Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By antonis78
#816890 Καλησπέρα.

Μιας και βρήκα αντικαταστάτη για το Fiat Bravo, θέλω να πουλήσω αυτό και ένα Seat Ibiza 2006 που έχω και να πάρω ένα cabrio για να μου φύγει η ταύλα (όχι δεν περνάω κρίση μέσης ηλικίας :lol: απλά πάντα ήθελα ένα και ποτέ δεν ήταν το σωστό timing).

Θέλω κάτι μέχρι 6000€, όσο γίνεται λιγότερα κυβικά ώστε να μειώσουμε το σήμα και τα έξοδα, μεταλλική οροφή γιατί θα είναι εκτός γκαράζ και να έχει πίσω καθίσματα (ώστε να χωράει η μικρή). Επιδόσεις είναι αδιάφορες.

Οι υποψήφιοι μέχρι τώρα είναι
Renault Megane (σαν και αυτό)
Peugeot 307 (σαν και αυτό)
Opel Astra (σαν και αυτό)
VW Eos (σαν αυτό)

Ποιο από αυτά προτείνετε από πλευρά αξιοπιστίας; Κάποιο άλλο μοντέλο που μου διαφεύγει;

Ευχαριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#816895 Είναι δυνατόν να μην έχεις σκεφτεί το ΜΧ5; Έχει και έκδοση με μεταλλική οροφή.
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... mazda-mx-5
Είναι πιο πάνω από το budget σου, αλλά είναι ό,τι καλύτερο γι'αυτό που ψάχνεις.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#816899 θελει πισω καθισματα λεει, και σιγα μην υπαρχει mx-5 hard top με 6k

Εγω Αντωνη ειχα το μεγκαν του '06 διλιτρο αυτοματο για 2 χρονια περιπου, απο 125 στα 140k χιλιομετρα. Αλλαξα controllers παραθυρων και φλασιερα. Αργο αμαξι με αργο κιβωτιο, πισω θεσεις αυστηρα 2 και μονο παιδια θα ταξιδεψουν ανετα. Χωρανε ενηλικες, αρκει να μην ειναι γκρινιαρηδες. Ωραιο ανετο για τους μπροστινους σε φαση cruising, εγω το χαρηκα. Καθαριζεται πανευκολα, το ανοιγεις και μπαινεις απο πανω με την ηλεκτρικη, αυτο μου λειπει περισσοτερο :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By antonis78
Anonymous Founder έγραψε:Είναι δυνατόν να μην έχεις σκεφτεί το ΜΧ5; Έχει και έκδοση με μεταλλική οροφή.
Δυστυχώς θέλω πίσω κάθισμα για να μπαίνει το παιδί, αλλιώς αυτή θα ήταν η πρώτη μου επιλογή.

Chris έγραψε:θελει πισω καθισματα λεει, και σιγα μην υπαρχει mx-5 hard top με 6k

Εγω Αντωνη ειχα το μεγκαν του '06 διλιτρο αυτοματο για 2 χρονια περιπου, απο 125 στα 140k χιλιομετρα. Αλλαξα controllers παραθυρων και φλασιερα. Αργο αμαξι με αργο κιβωτιο, πισω θεσεις αυστηρα 2 και μονο παιδια θα ταξιδεψουν ανετα. Χωρανε ενηλικες, αρκει να μην ειναι γκρινιαρηδες. Ωραιο ανετο για τους μπροστινους σε φαση cruising, εγω το χαρηκα. Καθαριζεται πανευκολα, το ανοιγεις και μπαινεις απο πανω με την ηλεκτρικη, αυτο μου λειπει περισσοτερο :s_biggrin
Δεν πάω στο 2λιτρο, πολλά τα έξοδα. Δεν με νοιάζουν οι επιδόσεις, βολτάδικο θα είναι για μέσα στην πόλη και για μπάνιο πχ, έχω το άλλο για ταξίδια. Άρα το προτείνεις σαν επιλογή; Δεν είχες κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#816916 Κανενα προβλημα, αλλα δεν εγραψα και πολλα χιλιομετρα. Κλασικο ρενω, ανετο με πολυθρονες, ωραια αναρτηση, κλπ. Παντως σε χειροκινητο 1.6 θα ειναι σιγουρα πιο σβελτο απο το δικο μου. Αν το παρεις προσπαθησε να βρεις και τον ανεμοθραυστη, απογειωνει την εμπειρια του καμπριο
Άβαταρ μέλους
By markvag
#816939 Γενικά αυτά τα μοντέλα που κοιτάς δεν είναι και ότι πιο αξιόπιστο έχει βγάλει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία πάντως :lol:

Προσωπικά θα κινούμουν μεταξύ 307 και (π)EOS, με μία προτίμηση στο 307
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#817065 Στο EOS η οροφή είναι μεγαλύτερη* (3 τμημάτων άρα και πολυπλοκότερη) και έτσι το οριζόντιο δοκάρι πάνω από το παρμπρίζ είναι μπροστά σου και όχι από πάνω σου. Για μένα αυτό είναι πάρα πολύ βασικό στην όλη αίσθηση του ανοιχτού αυτοκινήτου και νομίζω είναι το μόνο 4θέσιο με σκληρή οροφή που το πετυχαίνει. Στα άλλα εκτός του ότι έχεις το δοκάρι πολύ κοντά σου, σχεδόν κλειστοφοβικά, όταν κοιτάς επάνω αντί να δεις τον ουρανό, τα δέντρα κλπ βλέπεις το δοκάρι. Βέβαια έχει να κάνει και με το πως έχεις το κάθισμα, εγώ το έχω αρκετά όρθιο. Αν το έχεις πιο ξαπλωτό ίσως είναι λίγο καλύτερα αλλά και πάλι υστερεί και βέβαια τότε θέλεις πίσω επιβάτη να κάθεται σταυροπόδι....
Εκτός του ότι το EOS μου αρέσει αισθητικά περισσότερο από όλα τα άλλα (περιλαμβάνοντας και Opel Astra, Ford Focus, Nissan Micra, Mitsubishi Colt, Volvo κάτι) μου άρεσε και κατασκευαστικά/σχεδιαστικά, έχει ηλιοροφή, έχει καλό εσωτερικό και άνετο, καλοσχηματισμένο χώρο αποσκευών κλπ.
Το είχα ψάξει πολύ όταν είχε πρωτοβγεί και θα το είχα αγοράσει τότε αν είχε βάλει τον 1,4 κινητήρα από την αρχή, όμως δεν μπορούσα να περιμένω.

* όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέρω για το EOS τα έχει και η BMW 3 αλλά ξεκινάει από 2λιτρη.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#817069 Το ΕΟS επισης παίζει να είναι και το λιγότερο αξιόπιστο από όλα αυτά, ειδικά η οροφή του.
Άβαταρ μέλους
By antonis78
#817088 Σας ευχαριστώ όλους.

Εμφανισιακά το EOS μου αρέσει και εμένα πιο πολύ από όλα, με (κοντινό) 2ο το 307 και τρίτο το Megane.

Όμως, από αναζητήσεις στο νετ το EOS παίζει να έχει τις χειρότερες κριτικές, ειδικά δε η οροφή του. Χαρακτηριστικά, σε video στο youtube, έμπορος στο UK αναφέρει ότι δεν έχει βρει ακόμα EOS που να μην στάζει η οροφή.

Οπότε, λέω να το αποκλείσω και να προχωρήσω είτε με το 307 είτε με το Megane. Το Astra δεν το έχω αποκλείσει τελείως αλλά δεν είναι προτεραιότητα.

Θα ξεκινήσω την γύρα να τα δω από κοντά και θα αποφασίσω τότε.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#817189 Χωρίς να γνωρίζω τι παίζει από θέμα αξιοπιστίας εγώ θα έλεγα να μην αποκλείσεις λόγω μαλακής οροφής το Α4 εκεί γύρω στο 2005-2006 με τον 1.8 με τα 163 άλογα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
NiTse έγραψε:Χωρίς να γνωρίζω τι παίζει από θέμα αξιοπιστίας εγώ θα έλεγα να μην αποκλείσεις λόγω μαλακής οροφής το Α4 εκεί γύρω στο 2005-2006 με τον 1.8 με τα 163 άλογα.
Αν όμως δεχτείς μαλακή οροφή τότε υπάρχουν κι άλλα με πρωτοπόρα την Mercedes CLK.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#817345 Ναι σίγουρα απλά είπα το Audi λόγω χώρου για πίσω επιβάτες ή τουλάχιστον μου φαίνεται οπτικά μεγαλύτερο, ανετοτερο, δεν έχω μπει σε κάποιο.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
antonis78 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Είναι δυνατόν να μην έχεις σκεφτεί το ΜΧ5; Έχει και έκδοση με μεταλλική οροφή.
Δυστυχώς θέλω πίσω κάθισμα για να μπαίνει το παιδί, αλλιώς αυτή θα ήταν η πρώτη μου επιλογή.

Chris έγραψε:θελει πισω καθισματα λεει, και σιγα μην υπαρχει mx-5 hard top με 6k

Δεν πάω στο 2λιτρο, πολλά τα έξοδα. Δεν με νοιάζουν οι επιδόσεις, βολτάδικο θα είναι για μέσα στην πόλη και για μπάνιο πχ, έχω το άλλο για ταξίδια. Άρα το προτείνεις σαν επιλογή; Δεν είχες κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα;

Ωραία φάση το κάμπριο, και με παιδιά όπως λες. Να ξέρεις ότι οι πίσω τρώνε αρκετό αέρα αν πας πάνω από 80 χαω. Δλδ δεν είναι και τόσο άνετο όσο επιταχύνεις. Αν έχεις ανεμοθραύστη δεν κάθεται κανείς πίσω αλλά οι μπροστά δεν καταλαβαίνουν τίποτα ακόμη και με 160 χαω.

Αυτά στα λέω όχι για να σε αποθαρρύνω, αλλά πριν το αγοράσεις αν θέλεις βάλε κάποιον να καθίσει πίσω και δοκίμασε με 70 χαω. Παίζει ρόλο και η γεωμετρία του αυτοκινήτου φυσικά.

Η εμπειρία μου ορμάται από το Ε93 της BWM.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#818003 Θα συμφωνησω με τον PeterPan τουλαχιστον σε 307 και 308CC που εχω μπει. Οι πισω τρωνε ξυλο μετα τα 70-80