Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#173833 Να το αποφύγουμε, είναι λόγος αποκλεισμού :lol: κυρίως λόγω συζύγου προφανώς, δεν τα μπορεί, μια-δυο φορές οδήγησε το Passat με το tiptronic και τρόμαξε. Αν και βλέπω ότι σχεδόν όλα τα αυτόματα αυξάνουν κατά τι την κατανάλωση και μειώνουν τις επιδόσεις, άρα στην τελική πέραν της ευκολίας όλα τα άλλα είναι μείον για τα αυτόματα (συν αυξημένα κόστη σε περίπτωση βλάβης, μην το ξεχνάμε και αυτό)...
Άβαταρ μέλους
By Mark
#173844 Καλώς. Διαφορετικά νομίζω πως το Clio GT θα ήταν σχεδόν ιδανική επιλογή αν βρισκόταν σε καμιά προσφορά. Και λέω σχεδόν, γιατί το μόνο που δεν έχει καλό είναι χώρος για τους πίσω, τουλάχιστον με ψηλό οδηγό που έχει τέρμα το κάθισμα.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
antonisczt έγραψε:Αντωνη στους τιμοκαταλογους της Citroen βλεπω το C3 σε 1.2 turbo βενζινη με τα 110 αλογα.
Στην εκδοση EcoChic με τα παντα ολα μεσα το εχει 14.840€.Γιατι δεν κανεις μια ερωτηση στην αντιπροσωπεια σαν εναλλακτικη?

Πέρασα σήμερα από Ford και Citroen. Δυστυχώς το C3 δεν υπάρχει ούτε σαν δείγμα στα 110 άλογα, για την ακρίβεια υπάρχει μόνο ένα σε όλη την Ελλάδα, αλλά σε Attraction και σε μπορντώ χρώμα. Ούτε ο εξοπλισμός ούτε το χρώμα μας κάνει, άρα δυστυχώς φαίνεται ότι το C3 δεν παίζει πλέον.

Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για το Fiesta, το οποίο επίσης δεν υπάρχει ούτε σαν δείγμα με τα 125 άλογα, αλλά Titanium με τα 100 άτια υπάρχουν αρκετά, και στα χρώματα που μας κάνουν. Επίσης μου έδωσαν πολύ καλή τιμή, με έκπτωση πέραν της δωρεάν απόσυρσης, συν τα διάφορα δωράκια του εισαγωγέα, συν την δωρεάν 5ετή εγγύηση, η οποία συνοδεύεται με πλήρη οδική βοήθεια (από όπου θες το πας όπου θες), η οποία είναι πρακτικά εφ'όρου ζωής, αρκεί να περνάς μια βόλτα :shifty: από κάποιον εξουσιοδοτημένο κάθε χρόνο. Α και τα Fiesta που υπάρχουν τώρα είναι τα MY16, με κάποιες μικρές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, μέσα και έξω.

Αν δεν δω κάτι το συνταρακτικά τρομερό στο Corsa, κατά πάσα πιθανότητα έχουμε βρει το επόμενο αυτοκίνητό μας....
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#174374 Μου φαίνεται λίγο ρίσκο να ρίξεις ένα σεβαστό ποσό σε καινούργιο αυτοκίνητο ενώ ταυτόχρονα η C5 δεν σ' έχει αφήσει σε ησυχία...

Απλά πέταξα και γω την μλκια μου...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#174376 Από την μία *ελπίζω* να σταματήσει αυτή η ιστορία με τη γαλλίδα, μου λένε και τα παιδιά στην Ωμέγα "σου έχει πιεί το αίμα" :lipsealed:

Από την άλλη το 206 ζητάει συνεχώς ψιλά- ή χοντρά- πράγματα, με αποτέλεσμα εδώ και 3-4 χρόνια να θέλει minimum ένα 500αρι το χρόνο. Οπότε προτιμούμε να δώσουμε ένα -σημαντικό όντως- ποσό για να έχουμε καινούριο αυτοκίνητο, καλύτερο, πιο γρήγορο, πιο άνετο, και με εγγύηση ώστε να μην ασχολούμαστε για τα επόμενα 4-5 χρόνια, παρά να κρατήσουμε το 206 και να μην ξέρουμε αν και τι θα βγάλει αύριο-μεθαύριο. Το 206 μπορεί να αποτελέσει άριστη επιλογή για κάποιον που το έχει ως "εργαλείο", ως αυστηρά πόλης, ως δευτερότριτο κ.α., αλλά όχι πλέον ως το βασικό αυτοκίνητο που πηγαινοφέρνεις τα παιδιά σου κάθε μέρα.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#174379 Λογικο να υπαρχουν πολλα 100αρια τιτανιουμ. Ειναι η εκδοση που πουλαει περισσοτερο... Και γω το θελα σε γαλαζακι το δικο μου αλλα δεν ηταν διαθεσιμο και δεν μπορουσα να περιμενω..
Τι αλλαγες εχουν τα ΜΥ16?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#174382 Και εμείς είτε σε γαλάζιο (candy blue) είτε στο τιτάνιο (magnetic) θα το πάρουμε, αν καταλήξουμε σε αυτό, ευτυχώς υπάρχουν αρκετά χρώματα εκτελωνισμένα και άμεσα διαθέσιμα. To τιτάνιο θα είναι και 250€ φτηνότερο κιόλας. Οι αλλαγές δεν είναι πολλές, έχουν αλλάξει μερικά χρώματα, έχουν βάλει LED στα πίσω φώτα, έχουν αλλάξει οι ραφές σε ύφασμα και δέρμα, έχει μπει μεγαλύτερη και έγχρωμη οθόνη στο ταμπλώ, και έχουν αλλάξει οι ζάντες στο Titanium, βασική πλέον δίνουν τη 16αρα με τις 10 ακτίνες. Έχει καταργηθεί η TitaniumX, και νομίζω ότι πλέον στο Titanium δίνουν τα sport καθίσματα (αυτό δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω, θα το ξαναδούμε μάλλον αύριο).
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#174384 Καλά ρε τρέλε, δεν είπα να μείνεις με το 206...
Απλά μήπως σου 'μεναν καβάτζα 3, 4, 5k για "σιγουρία" με κανένα "καινούργιο μεταχειρισμένο"...

Εσύ ξέρεις καλύτερα την καταστασή σου βέβαια. Απλά έτσ το σκέφτομαι εγώ.... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#174386 Και εμείς για "φρέσκο μεταχειρισμένο" ξεκινήσαμε, αλλά από την μία το ότι οι διαφορές (το κέρδος μας δηλαδή) δεν ξεπερνούσε τα 2-2,5Κ, αφού μιλάμε πάντα για 1-2 ετών και max 10Κ χλμ, και από την άλλη ότι απλά δεν υπάρχουν μεταχειρισμένα με τα "καλά" μοτεράκια που συζητάμε εδώ με τόσα λίγα χλμ, σχεδόν μας υποχρεώνει να πάμε σε καινούριο.

Πάντως αν κάνετε μια βόλτα στις αντιπροσωπείες και τσεκάρετε τις προσφορές, θα δείτε ότι ποτέ δεν πληρώνεις τιμή καταλόγου, και αυτές τις μέρες (όπως σε κάθε κλείσιμο έτους, Νοέμβριος-Δεκέμβριος είναι "νεκροί" μήνες) παίζουν καλές προσφορές, με minimum 800-1000 ευρώ επιπλέον της δωρεάν απόσυρσης, που όλοι δίνουν. Άρα 900€ απόσυρση (με κάποιες προϋποθέσεις) συν 800-1000€ επιπλέον έκπτωση, οι πιο "φθηνοί" παίζουν τουλάχιστον 1,5Κ κάτω από την τιμή καταλόγου, συν φυσικά τα απαραίτητα έξοδα. Αν και η Citroen το έχει τερματίσει, το EcoChic 1.0Pure 110HP πάει 2.500€ κάτω από την τιμή καταλόγου (ΑΝ υπήρχε βέβαια διαθέσιμο :lol: )
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#174389 Το οδήγησες το 100άρι Fiesta? Είναι επαρκές, αλλά σβέλτο δεν το λες! Δεν υπάρχει κανένα 125, έστω και σε άλλο επίπεδο εξοπλισμού;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#174394 Το έχω οδηγήσει αρκετά, έχει ένα 100αρι Τrend ο κουμπάρος μου :s_wink Έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά με τα 95αρια του VAG, δηλαδή σηκώνει γρήγορα πίεση κάπου στις 1800-2000σαλ, ανεβάζει ροπή γραμμικά μέχρι τις 3-3,5Κ σαλ, αλλά μετά ξαφνικά σταματάει και γίνεται "επίπεδος", δηλαδή δεν δίνει τίποτα παραπάνω μέχρι τις 5-5,5Κ που ξεφουσκώνει. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αυτά τα μοτεράκια μπορούν άνετα και εύκολα να δώσουν 120-125 ίππους, με λογική υπερπίεση και την ίδια αντοχή/αξιοπιστία, απλώς είναι θέμα τιμολόγησης και ύπαρξης πιο "γρήγορων" εκδόσεων.

Και δυστυχώς ναι, δεν υπάρχει ούτε ένα 125αρι, ούτε καν για δείγμα, σε Titanium, υπάρχουν μερικά Sport (που είναι με 125 ή 140) αλλά είναι τρίθυρα, άρα δεν μας κάνουν. Ακόμα και στο Sport όμως, υπάρχουν 1-2 125αρια και όλα τα υπόλοιπα είναι με τα 140 άλογα....
Άβαταρ μέλους
By drdino
#174409 Το 125αρι είναι σαφώς ωραιότερο μοτέρ, κρίμα που το δίνουν με 5αρι βέβαια. FWIW το φιέστα ανανεώνεται σημαντικά σε κανένα χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
REALZEUS έγραψε:Το οδήγησες το 100άρι Fiesta? Είναι επαρκές, αλλά σβέλτο δεν το λες! Δεν υπάρχει κανένα 125, έστω και σε άλλο επίπεδο εξοπλισμού;

drdino έγραψε:Το 125αρι είναι σαφώς ωραιότερο μοτέρ, κρίμα που το δίνουν με 5αρι βέβαια. FWIW το φιέστα ανανεώνεται σημαντικά σε κανένα χρόνο.

To περίεργο με τα διαφορετικά trims του 1.0 Ecoboost είναι ότι η έκδοση 125HP "απέχει" σχεδόν 2" στο 0-100 και σχεδόν 20χαω τελικής από την έκδοση 100HP, ενώ αντίθετα η έκδοση 140HP απέχει μόλις 0.3" και 5χαω αντίστοιχα από την 125HP. Αντίστοιχα άνισες είναι και οι υπόλοιπες διαφορές σε χρόνους, πράγμα που ενισχύει την άποψή μου ότι το μοτέρ αυτό είναι "φτιαγμένο" για να βγάζει 120-130 ίππους, οτιδήποτε παρακάτω το "πνίγει" και οτιδήποτε παραπάνω το τσιτώνει χωρίς ισοβαρές αντίκρισμα σε επιδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#174453 Παράγγειλε ένα titanium 125 (3 μήνες κάνει να έρθει;) σε magnetic κ είσαι άρχοντας, το χρώμα είναι την ημέρα
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#174455 Αν πάμε για παραγγελία, δηλαδή να έρθει 2016, και σε 125, τότε μιλάμε για σχεδόν 2500€ διαφορά. Αν υπήρχε διαθέσιμο το 125, δεν θα το συζήταγα καν. Ο σκοπός είναι -και- να επωφεληθούμε από την δωρεάν απόσυρση και τις τρέχουσες προσφορές ξεστοκαρίσματος. Θα δούμε, τίποτα δεν έχει κλειδώσει ακόμα....