Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

"Πουλάω" ή "Ανταλλάσω" τη Macan με το Caliber ? Δε θέλω να σε ρίξω...
Εχετε δει αυτό ? Συγκριτικό CLA45S vs. Model 3 Performance
Πέραν του συμπεράσματος, το οποίο, μην έχοντας οδηγήσει κάποιο από τα δύο αυτοκίνητα, δεν μπορώ να το κρίνω.
Το 'χω όμως απορία.
Η CLA45S έχει 421 ίππους και ζυγίζει 1585 κιλά --> 3.76 κιλά/ίππο
Το Model 3 Performance έχει 486 ίππους και ζυγίζει 1844 κιλά --> 3.79 κιλά/ίππο. Πρακτικά ισοπαλία.
Εχουν και παρόμοια τελική 270 vs. 261 (δεν είναι δηλαδή ότι το ηλεκτρικό, επειδή έχει πχ. κόφτη στα 180, μπορεί να έχει πολύ κοντύτερες "σχέσεις" (ξέρω ότι δεν έχει κανονικό κιβώτιο αλλά ίσως έχει κάποιο γρανάζι υποπολλαπλασιασμού, άλλα ηλεκτρικά πχ. η Taycan έχουν και κιβώτιο) άρα καλύτερη επιτάχυνση)
Πως στην ευχή προκύπτει αυτή η σημαντική (4.0 vs. 3.3 δεν είναι καθόλου λίγο...) διαφορά στο 0-100 ? Που εξαρτάται σημαντικά από τα κιλά/ίππο ?
Καλά μιλάμε για επιδόσεις supercar και για τα 2 αυτοκίνητα, απλά κάπου δεν μου κάθεται το παραπάνω.
Fiat Panda 7,6l/100km
nass έγραψε:@Dodger
"Πουλάω" ή "Ανταλλάσω" τη Macan με το Caliber ? Δε θέλω να σε ρίξω...![]()
Φίλε nass δε θέλω να σε ρίξω. Ένα τάληρο θα μου δώσεις και το Caliber θα σε πάει ΠΑΝΤΟΥ, μέχρι να αποφασίσεις τι θα πάρεις με τα υπόλοιπα της Macan
Νίκος Παππάς έγραψε:Ακαριαια επιταχυνση με φουλ ροπη για το ηλεκτρικο, καμπυλη ροπης και κιβωτιο σχεσεων , μεταδοση, για το θερμικο, τα οποια προφανως και εχουν απωλειεςΑκριβώς. Συν καμία αλλαγή ταχύτητας, με την οποία καθυστέρηση συνεπάγεται σε συμβατικό αυτοκίνητο, συν την ύπαρξη δύο κινητήρων, ενός ανά άξονα (σε αντίθεση με τις οποίες απώλειες ενός συμβατικού τετρακίνητου που η κίνηση πρέπει να μεταφερθεί (και) στον πίσω άξονα.
@nass , αν παραγγείλεις σήμερα, σε ένα χρόνο (και κάτι) θα έχεις το Model S Plaid στην πόρτα σου. 1000 άλογα, 0-100 σε 2" και γενικότερα εμπειρία "άλλου". Off-road το ξεχνάς. Με την αυτονομία θα πρέπει να συμβιβαστείς ..
Λίγο πιο αργό είναι το "απλό" Model S
https://www.tesla.com/el_gr/models/design#overview

< Note >
https://www.tesla.com/modelx
< Note >
Serf έγραψε:Έχει σημαντικά μειωμένη αυτονομία το X. Ακριβώς ο λόγος που δε δέχτηκα, παρόλες τις παροτρύνσεις της συζύγου, να εξετάσουμε το Y αντί του 3.
< Note >
Αυτο δεν το ειχα προσεξει. Λογω χειροτερης αεροδυναμικης ή το εχουν φορτωσει με μικροτερες μπαταριες?
Serf έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:Ακαριαια επιταχυνση με φουλ ροπη για το ηλεκτρικο, καμπυλη ροπης και κιβωτιο σχεσεων , μεταδοση, για το θερμικο, τα οποια προφανως και εχουν απωλειες
Ακριβώς. Συν καμία αλλαγή ταχύτητας, με την οποία καθυστέρηση συνεπάγεται σε συμβατικό αυτοκίνητο, συν την ύπαρξη δύο κινητήρων, ενός ανά άξονα (σε αντίθεση με τις οποίες απώλειες ενός συμβατικού τετρακίνητου που η κίνηση πρέπει να μεταφερθεί (και) στον πίσω άξονα.
Βασικά η αλήθεια φαίνεται να είναι ότι η Tesla ανακοινώνει αρκετά λιγότερα και στο δυναμόμετρο βγάζει 522 άλογα
και 707 Nm ροπή

(Δεν ξέρω λεπτομέρειες για συντελεστές διόρθωσης αλλά τα νούμερα είναι εντυπωσιακά αν και οι καμπύλες ροπής μου λένε ξεφτιλισμένα λάστιχα σε 10 τέτοιες εκκινήσεις
)Serf έγραψε:@nass , αν παραγγείλεις σήμερα, σε ένα χρόνο (και κάτι) θα έχεις το Model S Plaid στην πόρτα σου. 1000 άλογα, 0-100 σε 2" και γενικότερα εμπειρία "άλλου". Off-road το ξεχνάς. Με την αυτονομία θα πρέπει να συμβιβαστείς ..
A, εννοείς μικροσυμβιβασμούς
όπως να μην μπορώ να το φορτίσω και να μην μπορώ να πάω εκεί που τώρα πηγαίνω πχ. στο Πάντα Βρέχει ή γύρω-γύρω το Σμόλικα ?
Νταξ όμως θα έχω 1000 άλογα και εμπειρία "άλλου"
nass έγραψε:3. Οχι ηλεκτρικό. Ελπίζω να είναι προφανές από το άλλο θέμα, τι είδους χρήση κάνω στο αυτοκίνητο, όταν το ευχαριστιέμαι είναι στα όρη στα άγρια βουνά άρα ίσως περάσουν δεκαετίες πριν μπορώ να το κάνω ηλεκτρικά χωρίς range anxiety (ήδη την έχω πατήσει 1-2 φορές ακόμα και με το 75άρι ρεζερβουάρ βενζίνης, φανταστείτε να πρέπει να βρω φορτιστή στο Μαυρολιθάρι ή τη Σαμαρίνα). Επίσης δεν έχω ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης άρα δεν παίζει φόρτιση στο σπίτι και ούτε στη δουλειά λόγω του daily driver παραπάνω. Θεωρητικά μιλώντας χωρίς να λάβουμε υπόψη όλα αυτά ευχαρίστως θα έπαιρνα ένα Model 3
Οπως βλέπετε δεν είμαι "αρνητής ηλεκτρικών" απλά δεν μου κάνουν για τις ανάγκες μου, τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια (υποθέτω) μέχρι να γίνει κάτι συνταρακτικό όπως να γεμίσουν οι δρόμοι φορτιστές, ασύρματη φόρτιση, εναλλάξιμες μπαταρίες στο "ηλεκτρικάδικο" ή υδρογόνο. Συν το να αλλάξω σπίτι
George_Prix έγραψε:Εφοσον γλυκοκοιταζει τα SUVs ο nass, ισως καλυτερα το Model X Plaid το οποιο επισης εχει 1020 αλογα
Τα γλυκοκοιτάζει εφόσον μπορεί να πάει σε κανα χώμα, όπως πηγαίνει τώρα με τη Macan άνετα και πήγαινε παλιότερα με το Evo λιγότερο άνετα. Εχω την αίσθηση ότι τα Tesla SUV είναι μόνο ασφάλτινα. Ασε που ...
Serf έγραψε:Έχει σημαντικά μειωμένη αυτονομία το X.
nass έγραψε:[...]nass έγραψε:3. Οχι ηλεκτρικό. Ελπίζω να είναι προφανές από το άλλο θέμα, τι είδους χρήση κάνω στο αυτοκίνητο, όταν το ευχαριστιέμαι είναι στα όρη στα άγρια βουνά άρα ίσως περάσουν δεκαετίες πριν μπορώ να το κάνω ηλεκτρικά χωρίς range anxiety (ήδη την έχω πατήσει 1-2 φορές ακόμα και με το 75άρι ρεζερβουάρ βενζίνης, φανταστείτε να πρέπει να βρω φορτιστή στο Μαυρολιθάρι ή τη Σαμαρίνα). Επίσης δεν έχω ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης άρα δεν παίζει φόρτιση στο σπίτι και ούτε στη δουλειά λόγω του daily driver παραπάνω. Θεωρητικά μιλώντας χωρίς να λάβουμε υπόψη όλα αυτά ευχαρίστως θα έπαιρνα ένα Model 3
Οπως βλέπετε δεν είμαι "αρνητής ηλεκτρικών" απλά δεν μου κάνουν για τις ανάγκες μου, τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια (υποθέτω) μέχρι να γίνει κάτι συνταρακτικό όπως να γεμίσουν οι δρόμοι φορτιστές, ασύρματη φόρτιση, εναλλάξιμες μπαταρίες στο "ηλεκτρικάδικο" ή υδρογόνο. Συν το να αλλάξω σπίτι![]()
[...]
Είχα υπόψη μου την αρχική σου δήλωση περί απόκλεισης ηλεκτρικών στην παρούσα φάση. Όμως, λίγο τα κριτήρια που έχεις θέση και περιορίζουν πολύ τα υποψήφια αυτοκίνητα λίγο η εντ΄πωση που σου έκαναν οι επιδόσεις του Model 3, είπα να "πετάξω" μεταξύ σοβαρού κι αστείου το Plaid. Προφανώς και δεν κάνει για εκδρομές εκτός αστικών κέντρων, εκτός κι αν είσαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή καταλυμάτων (να έχουν πρίζα, ενδεχομένως βιομηχανικού τύπου, κτλ).
Για το Plaid, πραγματικό πυροβόλο αλλά τόσο ακατάλληλο για τις ελληνικές συνθήκες, δηλ. τι να το κάνεις σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πλην ας πούμε Νορβηγίας (που έχει και υποδομές φόρτισης και διαδρομές εκτός πόλης, και η Ολλανδία έχει υποδομές αλλά δεν έχει και τόσα μέρη να πας με ένα αυτοκίνητο 1000 ίππων...), να πηγαίνεις με 1000 άλογα στο γραφείο ?
Βρήκα και αυτό το ενδιαφέρον βιντεάκι από τον Matt:
όπου συγκρίνει ένα Model 3 Performance (που λέει ότι έχει 490 ίππους, όχι 450 που έλεγαν οι 4Τ και επίσης λέει η Wikipedia, η Tesla στο μεταξύ στο site της μηδαμινές τεχνικές πληροφορίες πχ. ισχύς, ροπή, ούτε καν χωρητικότητα μπαταρίας... απογοητευτικό σε σχέση με τη λεπτομέρεια, που έχουμε μάθει να περιμένουμε για προδιαγραφές συμβατικών αυτοκινήτων στα αντίστοιχα site) με μία CLA 45S φτιαγμένη όμως από 421 ίππους στους 490 και από 500 Nm ροπή στα 660 Nm (ίδια με το Tesla).
Για δείτε το, εξηγείται και η καμπύλη ιπποδύναμης που έβαλα παραπάνω.