Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#61462 ...για τον twincharger θα συμφωνησω, παροτι καταπληκτικος κινητηρας, περασε απο γνωστες παιδικες ασθενειες, ανακλησεις, μεχρι και καταστασεις τυπου "χαμενοι στην μεταφραση" για μεγαλο ποσοστο του Ελληνικου δικτυου συνεργειων, τουλαχιστον μεχρι και για το 2008.

Σε μοντελα που το φορουν απο 2009 και μετα, οι πιθανοτητες για προβληματα ειναι σχεδον μηδαμινες, εφοσον εχουν τηρηθει τα χρονοδιαγραμματα προβλεπομενης συντηρησης.
Ομως, το φαινομενο των ακραιων διακυμανσεων στα της καταναλωσης, κατι που ισχυει λιγο-πολυ για ολα τα turbo-βενζινη, εδω ειναι ακομα εντονοτερο.
Μπορει δηλαδη με αυτοσυγκρατηση να δεις και οριακα κατω απο 8λιτρα/100χλμ (μεση καταναλωση παντα), αν ξεφυγει ομως το ποδι και γλυκαθει με το γραμμικο μεν -σε αποδοση μοτερ- αλλα και με αρκετο συνολικα γκαζι, τα 10-11λιτρα ειναι ευκολακι, και στο κυνηγι φτανεις και τα 13λιτρα.

Εαν υπαρχει σκεψη για Golf, θα προτεινα το VI με τα 122ps απο 1.4 TSI.
Kαλη κατασκευη, με ικανοποιητικους χωρους, ευκολο-φιλικο στην οδηγηση, σβελτο, με νορμαλ καταναλωση για τουρμπατο-βενζινη, -αναλογα το ποδι απο 7,5-9,5λιτρα περιπου- και με επισης ευκολη μεταπωληση -τουλαχιστον σε 5θυρο- ανα πασα στιγμη.
Προσοχη μονο στην επιλογη συνεργειου. Υπαρχουν καποια που δαγκωνουν -ακομα και σημερα- ασχημα...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#61484 Ξένο, τσέκαρε αυτά τα 3 που σου βρήκα.

Έχουν καλό εξοπλιμό (και xenon εργοστασιακά).
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5869283/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5850328/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5869635/

Στη γυναίκα μου πρόπερσι πήρα ένα Golf VI 1.4 TSI 122hp...πολύ ωραίο είναι. Κιχ δεν έχει κάνει και πάει σούπερ.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#61542 Γιατί όμως το 122; Το 160άρι τι έχει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
xenos έγραψε:Γιατί όμως το 122; Το 160άρι τι έχει; :hmmm:

Όταν έψαχνα για αυτοκίνητο τότε για τη σύζυγο, μου είχαν πει ότι το 160άρι έβγαζε περισσότερα προβλήματα.

Αλλά αν σου αρέσει το 160άρι, πάρε αυτό.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#61550 Δεν υπάρχει αυτοκίνητο για το οποίο να μην έχω ακούσει ότι βγάζει προβλήματα. :lol:
Πάντως και στα golf βλέπω τα xenon είναι υπερ-σπάνια. Τόσο πολύ τα χρεώνουν ρε πστη μου; :hmmm: (κρίμα γιατί τα Α4 σχεδόν όλα έχουν)
Επίσης dsg είναι το μλκισμένο το 7άρι ε; 3 γνωστοί το έχουν και οι 3 το έχουν επισκεύασει τουλάχιστον 1 φορά. :rtfm:
Ιδανικά 160άρι με xenon και ηλιοροφή θα έψαχνα. :tomato:

. η Δ πολύ κολοβό αμάξι ρε συ! :lol: Πολύ περίεργο σχήμα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#61555 Τι έχουν τα 160?Τον Twincharger...Αστον καλυτερα.Εχει ουσιαστικά αποσυρθει.
Καλα το DSG περιττο να σου πώ οτι το εχεις ξεχάσει ήδη.Υπαρχει 6αρι που στα 60000χμ εχει αλλαξει 3 φορές...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
xenos έγραψε:Πάντως και στα golf βλέπω τα xenon είναι υπερ-σπάνια. Τόσο πολύ τα χρεώνουν ρε πστη μου; :hmmm: (κρίμα γιατί τα Α4 σχεδόν όλα έχουν)

Δεν είναι αυτό ρε συ...σιγά μην το περιμένουν 3 και 4 μήνες για να έρθει και σιγά μην πληρώσουν έξτρα για xenon. Γενικώς, δε το'χουν οι Έλληνες με τα specs. :oops:

Έχω καταλάβει τι ψάχνεις γιαυτό σου έβαλα αγγελίες με xenon :eat:

Εδώ κάτι allroad που κοιτάζω ψάχνω να τα βρω με xenon...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#61558 Έχοντας αμάξι με xenon, μου φαίνεται αδιανόητο να παίρνεις αμάξι πάνω από 15κ και να μην έχει xenon. Γι αυτό μου κάνει και τόση εντύπωση! :innocent: Καλά δεν λέω για άλλα έξτρα. Μιλάμε σχεδόν τίποτα! και τα γκολφ και τα Α3 τα ίδια!

Το 160άρι έχει τουμποκομπρέσσορα; :hmmm: Μα λέω και γω, 160 με τουρμπάκι μόνο. Γι αυτό το μοτέρ από τότε που βγήκε ακούω τα χειρότερα πάντως (χωρίς να μπορώ να επιβεβαιώσω βέβαια). Αν όμωε συνεχίζει να βγάζει προβλήματα γιατί το έβαλαν στο γκολφ (και στο τιγκουάν νομίζω). :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#61568 Αν μετά από 25 σελίδες καταλήξεις τελικά σε Γκολφ, προβλέπω να σταματήσει πραγματικά να γράφει ο Μιραζέ, για να μην πω ότι θα κόψει τα δάχτυλά του.

Μα τι λέω, από τις μασχάλες θα τα ξεριζώσει. Και θα ράψει και το στόμα για να μην μπει στον πειρασμό να γράψει με ξυλάκι. Και θα βγάλει τα μάτια του για να μην τον δελεάσει ο Στέφανος ο Χόκινκ.

Αυτά.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#61569 Αφου απο την αρχη για VAG πηγαιναμε αυτο ηταν δεδομενο. Τωρα πως απο σενταν α4 πηγαμε σε γκολφ χατς τα οποια δεν εχουν και χωρους μονο ο xenos το ξερει
Αλλα δικα του τα λεφτα αυτος αποφασιζει.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
xenos έγραψε: Έχοντας αμάξι με xenon, μου φαίνεται αδιανόητο να παίρνεις αμάξι πάνω από 15κ και να μην έχει xenon. Γι αυτό μου κάνει και τόση εντύπωση! :innocent: Καλά δεν λέω για άλλα έξτρα. Μιλάμε σχεδόν τίποτα! και τα γκολφ και τα Α3 τα ίδια!

Συμφωνω απολυτως, ως καποιος που εχει εργοστασιακα xenon στο αυτοκινητο.
Δυστυχως πρεπει καποιος να τα εχει ζησει ως κατοχος, για να τα εκτιμησει σε αυτο τον βαθμο.

xenos έγραψε:Το 160άρι έχει τουμποκομπρέσσορα; :hmmm: Μα λέω και γω, 160 με τουρμπάκι μόνο. Γι αυτό το μοτέρ από τότε που βγήκε ακούω τα χειρότερα πάντως (χωρίς να μπορώ να επιβεβαιώσω βέβαια). Αν όμωε συνεχίζει να βγάζει προβλήματα γιατί το έβαλαν στο γκολφ (και στο τιγκουάν νομίζω). :hmmm:

Ειναι μια τεραστια κουβεντα αυτη, που μαλλον δεν εχει νοημα να γινει τουλαχιστον σε αυτο το νημα.
Στα γρηγορα παντως, σου αναφερω οτι, παροτι οντως υπηρξαν παιδικες ασθενειες, και ακολουθησαν και ανακλησεις, τα πολλα περιφερειακα και πολυπλοκοτητα κινητηρα, σε συνδυασμο με την ελλειπη / απουσια πληροφορησης για την αντιμετωπιση που υπηρξε στην αρχη, απο τα συνεργεια της χωρας, ή ακομα και η αρνηση παραδοχης προβληματων(!) σε καποια απο αυτα, διογκωσε και παρετεινε περαιτερω τα προβληματα, και κυριως την υπομονη αρκετων κατοχων κινητηρων twincharger...

Απο τα ΜΥ2009 παντως και επειτα, τα οποια θεματα/ανακλησεις σε περιφεριεακα μερη κινητηρα, λυθηκαν στην πλειοψηφια τους...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#61576 Άρα είναι ΚΙΚΙΖΑΣaprooved, οπότε μην περιμένεις καν Ξένος.

ΟΡΜΑ. Κι αν κάτι γίνει, μη σε μέλλει. Κάτι θα σκεφτεί.