- 19 Ιούλ 2015, 01:05
markvag έγραψε:prof έγραψε:Ξεχασα το esp. Στο mkv ειναι η τελευταια γενια των gti που μπορει να βγει. Με δυο προυποθεσεις. Αν γλιστρας ΔΕΝ μπαινει. Αν φρεναρεις σε στροφη ΔΕΝ μπαινει. Αν γλιστρας ΚΑΙ ταυτοχρονα φρεναρεις τοτε και μονο μπαινει μονο του. Φαινεται καπως περιεργο αλλα δεν ειναι. Στις σερρες γυρνουσα αμετρητους γυρους με το esp στο off και δεν μπηκε ποτε.
Περα ομως απο αυτο θεωρω οτι ειναι τοσο καλορυθμισμενο και ΜΗ ενοχλητικό που με τον καιρο το ξεχνας. Τελευταια φορα που θυμαμαι να το εβγαλα ηταν σε χιονι μετα τις Σερρες...
Άρα ΔΕΝ βγαίνει τελείως.
Ευχαριστώ για τα σχόλια, δύσκολα με βλέπω όμως να πηγαίνω σε δίλιτρο...
Αν είναι να φάω τα 660 ευρώ τέλη σίγουρα θα είναι 10ετίας (για να μην έχω ΚΑΙ φόρο πολυτελείας) και θα είναι πισωκίνητο (BMW δηλαδή). Για κάτι άλλο πάρα πολύ δύσκολο...
Arrow έγραψε:και εγώ όσο ξέρω τις υλοποιήσεις esp σε group vag είναι αυτές που αφήνουν τον οδηγό να απολαυσει χωρίς να παρεμβαίνουν ενοχλητικά! πολύ καλές εμπειρίες απο golf και Α3.
Σε Α3 1,6fsi πάντως έχω πάρα πολύ κακή εμπειρία. Το αμάξι υπόστρεφε έντονα και το ESP (που δεν το είχα βγάλει ο μ@λ@κ@ς) δεν με άφηνε να διορθώσω με την ουρά. Και το μόνο που συνέβαινε ήταν να πηγαίνω προς του χαντάκ'... ΟΚ, έκανα λάθος χειρισμό και έφερα το αμάξι υποστροφικά στη στροφή, αλλά γι' αυτό δεν είναι η ηλεκτρονική μ@λ@κί@;;;;; 
Μην κολλας στο αν βγαινει εντελως με το τι σου ειναι πργματικα αρεστο ΚΑΙ χρησιμο. Αν σε δημοσιο δρομο ολισθαινεις και θελησεις να φρεναρεις προφανως κατι δεν εχει παει σωστα. Για μενα ειναι εξαιρετικη η υλοποιηση αυτη. Σε αφηνει να παιξεις οσο θελεις αλλα στον κακο συνδυασμο ολισθηση-φρενο ειναι εκει και πρεπει να ειναι σε δημοσιο δρομο. Αν τυχει και σου δοθει η ευκαιρια να το οδηγησεις θα καταλαβεις την υλοποιηση. Για αυτο που σου ετυχε μην ξεχνας το τονισμενα γραμματα σε καθε manual σε οτι αφορα abs, esp: ειναι επικουρικα ΑΛΛΑ δεν μπορουν να νικησουν τους νομους της φύσης. Επισης μην κρινεις ενα 1.6 fsi πχ με ενα s3. Μπορει να μοιαζουν ιδια απο εξω αλλα απο κατω κρυβουν αλλες αναρτησεις, αλλο σχεδιασμο, αλλη συμπεριφορά. Στην ουσια ειναι αλλα αυτοκινητα περα απο ιπποδυναμεις και τετρακινηση. Το ιδιο πχ ισχυει μεταξυ golf και cupra. Αν εχεις υπομονη διαβασε κριτικες (και εκτος ελληνικων) για να δεις τι αλλαζει. Ενα παραδειγμα. Αλλαξα σινεμπλοκ στο gti και εβαλα απο κουπρα. Του κουπρα ειναι συμπαγες το ελαστικο. Του gti ειναι με κενα. Τι διαφορα μπορει να εχει, θα σκεφτει καποιος? Και ομως εχει. Το τιμονι εσφιξε (αν και με κουρασμενες αναρτησεις) αλλα ταυτοχρονα η ενδοτικοτητα μεταβληθηκε στο πιο σκληρό. Ελαφρως μεν αλλα υπαρκτα. Οποτε ενα αφανες υποσύστημα μπορει να αλλαξει αρκετα την αισθηση στο τιμονι. Αναλογισου λοιπον, για να καταληξω ποσο διαφορετικο θα ηταν στα χερια σου ενα μη 1.6 fsi.
Για το φορο πολυτελειας σε συναρτηση με το διλιτρο και τα 10 χρονια ηλικιας θα προτεινα να δεις ποσο εχεις σκοπο υπο κανονικες συνθηκες να το κρατησεις. Αν ειναι 3-5 χρονια τοτε δεν αξιζει αλλα αν ειναι για 8-10 χρονια τοτε ισως αξιζει να δεις ενα 8ετιας+- πχ που θα τον εχεις για 2 χρονια περιπου τον φορο και μετα οχι. Τα δυο λιτρα ειναι για μενα μια χρυση τομη (για την ελλαδα). Ροπη αρκετη σε ατμοσφαιρα, αλλα και ωραια λειτουργεια σε τουρμπο.
Αλλωστε αυτοκινητο δεν αγοραζουμε και πολυ συχνα (πλεον) οποτε βαλε τα κουκια κατω και αν μπορεις χρηματικα και ψυχολογικα κανε μια μικρη υπερβαση.
Δειχνεις να εχεις καταληξει σε bmw αλλα αν δεν το εχεις κανει ηδη ριξε μια ματια σε χωρους πισω και πορτμπαγκαζ. Οι πισω χωροι ακομη και σε τριαρα μου φαινονται μετριοι. Κατα τα αλλα ειναι φυσικα εξαιρετικα αυτοκινητα. Αν και εγω πλεον ιαπωνιζομαι σιγα σιγα. Βαρεθηκα την ευρωπαικη κουλτουρα (μαζι με τα μνημονια).