Anonymous Founder έγραψε:Τσέκαρα τιμές Prius vs. Yaris hybrid. Εντάξει, τελικά έκανα λάθος! Τo Prius συμφέρει περισσότερο! Στα ίδια λεφτά είναι.
Τι εννοείς;
Πόσο δηλαδή;
Anonymous Founder έγραψε:Τα Prius ξεκινάνε από 10Κ για μοντέλα από το 11' και μετά και με κάμποσα χιλιόμετρα. Με 12Κ βρίσκεις κάποια που αξίζει να ρίξεις μια ματιά. Το Yaris ξεκινάει από τα 12Κ, αλλά ουσιαστικά αυτά που αξίζουν έχουν παραπάνω. Κοινώς, δεν αξίζει ν'ασχοληθώ με αυτό.Σε αυτό το σημείο, να πω ότι θα ταν καλό οποιοδήποτε υβριδικό κοιτάζεις να χει εγγύηση στην μπαταρία, η προσφάτως αλλαγμενες μπαταρίες.
Δεν έχω ιδέα για το γιαρις, αλλά στα υπόλοιπα υβριδικά της Toyota έχω δει μπαταρίες να τα φτύνουν λίγο πριν τα 200.000.
Κοστος σε prius iii γύρω στα 2500
.
< Note >
Δες και για leasing ιδιωτών που ευαγγελίζονται πολλοί τελευταία.
Anonymous Founder έγραψε:Δεν θέλω να σκεφτώ πώς θα είναι σε 10 χρόνια πχ το C3 Aircross. Για το απλό, ακόμη χειρότερα...
Αυτό πως προκύπτει;;; Γαλλικά, χαλάνε, χάλια εσωτερικό, κτλ;;;
Το 206 στα 11 χρόνια και 237,5Κ χλμ χωρίς ΚΑΜΙΑ φροντίδα ή έγνοια για το εσωτερικό ήταν σαν καινούριο σε όλα του (μία πολύ ελαφριά φθορά στον λεβιέ ταχυτήτων και στο τιμόνι). Καλύτερο από την μπεμπέκα μου, που σε κάποια ευαίσθητα σημεία έχει άθλια πλαστικά (πχ το πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας, εκεί που αναγκαστικά ακουμπάνε τα πόδια των πίσω επιβατών αν κάθεται κάποιος στη μέση ή αν ο δεξιός πρέπει να βγει από αριστερά, αντίστοιχα και οι χειρολαβές που δεν είναι και ότι καλύτερο). Για τo Golf που είχαμε ας μην μιλήσω καλύτερα...
Η C200 του πατέρα μου είναι σε ακόμα χειρότερα επίπεδα από το δικό μου. Η αντοχή του εσωτερικού του 206 ήταν απλά σε άλλη κλάση σε σχέση με αυτά. Το μόνο που αντέχει καλά είναι το Α3 της μάνας μου, το οποίο βέβαια έχει στα 13-14 χρόνια του κάπου 60Κ χλμ. Η Νίτσα με 62Κ χλμ σε 6 χρόνια επίσης ήταν σαν καινούρια μέσα, παρά τις ενθουσιώδεις προσπάθειες ενός και λίγο αργότερα και δεύτερου παιδιού
. Το αν τα πλαστικά είναι μαλακά ή αν δίνουν "στιβαρή" εικόνα δεν μου λέει τίποτα πλέον για την αντοχή τους στο χρόνο...
Anonymous Founder έγραψε:Τα Prius ξεκινάνε από 10Κ για μοντέλα από το 11' και μετά και με κάμποσα χιλιόμετρα. Με 12Κ βρίσκεις κάποια που αξίζει να ρίξεις μια ματιά. Το Yaris ξεκινάει από τα 12Κ, αλλά ουσιαστικά αυτά που αξίζουν έχουν παραπάνω. Κοινώς, δεν αξίζει ν'ασχοληθώ με αυτό.
Το Prius II είναι απολύτως απαράδεκτο στον τομέα της ηχομόνωσης. Δεν θέλω καν να φανταστώ πως ήταν το πρώτο, μιας και υποτίθεται πως η δεύτερη γενιά ήταν βελτιωμένη κιόλας...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

alexm έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Τα Prius ξεκινάνε από 10Κ για μοντέλα από το 11' και μετά και με κάμποσα χιλιόμετρα. Με 12Κ βρίσκεις κάποια που αξίζει να ρίξεις μια ματιά. Το Yaris ξεκινάει από τα 12Κ, αλλά ουσιαστικά αυτά που αξίζουν έχουν παραπάνω. Κοινώς, δεν αξίζει ν'ασχοληθώ με αυτό.Σε αυτό το σημείο, να πω ότι θα ταν καλό οποιοδήποτε υβριδικό κοιτάζεις να χει εγγύηση στην μπαταρία, η προσφάτως αλλαγμενες μπαταρίες.
Δεν έχω ιδέα για το γιαρις, αλλά στα υπόλοιπα υβριδικά της Toyota έχω δει μπαταρίες να τα φτύνουν λίγο πριν τα 200.000.
.
Οι μπαταρίες δεν είναι θέμα: είτε τις αλλάζεις με Toyota και ξέρεις πως είσαι ΟΚ για 10 χρόνια, είτε βάζεις το εμπορίου με σχεδόν τα μισά λεφτά.
Serf έγραψε:Αν εξαιρέσουμε τις εργατικές επισκέψεις σου εκτός Αθήνας, ποιος κάνει περισσότερα χιλιόμετρα ημερησίως; Το Golf είναι αυτόματο; Μήπως να οδηγεί υπό ΚΣ η γυναίκα σου το Golf κι εσύ την BMW; Και μόνο όταν βγαίνεις εκτός Αθήνας να παίρνεις το Golf; Επιτρέπεται να οδηγεί άλλος το leasing;
< Note >
Πλέον όλα τα "οικογενειακά" χιλιόμετρα γίνονται με το εταιρικό. Η BMW απλώς πηγαινοφέρνει την καλή μου στην δουλειά. Το κακό είναι πως δεν επιτρέπεται να οδηγεί άλλος το leasing, αλλιώς θα είχαμε λύσει το πρόβλημά μας: στην επόμενη αλλαγή που έρχεται σε λίγους μήνες, θα διάλεγα αυτό που της αρέσει και θα της το παραχωρούσα με χαρά, επιστρέφοντας στην αγκάλη της BMW μου!
edmond έγραψε:Δεν νομίζω πάντως πως έχει νόημα να ψάχνεις για υβριδικό απο το μακρινό -πλέον- 2011. Με το προφίλ χρήσης που περιγράφεις, ενα 2-3 ετών yaris μτχ. είναι ότι πρέπει. Το έχει γνωστή μου εδω και 3 χρόνια και η κατανάλωση παίζει σταθερά γύρω στα 5 λίτρα με αστικές-περιαστικές διαδρομές. Και γιατί όχι καινούργιο δλδ, για 6 χρόνια(εγγύηση) είστε ξέγνιαστοι.
Το πρόβλημά μας δεν είναι η κατανάλωση, αλλά το κεφάλαιο (ή η δόση) που πρέπει να εκταμιευτεί. Ας πούμε πως προτιμούμε την ευελιξία του κεφαλαίου για άλλες επενδύσεις (αν ποτέ προκύψουν...).
Όπως είπα, δεν έχω ζόρι με τα χρήματα, αφού το ποσό υπάρχει και με το παραπάνω για να το αγοράσω μετρητοίς το καινούριο. Απλώς δεν θέλω να δεσμεύσω αυτό το κεφάλαιο σε αμάξι, ειδικά όταν το αμάξι που θα πάρω, θα είναι απλώς ένα καλοεξοπλισμένο κουβαδάκι...
Καινούριο Yaris hybrid φτάνει σχεδόν 20Κ. Ε, είναι πολλά λεφτά γι' αυτό που είναι. Θα είχε νόημα αν το αγόραζα για 5 χρόνια και μετά να το αλλάξω πχ, για να κρατήσει τιμή. Εγώ σκεφτόμουν πιο πολύ την φάση δίνω την 1, παίρνω κάτι, το κρατάμε 5 χρόνια και μετά στην τελική το πετάμε, σαν αξία θα έχουμε χάσει 7Κ, λιγότερα από το να κάνω leasing ένα καινούριο Yaris hybrid πχ.
Το leasing είναι μια λύση, αλλά ειλικρινά δεν νομίζω πως συμφέρει και αυτό. Έχει το πλεονέκτημα της μη δέσμεσης κεφαλαίου, αλλά γενικώς πάντως οι δόσεις που βλέπετε γύρω γύρω και φαίνονται χαμηλές, συνοδεύονται με μεγάλη προκαταβολή και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς (συνήθως).
Anonymous Founder έγραψε:Το budget ξεκίνησε πιο πάνω. Απλώς απογοητευτήκαμε με αυτά που είδαμε. Δεν γίνεται να πρέπει να φτάσεις στα 22Κ για να πάρεις κάτι που ν'αξίζει και αυτό οριακά.
Δεν θέλω να σκεφτώ πώς θα είναι σε 10 χρόνια πχ το C3 Aircross. Για το απλό, ακόμη χειρότερα...
Η ιδέα είναι να πάρουμε κάτι χωρίς να δώσουμε πολλά, για να μας πάει για μια 5ετια, ώστε να κρατήσουμε τα χρήματά μας για αλλά πράγματα...
Εμένα μου φαίνεται λογικό, γιατί αυτά που είδα στα καινούργια, δεν με έπεισαν. Δυστυχώς!
Όσο για το εσωτερικό του Forester, μην ανησυχείς, η καλή μου έχει μπει μέσα, δεν χρειάζεται φωτογραφία.
Το αν αξιζει η οχι ειναι μεγαλη κουβεντα. Γιατι αν δεν αξιζουν τα 22 για Ψ3, αξιζουν τα διπλα για Χ1? Πολλοι θα πουν ναι, αλλοι τοσοι οχι. Εχει να κανει με την οικονομικη ανεση του καθενα , το ποσα ειναι διατεθημενος να δωσει για αυτοκινητο κλπ
Αλλα δεν καταλαβαινω αφου εσυ εχεις εταιρικο που σημαινει οτι αν θελετε χωρους στην αλλαγη μπορεις να επιλεξξεις ενα μεγαλο αμαξι, γιατι να βαλεις την συζυγο να οδηγει μαουνα καθε μερα στην κινηση;
Ενα Yaris hybrid του 15/16 θα κοστισει 14 χιλιαρικα, θα κινειται με 5 λιτ/100 χλμ, θα παρκαρει ευκολα σε μια βολτα, θα εχει εγγυηση για αλλα 2-3 χρονια.
Ακομα και καινουριο θα το σκεφτομουν οπως ειπωθηκε. Μπορει να δωσεις 18 αλλα για 6 χρονια μονο βενζινη και λαδια θα βαζεις
Fiat Panda 7,6l/100km
Προσωπικά θα προτιμούσα να δώσω ενάμισι χιλιάρικο λιγότερο και να πάω στο 208.
Θαρρώ πάντως ότι η αγορά κάποιου καινούριου με πώληση στη λήξη της 5ετίας/εγγύησης είναι προτιμητέα εν συγκρίσει με το leasing για αντίστοιχο διάστημα.
Anonymous Founder έγραψε:alexm έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Τα Prius ξεκινάνε από 10Κ για μοντέλα από το 11' και μετά και με κάμποσα χιλιόμετρα. Με 12Κ βρίσκεις κάποια που αξίζει να ρίξεις μια ματιά. Το Yaris ξεκινάει από τα 12Κ, αλλά ουσιαστικά αυτά που αξίζουν έχουν παραπάνω. Κοινώς, δεν αξίζει ν'ασχοληθώ με αυτό.Σε αυτό το σημείο, να πω ότι θα ταν καλό οποιοδήποτε υβριδικό κοιτάζεις να χει εγγύηση στην μπαταρία, η προσφάτως αλλαγμενες μπαταρίες.
.
Οι μπαταρίες δεν είναι θέμα: είτε τις αλλάζεις με Toyota και ξέρεις πως είσαι ΟΚ για 10 χρόνια, είτε βάζεις το εμπορίου με σχεδόν τα μισά λεφτά.Serf έγραψε:Αν εξαιρέσουμε τις εργατικές επισκέψεις σου εκτός Αθήνας, ποιος κάνει περισσότερα χιλιόμετρα ημερησίως; Το Golf είναι αυτόματο; Μήπως να οδηγεί υπό ΚΣ η γυναίκα σου το Golf κι εσύ την BMW; Και μόνο όταν βγαίνεις εκτός Αθήνας να παίρνεις το Golf; Επιτρέπεται να οδηγεί άλλος το leasing;
< Note >
Πλέον όλα τα "οικογενειακά" χιλιόμετρα γίνονται με το εταιρικό. Η BMW απλώς πηγαινοφέρνει την καλή μου στην δουλειά. Το κακό είναι πως δεν επιτρέπεται να οδηγεί άλλος το leasing, αλλιώς θα είχαμε λύσει το πρόβλημά μας: στην επόμενη αλλαγή που έρχεται σε λίγους μήνες, θα διάλεγα αυτό που της αρέσει και θα της το παραχωρούσα με χαρά, επιστρέφοντας στην αγκάλη της BMW μου!
edmond έγραψε:Δεν νομίζω πάντως πως έχει νόημα να ψάχνεις για υβριδικό απο το μακρινό -πλέον- 2011. Με το προφίλ χρήσης που περιγράφεις, ενα 2-3 ετών yaris μτχ. είναι ότι πρέπει. Το έχει γνωστή μου εδω και 3 χρόνια και η κατανάλωση παίζει σταθερά γύρω στα 5 λίτρα με αστικές-περιαστικές διαδρομές. Και γιατί όχι καινούργιο δλδ, για 6 χρόνια(εγγύηση) είστε ξέγνιαστοι.
Το πρόβλημά μας δεν είναι η κατανάλωση, αλλά το κεφάλαιο (ή η δόση) που πρέπει να εκταμιευτεί. Ας πούμε πως προτιμούμε την ευελιξία του κεφαλαίου για άλλες επενδύσεις (αν ποτέ προκύψουν...).
Όπως είπα, δεν έχω ζόρι με τα χρήματα, αφού το ποσό υπάρχει και με το παραπάνω για να το αγοράσω μετρητοίς το καινούριο. Απλώς δεν θέλω να δεσμεύσω αυτό το κεφάλαιο σε αμάξι, ειδικά όταν το αμάξι που θα πάρω, θα είναι απλώς ένα καλοεξοπλισμένο κουβαδάκι...
![]()
![]()
Καινούριο Yaris hybrid φτάνει σχεδόν 20Κ. Ε, είναι πολλά λεφτά γι' αυτό που είναι. Θα είχε νόημα αν το αγόραζα για 5 χρόνια και μετά να το αλλάξω πχ, για να κρατήσει τιμή. Εγώ σκεφτόμουν πιο πολύ την φάση δίνω την 1, παίρνω κάτι, το κρατάμε 5 χρόνια και μετά στην τελική το πετάμε, σαν αξία θα έχουμε χάσει 7Κ, λιγότερα από το να κάνω leasing ένα καινούριο Yaris hybrid πχ.
Το leasing είναι μια λύση, αλλά ειλικρινά δεν νομίζω πως συμφέρει και αυτό. Έχει το πλεονέκτημα της μη δέσμεσης κεφαλαίου, αλλά γενικώς πάντως οι δόσεις που βλέπετε γύρω γύρω και φαίνονται χαμηλές, συνοδεύονται με μεγάλη προκαταβολή και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς (συνήθως).
https://www.car.gr/17842887-lancia-ypsi ... tstop-t-19
5θυρο
βενζίνη
αυτόματο
<7k e
bonus:
υπέροχο σουλούπι (υποκειμενικό)
υπέροχο εσωτερικό
μαζεμένες διαστάσεις
ελάχιστα ετήσια έξοδα
ερωτηματικό η αξιοπιστία του αυτόματου και του 0,9 της fiat

το C3 και γενικα τα Σιτροεν δεν ειναι καλα?
Νομιζω οταν αλλαξαν οι φοροι εδω εγραφαν καποιοι οτι τα μικρα αυτοκινητα δεν ακριβυναν μονο τα ποιο ακριβα. Ομως εσυ εγραψες οτι και στα ποιο φθηνα (15-20κ) εχουν αυξηθει οι τιμες. Επηδη δεν ασχολουμαι με αυτα δεν ξερω τι ακριβως περνεις με τα χρηματα.
Φοκους 1.5 καινουριο ποσο βγαινει?
Επίσης που είδες τα 10 χρόνια εγγύηση αν τις αλλάξεις στην τογιοτα;
Σχωρα με αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο
.
GTS έγραψε:Φοκους 1.5 καινουριο ποσο βγαινει?
Kάτι πάνω από 22κ πρέπει να 'χει το st-line.
edit
red_monster έγραψε:bonus:
υπέροχο σουλούπι (υποκειμενικό)
υπέροχο εσωτερικό
+oo.
Mόνο η βάση του επιλογέα δε με τρελαίνει, αλλά φευ.