Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#446400 Σχετικά με την X3 κλπ

Καταρχήν το αμάξι δεν είναι για εμένα αλλά του μπάρμπα μου.

1) Κατανοητό όσον αφορά την παλαιότητα του μοντέλου και εν μέρη συμφωνώ. Αυτό έχει όμως και μια θετική πλευρά για έναν άνθρωπο 63 ετών ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν είναι early adopter. Το αμάξι έχει περάσει "παιδικές ασθένειες" έχει κάνει τον κύκλο ζωής του διορθώνοντας όποια κατασκευαστικά προβλήματα ( σε όποιον βαθμό).
Οπότε το να πάει σε μια Stelvio ή ένα XC060 και να κάνει το "πειραματόζωο" θα ήταν δύσκολο. Μόνο η GLC μπορείς να πεις ότι είναι περισσότερο καιρό στην αγορά οπότε και θα μπορούσε να είναι η πιο λογική επιλογή αλλά η εξέταση του αυτοκινήτου από αντικειμενικό μάστορα ήταν έως αδύνατη.

2) Όσον αφορά το αμφίβολης κατάστασης του αμαξιού λόγω μεταχειρισμένου, το αμάξι είναι γραμμένο στην BMW Hellas και το έχει η επίσημη αντιπροσωπεία στην Καβάλα. Έχει 4.000χλμ και έχει 2 χρόνια εγγύηση. :s_dunno

3) Τον εξοπλισμό που έχει το αμάξι για καινούργιο πρέπει να σκάσεις 77.000€. Είναι αρκετά δέλεαρ για κάποιον που δεν τον νοιάζει να έχει ότι πιο τελευταίο κυκλοφορεί.

4) Επειδή οδήγησε και την GLC και το Q5 και τελευταίο το X3 Mpack, του άρεσε περισσότερο απ'όλα στον δρόμο, ήταν πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Λόγια του. Το Mpack είναι βέβαια λίγο πιο σκληρό με τους 20αριδες τροχούς και την πιο σκληρή ανάρτηση αλλά του είπαν ότι μπορεί να αλλάξει με 18αριδες τροχούς. Ίσως βελτιωθεί κάπως...

5) και σημαντικότερο, του κάνανε το καλύτερο deal στο αμάξι που είχε να ανταλλάξει οπότε και λιγότερα λεφτά από την τσέπη του θα έπρεπε να εκταμιεύσει.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#446403 Καλά αυτό της δεύτερης φωτογραφίας θα το κάνει...της πρώτης για κανένα λόγο...θα περνάει τρένο απο αριστερά ομως :lol:

Να συμπληρώσω σε αυτά που ανέφερε ο ναςς..στην εθνική το αυτοκινητο συμπεριφέρεται άψογα. Σταθερό, οι κλίσεις παραμένουν μικρές, το τιμόνι βαραίνει αρκετά...δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο απο κανένα αυτοκινητο της κατηγορίας. Το μοτέρ ακούγεται αρκετά εκκινώντας, όπως ολα τα diesel, αλλα όσο ανεβαίνει η ταχύτητα (και οι σχέσεις) καταλήγει να μην ακούγεται καν. Το κιβώτιο ειναι νωθρό, όχι σε kick down, αλλα πατινάρει, ειδικά την αλλαγή 1->2 υπερβολικά. Απο την άλλη ετσι οι αλλαγές ειναι εξαιρετικά ομαλές. Αυτό, αλλα και όσα σωστά αναφέρει ο ναςς, εξαλείφεται με το προγραμμα polestar, όπως αναφέρουν κάτοχοι.

Ρολαριστα, μαζεύει χιλιόμετρα αβίαστα, τα 200+ έρχονται πολύ γρήγορα (θα το θυμάται η slk250) χωρίς σημαντική μεταβολή σε θόρυβο (προφανώς ο αέρας ακούγεται περισσότερο, αλλα δεν ξύπνησε και κανένας απο τους επιβαίνοντες..στα 140 που ταξιδεύαμε πρακτικά μπορούσες να μιλάς ψιθυριστά..

Η ανάρτηση για μένα ήταν η έκπληξη. Ισοπεδώνει τα παντα χωρίς να ειναι βάρκα γυαλο, αρκουντως σφιχτή, χωρίς να κοπανάει ή να μεταφέρει κραδασμούς....σκέφτομαι ακόμα και να διαγράψω την αερανάρτηση απο τα wish list , ειδικά σκεπτομενος το υψηλότερο κόστος συντήρησης της.

Για το μοτέρ δε θα έλεγα ότι δεν δείχνει τα άλογα του ακριβώς. Νομίζω το βάρος και ο τρόπος που τα αποδίδει το κάνουν να μην φαίνεται, αλλα κατεβάζει πολύ γρήγορα χιλιόμετρα. Για το λαγκ, πέραν του κιβωτίου, ίσως ευθύνεται και το ότι στο κυνηγητό να αργεί να γεμίσει το κάνιστρο του αέρα που έχει. Αλλα δεν μπορει να βγει συμπέρασμα οδηγώντας το σαν βενζίνη...επίσης το αυτοκινητο όταν το παρέλαβα είχε ~500χλμ και το επέστρεψα σήμερα με 1195..λογικά όταν ανοίξει θα συμπεριφέρεται καλύτερα (?)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Zeus έγραψε:. Αλλα δεν μπορει να βγει συμπέρασμα οδηγώντας το σαν βενζίνη...

πολύ βασικο αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#446412 Να συμπληρώσω ότι τα παιδια το λάτρεψαν...είχαν τους δικούς τους αεραγωγούς με τη δικη τους θερμοκρασία, την τεράστια ηλιοροφή, τους άρεσε το ταμπλετ που έβλεπαν το βελάκι που έδειχνε που πηγαίναμε, τεράστιο υποβραχιόνιο με μεγάλες ποτηροθηκες για τα παγούρια τους και ξεχωριστό χώρο για τα αμαξάκια/κούκλες, και άπλετο χώρο για τα πόδια τους, το μεγάλο πρόβλημα στο τωρινό μας αυτοκινητο. Επίσης δεν τρανταζονταν σε κάθε λακκούβα...
Αν και για τον μικρό ήταν λίγο δύσκολο να ανοίγει την πόρτα και να σκαρφαλώνει μεσα..επισης δεν μπορούσε να πατήσει τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου...για κάποιο λόγο ειναι πολύ σκληρά..!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#446419 Ένας το Τ5να κάνει να μας πει απο κινητήρα, θόρυβο τράβηγμα κτλ ...
εδώ μόνο το Τ8υπαρχει
Άβαταρ μέλους
By RXristos
Anonymous Founder έγραψε:Στον μπαμπά άρεσε; :shifty:

Μπάρμπα λέω τον αδερφό της μάνας μου αλλά τα ίδια μυαλά κουβαλάμε στην οδήγηση :twisted:

Εγώ δεν το οδήγησα δυστυχώς γιατί είμαι μακριά...
Άβαταρ μέλους
By mirage
KiloMeater έγραψε:Ένας το Τ5να κάνει να μας πει απο κινητήρα, θόρυβο τράβηγμα κτλ ...
εδώ μόνο το Τ8υπαρχει
Kilo αν κάνεις κίνηση για βενζινη το hybrid ειναι μονόδρομος.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#446440 Δεν τον συμφερει στην περιπτωση του, αν κανεις σχετικα λιγα χμ το ποιο φθηνο βενζινη πιθανον να ειναι καλυτερη επιπλογη.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#446441 Γιατι αυτό; Αναμενω μακροοικονομικη ανάλυση. Ειδικα εφοσον μπορει να το φορτιζει σπίτι.

< >
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Zeus έγραψε:Καλά αυτό της δεύτερης φωτογραφίας θα το κάνει...της πρώτης για κανένα λόγο...θα περνάει τρένο απο αριστερά ομως :lol:

...μην εχεις καμμια αμφιβολια ομως οτι και η Macan εφοσον το επιθυμει ο οδηγος της, -αλλα και η αντιστοιχη ρυθμιση ηλεκτρονικων- , εξισου..."τρενο" θα περναει, αλλα και το ιδιο γρηγορα.

Η διαφορα δηλαδη ειναι οτι η Macan μπορει και με τους δυο τροπους, ενω το XC60 με τον εναν... :iconcool:

Zeus έγραψε:Για το μοτέρ δε θα έλεγα ότι δεν δείχνει τα άλογα του ακριβώς. Νομίζω το βάρος και ο τρόπος που τα αποδίδει το κάνουν να μην φαίνεται, αλλα κατεβάζει πολύ γρήγορα χιλιόμετρα. Για το λαγκ, πέραν του κιβωτίου, ίσως ευθύνεται και το ότι στο κυνηγητό να αργεί να γεμίσει το κάνιστρο του αέρα που έχει. Αλλα δεν μπορει να βγει συμπέρασμα οδηγώντας το σαν βενζίνη...επίσης το αυτοκινητο όταν το παρέλαβα είχε ~500χλμ και το επέστρεψα σήμερα με 1195..λογικά όταν ανοίξει θα συμπεριφέρεται καλύτερα (?)

Για πετρελαιο με 500χλ οδομετρο, απο αυτα που διαβαζω/ακουω και καποιες οδηγικες επαφες, που εχω, νομιζω οτι θα ειναι αστρωτο, αρκετα "σφιχτο" το μοτερ. Μαλλον μετα απο αρκετα περισσοτερα χλμ θα δειξει τις δυνατοτητες του στο επακρο...

Εσυ σκεφτεσαι ως προς το καυσιμο/κινητηρα, ή εχεις καταληξει? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#446446 Συμφωνω 100% με τον mirage..εκτος αν δεν εχεις πριζα!

Δυστυχως το μοναδικο διαθεσιμο Τ8 για δοκιμη στην Ελλαδα εχει κλεισμενο προγραμμα μεχρι και τον Νοεμβριο (μεσολαβει και η εκθεση)...μου ειπαν να το παρω για μια μερα στις 16, αλλα θελω να το δω σε ταξιδι επομενως, αναμενω..

MEGAS έγραψε:το D5 που οδηγησατε ειχε και πανοραμικη,αν δεν κανω λαθος.
Μπορεις να μου πεις αν ο ηλιος και γενικα η θερμοκρασια σε ενοχλησε στο εσωτερικο?το σκιαδιο που εχει κανει δουλεια στο να κρατα τον ηλιο "εξω" ..?

Με τον 4ζωνικο δεν υπηρχε κανενα θεμα. Βεβαια δεν εχουμε τωρα τα 40αρια του καλοκαιριου, αλλα με τη ζεστη που εχουμε τωρα επιανε τη θερμοκρασια που ειχα βαλει (22 εμπρος/ 23 πισω) πολυ γρηγορα μετα απο αρκετες ωρες στον ηλιο. Εν κινησει δεν εκλεισα το σκιαστρο ποτε. Υποψην δεν ειχα Eco mode στο A/C..
Εχει και μια εξυπνη λειτουργια..αν παρκαρεις και αφησεις το σκιαστρο ανοιχτο και ο αισθητηρας δει οτι ανεβαινει πολυ η θερμοκρασια στο εσωτερικο το κλεινει αυτοματα..πρακτικα για μενα σημαινε οτι δεν ασχολουμουν να το κλεισω ποτε :inlove:

Τηρουμενων των αναλογιων ναι...περιμενω σοβαρο TD σε GLC 250d και βλεπουμε...
Άβαταρ μέλους
By Zeus

Αρεσε στην μαμα. Συντομα θα καταλαβεις ποσο πιο σημαντικο ειναι αυτο :rtfm: :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#446452 Heads up...
Η νεα Χ3 θα διατιθεται απο την αρχη του χρονου. Τιμες θα ανακοινωθουν τον αλλο μηνα, οι οποιες αναμενεται να ειναι στα ιδια επιπεδα με την τωρινη..Παραδοση 4-5 μηνες...προπαραγγελιες με την ανακοινωση των τιμων.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Zeus έγραψε:

Αρεσε στην μαμα. Συντομα θα καταλαβεις ποσο πιο σημαντικο ειναι αυτο :rtfm: :lipsealed:

Άσε, κι ακόμη η δική μου δεν έχει γίνει μαμά...
Πάντως, το χατίρι μου το έκανε, έμεινε η BMW και έφυγε το Fiesta.
Ήδη πάντως έχει ξεκινήσει το "αν κάνουμε παιδιά, έτσι θα οδηγείς;" κλπ κλπ.
Προς το παρόν είμαι ακλόνητος, αλλά δεν παίζουμε με αυτά!