Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#567898 Μήπως έχουν και διαφορετικές σχέσεις στο κιβώτιο? Το Κονα ίσως να έχει πιο "μακρύ" κιβώτιο δεδομένου ότι έχει και μικρότερη κατανάλωση αν και είναι βαρύτερο

< Note >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#567901 https://youtu.be/_SIvJHFdNu0

Αυτό το έχεις δει υποθέτω; Γιατί με τέτοια αντίδραση και νέο οδηγό στο τιμόνι δεν θα ήθελα να δω τι θα συμβεί.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#567903 Αν προτεραιότητα είναι η ασφάλεια, τότε το Arona με τις τραγικές επιδόσεις στο τεστ ταράνδου πρέπει να αποκλειστεί αμέσως και όχι να είναι στην τελική δυάδα...
Ειδικά σε σχέση με το Stonic, δεν βλέπω πού υπερέχει το Seat.
Αλλά ξαναλέω, το Arona είναι απλά απαράδεκτο σε οδηγική συμπεριφορά στο συγκεκριμένο τεστ.
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#567909 Βλεποντας και το Stonic στα 79 χλμ νομίζω είναι ψιλοχαλια, απλά δεν "εντυπωσιάζει" όσο το Arona.
https://youtu.be/o3LMCQdNnqo

Το Arona σε td που του είχα κάνει όταν πρωτοήρθε μ' άρεσε το σχετικά πιο σκληρό του στήσιμο σε σχέση με το 500Χ που είχα οδηγήσει λίγες μέρες πριν.
Μου θύμισε το Juke που το έχω από τα πιο σφιχτά στην κατηγορία του.

Από τα δύο και μόνο λόγω της κοινωνικής κατακραυγης του Arona στο συγκεκριμένο τεστ θα πρότεινα το Stonic. Αντε είναι και ένα κλικ πιο κόμπακτ και ομορφουλικο.

ΥΓ. Σαν παράδειγμα αυτού του τεστ οι εδώ πάνω νομίζω μπορούμε να έχουμε την έξοδο προς πόλη από τον δρόμο του αεροδρομίου στον δρόμο της Χαλκιδικής (χωρίς την έννοια της "αποφυγής") που στα περισσότερα αυτοκίνητα τα 80χλμ είναι πάνω από τα όρια τους ...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#567915 Βασικά αυτο το site τωρα τελευταια εχει καταφέρει να βγάλει ό,τι αμαξι τεστάρει χαλια.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#567921 :dizzy: Δεν το ειχα υπ' οψη μου το moose test του Αρονα...

Βασικα το Arona δεν μου αρεσε πολυ, χωρις συγκεκριμενο λογο. Ελεγα ομως να το ξαναδω, για το πορτ-μπαγκαζ (400 lt). Πασχει, σε σχεση με το ΚΙΑ, στην εγγυηση, τις ρεπριζ και το χρηματοδοτικο.

Ανακοινωνω το τελος της Οδυσσειας, με νικητη το Stonic. Με (μεγαλο) μειονεκτημα τους χωρους και (μικροτερο) τον χρονο παραδοσης, ειναι καλο σε ολα τα αλλα, μας αρεσει οικογενειακως και εχει μαλλον τις καλυτερες "συστασεις" σε αξιοπιστια.

Σας ευχαριστω ολους για τη συνεισφορα σας, με βοηθησατε παρα πολυ, οχι μονο με τις προτασεις για αυτοκινητα κτλ, αλλα και στον τροπο σκεψης.

Σας ταλαιπωρησα λιγο, αλλα η πορεια SUV => σουπερ μινι => μεσαια χατσμπακ => SUV με τα συστηματα ασφαλειας, οπως εγραψε καποιος φιλος παραπανω, ηταν μεν κουραστικη, αλλα απαραιτητη, για να ξεκαθαρισω τις αναγκες μας, που δεν ηταν τοσο προφανεις, οσο σε προηγουμενες αγορες.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Asimov έγραψε:Θυμησε μου, γιατί αποκλείστηκε το Φοκους;

Μικρο πορτ μπαγκαζ (341), μεγαλο μηκος, προβληματα στους κινητηρες EcoBoost, σουλουπι hatchback. Ειχε πολλα ατου το Φοκους και μου αρεσε παρα πολυ στον δρομο (περισσοτερο απο καθε αλλο).
Ωστοσο το Focus εχανε και απο το i30, ειδικα στον χωρο αποσκευων. Αν δηλαδη επαιρνα hatch, ειχα καταληξει στο i30.

Συνειδητοποιω φυσικα οτι παιρνω τωρα ενα αυτοκινητο με ιδιο πορτ-μπαγκαζ (Focus vs Stonic), πιο ακριβο και με χειροτερη οδικη συμπεριφορα. :hmmm: Αλλα ειναι "τζιπ" :ninja: :tomato:

Βασικα αυτο που εγινε, ειναι το εξης:
mirage έγραψε:Ορίστε σαν το Brexit η γερουσία χαντακωνει τη νεα γενιά....

(με τα παραπανω μου απαντησε ο Μιραγκε οταν εγραψα οτι οι γεροι βαλαμε βετο στο AirCross λογω εμφανισης).
Οταν ειδα στην εκθεση, ποσο τους αρεσε το AirCross, συνειδητοποιησα οτι θα πρεπει να κανω λιγο πισω και αποφασισα να αποφυγω τα χατσμπακ διοτι (α) η νεολαια δικαιουται αποψης, καθως θα ειναι βασικοι (ισως οι κυριοι) χρηστες, (β) δεν αποκλειεται σε λιγα χρονια (3-4) να μην μας χρειαζεται οικογενειακο αυτοκινητο (να ειμαστε οι δυο μας με τη συζυγο), (γ) για τους αρχικους λογους (να ειναι μικρο-στιλατο).

Δεν ειναι ορθολογικη αποφαση με αντικειμενικα κριτηρια, ειναι ομως αιτιολογημενη, αν ληφθει υποψη ο παραγων ψυχολογικης ικανοποιησης απο την αγορα (και αυτο ισχυει οχι μονο για τις κορες, αλλα και για εμενα, καθως ηθελα κι εγω κατι πιο "νεανικο"). Εφοσον δεν συμβιβαστηκα στο θεμα ασφαλεια - καλες επιδοσεις (συμβιβαστηκα βεβαια στους χωρους, που δεν τους χρειαζομαι συνεχεια ουτε και για παντα), η παραχωρηση ηταν στα χρηματα. Εχω ομως ικανοποιηθει απο την αγορα (και θα με ικανοποιουσε και το C3).
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#567938 Όντως δεν έχει λογική η επιλογή του stonic έναντι του focus αλλά αφού το κάνεις συνειδητά καλά κάνεις (ΕΕΠ για τα προβλήματα με τους ecoboost είχε γράψει ο drdino πιο πάνω και δεν είχες λόγο να ανησυχείς)

Από θέμα εμφάνισης πάντως 1000 φορές stonic αντί aircross....
Πόσο κοστίζει το stonic με το πακέτο ασφαλείας; Ίσως αν περιμένεις λίγο, τώρα που παλιωσε κάπως το μοντέλο και θα αρχίσουν προσφορές, να τα βάλουν στον βασικό εξοπλισμό, όπως με τα hatchback του ομίλου. Θα γλυτώσεις αρκετά λεφτά.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#567961 Το Focus εχει απλο a/c, λευκο χρωμα (μου αρεσε ομως στο λευκο), navigation και το αυτοματο παρκαρισμα (που ομως η κορη δεν το θελει...)
Το ΚΙΑ έχει 2 χρονια επιπλεον εγγυηση, ειδοποιηση νεκρου σημειου, ελεγχο καθετης κυκλοφοριας στην οπισθεν, ελεγχο αποσπασης προσοχης, clima, διχρωμια σε οτι συνδυασμο θελεις και το συνθετικο δερμα (που προσωπικα το θεωρω μειονεκτημα).

Σε τιμη καταλογου το Focus εχει 18.750 (με την εκπτωση) και το Stonic 19.850 (χωρις εκπτωση, θα το μιλησω αυριο, στο i30 μου ειχαν κανει αρκετα). Αν πρσθεσουμε ομως και τους τοκους στην 4ετια, ερχονται σχεδον στα ιδια, λογω επιτοκιου 4,5% (ειδικο προγραμμα της ΚΙΑ μονο για το Stonic). Αν τιμολογησεις δε με μεταλλικο χρωμα, το Focus (στη δικη μου χρηματοδοτηση) βγαινει πιο ακριβο. Αρα στο κοστος ειμαστε, πανω-κατω, ισοπαλια, οπως και στους χωρους. Στα λοιπα, μαζι με την εμφανιση, πιστευω υπερτερει το Stonic (με τα δικα μου παντα κριτηρια). Η οδικη συμπεριφορα και η ηχομονωση ειναι φοβερη στο Focus, αλλα η συμμετοχικοτητα και η αισθηση του τιμονιου δεν αποτελουν πρωτη προτεραιοτητα, καθως και το Stonic ηταν μια χαρα, πολυ σταθερο στις στροφες, καθως εχει μικροτερο υψος απο τα αλλα SUV. Καταλαβαινω φυσικα οτι, αν καποιος επιλεγει μονο με οδηγικα κριτηρια, θα παρει το Φοκους.

Για τον EcoBoost ειδα φυσικα αυτο που εγραψε το ΔρΝτινος, αλλα αν μπεις στη σελιδα FB που εβαλα, θα διαβασεις και πολλα αλλα προβληματα, με ακινητοποιησεις απο διαφορες αιτιες. Τεσπα, κι εγω πιστευω οτι ελυσαν το κυριο θεμα, αλλα σιγουρα η ΚΙΑ εχει καλυτερους δεικτες αξιοπιστιας σε ολες της ερευνες και 7ετη εγγυηση, αρα, στο "κουτακι" αξιοπιστια (που εχω σε κορυφαια προτεραιοτητα), η ΚΙΑ υπερτερει (αυτο μετρησε και κατα του AirCross).

Για να περιμενω να βαλουν το πακετο (ADAS) στον βασικο εξοπλισμο, ουτε συζητηση. Ηδη εχουν χρονο παραδοσης 4,5 μηνες, δεν μπορω να τζογαρω αν και ποτε θα το κανουν. Αλλωστε ειναι μαλλον αδυνατο να χωρεσει το πακετο στην πρωτη κλιμακα του τελους ταξινομησης, οποτε μπορει να μην το κανουν ποτε.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#567993 Ξαναδες το i30. Πρέπει να κοστίζει λιγότερο από το stonik με όλα τα συστήματα ασφαλείας και δεν θα το περιμένεις 5 μήνες.

Βέβαια αν οι κόρες θέλουν SUV, δύσκολα τα πράγματα

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Νίκος Παππάς έγραψε:Ξαναδες το i30. Πρέπει να κοστίζει λιγότερο από το stonik με όλα τα συστήματα ασφαλείας και δεν θα το περιμένεις 5 μήνες.

Βέβαια αν οι κόρες θέλουν SUV, δύσκολα τα πράγματα

Από το Mi A1.

Την ακριβη διαφορα στην τιμη θα την ξερω εντος της εβδομαδας, υπολογιζω ομως περιπου 1.300 €.

Το i30 εχει 45 lt μεγαλυτερο πορτ-μπαγκαζ, το ski hatch, διζωνικο clima, την οσφυϊκη στηριξη και οθονη 8". Παραδοση στο χρωμα που θελω δεν εχει αμεση, αλλα 3 μηνες περιπου.

Το Stonic εχει πολυ καλυτερα αποτελεσματα στο αυτονομο φρεναρισμα (εχω βαλει τα βιντεο παραπανω), αναγνωριση πεζου, blind spot και ρανταρ στην οπισθεν. Επισης δυο χρονια μεγαλυτερη εγγυηση, ΠΟΛΥ καλυτερες ρεπριζ, συρομενο υποβραχιονιο οδηγου (βασικο για εμενα), τη διχρωμια και παροχη ρευματος στις πισω θεσεις (ασχολιαστο...). Ειναι και μικροτερο σε μηκος και πιο ομορφο.

Το καλυτερο πακετο ασφαλειας, η εγγυηση και οι ρεπριζ ειναι σημαντικα πλεονεκτηματα για το ΚΙΑ και ο χωρος αποσκευων για το i30. Στην ουσια το KIA ειναι ανταγωνιστικο στην τιμη, ακομη και χωρις να ληφθει υποψη η εμφανιση (οπως ακριβως και στη συγκριση με το Focus, που εβαλα παραπανω). Αν λαβεις υποψη και το ντιζάιν, που προτιμουν τα παιδια, η πλαστιγγα γερνει αρκετα προς το Stonic. Πιθανως να χρειαστω καποια μπαγκαζιερα (και σιγουρα σχαρες για τα σκι). Εχει ομως τις μπαρες, οποτε το βαλε-βγαλε ειναι πιο ευκολο και γρηγορο.

Το i30 παντως ηταν για μενα το μετρο συγκρισης σε καθε μοντελο που εξεταζα, καθως ειναι πραγματι μια πολυ ορθολογικη και συμφερουσα αγορα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#568040 Μπάρες οροφής έχει το ένα μέρος, θες και τα εγκάρσια τμήματα συν τις σχάρες ή μία μπαγκαζιερα η οποία είναι προτιμότερη αφού επιτρέπει να μην την ξεφορτωσεις άμεσα ή σε διήμερη να μην τα κουβαλάς στο δωμάτιο.

Αποφασισμένος δείχνεις οπότε με το καλό η παραγγελία και η αναμονή.

Για τα καλορίζικα έχουμε χρόνο

Από το Mi A1.