Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By IKE
#175587 D-Jet χαλάρωσε, ακόμα και αν δώσεις 6-7 χιλιάρικα και έχεις μία Boxster με συνολικό κόστος ~15χιλ είναι πολύ νορμάλ κόστος.

Εγώ θα πρότεινα MR2 / NC / S2000, νομίζω αυτά είναι τα πιο γουστρόνικα όλων όσων συζητάμε εδώ.

Επίσης θα προσέθετα TT mk1, C3 pluriel και New Beetle καμπριο. Δεν είναι λιζάκια αλλά είναι όλα IKE approved (σημαντικότερο).

ΛΙΖΑΚΙ αν κόστιζε 4-5χιλιάρικα ίσως να ήταν οκ τιμή.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#175606 Eddie δίνεις κάτι παραπάνω και παίρνεις clk μπάνικη :shifty:

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Προφανώς, Porsche αγοράζεις, όχι Kia Picanto :rtfm: (αν και νομίζω μας τα λες φουσκωμένα τα νούμερα μπαρμπα D-Jet :) προφανώς και θα βρεις καβάντζες για μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κτλ. (μνημονιακό λέμε :rtfm: ) εκτός και αν θέλεις να μας πεις ότι δεν θα βρεις (όχι εσύ... ο μάστορας) OEM ρουλεμάν και πρέπει να πληρώσεις ένα ρουλεμάν 500-600 € :protest: ).

Δεν είναι ένα ρουλεμάν σκέτο και έτσι και δεν το προλάβεις πας για ολική επισκευή. Δες πως είναι ένα κιτ (850USD btw):
http://europeanpartssolution.com/produc ... ng-repair/
Θεωρώ δεδομένο ότι οποιοδήποτε boxster/996 αυτής της ηλικίας, που έχει αλλάξει και 3-4 ιδιοκτήτες είναι υποψήφιο για τέτοια ζημιά, όπως και για πολλές άλλες με το καλημέρα. Αν το έχει δε προλάβει/καταλάβει ο άλλος, έχει σημασία και πότε ακριβώς το πήρε χαμπάρι (αν το κάνει σέρβις ο μαστρομάστορας πχ τα τελευταία 5 χρόνια σιγά μην καταλάβει ποτε τι χρειάζεται να κάνει!).

Για τα μτχ ανταλλακτικά έξω είναι αρκετά πιο εύκολο (χωρίς να είναι και ιδιαίτερα φτηνά, όμως). Στην Ελλάδα παίζει να χρειστεί να πας και από τη ΓΑΔΑ για απολογία κάποια στιγμή, αν το κάνεις πρακτική, βέβαια! :lol:

Ομως και πάλι, ειλικρινά το θεωρώ ρεαλιστικότερη και καλύτερη επιλογή από το να πάρεις κανά Triumph ή MG 50 ετών, όπως αυτά που έβαλες, τα οποία 1 μέρα στο δρόμο, 3 στα συνεργεία θα είναι (ήταν έτσι όταν ήταν καινούργια :lol: σκέψου σήμερα) -δε βλέπω το χαβαλέ και τη διασκέδαση σε αυτό και εν γένει δεν αντιλαμβάνομαι προτάσεις για καθημερινό αυτοκίνητο που πάνε πάνω από 25 χρόνια πίσω, εδώ η FIA και η FIVA στα 25 χρόνια το βγάζουν "ιστορικό" το αυτοκίνητο δηλ. "ειδικής χρήσης" για παρελάσεις και αγώνες, όχι να το πάρεις και να πας βόλτα με την καλή σου άνοιξη το γύρο της Πελοποννήσου (σοβαρό σενάριο χρήσης τέτοιου αυτοκινήτου) στα σοβαρά θεωρείς ότι είναι κατάλληλα αυτοκίνητα για το σκοπό αυτό τα Αγγλικά roadster του 60 ?

Από την πρώτη στιγμή είπα τη γνώμη μου οτι γενικά ένα ροντστερ δεν είναι για καθημερινή χρήση αλλά και ένα ιστορικό ροντστερ δεν είναι για τον καθένα (αν το κοιτάξεις s2000 πρότεινα αρχικά).
Την πλάκα μας κάνουμε εδώ, σωστα;

Για την Πελοπόννησο, τώρα, που λες, ένα παράδειγμα είναι τα 1200χλμ (αρκετά από αυτά του σκοτωμού για παλιό αμάξι) σε 2.5 μέρες που γράψαμε στο ιστορικό Ακρόπολις και τα σωστά αυτοκίνητα, ακόμα και triumph της δεκαετίας του '50 δεν έκαναν κιχ...γιατί να το θεωρήσω ακατάλληλο; Ιταλία έχουμε πάει 3-4 φορές για βόλτα, όπως και κεντρική Ευρώπη κλπ κλπ ενώ είναι πολλά αυτοκίνητα που έχουν βγάλει 5 και 6 σεζόν χωρίς το παραμικρό, όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτά δε που τα λειτουργούν αρκετά μέσα στο χρόνο είναι και εκείνα που χαλάνε λιγότερο.

Το MG είναι πολύ πιο DIY friendly από οποιοδήποτε μοντέρνο οπότε και κάποια χαζοεπισκευή, που ασφαλώς είναι μέσα στο πρόγραμμα, είναι εύκολη για οποιονδήποτε μάστορα, αν δε μπορείς μόνος σου, με αντίστοιχη έκπτωση στο κόστος. Σπανίως δε θα σε αφήσει μπαμ και κάτω, συνήθως θα σε προειδοποιήσει αρκετά πιο πριν...

Αρα στα "μνημονιακά" πλαίσια είτε ρισκάρεις με καμιά Porsche ώστε αν είσαι τυχερός να είσαι ο κερδισμένος της μνημονιακής πραγματικότητας είτε πας συντηρητικότερα προς κανά MX5.

Φυσικά!
Και αυτό που προτείνει ο Μαρκος πιο πάνω μάλλον είναι πολύ πιο ρεαλιστική λύση στο φινάλε, αν θες...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#175611 IKE, θεωρώ πολύ πιο ασφαλές και σοφό , αν τα έχω, να ακουμπήσω απευθείας 20-25 και να πάρω μια boxster της προκοπής, αυτό λεω. Δε θα κοιτούσα 911 για παράδειγμα σε αυτά τα λεφτά, ακόμα και αν τις σκοτώνουν τώρα...Απλά σε αυτά τα ποσά ότιδήποτε ξεφεύγει από τη λογική του τοπικού.

IKE έγραψε: C3 pluriel και New Beetle καμπριο.

Επίσης τα γουστάρω πολύ αλλά δεν είναι roadster, όμως, όπως και η clk.

Αλλιώς:
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/7022031/
???
Άβαταρ μέλους
By dstou
#175616 Tυχαία μπήκα στον μπέη για ανταλλακτικά Μπόξτερ, και για φρένα τα ιμιτασιόνΕ είναι φθηνότερα από το Ρόβερ που ξέρω καλά. Π.χ. αισθητήριο φθοράς με 7,5 λιριά (για Νισσάν Νότε είναι πιο ακριβό) και τακάκια η τετράδα 23 Έδδιε, χτύπατο αυθωρεί, αν αυτές δεν είναι μηνμονιακές τιμές, τότε δεν ξέρω τι είναι :lol:

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.H0.Xporsche+boxter+2.7+brakes.TRS0&_nkw=porsche+boxter+2.7+brakes&_sacat=0
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dstou έγραψε:Tυχαία μπήκα στον μπέη για ανταλλακτικά Μπόξτερ, και για φρένα τα ιμιτασιόνΕ είναι φθηνότερα από το Ρόβερ που ξέρω καλά. Π.χ. αισθητήριο φθοράς με 7,5 λιριά (για Νισσάν Νότε είναι πιο ακριβό) και τακάκια η τετράδα 23 Έδδιε, χτύπατο αυθωρεί, αν αυτές δεν είναι μηνμονιακές τιμές, τότε δεν ξέρω τι είναι :lol:

Καλά για Ροβερ σε λίγα χρόνια ακόμα και το νερό για το παρμπρίζ θα είναι πανάκριβο.

A, δες πως είναι το κύκλωμα ψύξης (ζωγραφιά):
Εικόνα
Αυτό που δε λέει είναι τι πρέπει να βγάλεις για να το αποκαλύψεις! :lol: :lol:

Μη σας κρατάω παιδιά, πάντως!Ορμάτε, γιόλο! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
D-Jet έγραψε:Αλλιώς:
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/7022031/
???

Αυτά τα γκάμπριο μου θυμίζουν την ευρωπαϊκή εκδοχή των αμερικάνικων θηρίων του παρελθόντος με μισό κινητήρα τράκτορα. Όντως ρόουντστερς δεν τα λες.
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#175653 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5607947/

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5741291/ (νταξ κάποια φάβα έχει ο λάκκος, μάλλον το ότι δεν έχει κλείσει 10ετια )

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6236458/

και σβούριζέ (sic) το , μέχρι να παγώσει η κόλαση.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#175663 Για κάθε αμάξι άνω των 3.000 κυβικών που θα κυκλοφορεί με Ελληνικές πινακίδες θα αναπροσαρμόζεται αυτόματα το χρέος.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#175709 S4? Που βγαίνει και σε 1600 για μικρότερα πάγια...
Εικόνα
4.bp.blogspot.com/-1YgOXPmpgF4/TmT46t5fKlI/AAAAAAAAAPw/jucSqGmAhYs/s1600/IMG_2688.JPG
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#175710 Αστεία αστεία ένα από αυτά τα ψιλομουσειακά που λέει ο D-jet αν το έχεις φτιάξει πλήρως είναι πολύ καλύτερο από όταν βγήκε από το εργοστάσιο και καθότι απλά είναι και αξιόπιστα. Το θέμα είναι να ξέρεις ώστε είτε να πάρεις το σωστά φτιαγμένο (και να το διατηρήσεις σωστό) είτε να ξέρεις και να μπορείς να το φτιάξεις εσύ με τα χεράκια σου. Μια χαρά ταξιδεύουν και εκδρομές και χλμ, αυτά αντέχουν, το θέμα είναι εσύ πόσο αντέχεις.
Και βέβαια ό,τι και να κάνεις συνεχίζουν να υστερούν σημαντικά σε παθητική ασφάλεια. Και αν έχουν και κατασκευαστικά μειονεκτική συμπεριφορά (εννοώ κάτι περίεργες αναρτήσεις που σβουρίζουν για πλάκα) τότε ούτε ενεργητική ασφάλεια έχουν.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
sknipper έγραψε:Αστεία αστεία ...

Το πιο σημαντικό είναι να έχεις κοντά σου έναν "ειδικό" που να τα ξέρει και να σε εμπνέει να παίζεις και να μαθαίνεις. Αν είναι πάνω από ένας ακόμα καλύτερα.

Τώρα που το σκέφτομαι, όμως, αυτά τα αυτοκίνητα θέλουν όρεξη για χαβαλέ και καλή παρέα, οπότε ακόμα σημαντικότερο είναι να έχεις την ανάλογη ψυχολογία... που προφανώς δεν παίζει και πολύ στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια... :oops:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#175720 Είναι αυτό που είπα πιο πριν, αν θέλεις αυτοκίνητο για διασκέδαση ή αυτοκίνητο για χόμπυ. Τα παλιά σου προσφέρουν πολύ περισσότερα αν θέλεις και το χόμπυ. Αλλά θα πρέπει να μπορείς, να έχεις χώρο, χρόνο, εργαλεία, φίλους και άλλο αυτοκίνητο για όταν αυτό είναι μισολυμένο περιμένοντας το ¨καλό" ανταλλακτικό.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#175725 Σωστά όλα αυτά... τα λεγόμενα τρια Χ.

Ένα βατραχωτό club racer ίσως;
Εικόνα
dep-o.co.uk/wp-content/uploads/2012/08/4023_O.jpg
Με 948κ.εκ και 43 αλογακια απο το A-series είναι μια χαρά για το δρόμο και οι μετατροπές για να γίνει βολίδα πάμφθηνες...
Άβαταρ μέλους
By IKE
#175726 Μόνο το βάψιμο που θα θέλει είναι τα ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ πολλά έξοδα επισκευής μιας boxster.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι εναντίον της αγοράς και επισκευής ενός παλιού μοντέλου, κάθε άλλο, αλλά να ξέρουμε τι λέμε, όχι ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στις κότες.