Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
The Ace έγραψε:
alexandros.K έγραψε:
The Ace έγραψε:Ούτε νεφρό θα πουλήσεις, 2,5Κ για καινούριο μοτέρ δεν είναι πολλά

2.500€ για καινουριο?
μηπως εννοεις ανακατασκευασμενο ?
καινουριο ειχε καπου στα 5.000€

Ναι ρε συ αυτό εννοούσα, έχω δώσει πιο πάνω τον "τιμοκατάλογο", 2,5Κ είναι για full rebuild, αν γίνει σωστά πρακτικά μιλάμε για καινούριο μοτέρ....

που εδωσες τιμες ρε ψευτη? :s_tongue

εν τω μεταξυ κι εμενα μου περναει απο το μυαλο το RX8 :oops: (για πιο μετα ομως)
αλλά λενε καλυτερα να ειναι fl
δεν ξερω κατα ποσο εχει βελτιωθει το fl σε σχεση με το προfl

επισης ποσο εχει μια 4αδα λαστιχα? 800€
αμα παρεις RX8 δεν θα θες ενα ζευγαρι το χρονο? :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#176044 Για την αβενσάρα έτσι εχω ξηγηθεί (αν και δεν έχω φτιαξει και τπτ εδω που τα λέμε), στο μαζνταίο όμως προφανώς και τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα, γιατί χέρι ο κάθε τρομπογιώργης ούτε ξέρει ούτε μπορεί να βάλει. Αυτα τα σπορ εδώ είναι ακριβά, γι αυτό κι όλη η κουβέντα :roll:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
rx8_drifter έγραψε:Για την αβενσάρα έτσι εχω ξηγηθεί (αν και δεν έχω φτιαξει και τπτ εδω που τα λέμε), στο μαζνταίο όμως προφανώς και τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα, γιατί χέρι ο κάθε τρομπογιώργης ούτε ξέρει ούτε μπορεί να βάλει. Αυτα τα σπορ εδώ είναι ακριβά, γι αυτό κι όλη η κουβέντα :roll:

εσυ παρε GT86 , S2000, εκει θα τα χαλασουμε? :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By The Ace
alexandros.K έγραψε:που εδωσες τιμες ρε ψευτη? :s_tongue

Πουθενά :oops: τα έχω γράψει τα παραπάνω τόσες φορές σε τόσα διαφορετικά fora, που μπερδεύομαι (χωρίς πλάκα....) :lol:

Το f/l έχει 2-3 αλλαγούλες, καμία τόοοοοσο σοβαρή ώστε να πρέπει σώνει και ντε να το πάρεις σε σχέση με το πρώτο version. To θέμα με τα μπουζί είχε λυθεί ήδη και απλώς χρειάζεται λίγη προσοχή, ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά δεν είχε τίποτα, άντε και να πεις ότι με την OMP είχε ένα μικροαλλαγή, που επίσης δεν ήταν σοβαρό.

Για τα λάστιχα, το 225/45/18 δεν είναι και τόσο περίεργη ή ακριβή διάσταση, και με ένα 500αρικο βρίσκεις second tier κατασκευαστή μια χαρά, και πες ότι θες ένα σετάκι κάθε 2-3 χρόνια, όλο με τις πάντες θα πηγαίνεις ?
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
The Ace έγραψε: όλο με τις πάντες θα πηγαίνεις ?

αν ειναι να παρεις RX8 , για αυτο θα το παρεις (εγω τουλαχιστον) :oops:
225/45/18 φοραει ? λαθος μου τοτε :slap:
νομιζα φοραγε πιο ακριβη διασταση

αυτο με την OMP τι ειναι? δεν το ξερω
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#176094 Oil Metering Pump, η αντλία που ψεκάζει λάδι μέσα στους θαλάμους για να λιπαίνονται τα apex, corner και side seals, και γενικότερα οι ρότορες. Προέκυψε ένα θέμα με το πότε και πόσο ψέκαζε η αντλία, και έγιναν κάποιες αλλαγές στο f/l. Όχι ότι το πρώτο είχε πρόβλημα, απλώς ήθελε λίγο προσοχή για να μην σου βγάλει μακροχρόνια κάποιο πρόβλημα φθοράς (π.χ. δεν ήθελε να πηγαίνεις πολύ ώρα με πολύ χαμηλές στροφές και σταθερό γκάζι). Το άλλο θέμα είναι με τα μπουζί και το flooding, λύθηκε στο f/l, αλλά βγήκε και λύση για το πρώτο.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#176097 Άσε μου , νομίζω είχαν και πιο ουσιαστικές αλλαγές τα fl , πιο μεγάλο κάρτερ (?), άλλες τρόμπες λαδιού, κοντύτερο κορωνοπήνιο, κάποιες βελτιώσεις στην αναρτηση πίσω, τα φανάρια δεν παίρνουν νερό,την καλή ,δυνατή μίζα, έχει τις 3 θυρίδες το challenge όπως είχε το Cosmo και άλλα ωραία, εσύ ξέρεις να τα εξηγήσεις καλύτερα!

Εγώ αν μπορούσα θα έπαιρνα φλ με τα μπούνια
Αυτοκινητάρα (φλ και ξε-φλ) :yahoo: !

Μπούσσο πάρε , αλλά 10500 για ΡΧ8 του '05 όχι και με τίποτε! :rtfm:
Ψάξε προσεκτικότερα τις αγγελίες κυκλοφορούν 2-3 καλές περιπτώσεις, εκτός και θέλεις ηλιοροφή (υπάρχει ένα που αξίζει το παζάρι), οπότε και εχάθη τρομερό Cosmo κόκκινο του '08 με ελάχιστα χλμ προ δύο μηνών στα 8500. Έτσι, για να παίρνεις μία τάξη μεγέθους της αγοράς..

Edit: Τώρα είδα το αποπάνω ποστ! :oops:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#176099 Για την αντλία λαδιού τα είπαμε, της βενζίνης δεν είχε πρόβλημα, βγήκε με άλλο κωδικό, δεν νομίζω να είχε τεράστια διαφορά, η μίζα ήταν αναβαθμισμένη (πιο πολλά crank amps) αλλά μπαίνει τσακ-μπαμ και στο προηγούμενο, οι διαφορές στον κινητήρα πήγαν το 4-port από 192 στα 205 άτια (αλλά οι επιδόσεις έμειναν ίδιες), οι λοιπές διαφορές είναι αμελητέες.

Προφανώς αν έχεις να διαλέξεις μεταξύ ενός pre- και ενός f/l στα ίδια ή παραπλήσια λεφτά, ειδικά για το Challenge το f/l είναι καλύτερο. Αλλά όχι "πρέπει να το πάρω"-καλύτερο.

Εγώ αν είχα τα λεφτά, το χώρο και την όρεξη σήμερα, θα έπαιρνα το μοναδικό που πραγματικά ήθελα από όλη τη σειρά (σιγά τη "σειρά", τρία "μοντέλα" ήταν όλα κι'όλα), το πολύ ωραίο R3 :metalo: ....άντε βρέστο όμως, το πολύ 3-4 να ήρθαν Ελλάδα....
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#176124 Αν το R3 είναι το τελευταίο βλέπω ένα κάθε μετά φεύγοντας από τη δουλειά σε άσπρο.

Εγώ θα κοίταζα και την περίπτωση να πάρω ένα με πεθαμενο κινητήρα σε χαμηλή τιμή και να κάνω το rebuild.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#177648 Οδηγός αγοράς από το Drive.
http://www.drive.gr/posts/odigos-agoras ... -2003-2010

Βλέπω ρότορες στον ύπνο μου, δεν βλέπω να το προχωράω σύντομα... :(
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#177774 Αν μαζεύαμε 1 ευρώ από κάθε μέλος που έλεγε κάθε φορα πως θελει να αγοράσει ρχ8, θα είχαμε βαπόρια σήμερα...Μην κοιτάτε τα νούμερα μόνο, ρε παιδιά, η ουσία έχει σημασία.
Φτηνόπραμα είναι... ό,τι και να λέτε, είναι φτιαγμένο με τη λογική του εντυπωσιασμού (αλλά και της οικονομίας στην κατασκευή). Καμμία σχέση με το 7ρι το τελευταίο που ήταν σουπερκαρ τσέπης και αξίζει να του τα χώσεις ακόμα και σήμερα.
Να το πάρεις επειδή θέλεις ντε και καλά σπορ κουπε και δεν μπορείς τεκμήρια και πάγια (πες θέλεις να κάνει 200 χιλιόμετρα το μήνα. Απόλυτα σεβαστό από εμένα!) παρ'το αλλά όχι να το βλέπεις και στον ύπνο σου!
Ούτε είναι το ακραίο κατασκεύασμα που προσπαθούσαν να μας περάσουν τόσοι και τόσοι, απλά αφενός μεν λόγω λίγων κυβικών το τσιμπούσαν συχνά άσχετοι γκομενίζοντες πιτσιρικάδες αφετέρου, επειδή για να βγάλει ό,τι βγάζει πρέπει να το πλακώνεις, δεν είναι όλοι και τόσο ικανοί στο όριο.

Επίσης, προσωπική μου διαπίστωση αυτό, είναι σπαστικό σε φυσιολογικές συνθήκες και όσο δεν το πλακώνεις. Αν το θέλεις για trackday car, να του βγάλεις τα καθίσματα και τις μοκέτες και να σπας ένα μοτέρ το χρόνο (πάλι φθηνότερο είναι από ένα συμβατικό) θα το καταλάβαινα, αλλά για το δρόμο είναι ένα ερμαφρόδιτο κατασκεύασμα. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
D-Jet έγραψε:....Επίσης, προσωπική μου διαπίστωση αυτό, είναι σπαστικό σε φυσιολογικές συνθήκες και όσο δεν το πλακώνεις. Αν το θέλεις για trackday car, να του βγάλεις τα καθίσματα και τις μοκέτες και να σπας ένα μοτέρ το χρόνο (πάλι φθηνότερο είναι από ένα συμβατικό) θα το καταλάβαινα, αλλά για το δρόμο είναι ένα ερμαφρόδιτο κατασκεύασμα. :thumbsdown:

5 χρόνια καθημερινής χρήσης (από πίστα μέχρι ταξίδια 600χλμ) έχουν ελαφρώς αντίθετη άποψη από τη δική σου :iconcool:

4 πόρτες, 4 θέσεις, πορτμπαγκάζ, ωραίο μέσα-έξω, γρήγορο, οικονομικό, και με πάρα πολύ καλό στήσιμο. Πραγματικά δεν υπήρχαν πολλά (ίσως και κανένα) καλύτερα αυτοκίνητα μέχρι τα 30Κ :thumbsup:

Το ότι το αγόρασαν άσχετοι, πιτσιρικάδες, γκαζοφονιάδες που φαντάστηκαν το νέο RX7, και έριξαν το όχημα, τη φήμη και τη μεταπώληση στα Τάρταρα, συμφωνώ...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#177862 Οικονομικο?

Ηταν ωραιο αμαξι, στο πατωμα του Μιατα εχει φτιαχτει αλλα ο κινητήρας παροτι το φορολογικο ατου ηταν και το μειονέκτημα του.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#177869 Θες ένα σπορ πισωκίνητο με οικογενειακό μανδύα και προσιτή τιμή. Οι επιλογές είναι τρεις: το 8άρι, το Lexus IS και οι 3άρες με πολλά κυβικά, 2.5 και πάνω.
Η γερμανική λύση θα σου βγει η ακριβότερη και με το λιγότερο σπορ χαρακτήρα. Όξω.
Το Lexus θα είναι 15 ετών, θα έχει άπειρα χιλιόμετρα (γιατί το είχαν ως οικογενειακό) και θα έχει 500 ευρώ ακριβότερα τέλη από το 8άρι. Και πολύ χειρότερες επιδόσεις.
Οπότε μια χαρά νόημα έχει το 8άρι για αυτόν που μεγάλωσε με πισωκίνητο και έκανε οικογένεια. Αρκεί να μη θέλει ιδιαίτερους χώρους βέβαια.

.