Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Asimov
mousatos έγραψε:
Asimov έγραψε:
mousatos έγραψε:https://www.whatcar.com/dacia/duster/4x4/review/on-the-road/

Η τιμή είναι παράλογα υψηλή στην Ελλάδα.

Μια χαρά είναι η τιμή.
Τα βρετανικά στη βασική δεν έχουν ούτε a/c.

Πάρε και μια Ιταλία να στανιάρεις .
http://listino.omniauto.it/dacia/duster-5porte-suv-2013

Το λινκ εσύ το άνοιξες;
Γιατί εγώ (που το άνοιξα) βλέπω ίδιες τιμές με Ελλάδα (κι έχουμε και παραπάνω ΦΠΑ εξ όσων γνωρίζω).
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#470484 https://www.autotriti.gr/data/newcars/t ... DUSTER.asp

το φτηνότερο στην Ελλάδα ξεπερνά το ακριβότερο Ιταλικό.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
mousatos έγραψε:https://www.autotriti.gr/data/newcars/timesdyy/montela/times_DACIA_DUSTER.asp

το φτηνότερο στην Ελλάδα ξεπερνά το ακριβότερο Ιταλικό.

Λάθος:
http://www.dacia.gr/files/NEW_DUSTER/PR ... IPMENT.pdf
(mousate έχεις θέμα με τις πηγές σου)
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#470502 Ας αρχίσω ανάποδα. Αγρότης δεν είμαι δε μπορώ να δικαιολογήσω αγροτικό όχημα, έχει ασχοληθεί ο πατέρας μου. Τα 250 δέντρα δεν είναι έτς κ αλλιώς σοβαρή ποσότητα και τα παιδιά / συγγενείς που αναλαβάνουν ελαιομάζωξη και κουβάλημα (σας έχω δείξει το σουζουκι σαμουράι με 195 45 16? ).

Εδώ δε βαρέθηκα με το χαμηλό σκληρό φιέστα και με το daihatsu -1πετάλ έκδοση, δε μπιστεύω να βαρεθώ τόσο πολύ με το φίατ.

Τορτελίνι το είχε πει ο φάνκη :lol:

Αγροτικό, δε νομίζω να το συζητώ, δυστυχώς ή ευτυχώς. Δε μπορώ να το φανταστώ ως σόλο αμάξι μου.

Ευχαριστώ για την πρόταση με το Cherokee, οικονομοτεχνικά νομιζω δε θα με συμφέρει.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
NiTse έγραψε:
kyr80 έγραψε:Ξενοφών το καλοκαίρι έλα πάρε το jeep. Έτσι και αλλιώς ακίνητο στο γκαράζ το έχω. Πληρώνεις μόνο πετρέλαια και αν το στουκάρεις.

Το panda δεν κάνει. Θα αγανακτήσεις πάνε-έλα Μουδανιά. Δε με λές; Κανένα χωραφάκι έχεις; Πάνε χτύπα έναν αγρότη τεττάπορτο. Θα δώσεις λίγα παραπάνω από το duster, και θα έχεις πολύ καλύτερο αυτοκίνητο. Αν δε σε πειράζει η λογική του ντάτσουν, και η αυξημένη κατανάλωση, θα έχεις περισσότερο αυτοκίνητο.

Γιατί μόνο με χωράφι δικαιολογείται αγροτικό; Δεν πρέπει να έχεις επαγγελματική δραστηριότητα ως αγρότης; :hmmm:

Παλιά ήθελες και τζίρους, πλέον όχι
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Jorge_greek έγραψε:Ποιο είναι το διαθέσιμο ποσό για καινούργιο αυτοκίνητο;
Πολύ βασικό σημείο, ο πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας προτού συζητήσουμε για αγορά, το οποίο προσπεράστηκε....
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:Για μενα ΚΙΑ. Γιατι το οποιο πλεονεκτημα της 4κινησης θα το αξιοποιησει στο 10 % της ζωης του αυτοκινητου, η ελλειψη χωρου ομως θα ειναι panda εκει.
+ Εξοπλισμος.

Ούτε καν στο 10% της ζωής του αμαξιού...

Επιπλέον, θα πας το ολοκαίνουριο και μοναδικό σου αυτοκίνητο που το χρειάζεσαι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για το commute σου των 100+ χλμ σε σκληρό off-road, με τον κίνδυνο να χτυπήσει κανένα κάρτερ πχ (δεν μιλάω για γρατζουνιές, πες δεν σε νοιάζουν) ή κανένα κιβώτιο και μετά να πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου σε ζημιές;;; :hmmm: Τη στιγμή που τα οικονομικά είναι στενάχωρα;;; Δύσκολα. Επιπλέον, σκληρό off roading θέλει και παρέα (τι θα κάνεις αν είσαι μόνος μέσα στ' άγρια βουνά, κολλήσεις και δεν έχει σήμα το κουνιστό;;; Θέλεις οπωσδήποτε και δεύτερο αμάξι). Άντε μία φορά να το κάνεις, άντε και δεύτερη... Μετά θα σε καλύπτει άνετα ένα προσθιοκίνητο με ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ένα σετ καλά λάστιχα.

Για εμένα ένα από τα μικρά προσθιοκίνητα "off roader", μάλλον το ΚΙΑ (λογω εγγύησης, τιμής, αξιοπιστίας και το ότι είναι μια χαρά αμαξάκια πλέον) και ένα σετ ζάντες. Στο κανονικό σετ φοράς κανονικά λάστιχα για το commute και στο δεύτερο σετ φοράς μία τετράδα χωμάτινα για τις εκδρομές σου και πας στο 99,99% των δρόμων που θα θελήσεις χωρίς πρόβλημα.

Οικονομία στην αγορά και την συντήρηση, στη χρήση (πλέον θα εξισωθούν οι τιμές βενζίνης - ντήζελ, οπότε το πλεονέκτημα του ντήζελ μειώνεται σημαντικά) και σαν αμάξι απλά καμία σχέση με το πάντα. Καλό, χρυσό το πάντα, αλλά δεν θα έδινα πάνω από 13-13,5Κ για οποιαδήποτε έκδοσή του. 17Κ το 4x4 ή ακόμα χειρότερα 19Κ το Cross θεωρώ πως είναι εξωφρενικά λεφτά για το πάντα και δεν μπορεί σαν αμάξι να τα στηρίξει. Το duster ή το s-tonic είναι ΑΠΕΙΡΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ αμάξια στα ίδια ή και λιγότερα λεφτά.

Και Ξενοφώντα, μην παραμερίζεις το θέμα χώροι. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#470617 Δεν πρόκειται να πάρω κανένα s-max s-tonic, super caotonic και τα λοιπά.

Το να φτάσω σε τόσα (14-17 χιλ) ευρώ απλά και μονο για να πάρω ένα συγχρονο αμάξι με όλα τα καλούδια και μικρή κατανάλωση και ασφάλεια, δεν το κάνω. Κρατάω το daihatsu.

Και το daihatsu έχει αποδείξει οτι μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά σε χωματόδρομους κτλ. Όπως κ κάθε νορμαλ ημί-ψηλο αμάξι.

Η Ιδέα του ελαφρού 4x4 ήρθε όχι για σκληρό offroading, αλλά για ένα μεγάλο, ΠΑΡΑ πολύ μεγάλο κενό ελληνικών βατών χωματόδρομων (μην αρχίσω και αναφέρω γιατί έτσι κ αλλιώς θα τα δειτε (αισιοδοξώ) σε αντίστοιχα θέματα με ταξιδιωτικά αφιερώματα).

Η έλλειψη χώρου δε μας ενδιαφέρει, απλά. Δεν "ποντάρουμε" στο 2ο παιδι κ ήδη με τους χώρους του sirion είμαστε άκρως καλυμμένοι (καρότσι τέλος κτλ).

Το φίατ 4x4 έχει το appeal που μας αρέσει, οκ το κροςς καγκουρίζει, αλλά έχει και 3-4 καλούδια παραπάνω σαν στάνταρτ όπως
-επιλογή κουμπώματος 4κινησης
-θερμ. καθρέπτες (ναι τους θέλω)
-κλιμα (αυτό δε με έκαιγε έναντι συμβατικού ερ κον)
-ρυθμιση καθισματος οδηγού (έλεος οχι στάνταρ στο απλό 4χ4)
και το κυριοτερο
-2 αεροσακοι παραπάνω.

Μαζί με κάποια στυλιστικά κτλ ειναι κοντά 800 -1000 ευρώ έξτρα εξοπλισμός στο απλό 4χ4.

Για μεταχειρ. δε το πολυσυζητάω, γιατί το αμάξι θέλω να το έχω από το "0" δεδομένου ότι θα μείνει πολλά χιλιάδες χλμ στα χέρια μας.

Το duster ειναι τίμια πρόταση, αλλά γεροδείχνει στα μάτια μου και μας πέφτει λίγο too much για χρήση πόλης / για να το πάρει η γυναίκα που "δεν το έχει" με μαούνες (άλλο 3.7, άλλο 4.35)

Αλλά λέτε εσείς, προτείνετε γιατί ακομα δεν έχω αποφασίσει οριστικά (με την έννοια του να δώσω προκαταβολές κτλ).
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#470625 Άρα το budget φθάνει όντως μέχρι τα 17.000-18.000 €. Πάντως όσο σπαρτιάτες και αν είστε το πορτ μπαγκαζ του παντα που το είχα δει σε μια έκθεση είναι απελπιστικά μικρό ουσιαστικά θα φορτώνεις την καμπίνα ίσως πρέπει να το δεις λίγο αυτό.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#470628 Την καμπίνα την φορτώνω συστηματικά
225 το σιριον, 225 και το πάντα. Αντε να ήταν 260 του φιέστα αν θυμάμαι καλά.
Με μια μπαγκαζιέρα έχει λυθεί το οποιοδήποτε θέμα έξτρα χώρου.

Εδώ για 10ήμερο άδειας στο χωριό.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#470631 και αυτα που ειναι στο πεζουλι,ηταν μεσα στον τιραντα? :lol: