορές το εχω ακουςει αυτό για το .... κινητό
Φανταστικό να το ακούς και για το αυτό...κινητό :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#504967 Σκέφτομαι ότι αν εμφανιζόταν ένα τζίνι και μου έλεγε ότι θα μου χαρίσει ένα αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιώ (χωρίς να έχω δικαίωμα να το πουλήσω και να κρατήσω τα χρήματα), τότε η i3 θα ήταν η ιδανική επιλογή. Με γεννήτρια όμως, να μπορεί να βγει και λίγο παραέξω.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Σκέφτομαι ότι αν εμφανιζόταν ένα τζίνι και μου έλεγε ότι θα μου χαρίσει ένα αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιώ (χωρίς να έχω δικαίωμα να το πουλήσω και να κρατήσω τα χρήματα), τότε η i3 θα ήταν η ιδανική επιλογή. Με γεννήτρια όμως, να μπορεί να βγει και λίγο παραέξω.

:whistlink:

:s_drinks
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#505056 Μέχρι στιγμής όσους έχουμε πάει βόλτα , έχουν κατά ενθουσιαστεί !!!!

Μικροί - μεγάλοι !

Τελικά πολλοί το έχουν σκεφτεί , αλλά δεν το έχουν τολμήσει !

Στα της φόρτισης τώρα, υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις « χαμηλό , μειωμένο κ μέγιστο ».
Στο μέγιστο θέλει 9 ώρες
Στο μειωμένο 12 ώρες κ
Στο χαμηλό δεν ξέρω ... αλλά εχθές το βράδυ που το αφήσαμε με 41% ... έλεγε ότι θα φορτίσει πλήρως σήμερα το απόγευμα !!!

Η επιλογή έχει να κάνει με τη δυνατότητα της πρίζας που έχουμε .

Τις πρώτες μέρες το είχα στο "μέγιστο" .
Μετά το κατέβασα στο "χαμηλό" κ απλά τη μια μέρα δεν το βάλαμε κ την άλλη βάλαμε παράθυρο φορτιστής 2-6 το βράδυ κ αργή φόρτιση κ φόρτισε λίγο ..... δεν ξέρω τελικά αν απλά φόρτισε μόνο εκείνες τις ώρες ή αν φταίει η αργή φόρτιση «χαμηλής» έντασης κ απλά δε γέμισε ... ή ο συνδυασμός .

Εχθές το έβαλα απλά στη μειωμένη ρύθμιση κ μας έγραψε ότι θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 9 .

Περιμένω τώρα τον ηλεκτρολόγο τόσο για την εγκατάσταση του ταχυφορτιστη όσο κ για έλεγχο της πρίζας .

Προχθές το βράδυ που περίμενα έξω από το σπιτι να έρθει η γυναίκα με τα παιδιά κ το i3 ....ήταν εκπληκτικό το πως προσέγγισε αν κ είχε ταχύτητα .... stealth mode !!!!
Πανέμορφο από τη μια να κινείσαι σε επαρχιακό δρόμο κ να μην διαταράσεις την φύση ....

Από την άλλη αν βρεθεί σκύλος πχ μπροστά ... δεν μετακινείται με τίποτα... :rtfm: :slap:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#505062 Λέω εγώ τώρα ο άσχετος: στα κινητά και σε ό,τι άλλο έχει μπαταρίες, το να φορτίζεις φουλ μειώνει τη ζωή της μπαταρίας. Αν τα έχω καταλάβει σωστά, το να την αφήνεις να ξελιγωθεί τελείως και το να τη γεμίζεις μέχρι το 100% (αντί για το 90% για παράδειγμα) είναι κακές πρακτικές.
Αν ισχύει το ίδιο και στη δική σου περίπτωση, μήπως θα έπρεπε να μην το γεμίζετε τελείως τις μέρες που δε χρειάζεται; Υπάρχει τέτοια επιλογή, να του βάλεις να σταματάει στο 90%;
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Λέω εγώ τώρα ο άσχετος: στα κινητά και σε ό,τι άλλο έχει μπαταρίες, το να φορτίζεις φουλ μειώνει τη ζωή της μπαταρίας. Αν τα έχω καταλάβει σωστά, το να την αφήνεις να ξελιγωθεί τελείως και το να τη γεμίζεις μέχρι το 100% (αντί για το 90% για παράδειγμα) είναι κακές πρακτικές.
Αν ισχύει το ίδιο και στη δική σου περίπτωση, μήπως θα έπρεπε να μην το γεμίζετε τελείως τις μέρες που δε χρειάζεται; Υπάρχει τέτοια επιλογή, να του βάλεις να σταματάει στο 90%;

Σίγουρα δεν επιλέγουμε να ξελιγωθεί τελείως .... μιας κ θα μείνουμε στο δρόμο :lipsealed: :omg: αλλά δεν βρίσκω κάπου φόρτιση μέχρι το 90% πχ ....
ίσως αλλάζει κάτι με την ταχεία ή αργή φόρτιση , αλλά τι τον δίνουν τον ταχυφορτιστη τότε ....
προς στιγμής η μπαταρία δίνει αυτονομία 200-230 χλμ με τις καιρικές συνθήκες που έχουμε κ τον τρόπο οδήγησης που έχει κυρίως η γυναίκα μου .
Στο δικό μου πόδι μειώνεται λίγο χαχαχα
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#505072 Τελικά στις 8:10 είχε φορτίσει πλήρως !

Εικόνα

Κ εδώ η ένδειξη με την επιλογή φόρτισης
Εικόνα

Με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού αριστερά της οθονουλας, μπαίνουμε σε αυτό το μενού .

Εικόνα

Στη ένδειξη 3
Εικόνα

Εικόνα

Κ το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι έτοιμο !!!!
Χωρίς dsc, abs κλπ !!!
Let’s party !!!!
Εικόνα

Εντάξει μην φανταστείτε ότι γίνεται driftάδικο

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Είχες ψάξει καθόλου τι ισχύει για εκτελωνισμό αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου από το εξωτερικό;

ναι είναι 0 το τελωνείο !