- 25 Ιαν 2015, 13:15
kyr80 έγραψε:Δε θα του το πεις έτσι.... 
Πως θα το πω ρε συ; Τα 15 μπροστά και τα υπόλοιπα 3900 ποτέ;

ή σε είδος όπως προτάθηκε;
Κίκιζας . έγραψε:@Χenos
Ομολογω παντως οτι εχω λιγο μπερδευτει, εκτος εαν δεν εχω εγω καταλαβει τις προτεραιοτητες σου...
Οικογενειακο, κατω απο 2 λιτρα, ειτε μικρομεσαιο, ειτε μεσαιο, οσο το δυνατον σπορτιφ/οδηγικα ενδιαφερον μπορει να ειναι, με οροφη τα 15κ δεν ψαχνεις?
Γιατι καποια μοντελα στα οποια στεκεσαι, πχ S60/V60 παροτι εξαιρετικες επιλογες ως οικογενειακα, και σε πολλους αλλους τομεις, τον ορο σπορτιφ, δεν τον ακουμπουν ΚΑΝ. Τυχαινει να εχω οδηγησει παρεππιπτοντως και χειροκινητο και διπλοσυμπλεκτο S60, στην διλιτρη εκδοση, πολλα καλα και θετικα πραγματα ειχε, σπορτιφ δεν ηταν επουδενι...
Το ιδιο, για αλλους λογους, πχ για την σειρα 1. Ειναι οντως οτι πιο ενδιαφερον οδηγικα στην κατηγορια, αλλα εαν θελεις κατι σε οικογενειακο, στην δικη σου κατασταση, η σειρα 1 εχει απο τους μικροτερους χωρους στην κατηγορια της, προκειται δηλαδη για εναν μεγιστο συμβιβασμο στον ορισμο οικογενειακο, και που επισης ξεφευγει απο το budget, παρολα αυτα, δειχνεις να μην απορριπτεις μια τετοια επιλογη.
Όλοι έχουν μπερδευτεί, ακόμα και εγώ, ομολογώ. Το θέμα εν ολίγοις έχει ως εξής. Αυτή τη στιγμή οι ανάγκες επιβάλλουν 5θυρο αυτοκίνητο, 5ετίας μαξ, ποιοτικό, τουρμπάτο (~150+ ps) για την μετακίνηση μιας 3μελούς (τώρα) οικογένειας (πρόβλεψη για 4ο μέλος κάποια στιγμή). Επειδή θα γίνει γάμος με το αμάξι προτιμώ να έχει καλό εξοπλισμό και αξιοπιστία.
Καταρχάς για το μεγεθος, εγώ θεώρησα δεδομένο το sedan σχήμα, άλλα κάποιοι (και οικογενειάρχες) πρότειναν μικρότεης κατηγορίας +μπαγαζιέρα ορόφής. Σε αυτό λοιπόν το μοτίβο προτάθηκαν (ή βρήκα ως υποψήφια ή μου αρέσουν):
-Giulietta 1.4 (170) ==> απ ότι διαβάζω πάσχει ιδιαίτερα σεχώρους [υπόψιν τα παιδιά μεγαλώνουν και πρέπει να είναι άνετα 2 ενήλικες πίσω], το εσωτερικό είναι λίγο "κάπως", διαβάζω για βλάβες σε μετάδοση κλπ.
-bmw 1: πάνω από το μπάτζετ, ποιοτικό, πίσω κίνηση, αλλά μικροί χώροι
-Focus 1.6 (180) ==> λιγο καλύτερα για τους πίσω αλλά με αρκετά μικρό πορτμπαγκάζ
-Α3/Golf ==> ότι κυκλοφορέι σε 1.8Τ είναι πολύ φτωχό και τα γκόλφ με τα 160ps λέω να αποφύγω
Σε sedan τώρα:
-159: καίει τον πάτο της, έχει σταματήσει χρονια η παραγωγή του
-Α4: και πάλι ελάχιστος εξοπλισμός ακόμα και κοντά στα μτχ 15-16κ. Το quattro είναι πιο ακριβό (q+ εξοπλισμός δε...).
-C180: καλό, ποιοτικό, λίγο μπαρμπαδίστικο και λίγο πιο πάνω από το μπάτζετ +(φαντάζομαι) ακριβότερη συντήρηση.
-Mondeo: Υπάρχει ένα μόνο και από έμπορο. Δεν γνωρίζω σχετικά.
-C5: Αυτό προφανώς αντί φθηνής λύσης, με πλούσιο εξοπλισμό, καλή ποιότητα κύλισης
Στην αρχή είπαμε το καημένο να εξυπηρετεί τις ανάγκες, αλλά να ναι και σπορτ. Ε, αφού βγάλαμε από την εξίσωση 320, φτερούγες, typer κλπ 2λτ που δεν παίζουν με την καμία, μόνο η 159 θεωρώθηκε σπορτ από το φόρουμ, οπότε λέω και εγώ, αφού δεν θα είναι σπορτ με τπτ, ας είναι βολικό, ποιοτικό κ πλούσιο σε εξοπλισμό. Έτσι κάπως είδα και τα βόλβο, κατά προτίμηση το S60 γιατί έχει (απ όσο διαβάζω) καλούς χώρους (- μέτριο πορτμπαγκαζ).
Και ζήσαμε εμείς καλά...
Τελευταία επεξεργασία από xenos και 25 Ιαν 2015, 13:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...