Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#159207 Ρε σεις, αφήστε το παιδί που κάνετε και πλάκα. Εγώ έχω πει ότι τον νιώθω, αλλά φαίνεται ότι ο "ανώνυμος" φίλος μας (έλα Μάρκο, σε καταλάβαμε :lol: ) είναι και τέρμα αναποφάσιστος.

Η μοναδική εφικτή λύση για να γίνει αυτό που θέλει είναι η αρχική πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι, αφού ούτε 2ο αυτοκίνητο παίζει, ούτε για δίλιτρα και λοιπές μ@λ@κιούλες να λέμε. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ευρύχωρο hatch, δυνατό, μέχρι 1800κε, με sportive χαρακτηριστικά και μη παρεμβατικό ή ει δυνατόν πλήρως απενεργοποιούμενο ESP. Η ηλικία του προφανώς δεν πρέπει να ξεπερνάει κατά πολύ της Νίτσας, ενώ καλό θα ήταν να έχει μικρό ή έστω υποφερτό κόστος συντήρησης. Προφανώς τα λεφτά πρέπει να είναι τριγύρω στο 10αρικο, δεν θα συμβούλευα να πάει παραπάνω.

ΟΕΔ λοιπόν καταλήγουμε στα 2-3 μοντέλα που έχουν ήδη αναφερθεί, και τα οποία δεν πρόκειται να αλλάξουν, όσες φορές και αν κάνουμε restart στη συζήτηση :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
The Ace έγραψε:ούτε για δίλιτρα και λοιπές μ@λ@κιούλες να λέμε

Αν δεν έχει πρόβλημα ο ίδιος, γιατί να έχουμε εμείς; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
The Ace έγραψε:Τα σχόλια πάνε και στον OP, δεν νιώθει τι σημαίνει κατοχή δίλιτρου στην Ελλάδα του σήμερα :lipsealed:

Εμείς πάντως ζούμε ακόμα με το δίλιτρο! :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#159259 Ξέρεις τι ξαλάφρωμα ήταν για μένα αυτή η μη-πληρωμή των "πάγιων" του CX7 ? Προφανώς ξέρεις....επειδή ο Μάρκος δεν το έχει ζήσει, δεν θα του πρότεινα να το ανακαλύψει σήμερα :s_wink

Και για το κόστος, επιμένω ότι ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να ξοδέψει πολλά χρήματα, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος αναφέρει ότι ναι μεν δεν ζορίζεται πλέον, αλλά δεν είναι ότι κέρδισε και το Joker, ή ότι παίρνει 6Κ το μήνα. Στο κάτω-κάτω, αν πάρει ένα μεταχειρισμένο σήμερα σε χαμηλή/λογική τιμή, και αύριο-μεθαύριο δει ότι δεν του κάνει, άντε να χάσει 500,1000 ευρώ ? max...
Άβαταρ μέλους
By markvag
The Ace έγραψε:Ρε σεις, αφήστε το παιδί που κάνετε και πλάκα. Εγώ έχω πει ότι τον νιώθω, αλλά φαίνεται ότι ο "ανώνυμος" φίλος μας (έλα Μάρκο, σε καταλάβαμε :lol: ) είναι και τέρμα αναποφάσιστος.

Που με κατάλαβες βρε;;; :lol: :lol: :lol:

Προφανώς και είμαι τέρμα αναποφάσιστος... Αλλιώς δεν θα είχαμε αυτή τη συζήτηση εδώ και τόσες σελίδες... :lol:

Μιας και επιπλέον δεν πουλιέται η Νίτσα, δεν έχω λόγο να βιαστώ να πάρω απόφαση...

Δεν καίγομαι κιόλας, αμάξι έχω να κινούμαι, οπότε μπορώ άνετα να περιμένω...

Και πάλι σας ευχαριστώ για το χρόνο και τα σχόλιά σας! Ακόμα και τα :offtopic: είναι... ενδιαφέροντα... :lol: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#159463 Εγώ πάντως δεν προτείνω την κατοχή δύο αυτοκινήτων. Τα πάγια κόστη μαζί με την συντήρηση θα βγουν παραπάνω από δίλιτρο δεκαετίας. Το τελευταίο δεν έχει φορτίο πολυτελείας, άρα το κόστος είναι 300€ πάνω. Η ασφάλεια είναι η ίδια.
Άρα, αν δεν χρειάζεσαι δύο αυτοκίνητα, καλύτερα να έχεις ένα και καλό, κι ας έχει υψηλά τέλη.
Απλώς παίζει η περίπτωση να το παντρευτείς, αλλά εντάξει μιλάμε για αυτοκίνητο ήδη 10ετίας, οπότε αυτό είναι και εν πολλοίς αναμενόμενο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ πάντως δεν προτείνω την κατοχή δύο αυτοκινήτων. Τα πάγια κόστη μαζί με την συντήρηση θα βγουν παραπάνω από δίλιτρο δεκαετίας. Το τελευταίο δεν έχει φορτίο πολυτελείας, άρα το κόστος είναι 300€ πάνω. Η ασφάλεια είναι η ίδια.
Άρα, αν δεν χρειάζεσαι δύο αυτοκίνητα, καλύτερα να έχεις ένα και καλό, κι ας έχει υψηλά τέλη.
Απλώς παίζει η περίπτωση να το παντρευτείς, αλλά εντάξει μιλάμε για αυτοκίνητο ήδη 10ετίας, οπότε αυτό είναι και εν πολλοίς αναμενόμενο.

Μάλλον κάτω εννοείς... :hmmm:

Για τα πάγια, όπως είπα πάνω κάτω στα ίδια είναι (ενώ επαναλμβάνω έχεις και την ευελιξία σε περίπτωση κακοτοπιάς να τα μειώσεις πολύ, καταθέτοντας πινακίδες στο "παιχνίδι"), η συντήρηση ΟΚ, θα είναι ελαφρώς αυξημένη, αλλά όχι τόσο, μιας και τα χλμ θα μοιράζονται... Απλά ούτως ή άλλως δεν θα κάνω πολλά χλμ...

Το ότι θα το παντρευτώ, ότι και να πάρω, το ξέρω και το θέλω...

Δεν είμαι τύπος που θέλω να αλλάζω συχνά αμάξια, κινητά, γυναίκες ( :shifty: :lol: ), κτλ... Γι' αυτό θέλω ένα και να μ' αρέσει και να μου βγάλει πολλά χλμ... Αν ένα αμάξι μ' αρέσει σήμερα, δεν βλέπω το λόγο να μην μ' αρέσει και αύριο...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#159485 Εννοώ 300€ πάνω σε σχέση με ένα με λιγότερα κυβικά. Αυτή είναι η διαφορά. Εννοείται να πάρεις κάτι χωρίς φόρο πολυτελείας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#159515 Α, οκ...

Εννοείται χωρίς φόρο πολυτελείας... αν είναι για δίλιτρο.
Άβαταρ μέλους
By prof
#159537 Εγώ πάντως (και χωρίς ναχω κανά καημό να επιβεβαιώσω την επιλογή μου) δεν μπορώ να κατανοήσω την αναφανδόν απόρριψη ενός αίλουρου απλά γιατί είναι ... διλιτρο.

Και εντάξει θα έρχεται 30-40 ευρώ περισσότερο το μηνα αλλά τι αλλά καλά φέρνει μαζί του θέλουν και αυτά ένα "κοστολόγιο". Φέρνουν καλύτερα φρένα? Φέρνουν καλύτερό κράτημα για ασφάλεια αλλά και διασκέδαση? Φέρνουν περισσότερα χαμόγελα? Αν ναι σε αυτά η και σε αλλά ίσως να αξίζουν τη "θυσια".

Προσοχή όμως. Αλλά τα ματιά του λαγου και αλλά του αετού. Υπάρχει ο 200αρης tfsi στο Α σε ένα εξόχως αδιάφορο αυτοκίνητο και υπάρχει ο ίδιος κινητήρας σε ένα γκολφ η σε μια oκταβια (του αδελφού π.χ. εν tfsi, τσακη). Ιδία αλόγα, αλλά αυτοκίνητα.

Και εφόσον μιλάμε και για ανήσυχο οικογενειάρχη τι δουλεία έχει να μιλάμε για σαξοραλα, μχ5 και αλλά εξαιρετικά μεν αλλά εργενικα αυτοκίνητα.

Πάω με την οικογένεια διακοπές με οικογένεια με ασφάλεια με το gti (επιθυμώντας τους χώρους του Οκταβία βεβαία) αλλά όταν θα έχω κέφια (οχι συχνά πια δυστυχώς) θα πάω και μια ριτσωνα μια Κυριακή μεσημέρι να γουστάρω.

Ο Έλληνας autoνομοθετης παραλογιζεται εδώ και δεκαετιες. Αυτό ομως δεν σημαίνει ότι πρέπει με κόστος ένα μέτριο εστιατόριο ανά μηνά να απορρίπτουμε ένα διλιτρο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ένας τετρακυλινδρος 2λιτρος, ένας 6κυλινδρος τριλιτρος, ένας 8κυλινδρος τετραλιτρος, ένας 10κυλινδρος 5λιτρος, ένας 12κυλινδρος 6λιτρος (ουφ) έχουν το "μαγικό" 500cc/κύλινδρο (ένα μπουκαλάκι νερό ο κύλινδρος δηλαδή!). Αμα δεν ξέρουν οι μηχανολόγοι μηχανικοί που την θεωρούν την ιδανική χωρητικότητα ποιος ξέρει? Η Παολα?? :-)

Αφού σου έκανε "κλικ" μια Οκταβία 200αρα, προχωρά όταν έρθει ο καιρός με αυτό το κλικ. Δεν θα μετανοιωσεις επουδενι. Το σήμα θα το πληρώνεις μια φορά το χρόνο. Όμως θα την οδηγας ΟΛΟ το χρόνο. Και αυτό είναι που μάλλον έχει σημασία...

< >
Άβαταρ μέλους
By prof
prof έγραψε:Εγώ πάντως (και χωρίς ναχω κανά καημό να επιβεβαιώσω την επιλογή μου) δεν μπορώ να κατανοήσω την αναφανδόν απόρριψη ενός αίλουρου απλά γιατί είναι ... διλιτρο.

Και εντάξει θα έρχεται 30-40 ευρώ περισσότερο το μηνα αλλά τι αλλά καλά φέρνει μαζί του θέλουν και αυτά ένα "κοστολόγιο". Φέρνουν καλύτερα φρένα? Φέρνουν καλύτερό κράτημα για ασφάλεια αλλά και διασκέδαση? Φέρνουν περισσότερα χαμόγελα? Αν ναι σε αυτά η και σε αλλά ίσως να αξίζουν τη "θυσια".

Προσοχή όμως. Αλλά τα ματιά του λαγου και αλλά του αετού. Υπάρχει ο 200αρης tfsi στο Α σε ένα εξόχως αδιάφορο αυτοκίνητο και υπάρχει ο ίδιος κινητήρας σε ένα γκολφ η σε μια oκταβια (του αδελφού π.χ. εν tfsi, τσακη). Ιδία αλόγα, αλλά αυτοκίνητα.

Και εφόσον μιλάμε και για ανήσυχο οικογενειάρχη τι δουλεία έχει να μιλάμε για σαξοραλα, μχ5 και αλλά εξαιρετικά μεν αλλά εργενικα αυτοκίνητα.

Πάω με την οικογένεια διακοπές με οικογένεια με ασφάλεια με το gti (επιθυμώντας τους χώρους του Οκταβία βεβαία) αλλά όταν θα έχω κέφια (οχι συχνά πια δυστυχώς) θα πάω και μια ριτσωνα μια Κυριακή μεσημέρι να γουστάρω.

Ο Έλληνας autoνομοθετης παραλογιζεται εδώ και δεκαετιες. Αυτό ομως δεν σημαίνει ότι πρέπει με κόστος ένα μέτριο εστιατόριο ανά μηνά να απορρίπτουμε ένα διλιτρο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ένας τετρακυλινδρος 2λιτρος, ένας 6κυλινδρος τριλιτρος, ένας 8κυλινδρος τετραλιτρος, ένας 10κυλινδρος 5λιτρος, ένας 12κυλινδρος 6λιτρος (ουφ) έχουν το "μαγικό" 500cc/κύλινδρο (ένα μπουκαλάκι νερό ο κύλινδρος δηλαδή!). Αμα δεν ξέρουν οι μηχανολόγοι μηχανικοί που την θεωρούν την ιδανική χωρητικότητα ποιος ξέρει? Η Παολα?? :-)

Αφού σου έκανε "κλικ" μια Οκταβία 200αρα, προχωρά όταν έρθει ο καιρός με αυτό το κλικ. Δεν θα μετανοιωσεις επουδενι. Το σήμα θα το πληρώνεις μια φορά το χρόνο. Όμως θα την οδηγας ΟΛΟ το χρόνο. Και αυτό είναι που μάλλον έχει σημασία...

< >

Δεν δουλεύει η ρημαδοδιορθωση στο ρημαδοταπατοκι...

Αίλουρου=διλιτρου
Α=Α3

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#159552 Μεταξύ Octavia και 320, θα επέλεγα την δεύτερη σε κάθε περίπτωση.
Λίγο μικρότεροι χώροι, αλλά όχι κάτι τραγικό και deal breaker.
Λιγότερη δύναμη και έλλειψη turbo επίσης...αλλά πίσω κίνηση και χαμόγελα ακόμη και μέσα στην πόλη με το DTC στην πρώτη σκάλα.
Επίσης, πιο ωραίο εσωτερικό, καλύτερα υλικά και ηχομόνωση που μετράει σε ένα ταξίδι, έστω κι αν χρειαστείς περισσότερες αλλαγές ταχυτήτων (το μοτέρ της Octavia είναι αλλού, δεν το συζητώ).