Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:εκει που είναι να κανετε ότι λεει ο κατασκευαστης σας ερχετε να βαλετε ότι ναι.
Όταν σας λεω για επαναπρογραμματισμο,εκει ξερει ο κατασκευαστης.
στο σαη δεν μπαινω,2 φορες πηγα να μπω και ξεραθηκε ο υπολογιστης. Υποπτευομαι ότι θα είναι σε Γερμανικο σερβερ.

https://www.skroutz.gr/s/6140575/Motul- ... +300v+5+30

Και πάτα το autoplanet (τελευταίο). Από εκεί τα πήρα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#466626 δεν ξαναμπαινω εκει με τιποτα.Αμα γραφει 5-30 300v αυτό είναι.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:δεν ξαναμπαινω εκει με τιποτα.Αμα γραφει 5-30 300v αυτό είναι.

Άλλαξε υπολογιστή. :lol:

Αυτό είναι?

Εικόνα

100% Συνθετικό Λιπαντικό κινητήρων αγώνων βασισμένο στην τεχνολογία ESTER Core ®. Μέσα από τις συνεργασίες με τις πιο διάσημες ομάδες των αγώνων αυτοκινήτου, η MOTUL έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα λιπαντικών για αγώνες και σπορ αυτοκίνητα. Η σειρά 300V των λιπαντικών του μηχανοκίνητου αθλητισμού βελτιώνει τις επιδόσεις των κινητήρων τελευταίας γενιάς, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλή προστασία κατά της φθοράς, της μείωσης της πίεσης λαδιού και της οξείδωσής του λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Προσφέρει Ισχύ και Αξιοπιστία. Μέση κατανάλωση (καύση) λιπαντικού. Χρήση σε: Rally - Αγώνες Μικρών Αποστάσεων

link.

Πολύ ρέισινγκ το βλέπω. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#466636 αυτό είναι,δεν εχει άλλο 5-30 σε αυτή τη σειρα για να το μπερδεψεις.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:αυτό είναι,δεν εχει άλλο 5-30 σε αυτή τη σειρα για να το μπερδεψεις.

Έχει 300v Chrono & Competition αλλά σε 5-30 βγάζει μόνο αυτό. Προσπαθώ να καταλάβω αν είναι το chrono ή competition που προτείνεις σε 5-30 να το ψάξω αλλού.

Δε μου είπες για αυτό...το μάνιουαλ λέει το εξής, μήπως να βάλω 10-30?

Nikos! έγραψε:Μήπως να βάλω 10-30?

Κοίτα τι γράφει για θερμοκρασίες -10-40Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#466646 5-30 ειπαμε.

τα λαδια είναι στο λινκ που ειχε βαλει ο Γρηγορης στην προηγουμενη σελιδα
http://www.motul.com/gr/en/products?fac ... ange%5D=25
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#466651 Για evo εννοείται προτιμούμε τα 300V , όχι οτι το 8100 είναι κακό λαδάκι αλλά δε φτιάχτηκε για τόσο extreme καταστάσεις . Το 8100 φτιάχτηκε με σκοπό κυρίως την αντοχή στο χρόνο , τα πολλά χιλιόμετρα (+15.000) .
Εδώ τα 300V power και chrono τα έχω βάλει στο matiz μέχρι κι εγώ ... κι εσύ που έχεις το σωστό αυτοκίνητο δεν :lol:
Είχα ρωτήσει με email τη Motul στη Γαλλία για οδήγηση υπο πίεση , στο δρόμο (όχι πίστα) , αν κάνει το 8100 και μου απάντησαν να βάλω 300V chrono , αλλά για σένα το power μάλλον είναι καλύτερη επιλογή αφού το προτείνει το manual.
Μπορείς να βάλεις και 10W30 αλλά αυτά είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα . Αν έβρισκες τα mobil 1 10W30 θα ήταν κι αυτά πολύ καλή επιλογή αν και σαφώς μια κατηγορία κάτω από τα 300V.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#466658 ρωτησε αυριο τον εξουσιοδοτημενο που θα πας να σου πει.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#466663 Να σου πω εγώ, γιατί τα 300V δεν καλύπτουν επίσημα καμία προδιαδραφή. Κανονικά δεν μπορείς να τα βάλεις όσο είσαι στην εγγύηση .
Και υποψιάζομαι οτι τα 5W40 που ποστάρεις δεν τα βάζουν μόνο στο 10αρι αλλά παντού :lol: .
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
mousatos έγραψε:Για evo εννοείται προτιμούμε τα 300V , όχι οτι το 8100 είναι κακό λαδάκι αλλά δε φτιάχτηκε για τόσο extreme καταστάσεις . Το 8100 φτιάχτηκε με σκοπό κυρίως την αντοχή στο χρόνο , τα πολλά χιλιόμετρα (+15.000) .
Εδώ τα 300V power και chrono τα έχω βάλει στο matiz μέχρι κι εγώ ... κι εσύ που έχεις το σωστό αυτοκίνητο δεν :lol:
Είχα ρωτήσει με email τη Motul στη Γαλλία για οδήγηση υπο πίεση , στο δρόμο (όχι πίστα) , αν κάνει το 8100 και μου απάντησαν να βάλω 300V chrono , αλλά για σένα το power μάλλον είναι καλύτερη επιλογή αφού το προτείνει το manual.
Μπορείς να βάλεις και 10W30 αλλά αυτά είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα . Αν έβρισκες τα mobil 1 10W30 θα ήταν κι αυτά πολύ καλή επιλογή αν και σαφώς μια κατηγορία κάτω από τα 300V.

Πάντως τα 300v λένε το εξής:

http://www.motul.com/gr/en/products/300 ... ng-5w30--2
Type of use: Rally - Short distance race

Η Motul για το evo X δίνει τα εξής:

http://www.motul.com/gr/en/lubricants/r ... 82007-+%29

Το 300v διαβάζω ότι είναι εξαιρετικό λάδι, όμως λένε ότι θέλει πολύ πιο συχνή αλλαγή του τύπου 2.000-3.000κμ.
Άβαταρ μέλους
By fot
#466698 Νίκο συγνώμη που θα βγάλω λιγο off topic το θέμα σου, αλλά είναι γενικού ενδιαφέροντος.

Τι διαφορά παίζει από το 5-30 στο 5-40;; Εννοώ ότι πέρα από την καλυτερη αντοχή το καλοκαίρι και την ίδια αντοχή στο κρυο του χειμώνα, τι άλλο μπορεί να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για το 5-40;;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
fot έγραψε:Νίκο συγνώμη που θα βγάλω λιγο off topic το θέμα σου, αλλά είναι γενικού ενδιαφέροντος.

Τι διαφορά παίζει από το 5-30 στο 5-40;; Εννοώ ότι πέρα από την καλυτερη αντοχή το καλοκαίρι και την ίδια αντοχή στο κρυο του χειμώνα, τι άλλο μπορεί να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για το 5-40;;

Μη ζητάς συγγνώμη, γιαυτό είμαστε σε φόρουμ για να μαθαίνουμε. Προσωπικά μηχανικός δεν είμαι και δεν έχω ιδέα από λάδια.

Το θέμα είναι ότι ο κατασκευαστής δε το προτείνει.

Εγώ ακόμα μπερδεμένος πάντως είμαι και δε ξέρω τι θα κάνω...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#466707 Δεν ξέρω για το λάδι της Mitsu, ίσως αξίζει να το κοιτάξεις.
Το 8100 5-40 νομίζω ότι έχει πάψει να είναι συνθετικό εδώ και πολλά χρόνια.
Να βάλεις το 300V 5-30. Θα πρέπει όμως να δεις και τι TBN έχει, αν είναι χαμηλό δεν κρατάει πολλά χλμ.

Το χειμώνα καλοκαίρι έχει ξεμείνει στα εγχειρίδια από εποχές ορυκτελαίων και παλιών συστημάτων ψύξης. Πλέον το σύστημα ψύξης με θερμοστάτη έχει 90 (ή όσο θέλει) βαθμούς χειμώνα καλοκαίρι. Και τα σύγχρονα συνθετικά λάδια αντέχουν επίσης πολύ περισσότερο. Οπότε το ίδιο λάδι συνεχώς.
Αν έχεις θερμόμετρο λαδιού παρακολούθησε να δεις σε τι θερμοκρασίες φτάνει. Αν περνάς τους 110 ίσως πρέπει να σκεφτείς για χ-40.