Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#480532 Toyota Prius/Lexus Hybrid B Drive Explanation (όχι και η καλύτερη "εξήγηση"... αλλά μία ιδέα περί τίνος πρόκειται)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#480533 Νομίζω αποδεικνύεται εύκολα ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία παραμένει ανεπαρκής για τέτοιου είδους όχημα. Diesel και πάλι diesel. Οι καταναλώσεις που έγραψε πετυχαίνονται άνετα και με 2λτ turbo benzina 10ετίας.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#480535 Eπρεπε να το φορτισει πριν ξεκινησει (καθε βραδυ). Αλλοιως κανει κακη χρηση. Αλλα παντως η υβριδικη τεχνολογια ειναι για μικρες αποστασεις σε πολη οχι για ταξιδι. Ντηζελ ειναι για χιλιομετροφαγος εξω απο πολεις.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#480537 Το μανουαλ δεν αναφέρει κάτι για drag..
Εικόνα

Focusman91 έγραψε:Zeus εχεις γκαραζ στην Αθηνα? Αν ναι, εχεις κοντα στη θεση σου, μπριζα?
Στο εξοχικο στο χωριο, ο κατασκευαστης εβλεπε παρα πολυ μπροστα το 2005 :lol: και στη θέση μου ακριβως διπλα, εχει μπριζα ετοιμη και μαλιστα δικη μου, οχι κοινόχρηστη. :metalo:

Εχω πρίζα (κοινόχρηστη) στο γκαράζ, αλλα εκει που ειναι δεν έφτανε το καλώδιο!
Θα πρέπει να βάλω φορτιστή με γραμμή είτε απο τον πίνακα εξωτερικά, είτε απο την αποθήκη μου, αν κι αυτη παίρνει απο το ρολόι μου και όχι κοινόχρηστο..
Άβαταρ μέλους
By GTS
#480541 Το Β το επιλεγεις απο το κιβωτιο? Οποτε μπορεις να το βαζεις σε καθε κατηφορα. Κοβει πολυ ταχυτητα αν το κανεις στα βουνα?
Άβαταρ μέλους
By GTS
#480543 Στο δικο μου ειμαι 2λτ/100 πανω στην μεση καταναλωση απο την τυποποιημενη. Με πολυ προσεκτικη χρηση.
Άβαταρ μέλους
By Govus
Scotch έγραψε:Εδώ πάντως δείχνουν λογικές οι καταναλώσεις :hmmm:

Δύσκολο να πετύχεις καταναλώσεις άλλων ευρωπαίων οδηγών στις συνθήκες της Ελλάδας (εκτός κι αν ζεις στην επαρχία) ...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Govus έγραψε:

Δύσκολο να πετύχεις καταναλώσεις άλλων ευρωπαίων οδηγών στις συνθήκες της Ελλάδας (εκτός κι αν ζεις στην επαρχία) ...

Εγώ είμαι 7ος :innocent: (κυνηγάω τον agostino για την 6η θέση :lol: )
(κι έχω υπάρξει και 1ος :s_blush )
Άβαταρ μέλους
By Zeus
GTS έγραψε:Το Β το επιλεγεις απο το κιβωτιο? Οποτε μπορεις να το βαζεις σε καθε κατηφορα. Κοβει πολυ ταχυτητα αν το κανεις στα βουνα?

Ναι επιλογή στο κιβώτιο ειναι. Φρενάρει στο άφημα του γκαζιού, όποτε κατεβαίνοντας κάποιο βουνό φορτίζει συνεχώς. Το θετικό ειναι ότι δεν καταπoνείς τα φρένα..

Τι να πω...εξαρτάται που κινούνται υποθέτω. Και στην Αμερική είχα δει κάτι αστεία χαμηλά νούμερα κάποιου που το φόρτιζε σπίτι/δουλειά..
Αν ήξερα ότι θα πάω βυτινα πχ και θα το βάλω να φορτίζει θα ήταν διαφορετικό. Τώρα ακόμα και στη Θεσσαλονίκη μόνο σε ένα πάρκινγκ υπάρχει σταθμός φόρτισης.
Τελευταία επεξεργασία από Zeus και 01 Φεβ 2018, 15:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
drdino έγραψε:To brake mode (πχ στο i3) είναι γαμάτο γιατί πρακτικά μπορείς να οδηγείς με ένα πεντάλ. Εξαρτάται από το καλιμπράρισμα που έχουν κάνει κι αν έχουν σαφώς ορισμένο κομμάτι της διαδρομής του γκαζιού που σου επιτρέπει να κάνεις coasting.

Καταπληκτικο χαρακτηριστικο της i3 oντως! Με λιγη εξοικειωση, αφηνοντας το γκαζι σχετικα αποτομα, κοβει αρκετα το αυτοκινητο, σε βαθμο που σχεδον ξεχνας το φρενο!

Η στανταρ ρυθμιση γινεται απο το εργοστασιο και παιρνει δυνατοτητα παραμετροποιησης απο συνεργειο, ή υπαρχει δυνατοτητα να το κανει κανεις μεσα απο καποιο μενου πχ?

P.S @Zeus

Λογικο το οποιο αρχικο διλημμα και καλα εκανες που δοκιμασες το Τ8 σε ρεαλιστικες συνθηκες.
Απο τα λεγομενα σου παντως σχετικα με τις μετακινησεις σου, αλλα και τις διαπιστωσεις στα D5 και Τ8, νομιζω στην παρουσα φαση και για την Ελληνικη πραγματικοτητα, το D5 ειναι η πλεον χρυση τομη...Τουλαχιστον για μια 5ετια , θα ελεγα ισως και 10ετια, ειδικα για τετοιας κατηγοριας (βαρυ και ογκωδες) αυτοκινητο, οπου η -προς το παρων τουλαχιστον- διαφορα κοστους καυσιμου, αλλα και καταναλωσης ειναι σημαντικη.

Οπερ και imo εχεις κανει σωστη επιλογη με την παραγγελια που εχεις βαλει.
Το μονο που θα εψαχνα περισσοτερο (ισως το εχεις κανει ηδη...) θα ηταν αυτο με τις μεγαλες ζαντες 21ιντσων, εαν οντως ειναι διασφαλισμενο οτι με αυτες φοραει μεγαλυτερης διαμετρου δισκους μπροστα.
Αλλιως, προσωπικα τουλαχιστον, θα εμενα με τις στανταρ 19αρες(?) του R-Design, αφου ειναι και στανταρ(?) η σπορ αναρτηση... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#480565 Δεν εντυπωσιάστηκα από τις καταναλώσεις, χαλαρά πετρέλαιο σε αυτό τον συνδυασμό.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Κίκιζας . έγραψε:Το μονο που θα εψαχνα περισσοτερο (ισως το εχεις κανει ηδη...) θα ηταν αυτο με τις μεγαλες ζαντες 21ιντσων, εαν οντως ειναι διασφαλισμενο οτι με αυτες φοραει μεγαλυτερης διαμετρου δισκους μπροστα.
Αλλιως, προσωπικα τουλαχιστον, θα εμενα με τις στανταρ 19αρες(?) του R-Design, αφου ειναι και στανταρ(?) η σπορ αναρτηση... :hmmm:

Δυστυχως αυτο δεν μπορει να μου το πει κανεις..οπως και στο τωρινο που ειχα επιλεξει 17 αντι 16, το οτι ειχε τη μεγαλυτερη δαγκανα το εμαθα στην πρωτη αλλαγη! Εδω το οτι εχουν ενεργες γριλιες δεν αναφερουν πουθενα και δεν το ξερουν καν οι πωλητες, τα φρενα θα ξερουν.. :thumbsdown:
Σιγουρη διαφορα ειναι στα φτερα οπου εχει, δεν θα τα ελεγα fender extensions γιατι αυτα μπαινουν στις 22", αλλα protectors..φαινονται αν κανεις ζουμ στην παρακατω φωτογραφια
Εικόνα

Η σπορ αναρτηση ειναι στανταρ στο R-Design. Οι 21" μου αρεσουν περισσοτερο, και σαν ζαντες, αλλα κυριοτερο πανω στο αυτοκινητο, εχουν ιδιο πλευρικο με το τωρινο μου, οποτε δεν νομιζω να με ενοχλησει, και δεν μου αρεσε η μπαλονοαισθηση που ειχαν οι 19"...Ισως οπως εχω ξαναπει, τσιμπησω ενα σετ 19" για χειμερινα αργοτερα..
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
GTS έγραψε:Eπρεπε να το φορτισει πριν ξεκινησει (καθε βραδυ). Αλλοιως κανει κακη χρηση. Αλλα παντως η υβριδικη τεχνολογια ειναι για μικρες αποστασεις σε πολη οχι για ταξιδι. Ντηζελ ειναι για χιλιομετροφαγος εξω απο πολεις.

Αυτό είναι το κλου. Κάνεις οικονομία εντός πόλης και γλιτώνεις τα 12-13λτ θα έκαιγε το σκέτο βενζίνης. Εκτός πόλης είναι μία ή άλλη, για να μην πω είναι και χειρότερα λόγω βάρους. Αν είχα ένα μικρομεσαίο εταιρικό diesel συν καύσιμο πληρωμένο, μπορεί και να κοίταγα το υβριδικό να το χω για τα ΣΚ και να του βάζω από το καύσιμο της εταιρίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ασύμφορο σε σχέση με το D5.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#480575 Όσο το πετρέλαιο είναι 25 λεπτά φθηνότερο από τη βενζίνα, και το πετρελαιοκίνητο καίει λιγότερα λ/100 από το βενζίνα, το ματς έληξε. Μόνο στην πόλη ότι κερδίσεις και στα πρώτα 40-50 χλμ. αν έχεις φορτίσει από τη μπρίζα.