Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:
Το λάδι που πήγα ήταν τελικά μια χαρά και το πρωί ταλαιπωρηθηκα χωρίς λόγο γιατί το μαγαζί δε μου το άλλαξε και έφαγα όλη τη κίνηση το πρωί μέχρι το Μοσχάτο, όλο το ποτάμι. Τελικά 5-40 είναι εντάξει γιατί καλύπτει μεγαλύτερο φάσμα λειτουργείας εξωτερικής θερμοκρασίας. Αυτό βάζουν στο Χ. Το motul καλό ίσως την άλλη φορά βάλω το χρυσό Castrol. Το δε 300v είναι για trackday, οπότε στις 2/3Κ κμ θέλουν αλλαγή. Δε κάνω τέτοια χρήση.

ετσι,την άλλη φορα καστρολ και αν βρεις και 10-60 ακομα καλυτερα,θα καλυπτει ακομα μεγαλυτερο φασμα,και θα είναι πολύ καλυτερο από 300v 5-40 που αντεχει μονο 2-3κ χλμ γιατι ''είναι για τρακντει''

:s_crazy :s_crazy :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#466946 :lol: :lol:
Έλα ρε συ, μια χαρά λάδι είναι το 8100. Το 5-40 δεν θα το πρότεινα πάντως, δεν υπάρχει κανένας λόγος για πιο χοντρό λάδι σε μοτέρ που ακόμη δεν έχει σοβαρές ανοχές, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας λειτουργίας.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#466972 Όπως στο quadra , όσο έχει λάδι μέσα είσαι ΟΚ , κι ας είναι 15W40. Αλλά αν θεωρείς το evo συνηθισμένο αυτοκίνητο , βάζε συνηθισμένο λάδι. Ζημιά δε θα πάθεις στον ήπιο καιρό της Ελλάδας ούτε με ορυκτέλαιο 15W40 , εφόσον τα αλλάζεις εως τις 7000χλμ.
Αλλά στείλε κι ένα mail στη motul και ρώτα από περιέργεια να δεις τι θα σου πουν.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#467000 Παίδες, δεν είδα κανένα λόγο να πετάξω στα σκουπίδια τα λάδια που πήρα και να βάλω κάτι άλλο. Μετά τη χθεσινή μας συζήτηση, το πρωί κατέβηκα μέχρι το Μοσχάτο δεν υπήρχαν, δε μου τα άλλαζαν με τα 5-30 8100 και στη τελική και η mitsibishi που το πήγα μετά, το συνεργείο, μου είπε ότι αυτά βάζουν σε Χ και είναι πιο σωστό από το 5-30 για τις θερμοκρασίες που έχουμε στην Ελλάδα. Το επίσημο συνεργείο στο οποίο πήγα τα δικά μου λάδια, όχι αυτά που είχε και ήθελε πχ να τα ξεφορτωθεί.

Επίσης, χθες έψαξα πάλι και μίλησα πάλι με τον φίλο που μου πρότεινε το 5-40 για να μου επιβεβαιώσει ότι είναι μια χαρά.

Ο ίδιος φίλος που έχει το Χ που μου είπε για το 5-40 και μου πρότεινε και τις βαλβολινες. Ο ίδιος που μου είπε και για τα ρελε που άλλαξα.

Anyway, σε 6-7000κμ θα είναι παρελθόν ούτως ή άλλως και εκεί θα δούμε τι θα βάλω.

Με όποιον κι αν μίλησα, για τα 300v μου είπε το ίδιο πράγμα. Καίγονται και είναι για λίγα χιλιόμετρα. Εχουν νόημα για τη χρήση που κάνω? Ακόμα και το site της motul γράφει ότι είναι για short distance race.

Μπορεί την επόμενη φορά να τα δοκιμάσω αφού μιλήσω με τη motul.

Τι διαφορές έχουν επί της ουσίας αυτά τα δύο ιξώδες?

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#467015 Και για τα δυο , αυτό που έβαλες πάντως το θεωρεί cheaper alternative. Το 5w40 το προτείνει μάλλον επειδή τα άλογα ? είναι 391 .
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#467032 Εντάξει, δεν έκανε και έγκλημα ο Νίκος, ούτε θα "πάθει" κάτι ο κινητήρας του με τα 8100.
Δεν ήξερε από χθες. Τώρα το μαθαίνει το αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
mousatos έγραψε:Και για τα δυο , αυτό που έβαλες πάντως το θεωρεί cheaper alternative. Το 5w40 το προτείνει μάλλον επειδή τα άλογα ? είναι 391 .

Οκ, ας πούμε ότι είναι cheaper alternative, όμως προτείνει το 5w40, γενικώς. Και επίσης δε λέει ότι το 8100 είναι για να φτιάξεις μπιφτέκια.

Τον ρώτησα πάντως. Είμαι μέλος.

Θα ρωτήσω και τη motul.

< >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#467039 Υπάρχουν και τα Eneos.

Tα λεπτόρευστα λάδια κυκλοφορούν καλύτερα στα εξαρτήματα που έχουν μικρές ανοχές και απάγουν ταχύτερα την θερμοκρασία του κινητήρα, με 60άρι σε πίεση θα δεί και 30c ίσως και περισσότερο υψηλότερες θερμοκρασίες όπου από ένα σημείο και μετά αρχίζει η καταστροφή των πρόσθετων του λαδιού.

Το μυστικό της υγείας του κινητήρα με λεπτόρευστα λάδια είναι η καλή αντλία λαδιού υψηλής ροής.( μεγαλύτερης παροχής ) Καλή αντλία είναι αυτή που δεν έχει διαρροές από φθορές.

Η BMW στα πρώτα Μ5 V10 πρότεινε 10 - 60, όταν άρχισαν να μαζεύουν τους κινητήρες στην Αμερική κομμάτια, άλλαξαν σε 5-30 αλλά και τις αντλίες λαδιού με άλλου τύπου μεγαλύτερης παροχής, αυτό το μοτέρ έχει 5 αντλίες λαδιού.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Giuseppe Busso έγραψε:Εντάξει, δεν έκανε και έγκλημα ο Νίκος, ούτε θα "πάθει" κάτι ο κινητήρας του με τα 8100.
Δεν ήξερε από χθες. Τώρα το μαθαίνει το αυτοκίνητο.

δεν ειπαμε ότι εκανε κανενα εγκλημα.
Αιτιολογηθηκε επαρκεστατα γιατι πρεπει 5-30 και όχι 5-40,μιας και ερωτηθηκε.
Τωρα τα τζαμπα ταλαιπωρηθηκα που πηγα Μοσχατο,και αυτος που ειχε Χαρι και ο μηχανικος ειπε ότι ειναι ενταξει το 5-40 ειναι .....ασε καλυτερα να μην πω....η ασχετοσυνη σε ολο της το μεγαλειο.
Τελος παντων ο καθενας κανει ότι θελει με το αυτοκινητο του. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#467313 Καλή φάση το torque.

Βρήκα και transmission temp στα δεδομένα της OBDII.

Πολύ χρήσιμο. Δυστυχώς όμως δε βγάζει θερμοκρασία λαδιού. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:Καλή φάση το torque.
Βρήκα και transmission temp στα δεδομένα της OBDII.
Πολύ χρήσιμο. Δυστυχώς όμως δε βγάζει θερμοκρασία λαδιού.
Μου κάνει εντύπωση, ψάξτο καλύτερα, τι λένε οι σχετικοί, σίφγουρα δεν υπάρχει; Σε κανένα κρυφό μενού;
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#467456 Επειδή τα έχει με αλφαβητική σειρά,στη λίστα με τους δείκτες που μπορείς να προσθέσεις ψάξε στο E -> Engine Oil Temperature.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Cosmonaut21 έγραψε:Επειδή τα έχει με αλφαβητική σειρά,στη λίστα με τους δείκτες που μπορείς να προσθέσεις ψάξε στο E -> Engine Oil Temperature.

Κατέβασα το torque scan που δείχνει όλα τα δεδομένα που βγάζει η obdii, εκεί βρήκα και τη θερμοκρασία σασμάν, αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι τελικά είναι σωστή. Θα το ψάξω. Θερμοκρασία λαδιού δε βγάζει καθόλου. :(

Επίσης κατέβασα και το Android auto αλλά ακόμα δεν έχω ασχοληθεί να το ψάξω.

< >