Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#446971 Εγώ όταν θέλω να αγοράσω κάτι καινούργιο (ποσό μάλλον αυτοκίνητο) βρίσκω γοητευτικοτατη την αναζήτησή, σύγκριση κλπ Δεν θα μας κόψετε την μισή χαρά της απόκτησης :rtfm:

By the way, όταν ειςαι ικανός μα διαθέσεις αναλογα ποςα για αυτοκίνητο και δεν είσαι ο Τζιγκερ (προφανως εν Ελλαδι) προβληματίζεσαι για τα ετήσια διανυθεντα km όχι από άποψη κατανάλωσης, αλλά από έλλειψη χρόνου.

Κατά τα αλλά, όσα και να έχω, όσα και να βγάζω, δεν θα ανεχόμουν ποτέ να μου τα τρώει ο Αλέξης για να ταΐζει τον Καρανικα κλπ σιχάματα :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
Deleted User 1 έγραψε:Εγω μαζι σου. Στα 70Κ μονο σεξουαλικες χαρες δεν πρεπει να σου κανει το αμαξι.

<+

Πρέπει να σου κάνει όμως ο πωλητής! :protest: :protest: :lol: :lol:

nass έγραψε: όταν στο τέλος πάρω BMW X1

:shifty: :shifty: :ninja: Στο διόρθωσα για πιο σωστό... :shifty: :lol:

Σε 1,5d! :rtfm: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
red_monster έγραψε: .................................
Κατά τα αλλά, όσα και να έχω, όσα και να βγάζω, δεν θα ανεχόμουν ποτέ να μου τα τρώει ο Αλέξης για να ταΐζει τον Καρανικα κλπ σιχάματα :)

Αυτό είναι σαν αυτό που λένε: 'τσακώθηκε με τη γυναίκα του και έκοψε τα αρχίδια του...'. :lol: :lol: :lol:
Θέλω να πω ότι άμα μπορείς να διαθέσεις κάποια φράγκα για να κάνεις αυτό που σου αρέσει, το να σκέφτεσαι ότι θα στα φάει ο .....Καρανίκας και γι'αυτό δεν το κάνεις είναι αυτομαστίγωμα. Δηλαδή δεν περνάς εσύ καλά, για να μη δώσεις το δικαίωμα να περάσουν καλά κατά τη γνώμη σου και αυτοί που δε γουστάρεις ή που δεν το αξίζουν.
Η άλλη λύση είναι την κοπανάς και κάνεις αυτό που θέλεις κάπου αλλού που κατά τη γνώμη σου δε θα υπάρχει...Καρανίκας.
Βλέπεις όμως ότι όσοι έχουνε φράγκα όσα και να τους τρώει ο..... Καρανίκας όπως λες, στην Ελλάδα έρχονται ή από την Ελλάδα δε φεύγουν. Και πάρα πολύ καλά κάνουν. Που να πα να μείνουν στο Μπουργκάς ή στη Βάρνα? :dizzy:
Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι πολύ καλά γίνεται και υπάρχει και συνεχίζεται (μακάρι για πολύ καιρό ακόμα) αυτή η συζήτηση για το επόμενο αμάξι του nass, και πολύ εποικοδομητική είναι, και πολλά καινούρια στοιχεία και παραμέτρους βάζει στο θέμα 'premium suv'. Εξ'άλλου τέτοιες κουβέντες πρέπει να είναι η ραχοκοκκαλιά των αυτοκινιτιστικών φόρουμ και όχι το ποδόσφαιρο, η πολιτική και τα........survivor. :)
Με το καλό βέβαια να πάρεις nass γρήγορα αυτό που θα αποφασίσεις (ΟΧΙ ΟΜΩΣ Χ1 :rtfm: :lol: ) και να το χαρείς όσο περισσότερο γίνεται.
Και να μας γραφεις εντυπώσεις.

υγ: το evo μην το δώσεις :lipsealed:
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 25 Οκτ 2017, 16:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#446990 Κόκκινη γραμμή η Χ1 :lol:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
rocsta έγραψε:
nass έγραψε:Εξάλλου το budget αυξάνεται σημαντικά τότε. Δηλαδή:
1. Πουλάω το Evo 30Κ και παίρνω ας πούμε Macan (το ακριβότερο) δηλ. το τρέχον σενάριο: 90Κ

ή αυτό που λες:
2a. Κρατάω το Evo και παίρνω τώρα ένα πχ. XC60: 60K Χεχε γλύτωσα λεφτά :svivhaha:
2b. Μετά από 2 χρόνια πουλάω το Evo 11 ετών πλέον 20Κ (και αν... λαμβάνοντας υπόψη και τι μπορεί να βγάλει από βλάβες στο ενδιάμεσο...) και παίρνω:
2b1. Μεταχειρισμένη Cayman 718: 50K. Συνολικό budget: 60Κ+50Κ-20Κ = 90Κ πάλι αλλά έχω μεταχειρισμένη Cayman τότε αντί για καινούργια Macan τώρα, έχω βέβαια ευχαριστηθεί το Evo στο ενδιάμεσο
2b2. Καινούργια Cayman 718: 85K τότε με σταθερές σημερινές τιμές. 60Κ+85Κ-20Κ = 125Κ :s_omg

Αρα μόνο το 2b1 στέκει από άποψη budget... ή ένα 3ο σενάριο:
3a. Κρατάω το Evo και παίρνω τώρα ένα πχ. Forester μεταχείρω αποκλειστικά για βόλτες στο χώμα: 10K
3b. Μετά από 2 χρόνια πουλάω το Evo 11 ετών πλέον 15Κ (διότι θα έχει κάνει σημαντικά περισσότερα χιλιόμετρα στο ενδιάμεσο, δεν θα είναι μόνο για τα γούστα μου) και παίρνω:
3b1. Μεταχειρισμένη Cayman 718: 50K. Συνολικό budget: 10Κ+50Κ-15Κ = 45Κ εδώ και αν γλύτωσα λεφτά :superman:
3b2. Καινούργια Cayman 718: 85K τότε με σταθερές σημερινές τιμές. 10Κ+85Κ-15Κ = 70Κ
μόνο που μετά από 3 χρόνια μένω με ένα αρχαίο Forester για βασικό οικογενειακό αυτοκίνητο :vava:

M αρέσει το 2b1 :innocent: επειδή το σπορτίβικο αυτοκίνητο που το θέλεις μόνο για γούστα και δεν θα είναι ο βασικός ανθρωπομεταφορέας της οικογένειας δεν πειράζει (τόσο) να είναι μεταχειρισμένο και να μην έχει ακριβώς τον εξοπλισμό που ιδανικά θέλεις. To 2b2 είναι overkill στο μπάτζετ, οπότε προφανώς no go.
To σενάριο 3 επίσης προφανώς δεν σου κάνει, άλλωστε ψάχνουμε premium suv νέας γενιάς.
Συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι στο σενάριο 2b1 λείπουν 30.000€? Εννοώ ότι το αρχικό budget ήταν 60.000€ που φτάνει 90.000€ με τα 30.000€ από το Εβο. Άρα το αρχικό μπάτζετ θα πάει υπέρ XC60 πχ, οπότε για να βρεθούνε 50.000€ για μεταχειρισμένη Cayman , θέλουμε τα λεφτά από το ΕΒΟ συν άλλα 30.000€ , άρα το σενάριο επ ουδενί δεν έχει το ίδιο τελικό κόστος

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#447011 Να πω εγώ πως επειδή δεν έχω οδηγήσει τίποτε από όλα αυτά που συζητάτε, δεν έχω γνώμη επί της ουσίας. Αλλά θα πω πως καταλαβαίνω απόλυτα τον nass όταν βάζει όριο τα 2 λίτρα, είχα μάλιστα στην αρχή αυτού του τοπικού εκφράσει και την αντίρρησή μου ακόμη και για αυτά, αφού υπάρχει ακόμη ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος αυξάνει το TCO αμέσως αμέσως σχεδόν στο 5χίλιαρο με τις υπάρχουσες τιμές. Και δυστυχώς δεν ξέρουμε ποτέ αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα...
Στα 3 λίτρα, το ρίσκο είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί όσο μεγαλύτερα τα κυβικά, τόσο μεγαλύτερος ο φόβος.
Πάνω στο ίδιο, θα πω κάτι ακόμη όμως: εκτός από τα κυβικά, καλό είναι να έχουμε το νου μας και στην αξία λιανικής. Το ελληνικό Κράτος δεν το έχει σε τίποτε να αλλάξει το νόμο και αντί για κυβικά, να υπολογίζει την αξία κτήσης. Γι' αυτό, ακόμη κι αν βρεθούν τα 90Κ (αφού είναι 60Κ + 30Κ από το Evo), το TCO μπορεί να πάει στο θεό, αν αλλάξει ο εν λόγω νόμος.
Είναι κάτι που οι δίλιτροι και άνω το έχουμε νιώσει στο πετσί μας, όταν η κυβέρνηση του ΚΚ junior έβαλε για πρώτη φορά το γνωστό τέλος, που στο τέλος μεγάλωσε και έγινε μόνιμος φόρος (από την σωτήρια κυβέρνηση του δίδυμου Μπένι+Αντώνη Σαμαρά). Και φανταστείτε, τότε δεν είχαμε να ταϊζουμε τον Καρανίκα, τώρα έχουμε και μεγαλύτερα έξοδα!
:s_biggrin :shifty:
Θα πω λοιπόν πως εγώ θα έκανα κάτι εντελώς διαφορετικό, έστω κι αν δεν τρελαινόμουν: θα πουλούσα το Evo και θα αγόραζα μάλλον κάτι στα λεφτά του Volvo. Άρα θα δαπανούσα τα λιγότερα για CapEx, θα είχα το ιδανικό OpEx και τελικώς θα μπορούσα να αντέξω χωρίς δράματα αν μια αλλαγή στο φόρο πολετελούς διαβίωσης ανέβαζε το OpEx (άρα και το TCO) στο θεό...
Αν το Volvo το βαριόμουν και το TCO έμενε χαμηλά, θα αγόραζα ένα ΜΧ5 με κομπρέσσορα για να βγάζω γούστα όταν είχα όρεξη: αστείο CapEx, αστειότερο (sic) OpEx και τέλειο TCO. Και το σημαντικότερο: εξασφαλισμένη διασκέδαση.

Επιπλέον, έχω κι άλλη πρόταση: θα πουλούσα Evo και V-strom και θ' αγόραζα Volvo και Ducati (μια Multistrada 1200S κατά προτίμηση). Έτσι λογικά δεν θα χρειαστείς και το Mazda...
:lol:

Όσο για την Macan, εξαιρετικό αμάξι θα είναι, αλλά η μεγαλύτερη διαφορά από τα υπόλοιπα είναι γιατί έχει το σωστό σηματάκι. Το οποίο στην Ελλάδα σήμερα, είναι έξτρα άγχος. Επειδή θεωρώ πως έχουμε οι περισσότεροι διαφορετικές αξίες εδώ μέσα, δεν θεωρώ απαραίτητο να δαπανηθούν τόσα χρήματα σε μια ασταθή χώρα σαν την Ελλάδα. Θεωρώ πως με ελάχιστους συμβιβασμούς, μπορείς να έχεις κάτι πολύ καλό, με το 1/3 του κόστους (γιατί εκεί γίνεται και η σύγκριση σε CapEx: πουλάς Evo και αγοράζεις Porsche ή Volvo).
Δεν δικαιολογείται για εμένα με τίποτε η διαφορά αυτή μεταξύ των δύο (μιλώ για Macan vs. XC60).

Τέλος, ένα ωραίο θέμα, πραγματική όαση στην μιζέρια που βλέπουμε γύρω μας. Ας το απολαύσουμε όλοι μας, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις παρακαλώ.
:s_yes
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#447013 Είναι δεδομένο ότι όλα αυτά που συζητάμε θα αποτελέσουν στόχο. Εδώ το δικό μου Macan με 4 κύκλους :shifty: το χω βρει δύο φορές με σπασμένο τζάμι και μία με χαραγμένη τη δεξία πλευρά. Αυτό το ξεχνάς ως αποτρεπτικό παράγοντα και απλά πας παρακάτω...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#447017 δεν ξερω εάν εχει αξια στη συζητηση τι θα εκανα εγω,αλλα....
Α ) θα κραταγα το ΕΒΟ . Ναςς δεν χανουν αλλα χρηματα,οτι εχασαν εχασαν,εχε το στο νου σου αυτό,σχετικα με τις αξιες που υπολογιζεις ,μετα από 1-2 4 χρονια, και μερικα παραπανω χλμ.
είναι το τελευταιο από αυτοκίνητα που δεν θα ξαναβγουν ποτε. Το εχεις από καινουριο,ξερεις πως είναι συντηρημενο,ξερεις τα παντα για αυτό.Και Μποξτερ και Καυμαν να παρεις πιο γρηγορα δεν θα πας,οποτε μενει το ''απωθημενο'' το διαφορετικο,το ''ετσι για να αλλαξω''
Επισης ναι θα γινουν συλλεκτικα,ηδη στην Αγγλια εχουν αρχισει και παιρνουν τον ανηφορο οι τιμες,οπως και στην Ελλαδα.
Για μενα, δεν αξιζουν όλα αυτά τα χρηματα, το ''ετσι για την αλλαγη'' και τα υπολοιπα που προαναφερα.
Είναι σχεδόν το ιδιο που ελεγα(λεγαμε) και στον Μπουσο για το φοκους vs 147.
Β ) θα αγοραζα αριστη Ποπ Καγιεν με κανα 30αρι,και θα μου εμεναν και ρεστα κανα 30αρι μην τυχον :shifty: και βγαλει καμια ζημια.θα προσπαθουσα να παρω εγγυηση γραπτη από εκει που θα το αγοραζα.
Πιστευω ότι μια Καγιεν με σωστο εξοπλισμο θα είναι πολύ περισσοτερο αυτοκινητο από οποιοδήποτε από αυτά που βολιδοσκοπείς.Αυτο που σε ενοχλεί με το θεμα πορσε στο πως θα φανει σε καποιους,θα ισχυει το ιδιο και εάν παρεις βολβο στελβιο τζαγκ των 60-70κ ευρω.
Επισης εάν μετανιώσεις δεν χανεις σχεδόν καθολου σε μεταπωληση.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#447028 Πέρα απ την πλάκα, αυτό ακριβώς που λέει ο ντίμης σκεφτόμουν τις προάλλες. Τα ΕVO πλέον (ειδικά του ντιμη, αλλά και του ναςς) θα ειναι χρηματιστήριο, μάλλον λεφτά θα βγάλεις κρατώντας το.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#447030 Δεν θυμάμαι αν είχε γραφτεί κάτι.
Το σενάριο Lexus SUV γιατί δεν παίζει;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
EDDIE_147 έγραψε:Δεν θυμάμαι αν είχε γραφτεί κάτι.
Το σενάριο Lexus SUV γιατί δεν παίζει;

λογω ταπετσαριας :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#447039 Δυο review για Jaguar F-Pace 25t AWD Petrol:

Δυναμικα χαρακτηριστικα 4κινησης στο χιονι:

Περασματα σε χωμα-λασπη:

Άβαταρ μέλους
By gianik
rx8_drifter έγραψε:Πέρα απ την πλάκα, αυτό ακριβώς που λέει ο ντίμης σκεφτόμουν τις προάλλες. Τα ΕVO πλέον (ειδικά του ντιμη, αλλά και του ναςς) θα ειναι χρηματιστήριο, μάλλον λεφτά θα βγάλεις κρατώντας το.

εσύ μην κωλοχτυπιέσαι... :protest:
Μην ελπίζεις ότι η ΕΥΑ θα πάρει και αυτή τον ανήφορο... :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Y.V
Κίκιζας . έγραψε:Δυο review για Jaguar F-Pace 25t AWD Petrol:

Ηταν κατι που με προβληματισε σοβαρα όταν ηταν να διαλεξω δικο μου αυτοκινητο.
Tι εμπειρια εχουν οι μηχανικοι πανω σε Jaguar ακομα και στην αντιπροσωπεια; :hmmm:
Θα βρουν να επισκευασουν ενα προβλημα που ισως προκυψει ή θα... ψαχνουν στου κασιδη το κεφαλι; :lol:
Ανταλλακτικα; Θα υπαρχουν ή θα περιμενουμε κανα μηνα να ερθουν απ εξω;