- 22 Ιαν 2015, 10:44
tsilis έγραψε:Goldmund έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Goldmund έγραψε:Πήγαμε εχθές με τον φίλο κα οδηγήσαμε αρκετή ώρα, και οι δύο, το νέο Cupra 280... πατάει με χαρακτηριστική άνεση τα άλλα υποψήφια αυτοκίνητα σε πολλά σημεία... Αλλά είδε και την f/l BMW και γλυκάθηκε οπότε ξαναμπήκε στο παιχνίδι
Πού χάνει (για εσάς ρωτώ, εγώ ούτε που θα το κοιτούσα το συγκεκριμένο...); 
...καλά κάνεις αγαπητέ και με επαναφέρεις στην συζήτηση. Χάνει.......... και σε απόλυτη αίσθηση γιατί παραμένει κάπως νεκρό αν συγκριθεί με τα καλύτερα μπροσθιοκίνητα σασσί αυτή την στιγμή στην κατηγορία χατσμπακ.
Eννοείς ότι δεν έχει αίσθηση ή είναι όντως τεμπέλικο (σχετικά πάντοτε...) στις εντολές?
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το 1.10.9 που αναφέρει ο . για τα Μέγαρα, για όποιον ξέρει σχετικά γυρολόγια στα Μέγαρα (πολιτικών αυτοκινήτων) είναι αφορμή να πέσουν κάπως τα σαγόνια...
Θα μου πεις, και με ποιον οδηγό το έκανε, και θα έχεις δίκιο, αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσικότατος χρόνος!
Προσωπικά, όντας μέτριος οδηγός στα καλές μου εποχές, αν δεν είχα αυτοκίνητο στα μέτρα μου, να μού δίνει "τόνους" αίσθηση, χρόνους δεν μπορούσα να γράψω..
Εξ'ού και δεν συμπαθούσα τα VAG (παλαιά μοντέλα και όχι σε πίστα) που είχα πιάσει στα χέρια μου. Κράταγαν, και πολύ καλά μάλιστα, αλλά δεν ¨ένιωθα" και δεν μπορούσα να τα πάω όσο γρήγορα ήθελα.
Το Cupra είναι έτσι ή έχει αλλάξει η νοοτροπία που τα στήνουν?
Ας αρχήσουμε από τα βασικά του ερωτήματός σου αλλά και της απορίας που εκφράζεις:
- ένας οδηγός οποίος είναι πολύ καλός, αγώνων, χρειάζεται τα απαραίτητα για αυτόν εργαλεία ώστε να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, οπότε δεν στέκει αυτό που γράφεις. Ένα αυτοκίνητο που δεν θα του παράσχει τα προαπαιτούμενα δεν θα του δώσει την δυνατότητα να κάνει έναν πολύ καλό χρόνο. Μπορεί βέβαια, επειδή ακριβώς είναι πολύ έμπειρος και ικανός, να γίνει αποτελεσματικός ακόμη και με ένα σχετικά νεκρό σε πληροφορία σασσί, όμως δεν θα μπορέσει εύκολα να πετύχει το μέγιστο, αφού, όπως εξήγησα, δεν θα έχει τα κατάλληλα εργαλεία...
- όντως το αυτοκίνητο έτσι όπως το ένιωσα ( με την δική μου μικρή εμπειρία σε ενιαίο και διάφορες σχολές της Αγγλίας αλλα και με μπόλικο θράσσος στις ενίοτε συναντήσεις μου με νέα αυτοκίνητα, διαφόρων ιπποδυνάμεων και αρχιτεκτονικής ) είναι λίγο νεκρό, λίγο απαλό, ή, όπως είπα στα πρώτα του βήματα με οδηγό τον φίλο μου που και ενδιαφέρεται, πολύ γλυκό. Αν σκεφτείς το επίθετο αυτό, δεν ταιριάζει σε καθαρόαιμα στημμένα αμάξια αλλά σε κατασκευές που μπορούν, αν απαιτηθεί, να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον πολύ γρήγορης μετακίνησης. Άρα, για να σου απαντήσω, ΟΧΙ, δεν άλλακε η βασική φιλοσοφία του ομίλου, απλά βελτίωσε σε σημεία το πλαίσιο, την ανάρτηση, τον κινητήρα και το πως αποδίδει αυτός την μπόλικη ροπή του μέσα από το κιβότιο και την μετάδοση. Είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα, και ως καθημερινό αυτοκίνητο κρίνεται μεγάλη επιτυχία. Αν όμως το αντιπαραθέσει με ένα αγωνιστικό μπροσθιοκίνητο, για πίστα, θα απαγοητευτεί και πολύ κακώς θα πράξει. Τα αυτοκίνητα αυτά, που έχουμε την τύχη μερικοί να έχουμε ζήσει, προσφέρουν μια δυνατή συγκίνηση, αλλά με ένα προφυλακτίκο αν θες....
- Τον χρόνο που αναφέρει ο . δεν γνωρίζω με τί όργανα μετρήθηκε και αν είναι επίσημος καταχωρημένος στην πίστα. Άν έγινε με ρολόι χειρός ή με κινητό ή με έναν μη επιστημονικό τρόπο, δεν έχει και καμία ιδιαίτερη αξία παρά μόνο αυτήν της σχετικής πρόχειρης τοποθέτησης και σύγκρισης του αυτοκίνήτου με τον ανταγωνισμό και έτσι πιστεύω ότι το αναφέρει και ο ., ότι δηλαδή, "κοίτα τί έγραψε!", δεν είμαστε ring ούτε καμία πίστα αξιώσεων, πράγμα που έχω αναλύσει διεξοδικά στο παρελθόν στο παλαιό μας στέκι των 4τροχών, αυτή η πίστα είναι τουλάχιστον αστεία για να συγκρίνεις ουσιαστικά πραγματικά δυνατά αυτοκίνητα... υπάρχουν στο εξωτερικό πολλές πίστες οι οποίες πραγματικά δείχνουν τί και πως.
- Τό κατά πόσο είσαι μέτριος οδηγός μπορώ να στο πω αν δεν σε δώ να οδηγείς, σύντομα κιόλας, μέσα σε ένα τέταρτο μιας μικτής διαδρομής, αλλά το να αποζητάς πληροφόρηση με την λογική αυτή που αναφέρεις, ότι όντας μέτριος είχες ανάγκη από υπερ-πληροφόρηση, είναι εσφαλμένη λογική. Ακόμη και ο καλύτερος οδηγός του κόσμου αυτό αναζητάει, καλή πληροφόρηση
Τέλος, δεν είναι τεμπέλικο στις εντολές, τουναντίον, όταν βάλεις το Cupra πρόγραμμα, ζωντανεύει αρκετά, όσο δηλαδή θα ήθελε ένας άνθρωπος που του αρέσει η ταχύτητα και αγοράζει ένα τέτοιο καθημερινό, γλυκό, αυτοκίνητο... Δεν είναι Α45 με την καμία, ούτε Renault RS, αλλά είναι ένα πολύ καλό συμβατικό γρήγορο χάτσμπακ. Το καλύτερου του ομίλου μέχρι στιγμής μεταξύ GTi, Scirocco R και S3...
Μιλάμε όποτε θες.