Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:Σαν να περιγράφεις το Golf μου φαίνεται :hmmm:

Ε... Α3, Golf... όχι και πολύ διαφορετικά...

dimik έγραψε:κατα τα άλλα όμως

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5929921/ :inlove:

Μπορεί από εμφάνιση να είναι όντως :inlove: , αλλά από επιδόσεις... :tomato:

dimik έγραψε:και για χατς http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6519312/

Δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου Bravo, αλλά δεν μου πολυκάθεται για ζμπορτίφ... :hmmm: Χώρια που από χώρους (και αποσκευών) το είχα περιεργαστεί σε έκθεση (κάποτε...) και το 308 είναι σαφώς μεγαλύτερο. ΟΚ, δεν είναι βασικό κριτήριο οι χώροι βέβαια... Δεν ξέρω... δεν μου έκατσε ποτέ αυτό τ' αμάξι... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By prof
markvag έγραψε:
prof έγραψε:Ξεχασα το esp. Στο mkv ειναι η τελευταια γενια των gti που μπορει να βγει. Με δυο προυποθεσεις. Αν γλιστρας ΔΕΝ μπαινει. Αν φρεναρεις σε στροφη ΔΕΝ μπαινει. Αν γλιστρας ΚΑΙ ταυτοχρονα φρεναρεις τοτε και μονο μπαινει μονο του. Φαινεται καπως περιεργο αλλα δεν ειναι. Στις σερρες γυρνουσα αμετρητους γυρους με το esp στο off και δεν μπηκε ποτε.

Περα ομως απο αυτο θεωρω οτι ειναι τοσο καλορυθμισμενο και ΜΗ ενοχλητικό που με τον καιρο το ξεχνας. Τελευταια φορα που θυμαμαι να το εβγαλα ηταν σε χιονι μετα τις Σερρες...

Άρα ΔΕΝ βγαίνει τελείως.

Ευχαριστώ για τα σχόλια, δύσκολα με βλέπω όμως να πηγαίνω σε δίλιτρο...

Αν είναι να φάω τα 660 ευρώ τέλη σίγουρα θα είναι 10ετίας (για να μην έχω ΚΑΙ φόρο πολυτελείας) και θα είναι πισωκίνητο (BMW δηλαδή). Για κάτι άλλο πάρα πολύ δύσκολο...

Arrow έγραψε:και εγώ όσο ξέρω τις υλοποιήσεις esp σε group vag είναι αυτές που αφήνουν τον οδηγό να απολαυσει χωρίς να παρεμβαίνουν ενοχλητικά! πολύ καλές εμπειρίες απο golf και Α3.

Σε Α3 1,6fsi πάντως έχω πάρα πολύ κακή εμπειρία. Το αμάξι υπόστρεφε έντονα και το ESP (που δεν το είχα βγάλει ο μ@λ@κ@ς) δεν με άφηνε να διορθώσω με την ουρά. Και το μόνο που συνέβαινε ήταν να πηγαίνω προς του χαντάκ'... ΟΚ, έκανα λάθος χειρισμό και έφερα το αμάξι υποστροφικά στη στροφή, αλλά γι' αυτό δεν είναι η ηλεκτρονική μ@λ@κί@;;;;; :rant:

Μην κολλας στο αν βγαινει εντελως με το τι σου ειναι πργματικα αρεστο ΚΑΙ χρησιμο. Αν σε δημοσιο δρομο ολισθαινεις και θελησεις να φρεναρεις προφανως κατι δεν εχει παει σωστα. Για μενα ειναι εξαιρετικη η υλοποιηση αυτη. Σε αφηνει να παιξεις οσο θελεις αλλα στον κακο συνδυασμο ολισθηση-φρενο ειναι εκει και πρεπει να ειναι σε δημοσιο δρομο. Αν τυχει και σου δοθει η ευκαιρια να το οδηγησεις θα καταλαβεις την υλοποιηση. Για αυτο που σου ετυχε μην ξεχνας το τονισμενα γραμματα σε καθε manual σε οτι αφορα abs, esp: ειναι επικουρικα ΑΛΛΑ δεν μπορουν να νικησουν τους νομους της φύσης. Επισης μην κρινεις ενα 1.6 fsi πχ με ενα s3. Μπορει να μοιαζουν ιδια απο εξω αλλα απο κατω κρυβουν αλλες αναρτησεις, αλλο σχεδιασμο, αλλη συμπεριφορά. Στην ουσια ειναι αλλα αυτοκινητα περα απο ιπποδυναμεις και τετρακινηση. Το ιδιο πχ ισχυει μεταξυ golf και cupra. Αν εχεις υπομονη διαβασε κριτικες (και εκτος ελληνικων) για να δεις τι αλλαζει. Ενα παραδειγμα. Αλλαξα σινεμπλοκ στο gti και εβαλα απο κουπρα. Του κουπρα ειναι συμπαγες το ελαστικο. Του gti ειναι με κενα. Τι διαφορα μπορει να εχει, θα σκεφτει καποιος? Και ομως εχει. Το τιμονι εσφιξε (αν και με κουρασμενες αναρτησεις) αλλα ταυτοχρονα η ενδοτικοτητα μεταβληθηκε στο πιο σκληρό. Ελαφρως μεν αλλα υπαρκτα. Οποτε ενα αφανες υποσύστημα μπορει να αλλαξει αρκετα την αισθηση στο τιμονι. Αναλογισου λοιπον, για να καταληξω ποσο διαφορετικο θα ηταν στα χερια σου ενα μη 1.6 fsi.

Για το φορο πολυτελειας σε συναρτηση με το διλιτρο και τα 10 χρονια ηλικιας θα προτεινα να δεις ποσο εχεις σκοπο υπο κανονικες συνθηκες να το κρατησεις. Αν ειναι 3-5 χρονια τοτε δεν αξιζει αλλα αν ειναι για 8-10 χρονια τοτε ισως αξιζει να δεις ενα 8ετιας+- πχ που θα τον εχεις για 2 χρονια περιπου τον φορο και μετα οχι. Τα δυο λιτρα ειναι για μενα μια χρυση τομη (για την ελλαδα). Ροπη αρκετη σε ατμοσφαιρα, αλλα και ωραια λειτουργεια σε τουρμπο.

Αλλωστε αυτοκινητο δεν αγοραζουμε και πολυ συχνα (πλεον) οποτε βαλε τα κουκια κατω και αν μπορεις χρηματικα και ψυχολογικα κανε μια μικρη υπερβαση.

Δειχνεις να εχεις καταληξει σε bmw αλλα αν δεν το εχεις κανει ηδη ριξε μια ματια σε χωρους πισω και πορτμπαγκαζ. Οι πισω χωροι ακομη και σε τριαρα μου φαινονται μετριοι. Κατα τα αλλα ειναι φυσικα εξαιρετικα αυτοκινητα. Αν και εγω πλεον ιαπωνιζομαι σιγα σιγα. Βαρεθηκα την ευρωπαικη κουλτουρα (μαζι με τα μνημονια).
Άβαταρ μέλους
By markvag
#140799 Αν δεν ήταν τα 660 ευρώ τέλη θα είχα καταλήξει σε 320 ή 120. Τώρα είναι που δεν ξέρω και μάλλον με βλέπω με κάτι με μικρότερο μοτέρ (και πιθανότατα προσθιοκίνητο, γιατί σε 316 με τίποτα).

Οι χώροι πλέον δεν είναι σημαντικό κριτήριο για εμένα.

Δεν συνέκρινα S3 με Α3 1,6fsi, μόνο για τη λειτουργία του ESP μίλησα στο Α3, όπως επίσης ότι είναι και αρκετά κοντά τα δύο αμάξια (Α3 + Golf).

Noted πάντως για το ESP στο GTi... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:
dimik έγραψε:Σαν να περιγράφεις το Golf μου φαίνεται :hmmm:

Ε... Α3, Golf... όχι και πολύ διαφορετικά...

dimik έγραψε:κατα τα άλλα όμως

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5929921/ :inlove:

Μπορεί από εμφάνιση να είναι όντως :inlove: , αλλά από επιδόσεις... :tomato:

dimik έγραψε:και για χατς http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6519312/

Δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου Bravo, αλλά δεν μου πολυκάθεται για ζμπορτίφ... :hmmm: Χώρια που από χώρους (και αποσκευών) το είχα περιεργαστεί σε έκθεση (κάποτε...) και το 308 είναι σαφώς μεγαλύτερο. ΟΚ, δεν είναι βασικό κριτήριο οι χώροι βέβαια... Δεν ξέρω... δεν μου έκατσε ποτέ αυτό τ' αμάξι... :hmmm:

To παρακάτω βίντεο είχε μπει στο 4τφορουμ στο τοπικ για το Bravo και είναι απο "γρήγορη" βόλτα-εκδρομή στα ορεινά των Τρικάλων που συμμετείχα με διοργανωτή τον Κωνσταντίνο ο οποίος βιντεοσκοπεί και άλλα 2 Bravo, εγώ είμαι με το Scirocco (το οποίο btw έχει κυπριακές πινακίδες πλέον :svivhaha: )

Από ότι θα δεις πάει πολύ καλά και στα θετικά θα συνυπολογίσω μικρό κόστος συντήρησης και αξιοπιστία.

κατα τα άλλα σε χατς που θα το χαρείς και δεν θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι δεν έχεις πάρα πολλές επιλογές εκτός αν πας το extra mile και πάρεις 2λιτρο-προπέλα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
popolaros έγραψε:απο ποτε το bravo εγινε και σοβαρο αμαξι;

Μια χαρα σοβαρο αμαξι ειναι.
Οικογενειακο με χωρους ,καλη ποιοτητα,με πολυ ομορφο εσωτερικο,εξωτερικη εμφανιση καλη ,με σωστη οδικη συμπεριφορα και δυνατο μοτερ.
Αξιοπιστο και με σχετικα φθηνη συντηριση.
Το μονο μειονεκτημα ειναι η μεγαλη καταναλωση.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#153154 Χαιρετώ και πάλι τα πλήθη...

Μιας και ακόμα δεν έχει πουληθεί η Νίτσα έχω ακόμα το δικαίωμα να σας πρήξω :lol:

Για πείτε καμιά άποψη για Subaru Legacy... αν το έχει οδηγήσει κανείς, ιδιαιτερότητες, κτλ...

Είναι λίγο (καλά πολύ) left field, αλλά από την εποχή που ο McCrush τα απογείωνε στις ειδικές είχα ένα soft spot για σχεδόν κάθε subaru...

Πλέον με βλέπω για δίλιτρο, μιας και μια ζωή την έχουμε, κτλ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
mirage έγραψε:Να κοιτας για 2.5αρι τοτε.

To άλλο με τον τοτό το ξέρεις;;; :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#153205 Το διλιτρο sedan είναι οριακό από επιδόσεις έχει υψηλή κατανάλωση και δεν πέφτουν οι πλάτες των καθισμάτων.
Γενικά αξίζει μόνο αν βρεις πολύ γρήγορο turbo ,που δεν υπάρχουν,ή αν πας σε outback .
Μιλάω για το μοντέλο του 2010.Όταν έψαχνα μου το έδιναν 20000 καινούριο....
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:Το διλιτρο sedan είναι οριακό από επιδόσεις έχει υψηλή κατανάλωση και δεν πέφτουν οι πλάτες των καθισμάτων.
Γενικά αξίζει μόνο αν βρεις πολύ γρήγορο turbo ,που δεν υπάρχουν,ή αν πας σε outback .
Μιλάω για το μοντέλο του 2010.Όταν έψαχνα μου το έδιναν 20000 καινούριο....

Τι εννοείς υψηλή κατανάλωση;;;

Εδώ βγάζει μέση στα 9,5 (ενώ το δικό μου το βγάζει στα 8,8. Κρίνοντας από το τι βγάζει για τη Νίτσα, τι είχα δει για το 206 και τι έκανα / κάνω εγώ είναι αρκετά αξιόπιστο...

ΟΚ, δεν είναι και χαμηλή η κατανάλωση, αλλά δεν κάνω και τα άπειρα χλμ... Εγώ μιλάω για μοντέλο 05 - 06...

Το σεντάν κι εγώ δεν το πολυθέλω, αλλά δεν βρίσκεις καλά SW... :thumbsdown:

@dstou: Δεν βρίσκεις diesel... Υπάρχει ένα στο car με 140Κ χλμ και ξένες πινακίδες... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#153219 Ο boxer diesel βγηκε το 2008.Na Βρεις στην Ελλαδα legacy sedan diesel δεν υπάρχει περιπτωση.
Τέλος πάντων οποιο και να πάρεις εκτος απο τα Turbo (Gt)που βασικα δεν εισηχθησαν και ίσως το 3.0Η6 sport δεν τα λες.
Το sedan εμένα δε μου αρέσει και πολύ.Και δε βρίσκω το λόγω να φορτωθείς τη μονιμή τετρακίνηση με τρια διαφορικά(συνεκτικό στη μέση ) για 150 ίππους σε χαμηλό sedan.H Κατανάλωση πρπει να είναι πάνω απο 10.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#153221 Ευχαριστώ για τα σχόλια!

Για το imprezza (σαν αυτό ποια η άποψή σας;;;; :hmmm:

Μιλάω με το 2,0 μοτέρ με 160 άλογα...