Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#120216 Πάντως το προηγούμενο 1.2 i10 ψιλοέκαιγε, μπορεί και +2 λιτρα από ίδιας χρονολογίας suzuki alto (ok, διαφορετικές ιπποδυνάμεις απλά το αναφέρω). Κι εγώ για το i10 θα πήγαινα πάντως από τα αυτοκίνητα του τίτλου, πολύ ολοκληρωμένο mini, ενώ αν γινόταν η χρηματική υπέρβαση θα πήγαινα στο panda mjet όπως προαναφέρθηκε από τον ΗF.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#120228 Οδηγησαμε το Aygo.
Εχουν βελτιωσει πολυ την ηχομονωση και δεν ακους αυτο το αθλιο κροταλισμα. Εχουν περιορισει τις φτηνιες στο εσωτερικο, εκτος απο τα πισω παραθυρα και ενα κομματι γυμνο μεταλλο στις πορτες. Το ταμπλο ειναι πλεον κανονικου αυτοκινητου και πολυ καλυτερο ποιοτικα, δεν τριζει πουθενα και δε φοβασαι μη σου μεινει τιποτα στο χερι ή μη ραγισει απο τον ηλιο οπως πολλα απο το παλιο μοντελο. Νομιζω οτι ειναι καπως πιο γρηγορο, εχει σιγουρα καλυτερη αναρτηση, φρενα και παραδοξως συμπαθητικο τιμονι, εκει που το προηγουμενο ηταν γτπκ.
Δυστυχως ειχε μονο το αυτοματο (με paddles στο τιμονι) και δεν ειδαμε πως ειναι το απλο κιβωτιο. Παντως το αυτοματο αργει στις αλλαγες.
Δεν τρελαθηκα, αλλα ειδα σοβαρη βελτιωση
Άβαταρ μέλους
By 224v
#125449 Το C1 με τον 1.2 και τα 82 αλογα στα ιδια λεφτα ειναι πιο ζωηρο και κατα συνεπεια πιο ασφαλες.. Εχουμε το Aygo, 9 χρονια με 120.000χλμ. πιστο σκυλι, αλλα μαλλον θα παμε στο νεο 500αρακι κρατοντας το σκυλι για δουλειες...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#196964 Λοιπόν, κάτι μήνες και κάτι CC μετά :shifty: είπα κι εγώ μαζί με τον σύντροφο Corto να τιμήσω τα Peugeot :lol:
Η τελική απόφαση λοιπόν ήταν Peugeot 108, με μια (πολύ μικρή) απόκλιση από τις αρχικές επιλογές για καθαρά πρακτικούς λόγους:
1) Το επείγον (...) του πράγματος: Το μεν Hyundai στην έκδοση Comfort είχε παράδοση Μάρτη (είχαν ετοιμοπαράδοτο μόνο στην έκδοση Access PW με διάφορες βασικές ελλείψεις). Το δε Swift που προ εξαμήνου δεν το κοίταζα, αλλά το έβαλαν σε μια πολύ καλή προσφορά, 10.700 (5θ, GL) με το κλειδί στο χέρι, εξαντλήθηκε (!) σε λίγες μέρες και δεν το πρόλαβα, οπότε θα πήγαινε και αυτό για Μάρτη με άγνωστο, εκτός των άλλων, το μέλλον της απόσυρσης (και της προσφοράς).
2) Το up! έβγαινε πολύ πιο ακριβό (και VW για ευνόητους δεν πλησιάζω), το mii επίσης, ενώ το citigo που το έχουν σε λογική τιμή μπορούσα να το πάρω μόνο με παραγγελία για Μάρτη με άγνωστους όρους (γενικώς η αντιπροσωπεία μου έδωσε την εικόνα διάλυσης...)
3) Οπότε καταλήγουμε στα τρίδυμα: Το Citroen που το δίνουν σε πιο καλή τιμή (10.550 έκδοση Feel με μεταλλικό) με τον PureTech 1.2 είχε ετοιμοπαράδοτο με απόσυρση μόνο σε ασημί και μαύρο μεταλλικό (που δεν μας άρεσαν). Το Aygo (που μας άρεσε) θα μας το είχαν σε λευκό σε περίπου 20-25 μέρες στην απλή έκδοση x-city στα 10.800. Τέλος το 108 που μας άρεσε (εμένα πιο πολύ απ' όλα) μας το έχουν, σε λευκό, στην μεσαία έκδοση Active (με κάτι οθόνες αφής κλπ.), με παράδοση περί τις 15 Γενάρη. Στα 11.000 τελική τιμή μεν, με 4 χρόνια δωρεάν service εργασία-ανταλλακτικά δε, που άμα τα βάλεις κάτω, σε συνδυασμό με την πιο πλούσια έκδοση, συμφέρει.
Κάτι σκέψεις για supermini παρέμειναν σκέψεις.
108 λοιπόν.
Πάντως, αν μπορούσα να περιμένω και αν δεν υπήρχε η αβεβαιότητα για την τελική τιμή (λόγω λήξης απόσυρσης), πιθανότατα θα έπαιρνα το Swift που πρακτικά είναι μια κατηγορία πάνω.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#196991 To 108 σου αρεσει εμφανισιακά ή είναι και καλυτερο οδηγικα από τα αλλα? Τι κινητηρα και κιβωτιο πηρες; Χρηση μονο Αθηνα; Από θορυβο και τραχυτητα τι λεει;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#196997 Οδηγικά το Peugeot και το Toyota μου φάνηκαν ίδια. Το Citroen είναι πιο γρήγορο αλλά και πιο ενεργοβόρο λόγω puretech.
Είναι το 1.0 με μηχανικό κιβώτιο και η χρήση θα είναι στην Αθήνα.
Από τραχύτητα καμιά σχέση με την προηγούμενη γενιά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#197002 Το αγόρασες; Ή είσαι ένα βήμα πριν;
11Κ πάντως για μίνι, είναι πολλά λεφτά, αλλά τουλάχιστον πήρες την πλούσια έκδοση. Εγώ βέβαια έχω ξαναπεί πως τέτοια μεγέθη αυτοκινήτων πάνε υποχρεωτικά με αυτόματο κιβώτιο, αλλά θα μου πεις πως είναι ακριβό και δεν λέει!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#197006 Το κλείσαμε, ναι. Παραλαβή 15 Γενάρη περίπου. Τα λεφτά ήταν από 10200 μέχρι 11200 για όλα τα αυτοκίνητα που είδα στην κατηγορία (αυτά που ανέφερα βασικά). Αυτό εκτός ότι μου αρέσει η μούρη του πιο πολύ από το Aygo, έχει και τα εξής : μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού και 4 χρόνια δωρεάν service που έτσι κι αλλιώς θα μου έβγαινε πάνω από 500αρικο. Το αυτόματο το οδήγησα (σε Aygo) και εκτός του ότι είναι ακριβό, αργεί απελπιστικά στις αλλαγές.

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#197011 E τότε να πω με γεια και θα περιμένω και βόλτα! :lol:
Σαν προσφορά πάντως είναι καλή, εννοώ σαν πακέτο εγγύηση, σέρβις, κλπ.
Από εξοπλισμό δεν ξέρω τι έχει, ελπίζω να μην ήσουν πολύ τσιγκούνης και βάλεις το κορίτσι ν' ανοίγει τα παράθυρα με την μανιβέλα! :lol:
Είπες παραπάνω πως είναι η πλούσια έκδοση, αλλά δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό ακριβώς. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#197027 Εκτός από τα βασικά 6ab, abs, esp, ηλεκτρικά παράθυρα, a/c, τηλεχειριζομενες κλειδαριές κλπ, έχει βαμμένα χερουλια, καθρέφτες, προφυλακτηρες, φώτα led, ρυθμίσεις ύψους στα καθίσματα και διαιρουμενο πίσω κάθισμα και οθόνη αφής 7" με USB, Bluetooth και ένα σύστημα που μέσω app κάνει mirror το smartphone (υποσχόμενο ακούγεται αυτό). Από την πλούσια έκδοση λείπουν ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρικοι καθρέφτες και διζωνικο Clima, αλλά κλαιν. 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 4 χρόνια service και οδική. Το Aygo τα ίδια ακριβώς έξτρα τα χρεώνει 1000 ευρώ περίπου και χωρίς δωρεάν service! (για όνομα...). Α φοράει ελαστικά 165/65-14 που κάνουν περί τα 200 ευρώ η (επωνυμη) τετράδα!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#197033 Έχει αυτόματο κλιματισμό ή απλό A/C; Οι ηλεκτρικοί καθρέφτες είναι χρήσιμοι όταν οδηγούν 2 οδηγοί συχνά, αλλιώς βλαστημάς.
Εγώ είμαι τεμπέλης βέβαια και τους θεωρώ απαραίτητους. :lol:
Καλός γενικά ο εξοπλισμός πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#197034 Απλό a/c. Καλύτερα, αν θες τη γνώμη μου. Λιγότερο πιθανή μια βλάβη, ευκολότερη αποκατάσταση και σιγά τη διαφορά σε ένα τόσο μικρό αμαξακι. Οι καθρέφτες οκ, αλλά σε όλα έτσι ήταν και για να πάρεις ηλεκτρικούς έπρεπε να ανέβεις επίπεδο και χιλιάρικο με άχρηστα κατά τα λοιπά έξτρα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#197229 Δεν συμφωνώ, αλλά ΟΚ! Ο αυτόματος κλιματισμός είναι πολύ καλύτερος σε κάθε περίπτωση και δεν υπάρχει κάτι σοβαρό να χαλάσει.
Αλλά και 1000€ είναι πολλά πάλι.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#197257 http://www.peugeot.gr/media/deliacms/me ... e8e13c.pdf

Εδώ έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό. Μιλάμε για την έκδοση Active (μεσαία). Η Allure (με, επιπλέον, ζάντες αλουμινίου, ηλ. καθρέφτες και προβολείς ομίχλης) κοστίζει 800 ευρώ παραπάνω και ο αυτόματος κλιματισμός (που δεν είναι και διζωνικός) έρχεται μόνο κατά παραγγελία με επιπλέον κόστος (δλδ 800+clima) και άγνωστη ημερομηνία παράδοσης και συνολική τιμή (αφού πλέον συζητάμε για το καθεστώς μετά την λήξη της απόσυρσης). Νομίζω ότι, για τις ανάγκες μας, η Active είναι πλήρης!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#197265 Συμφωνώ πως η Allure δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά, γιατί πέραν των καθρεφτών, τα υπόλοιπα είναι μπιχλιμπίδια. Αν είχε και τον αυτόματο κλιματισμό στο πακέτο, θα άξιζε, τώρα όχι.
Έριξα μια ματιά στα βάρη... Είναι πολύ κοντά με την Υ και λογικά θα έχει αρκετά χειρότερες επιδόσεις. Γι' ακόμη μία φορά έχω να πω πόσο καλό αυτοκινητάκι ήταν η Υ, αλλά παραγέρασε πια...
:ninja:
Εικόνα
:inlove:

Άντε, καλώς να δεχτείτε το καινούριο. :)