τσ τσ
παρτε μια αλφα
τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)
σταματημενο. Deadly understeer
Και το EsP On ετσιε.
dimik έγραψε:Οπελάκι έπεσε στο τραπέζι?
OPC? ωραίο στήσιμο, αρκετά καθαρόαιμα αλλά 3θυρο
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6435831/
Δεν το έχω οδηγήσει, πρέπει να ομολογήσω ότι κάτι μου λέει, αλλά 3θυρο...
dimik έγραψε:Zafira για οικογενειακά γκάζια?
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6856671/
Φορτηγό έχουμε ήδη. Επιπλέον, δεν μπορώ να βρω τι το σπορ έχει αυτό το αμάξι, πέρα από το ότι είναι γρήγορο στην ευθεία.
dimik έγραψε:ή Meriva?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5056367/
Αντίστοιχα, σε πιο μικρή συσκευασία...
dimik έγραψε:Vectra 1800?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6872845/
Όπως είπα, μαούνα έχω ήδη.
dimik έγραψε:το Meriva όσο το βλέπω τόσο μου αρέσει![]()
![]()
1600cc με τα bucket του, τους χώρους του και ωραίο καλούπι.
Στο χαρίζω!
ΑΝ ήθελα μικρό πολυμορφικό, θα το κοιτούσα...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Πλάκα πλάκα το Astra OPC της αγγελίας φαίνεται ΑΡΙΣΤΟ
Ημουν με astra 1.6T , πολύ σκληρό, μικρό πορτμπαγκαζ, ήθελα και λίγο γκάζι παραπάνω (και να στρίβω σαν άνθρωπος), αλλά με χώρους για να κουβαλάει γυναίκα και κόρη όλο το σπίτι..... (αχανές πορτμπαγκάζ, την πρώτη φορά που πέταξα μέσα ποδήλατο μικρής, 2 σακ βουαγιαζ και 2 βαλιτσούλες μικρές +++, έμεινα, ενα πράμα σαν την Jenna Jameson να καταπίνει ένα 12inch cock without breaking a sweat)
Όπως έγραψε αρκετα ποιο πριν ο Prof, ESP βγαίνει με κουμπάκι, γέρνει ελάχιστα, κοπανάει λιγότερο από το Opel (για την Opel σπορτιφ hatch = κούτσουρο ανάρτηση).
Στο car.gr έχουν ανεβάσει τιμές, με παζάρι παντως θα φτάσουν και 8k ή παρακάτω (εγώ ημουν κάτω από 8k στην αγορα).
Καλή ποιότητα μεσα, σε 2-3 σημεία έχω μόνο αντιρρήσεις, δεν τρίζει (μοντ 8ος/2008), κινητήρας πολύ δυνατός (στα 240ps ίσως υπερβολικός για την Ελληνική άσφαλτο, στα 200ps μάλλον ειναι ποιο ισορροπημένος), πολύ καλή συμπεριφορά σε στροφές (εξάλλου είναι ένα GTI mk5 σε drag). Design/σουλούπι, μιαχ, αλλά σε μαύρο δεν πολυενοχλεί.
Έχει κινητήρα με ιμάντα, άρα δεν είναι ticking time bomb, όπως τα πρώτα (και τα μετέπειτα...?) TSI 1.8Τ και 2.0Τ με την καδένα.
Αν ήσουν Αθήνα, θα βούταγα και τον Prof με το GTI, να πιούμε ένα καφέ και να τους πιούμε το αίμα....
Μην παρεξηγηθώ, BMW δεν ειναι (εννοείται) σε απτή ποιότητα, ούτε Audi (προτασεις που εχουν πέσει στο τραπέζι σε αυτό το thread), αλλά είναι αξιοπρεπές και ψυχωμένο.
my 2 cents
Ουσιαστικά μου λες πάρε το δίλιτρο και πλήρωνε τα τέλη (+360/έτος σε σχέση με το 1,8) ως "ασφάλεια" για την μεγαλύτερη αξιοπιστία του ιμάντα. Θα συμφωνήσω... Γενικά, το octavia μου κάνει κλικ πρέπει να ομολογήσω...
Από κατανάλωση πως είσαι;;;
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Σε ταξίδι, 3 άτομα + το μωρό, τίγκα αποσκευές, με +30χλμ από τα αποπάνω (δλδ προσπαθούσα για 140-150 και σε ευθείες έδινα 180 και ίσως και 210 μια-δυο φορές), ήπιε 9.9 στο τέλος
Μεσα στην πόλη, σπιτι-γραφείο (με Α.Ο.) και βόλτες, ειμαι στα 9.8
Αν πας για το 2.0 RS που σου λέω, ο κωδικός κινητήρα με τον ιμαντα ειναι ο BWA. Καλό ειναι να είναι μοντέλο 2008 ή late 2007 (με τις βαμμένες κόκκινες δαγκάνες, όχι τις πράσινες). Στα 2008 μοντελα συνήθως έχουν και τα ποιο σύγχρονα gateways (ελεγκτές), για "πείραγμα" (δες VCDS αναφορα στο τέλος), βάζεις ποιο ευκολα μετα την αγορά original Navi, original bluetooth κτλ ("εργοστασιακή" retrofit εγκατασταση) κτλ κτλ
Στα μείον του BWA είναι η μικρότερης παροχής αντλία βενζίνης (σε σχέση με τον επόμενο με την καδένα), δλδ για πάνω από 250ps (με πρόγραμμα), καλό είναι να βάλεις πχ αντλια του S3.
Λάδι καίει το προβλεπόμενο, εμένα πήρε περίπου 1.2lt σε ένα χρόνο (Αύγουστο με Αύγουστο)
Σημαντικό αν πας να δεις κανένα, να μιλήσουμε, υπάρχουν μερικά "τερτίπια" που είχε αυτή η πλατφόρμα 2.0lt Α5 (Octavia, Golf, Audi κτλ), να δούμε αν τα έχει αλλάξει στην εγγύηση (όπως πχ στο δικό μου), αυτά ειναι ο συμπιεστής Air Condition (θα σου πω το p/n του "καλού", το βλέπεις και με το μάτι), μερικές φορές έβγαζε και πολλαπλασιαστές.
Σημαντικό αν έχει κάνει αλλαγη ιμάντα, γιατί φεύγει πακετο με αντλία νερού και το "ποτηράκι" (μην ρωτάς-αναλώσιμα...).
Οτι άλλο θες μου λες, έχω και τον μέντορα Prof μαζί μου....
(στα συν, ότι αγοράζεις καλωδιάκι και VCDS πρόγραμμα, συνδεση με PC και αρχίζει το σκάλισμα....)
ειναι και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, μεχρι να κλεισει 10ετια απο την 1ης κυκλοφορια στην Ελλαδα
επιπλεον 300€ εως 440€ για 2λιτρο
Επίσης, πάντα στο μεταχειρισμένο (αν και αγόρασα πρωτη φορα στην ζωη μου, το ειχα υπόψη), βάλε και έναν συντελεστή ασφαλείας στο budget
Πχ αν έχεις 9k, άσε κανα 1000 ευρώ στην πάντα, όλο και κάτι θα βγει. Αυτο δεν σημαίνει απαραίτητα οτι ειναι "κακό" ή "σάπιο" στην αγορά, αλλά μπορεί πχ σε 2-3 μήνες να ζητήσει ιμάντα, τακάκια, οτιδηποτεαλλο. Και λογικό ειναι αυτό, συνήθως πουλάς πριν τα σκάσεις τα φραγκα για αυτά (τα βαρβάτα service), όχι οταν τα κάνεις...
Θα φοβωμουν να παω και 180 με μωρο μεσα, μπορει να γινουν πολλα στο δρομο απο λαστιχα μεχρι καποιος αλλος να κανει κατι λαθος κλπ...
Υπερβολικα τα 240 imo. καλυτερα ενα ποιο συγχρονο αυτοκινητο με λιγοτερους φορους και μικροτερη ισχυ που αποδιδεται χαμηλα...
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
drdino έγραψε:Θα βοηθήσει όταν δεν θα έχει την οικογένεια μέσα, σε μια προσπέραση κλπ κλπ.
Λιγο πολυ εχουν σταματησει οι προσπερασεις και στην Ελλαδα τωρα εκτος απο καποια επαρχιακα τμηματα που ομως σε αρκετα μπορεις να περιμενεις λιγο παρα να ρισκαρεις καποια τυφλη προσπεραση. Δεν καθυστερεις πολυ γιατι μπαινεις σε αυτοκινητοδρομο και τους περνας εκει.
Εκει που ειδα ελλειψη ισχυς (ροπης) ηταν οταν επιταχυνα απο τα διοδια σε ανηφορικο τμημα (που ειναι πολλες περιπτωσεις) που ενα 1600αρι ατμοσφαιρικο (147) δεν μπορουσε να παρει τα ποδια του. Μονο γιαυτο θα πληρωνα κατι παραπανω αλλα ενας συγχρονος τουρμπατος 1600 πιστευω δεν θα εχει προβλημα να ανταπεξελθει.
Ναι, ειπα τα 240ps ειναι υπερβολικά για two wheel drive, αλλά (ειδικά με την ροπάρα), σε προσπεράσεις σκοτώνεις* (δλδ εκτίθεσαι λιγότερο σε αντίθετο ρεύμα), μεγάλο ατού για εμένα η ενεργητική ασφάλεια.
Για την απόδοση του συγκεκριμένου κινητήρα πάντως δεν έχεις δίκιο, τραπέζιο ροπή, δύναμη από χαμηλά, άμεσος ψεκασμος και υψηλή συμπίεση (αυτά για τον 200άρι, στα 240ps , βάλε και λίγο παραπάνω το "τραπέζιο"). Μικρό Turbo (1.6T) είχα, οκ, όχι τόσο σύγχρονο (2007 το πρωτοέβγαλε η Opel).... Ε, με 3-4 άτομα μέσα και Air Condition, πάλευα σε ανηφόρες και προσπεράσεις με το κωλοκιβώτιο τους το ξύλινο....
Περι ορέξεως φυσικά ;-) δλδ, και η δική σου τοποθέτηση σωστή, υπό συνθήκες, και η δική μου σωστή για την δική μου περίπτωση πάντα και πάλι υπό συνθήκες
Και φυσικά, ΔΕΝ μεταφέρεις πάντα οικογένεια και μωρό....