Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By NiTse
Giuseppe Busso έγραψε:
GTS έγραψε:Ναι και το GT εχει.

Έχουν όλα τετραδιεύθυνση;
Άλλο το GT άλλο το GT-Line.

Όχι αυτό με τα 130 άλογα δεν έχει.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Giuseppe Busso έγραψε:

...Έχει οδηγήσει κάποιος; το έχει δει μέσα;

Το 1.5 dci Dynamic (και τον 3cyl 1,200αρη Puretech 130ps στο 3008...)

viewtopic.php?f=8&t=58&start=1965#p425390
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Έχει αρκετά πραγματάκια, δε λέω. Αλλά δεν έχει πχ αισθητήρες παρκαρίσματος. Θα πάρεις νέο αμάξι με 20βαλε χιλιάρικα και θα τρυπάς προφυλακτήρες να βάλεις κινεζιά? Επίσης δεν έχει cruise control αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει ηλεκτροχρωματικό καθρέφτη και δεν έχει και BLIS (για μένα ίσως το πιο χρήσιμο gimmick απ' όλα τα lane departure, city brake κτλ). Επίσης δε θυμάμαι αν έχει ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες. :hmmm:

Το Renault από την άλλη τα έχει όλα τα παραπάνω συν κάμερα συν αυτόματο παρκάρισμα αλλά παίρνεις 50 άλογα λιγότερα.

Μπέρδεμα. :hmmm:

Επισης 1.5 > 1.2 αποκλειεται να μην εχει διαφορα. Ημιακαμπτο εχει και το νεο RS και το 1600 Μεγκαν.

Μαλλον καλυτερα να περιμενει...
Άβαταρ μέλους
By GTS
NiTse έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
GTS έγραψε:Ναι και το GT εχει.

Έχουν όλα τετραδιεύθυνση;
Άλλο το GT άλλο το GT-Line.

Όχι αυτό με τα 130 άλογα δεν έχει.

GT με 205 ιππους εχει τετραδιευθυνση και ειναι 1600.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#433336 @GTS
Αν έχω καταλάβει καλά, Megane GT δεν έρχεται στην Ελλάδα.

Στο βίντεο είναι το GT και στο από κάτω λογικά το Focus Titanium.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#433345 ο ημιάκαμπτος γιατι σας χαλναει βρε παιδια? Εάν είναι ρυθμισμένος σωστα μια χαρα είναι.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:ο ημιάκαμπτος γιατι σας χαλναει βρε παιδια? Εάν είναι ρυθμισμένος σωστα μια χαρα είναι.

Στο Megane που οδηγησα, (εκδοση dynamic με τροχους 205/50/17) η γενικοτερη συμπεριφορα της αναρτησης μου φανηκε καταπληκτικη, ΑΛΛΑ, αφενως ημουν οδηγος (δεν καθομουν πισω για να κρινω επιπεδα ανεσης...) αφετερου η ρυθμιση της ηταν προς το ανετο-μαλακο, χωρις φυσικα να πλεει/χαζευει το αμαξωμα, κατι που ομως παραλληλα δεν φανηκε δινει το κατι παραπανω οταν αποφασισεις να κινηθεις πιο γρηγορα...

Στα κορυφαια μοντελα δε (οπως καλη ωρα το νεο Megane R.S, αλλα και το προηγουμενο, οπως και το 308 GTI), θεωρω οτι ΜΟΝΟ οι Γαλλοι μπορουν σημερα να πετυχουν ιδανικες ρυθμισεις.

Σε πιο mainsteram κοστους-φιλοσοφιας, σε πιο νορμαλ εκδοσεις ομως, οι συμβιβασμοι εναντι των ακριβοτερων υλοποιησεων νομιζω ειναι σημαντικοι...Αν οχι σε επιπεδα ανεσης (πχ στα απλα Megane φαινεται να λειτουργει αψογα) , πιθανοτατα σε σπορτιφ αναζητησεις η λειτουργια του ημιακαμπτου συνηθως υπολειπεται, ειδικα στην πλειοψηφια των Ελληνικων δρομων.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#433358 . τα ηλεκτρονικά των εν λόγω δύο, δηλαδή Focus & Megane, τι λένε;
τι απενεργοποιείται πλήρως και τι όχι; έχουν antispin και βγαίνει μόνο αυτό;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#433380 Σημειωτέον το Megane 1.2 130 το έδιναν 2 χιλιάρικα κάτω προ 2 εβδομάδων, με μεταλλικό και έξοδα γύρω στα 20.500.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Giuseppe Busso έγραψε:. τα ηλεκτρονικά των εν λόγω δύο, δηλαδή Focus & Megane, τι λένε;
τι απενεργοποιείται πλήρως και τι όχι; έχουν antispin και βγαίνει μόνο αυτό;

Για το Focus, ειχα καπου αναφερθει, οτι μου θυμισε πολυ τις ρυθμισεις της Giulietta του d.n.a, συγκεκριμενα την "D", οταν μεσα απο το μενου, το ESP τεθηκε σε σπορ λειτουργια. Σε αυτη την διαδικασια απενεργοποιειται πληρως και το tcs, που αποτρεπει το σπιναρισμα των κινητηριων τροχων.

Σε αφηνει να ανοιξεις λιγο την γωνια της ουρας, ισα-ισα για να εξουδετερωσεις τυχον υποστροφη σε εισοδο στροφης. Το σημαντικοτερο ειναι οτι ΔΕΝ γονατιζει το αυτοκινητο στα φρενα, εαν ανοιξει λιγο η τροχια του πισω αξονα, οποτε εχεις ενα καλο περιθωριο ρυθμισιμοτητας.

Εαν το παρακανεις και θες να το ξεκολλησεις ατσαλα και με μεγαλη γωνια, θα επεμβει φυσικα, αλλα σε γρηγορη οδηγηση (και οχι πχ απλως προσπαθειες "στραμπουληγματος" σε σαπουνε δρομους) σε προστατευει διακριτικα, δεν ειναι ενοχλητικο, δε σου κοβει την φορα και την ορεξη.

Απλως δεν σε αφηνει να το στραμπουληξεις με εντυπωσιακες γωνιες.

Για το Megane δεν εχω αποψη στην πραξη. Απ' οσο γραφουν πχ στο Drive, το ESP δεν απενεργοποιειται, αν και περεταιρω λεπτομερειες δεν αναφερονται.
Ενα review απο το συγκεκριμενο περιοδικο εδω:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... 12-tce-130

Eναλλακτικα, εαν το 308 εμφανισιακα σου αρεσει, μαλλον πρεπει να ειναι κατα τι καλυτερο στο οδηγικο κομματι...Και σε αυτο βεβαια το ESP απ' οσο εχω διαβασει δεν πρεπει να απενεργοποιειται...

@Αsimov
Eιναι πολυ καλη η προσφορα και ειδικα η εκδοση dynamic εχει εξαιρετικο και πλουσιο εξοπλισμο.
Δυστυχως ομως και εδω, τυχον προσθηκη των εξτρα full led (παροτι το κοστος του κωδικου ως εξτρα ειναι στα 700ευρω περιπου) , το ανεβαζει σε κατηγορια φοολογησης, αφου ουσιαστικα στην τελικη τιμη καλεισαι να πληρωσεις γυρω στα 2,000ευρω παραπανω.
Αν θυμαμαι καλα απο την διαμορφωση που ειχαμε κανει με τον πωλητη, ΜΟΝΟ με ενα μη παστελ χρωμα -που παραδοξως ειναι μεταλλικο, αλλα χρεωνεται ως παστελ :dizzy: - μπορεις να συνδυασεις τα led χωρις να ανεβεις φορολογικη κατηγορια, ενα μπεζ θαμπο μεταλλικο.
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#433444 GB αν μπορέσεις να ξεπεράσεις το γεγονός ότι το civic είναι το μακρύτερο hatchback της κατηγορίας, παίζει αυτήν την στιγμή να είναι ότι πιο ταιριαστό για την περίπτωσή σου.
Ο καλός 1,5 με τα 182ps βγαίνει στα 25000€, φαντάζομαι αν πας με κασέρι θα σου κάνουν και σκόντο. Καινούργια τεχνολογία έχει, ενδιαφέρον οδηγικά είναι και είναι και future proof από άποψη οικογένειας. Προσωπικά ένα σαν το παρακάτω μου αρέσει!
Εικόνα
ΑΥΤΗΝ την στιγμή ίσως είναι η καλύτερη all around πρόταση κοντά στα 25Κ.
Αν τα έκαιγα όλα και επέλεγα χωρίς λογική, MX5 κούτα θα αγόραζα

Edit: ζητώ συγνώμη καταλάθος έσβησα τμήματα της δημοσίευσής σου. Νομίζω ότι το νόημα δεν αλλοιώθηκε. sknipper :oops:
Όλα καλά μοδ
Τελευταία επεξεργασία από Jorge_greek και 12 Σεπ 2017, 23:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
Jorge_greek έγραψε:GB αν μπορέσεις να ξεπεράσεις το γεγονός ότι το civic είναι το μακρύτερο hatchback της κατηγορίας, παίζει αυτήν την στιγμή να είναι ότι πιο ταιριαστό για την περίπτωσή σου.
Ο καλός 1,5 με τα 182ps βγαίνει στα 25000€, φαντάζομαι αν πας με κασέρι θα σου κάνουν και σκόντο. Καινούργια τεχνολογία έχει, ενδιαφέρον οδηγικά είναι και είναι και future proof από άποψη οικογένειας. Προσωπικά ένα σαν το παρακάτω μου αρέσει!
Εικόνα
ΑΥΤΗΝ την στιγμή ίσως είναι η καλύτερη all around πρόταση κοντά στα 25Κ.
Αν τα έκαιγα όλα και επέλεγα χωρίς λογική, MX5 κούτα θα αγόραζα

Edit: ζητώ συγνώμη καταλάθος έσβησα τμήματα της δημοσίευσής σου. Νομίζω ότι το νόημα δεν αλλοιώθηκε. sknipper :oops:
Όλα καλά μοδ

Yπαρχει και εργοστασιακη εκδοση του ιδιου κινητηρα με 210 ιππους που πιθανον να ειναι ενα ριμαπ μονο απο αυτον των 182.