Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By rocsta
nass έγραψε:Εξάλλου το budget αυξάνεται σημαντικά τότε. Δηλαδή:
1. Πουλάω το Evo 30Κ και παίρνω ας πούμε Macan (το ακριβότερο) δηλ. το τρέχον σενάριο: 90Κ

ή αυτό που λες:
2a. Κρατάω το Evo και παίρνω τώρα ένα πχ. XC60: 60K Χεχε γλύτωσα λεφτά :svivhaha:
2b. Μετά από 2 χρόνια πουλάω το Evo 11 ετών πλέον 20Κ (και αν... λαμβάνοντας υπόψη και τι μπορεί να βγάλει από βλάβες στο ενδιάμεσο...) και παίρνω:
2b1. Μεταχειρισμένη Cayman 718: 50K. Συνολικό budget: 60Κ+50Κ-20Κ = 90Κ πάλι αλλά έχω μεταχειρισμένη Cayman τότε αντί για καινούργια Macan τώρα, έχω βέβαια ευχαριστηθεί το Evo στο ενδιάμεσο
2b2. Καινούργια Cayman 718: 85K τότε με σταθερές σημερινές τιμές. 60Κ+85Κ-20Κ = 125Κ :s_omg

Αρα μόνο το 2b1 στέκει από άποψη budget... ή ένα 3ο σενάριο:
3a. Κρατάω το Evo και παίρνω τώρα ένα πχ. Forester μεταχείρω αποκλειστικά για βόλτες στο χώμα: 10K
3b. Μετά από 2 χρόνια πουλάω το Evo 11 ετών πλέον 15Κ (διότι θα έχει κάνει σημαντικά περισσότερα χιλιόμετρα στο ενδιάμεσο, δεν θα είναι μόνο για τα γούστα μου) και παίρνω:
3b1. Μεταχειρισμένη Cayman 718: 50K. Συνολικό budget: 10Κ+50Κ-15Κ = 45Κ εδώ και αν γλύτωσα λεφτά :superman:
3b2. Καινούργια Cayman 718: 85K τότε με σταθερές σημερινές τιμές. 10Κ+85Κ-15Κ = 70Κ
μόνο που μετά από 3 χρόνια μένω με ένα αρχαίο Forester για βασικό οικογενειακό αυτοκίνητο :vava:

M αρέσει το 2b1 :innocent: επειδή το σπορτίβικο αυτοκίνητο που το θέλεις μόνο για γούστα και δεν θα είναι ο βασικός ανθρωπομεταφορέας της οικογένειας δεν πειράζει (τόσο) να είναι μεταχειρισμένο και να μην έχει ακριβώς τον εξοπλισμό που ιδανικά θέλεις. To 2b2 είναι overkill στο μπάτζετ, οπότε προφανώς no go.
To σενάριο 3 επίσης προφανώς δεν σου κάνει, άλλωστε ψάχνουμε premium suv νέας γενιάς.
Τελευταία επεξεργασία από rocsta και 25 Οκτ 2017, 13:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
EDDIE_147 έγραψε:@Stefan
Το καινούριο δίλιτρο πάλι τροφοδοτεί τους κουβάδες του κράτους από άλλη μπάντα.
Φόροι που πληρώνεις κατά την απόκτηση ( :vava: ) + φόρος πολυτελείας για 10 χρόνια (τον οποίο δεν πληρώνεις για αμάξι 10ετίας).

Σώωωωωωπα. Κάτι είχα καταλάβει τα τελευταία χρόνια που τα πληρώνω εγώ. :shifty:

Και πάλι όμως το 2λτ είναι ένας καλός συμβιβασμός κόστους/απόδοσης.
Άβαταρ μέλους
By nass
#446938 @rocsta
Πράγματι δεν το έχω απορρίψει το 2b1. Και μπορεί με μια υπέρβαση στο budget 12-15K να φτάσει μέχρι GLC (με τίποτα όμως F-Pace ή LRDS). Δεν είναι κακό, απλά θα βλέπω το Evo συνέχεια παρκαρισμένο και θα :s_sad

@EDDIE_147
Πλην του Giuseppe Busso, που το γύρισε απρόκλητα και αναίτια στο προσωπικό :thumbsdown: , δεν βλέπω καμία ένταση και κανένα πρόβλημα με κανέναν άλλον. Την πλάκα μας (υποτίθεται ότι) κάνουμε. Bέβαια αν στο τέλος πάρω BMW X1 (φορουμική σταθερά η BMW :rtfm: ) μη με :tomato: :lol:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#446943 Ρε nass είσαι σίγουρος ότι το evo πουλιέται 30Κ?
Αν πουλιέται έτσι? όχι τι αγγελίες βλέπεις.
Το λέω γιατί αν πουλιέται 30 χιλιάρικα προφανώς είναι ένα σοβαρό ποσό που και το budget του καινούριου ανεβάζει σοβαρά και κάποια ρέστα ενδεχομένως να πάρεις.
Εάν όμως το σκοτώσεις για 20 μείον χιλιάρικα (εγώ να σου πω για εκεί θα το είχα ειδικά σε ανταλλαγή από την αντιπροσωπία του καινούριου για την αποφυγή και όλης της ταλαιπωρίας του 'πουλα σε ιδιώτη'), νομίζω ότι θα άξιζε να κρατήσεις (ίσως και για πάντα) το τελευταίο evo που βγήκε στην παραγωγή :inlove: .
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
drdino έγραψε:Πωπω μανία με τα ντίζελ. :dizzy:

Όντως! :slap:

nass, όπως κατάλαβες θα πάρεις ντίζελ επειδή το λένε μερικά μέλη! :rtfm: Για αυτό δεν ρωτάω ποτέ εδώ πριν ψωνίσω. :lol: Στη θέση σου πάντως θα προτιμούσα την λύση των δύο αυτοκινήτων, αλλά καταλαβαίνω και το σκεπτικό σου.

Α και Nikos!, δεν το λες και PORSCHE το φτιαγμένο Audi. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
nass έγραψε:@rocsta
Πράγματι δεν το έχω απορρίψει το 2b1. Και μπορεί με μια υπέρβαση στο budget 12-15K να φτάσει μέχρι GLC (με τίποτα όμως F-Pace ή LRDS). Δεν είναι κακό, απλά θα βλέπω το Evo συνέχεια παρκαρισμένο και θα :s_sad

Mη premium, αλλά αρκετά ικανό off -roader στυλ Forester (το οποίο με το x mode κάνει παπάδες) δε σου κάνει κέφι ε; Πρέπει να το είχε αναφέρει ο High Fidelity σε κάποια φάση μέσα στο τόπικ αλλά αν θυμάμαι είχαμε πει να είμαστε ανάμεσα σε αδιαμφισβήτητα premium κατασκευαστές;
Άβαταρ μέλους
By mirage
Giuseppe Busso έγραψε:Το πλεονέκτημα του diesel ένιωσα ότι είναι η μεγάλη ροπή, ήδη από χαμηλές σαλ και φυσικά η οικονομία. Και αν κάνεις 12-15 χιλιάρικα χλμ το χρόνο, έχοντας ντίζειλ, ίσως αυξήσεις τις βόλτες σου. Εγώ έτσι το σκέφτηκα. Έγραψα ΑΝ ήμουν στη θέση σου, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, με δεδομένο και την κατηγορία οχημάτων που μιλάμε.

Αυτα απο το 16αρη Α3 του φιλου σου; Που να οδηγουσες και κανενα με μεγαλυτερο κινητήρα δλδ. Μη τρελνεσαι και μην τρως παπα για ροπες κλπ.
Επισης.... Σκεψου να ποσταραμε στο ιδιο στυλ στο τοπικό που ειχες ανοίξει για αντικατασταση της Αλφα. Τεσπα ακομα και σε 2 χρονια να αγορασει ο nass και να παρει Tesla X παλι θα εχει φαση η κουβέντα.

< >
Άβαταρ μέλους
By nass
#446947 @rocsta
Εχω από το 2004 Japan. Θέλω κάτι διαφορετικό. Δεν δίνω 30-40Κ για yet another Japanese car.
Θέλω ρε παιδί μου να πηγαίνω συνεργείο με χαζές βλάβες κάθε 2 μήνες, πως το λένε :x :lol:
(Οταν λέω Forester εννοώ το κλασσικό παλιό :inlove: , το καινούργιο (μετά το 2010 (?) που άλλαξε το μοντέλο) ούτε μου αρέσει ούτε, απ΄όσο ξέρω, είναι τόσο ικανό εκτός δρόμου όσο το παλιό)

@mirage
Οδήγησα προχτές το D5 XC60. 2 turbo, 235 άλογα, 48 κιλά ροπή, τούμπανο το αργαλείο :superman: --> Μιεχ για μένα :s_no το σκότωνε το κακό κιβώτιο, οι μακριές σχέσεις και βέβαια ο τρόπος οδήγησης, που, τι να κάνουμε :s_dunno , ήταν ο δικός μου τρόπος οδήγησης, όχι αυτός που θα μου επιβάλλει ο κινητήρας του αυτοκινήτου μου :whistlink:
Οδήγησα 2 εβδομάδες το καλοκαίρι στην Ιταλία και την Ελβετία ένα Mokka Χ Diesel --> Απαράδεκτο :thumbsdown: (και με πολύ χαλαρή οδήγηση με παιδιά κτλ. που στο διάολο ήταν κρυμμένα τα πλεονεκτήματα του diesel, δεν το κατάλαβα... οικονομία ναι :) αλλά ταλαιπωρία να ανέβεις στο St Bernard και το Simplon :x ευτυχώς δεν πήγα Stelvio...)

Tesla δεν παίρνω αν δεν υπάρχει δίκτυο φορτιστών... άρα σε 10 χρόνια στην Ελλάδα. Γουστάρω πάντως και την εταιρεία (ορίζει τις τρέχουσες εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, μαζί με τις |λογοκρισία| του Dieselgate) και τα αυτοκίνητα :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#446948 Ναι όντως. Η Tesla οριζει τις εξελιξεις τοσο στο quality control οσο και στο μηδενικό inventory και την αυτοματοποίηση. Pun intended.

< >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#446949 nass θα δοκιμάσεις και Stelvio;
Άβαταρ μέλους
By nass
#446956 Φυσικά, όλα της λίστας. Διαθεσιμότητας αυτοκινήτου track day επιτρέπουσας φυσικά (που να μη μου κάνουν και χάρη). Μείνετε συντονισμένοι (ΤΜ) :rtfm: :)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#446957 Άμα θυμηθεί ο εισαγωγέας να κάνει σωστά τη δουλειά του, μπορεί και να δοκιμάσει...

Πάντως οδηγώντας νωρίτερα back2back το δικό μου και ένα εταιρικό Χ3 2.0d xdrive με τα 184hp, δε μπορώ να πω ότι μου έλειψε κάτι ιδιαίτερο στο Πενβέ. ΟΚ ψοφάει στις 3.500σαλ αλλά σε νορμάλ χρήση ότι σου έχει δώσει μέχρι τότε, σου φτάνει. Και σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερα 2λτ πετρέλαιο. Α επίσης να πω ότι έχει καλό κούνημα στο ρελαντί και στο φανάρι πχ δεν έχει καμία σχέση με βενζίνη ενώ επειδή το συγκεκριμένο είναι και manual, αν κολλήσεις ένα σέικερ στο λεβιέ, άνετα φτιάχνεις φραπέ. Τρέμει σα διάολος. Προφανώς το auto δεν έχει τέτοιο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By nass
#446958 @junior gt
20-25 πωλούνται 9άρια.
Για 10άρι με Ohlins, φρένα και ζάντες από MR και 350 άλογα λέω 25-30 (μαζί με τα καλούδια εννοείται, που μάλλον θα τα πουλήσω ξεχωριστά εκτός και αν ενδιαφέρεται μερακλής).
Ανταλλαγή δεν κάνω, τότε το "σκοτώνεις" πράγματι. Εχω υπομονή να το δώσω σε μια δίκαιη και για τα 2 μέρη τιμή.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#446970 nass αν ήταν όλοι οι οδηγοί σαν εσένα θα υπήρχαν καλύτερα αυτοκίνητα στην αγορά και όχι τις βλακείες ( τα περισσότερα ) που επιβάλει το ηλίθιο marketing των αυτοκινητοβιομηχανιών που αποφασίζει μόνο του τι θέλει και τι χρειάζεται ο κόσμος, δεν ξέρω γιατί αλλά τα τμήματα marketing των καταναλωτικών προϊόντων νομίζουν ότι κατέχουν τη μια και μοναδική αλήθεια για τις ανάγκες μας, και είναι στο χέρι μας να ψάχνουμε τι μας ταιριάζει και όχι τι μας επιβάλουν οι διαφημιστές και ο ειδικός τύπος μη χέσω.

Τα ίδια δεν γίνεται και με τις εταιρίες μουσικής ? Προωθούν αυτά που νομίζουν ότι μας αρέσουν, αλλά εδώ μιλάμε για πολλά ζεστά και κοπιαστικά στην απόκτηση τους ευρώπουλα και θα τα πάρει όποιος μου προσφέρει αυτό που θέλω και χρειάζομαι και όχι αυτό που θέλει να μου πουλήσει, οπότε συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου και τις ανάγκες που έχεις θέσει σύμφωνα με τις δικές σου προτεραιότητες, δεν νομίζω τελικά ότι θα κάνει λάθος επιλογή, η προηγούμενη που έχεις κάνει εξασφαλίζει και την όποια επόμενη.