Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By mirage
#91309 Δεν εχω οδηγησει τον 1.5 με τα 110 αλλα αυτον με τα 90 νομιζω σε fiesta. Ενα κροταλισματακι το εχει κρυος και ακουγοταν λιγο παραπανω σε επιταχυνσεις αλλα κατα τα αλλα ακομα και στο fiesta στο ταξιδι με 120-130 ηταν μια χαρα τα επιπεδα θορυβου. Γενικα μου αρεσε σαν κινητηρας σε αντιθεση με τον 1.6 110 psa ford που δεν τον εχω χωνεψει σε οποιοδηποτε αμαξι τον εχω οδηγησει.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
The Ace έγραψε:
NickTG έγραψε:
The Ace έγραψε: (το Fiesta με τα 125 κάνει πλάκα σε ότι GT/GTi κυκλοφορεί),

Όπως?

Με το φίλο που το έχει πετύχαμε Polo GTi (νομίζω με τα 170 αυτό δεν είναι ?), δικάβαλοι και οι δύο, και από το φανάρι της ΕΡΤ μέχρι και το φανάρι πριν το Σταυρό είμασταν ένα φτερό μπροστά και δεν είχε καταφέρει να μας περάσει. Καλά, όχι ίσως πλάκα, αλλά στέκεται παραπάνω από καλά.....

Αν μιλάμε για πάρα πολλά χλμ το χρόνο, τότε εξ'ορισμού πας σε diesel, αυτός είναι και σκοπός ύπαρξής τους άλλωστε....

Είτε ο τύπος δεν είχε καταλάβει ότι εσείς κάνετε κόντρα, ή απλά τότε μάθαινε να οδηγεί...
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#91341 Συμφωνώ με τον Realzeus. 180 αλογα και με dsg όσο κουλός κι αν είναι ο άλλος δε γίνεται να πάει μαζί με 120άρι Φιεστα. Πιο πιθανό είναι το αμαξι να ήταν tsi r-line το οποιο θυμίζει αρκετά το GTi σε εμφάνιση
Άβαταρ μέλους
By axel12p
mirage έγραψε:Δεν εχω οδηγησει τον 1.5 με τα 110 αλλα αυτον με τα 90 νομιζω σε fiesta. Ενα κροταλισματακι το εχει κρυος και ακουγοταν λιγο παραπανω σε επιταχυνσεις αλλα κατα τα αλλα ακομα και στο fiesta στο ταξιδι με 120-130 ηταν μια χαρα τα επιπεδα θορυβου. Γενικα μου αρεσε σαν κινητηρας σε αντιθεση με τον 1.6 110 psa ford που δεν τον εχω χωνεψει σε οποιοδηποτε αμαξι τον εχω οδηγησει.

Δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα στον βενζινοκινητήρα με τα 125 και τον 1.5 TDCi από άποψη θορύβου. Εκεί όπου ο βενζινοκινητήρας έχει έναν ωραίο πωρωτικό κατά την επιτάχυνση, το πετρέλαιο έχει απλά θόρυβο. Στο ταξίδι ΟΚ και τα δύο, αλλά για κάθε ημέρα ή για οδήγηση μέσα στην πόλη με σταμάτα ξεκίνα, νομίζω πως το πετρέλαιο θα είναι κουραστικό. Στο ρελαντί ακούγεται, αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει κιόλας γιατί στα φανάρια μπαίνει το start-stop.

Ο θόρυβος του είναι και ο κύριος λόγος που το απορρίψαμε παρά την μεγάλη του διαφορά στην κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#91351 Νομιζω υπερβαλεις λιγο αλλα ΟΚ. Παντως με τα χιλιομετρα που κανεις το diesel μοιαζει σημερα καλυτερη επιλογη.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91357 Κάναμε δοκιμή το ένα μετά το άλλο οπότε ήταν άμεση η σύγκριση. Πίστεψε με και εγώ το diesel θα ήθελα να προτιμήσω :oops: Η διαφορά τιμής είναι 3000 που καλύπτονται για την πλάκα. Αν είχε την μηχανή του Civic ή τον 1.6 του QQ δε το συζητούσα καν.

Εντωμεταξύ το QQ 1.5 Test drive είδος υπό εξαφάνιση. Είχε ένα η ΑΝΟΡ και το πούλησαν σε πελάτη, οπότε έχει δύο μήνες τώρα που έμειναν χωρίς Test Drive.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
The Ace έγραψε:
NickTG έγραψε:

Όπως?

Με το φίλο που το έχει πετύχαμε Polo GTi (νομίζω με τα 170 αυτό δεν είναι ?), δικάβαλοι και οι δύο, και από το φανάρι της ΕΡΤ μέχρι και το φανάρι πριν το Σταυρό είμασταν ένα φτερό μπροστά και δεν είχε καταφέρει να μας περάσει. Καλά, όχι ίσως πλάκα, αλλά στέκεται παραπάνω από καλά.....

Αν μιλάμε για πάρα πολλά χλμ το χρόνο, τότε εξ'ορισμού πας σε diesel, αυτός είναι και σκοπός ύπαρξής τους άλλωστε....

http://www.zeperfs.com/en/duel5382-3278.htm
Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:
NickTG έγραψε:

Όπως?

Βρε ασε, πριν γράψεις κοίτα λίγο στο νετ τα νούμερα που δίνουν οι κατασκευαστές... Ένα ολόκληρο ημερολόγιο χωρίζουν polo gti (το οποίο ειδικά σε επιτάχυνση δεν παίζεται)

Βασικά είναι από τα πιο αργά μικρά τουρμπάκια
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#91444 Παιδιά, δεν έχει νόημα να το ψειρίζουμε περισσότερο, αυτό έγινε, αυτό έγραψα. Το να ποστάρετε πίνακες με χαρακτηριστικά και συγκρίσεις δεν μου λέει τίποτα, μπορώ μια χαρά να διαβάσω τα specs. Που και πάλι δεν αλλάζουν αυτά που είδα στο δρόμο. Δεν επιβεβαίωσα αν ήταν όντως το GTi, γι'αυτό και το ερωτηματικό μου, αλλά ακόμα και το "απλό" 140αρι να ήταν, πάλι πολύ σβέλτο είναι το Fiesta. Το αν ήξερε να αλλάζει ταχύτητες ή αν πήρε το δίπλωμά του προχθές, επίσης δεν μπορώ να το σχολιάσω. Αυτά....
Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:Παιδιά, δεν έχει νόημα να το ψειρίζουμε περισσότερο, αυτό έγινε, αυτό έγραψα. Το να ποστάρετε πίνακες με χαρακτηριστικά και συγκρίσεις δεν μου λέει τίποτα, μπορώ μια χαρά να διαβάσω τα specs. Που και πάλι δεν αλλάζουν αυτά που είδα στο δρόμο. Δεν επιβεβαίωσα αν ήταν όντως το GTi, γι'αυτό και το ερωτηματικό μου, αλλά ακόμα και το "απλό" 140αρι να ήταν, πάλι πολύ σβέλτο είναι το Fiesta. Το αν ήξερε να αλλάζει ταχύτητες ή αν πήρε το δίπλωμά του προχθές, επίσης δεν μπορώ να το σχολιάσω. Αυτά....

Το gti βγαίνει μόνο αυτόματο... και εκείνη τη μέρα να πήρε το δίπλωμα, 3 ΤΚ θα τους κέρναγε... και αυτό όπως και το 140αη polo, όπως και κάθε σουπερμίνι με 140hp... μάλλον έχεις χάσει τις εξελίξεις στα σουπερμίνι :lol:
Άβαταρ μέλους
By antonisczt
#91449 Ο Διας τα ειπε ολα. :lol:
Στο θεμα μας τωρα.
Εχω οδηγησει και τα 3 αλλα το Qashqai με το 1.6αρι diesel.
Το Civic εχει απιστευτα καλο κινητηρα με απολυτη ησυχια στο εσωτερικο,ειτε στο ρελαντι ειτε σε φαση επιταχυνσης(πραγματικα δεν θυμιζει diesel),το κιβωτιο ειναι πολυ καλο,οι χωροι αψογοι με μονο μειον το χαμηλα τοποθετημενο τιμονι για ενα ψηλο οδηγο,το πορτμπαγκαζ τεραστιο,ο εξοπλισμος υπερπληρης,τα υλικα καλα αλλα οχι και τελεια ενω η αναρτηση ειναι σφικτη χωρις κοπανηματα και πλευσεις.
Κατεμε η πιο ολοκληρωμενη επιλογη αν εξαιρεθει ο Σαρακακης(προσωπικα με 2 Mitsubishi τοσα χρονια δεν ειχα ποτε προβλημα),η τσιμπημενη τιμη και η εκκεντρικη του εμφανιση.
Το Focus που στα ματια μου ειναι ασχημο εχει πολυ γραμμικο κινητηρα με ωραιο ηχο και καθολου κραδασμους,πολυ ωραιο τραβηγμα και κατεπεκταση επιδοσεις,ισοπεδωτικη αναρτηση που καταπινει τα παντα χωρις θορυβους και κοπανηματα,ποιοτικοτερα υλικα στο ματι και στην αφη απο το Honda,καλο εξοπλισμο και πολυ καλο σαζμαν.Ομως οι χωροι του ρε παιδια ειναι αστειοι οπως και το πορτμπαγκαζ.Ενταξει βολευτηκα μια χαρα στην θεση του οδηγου απο πισω μου ομως καθοταν μονο νανος.Επισης διαβασα για το κλειστοφοβικο μπροστα Civic.Το ιδιο ενιωσα και στο Focus ιδιως στη θεση του συνοδηγου με το τεραστιο ταμπλο.Το πορτμπαγκαζ απλα τραγικο.Α και μετα απο μια σχετικα σβελτη βολτα απο Τουμπα μεχρι Καλλικρατεια και πισω το trip εγραφε 9.5lt/100.Με πιο ηπιους ρυθμους επεσε στα 7.5lt/100.
To Nissan σαν 16αρι τονιζω εχει επισης δυνατο μοτερ με καλο τραβηγμα ,μεγαλους χωρους,καλυτερη ορατοτητα λογω σχεδιου,ικανοποιητικα υλικα και εξοπλισμο,ταξιδευει ανετα με ελαχιστες πλευσεις ενω και το πορτμπαγκαζ του ειναι ικανοποιητικο.Επισης καιει ελαχιστα.5lt/100 εγραψα σε μια διαδρομη 20km χωρις να σκεφτομαι το ποσο παταω το γκαζι.
Οσον αφορα το 500Χ ναι ειναι σφικτο αλλα προσωπικα δεν με ενοχλησε οπως γραφεις. :hmmm:
Ελπιζω να βοηθησα.Καλοριζικο οποιο κι αν διαλεξεις!
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91456 Τι να με βοηθήσεις, με μπέρδεψες περισσότερο :lol:

Πιο ολοκληρωμένη επιλογή το Civic, αλλά νιώθω πως σου άρεσε περισσότερο το Qashqai. Πιο θα επέλεγες στην θέση μου;

Το Civic έχει καλούς χώρους, αλλά είναι δύσκολο στο μπες - βγες λόγω A-pillar, ενώ επιμένω πως ένιωθα ότι αν φρενάρω απότομα θα κοπανήσει το κεφάλι μου στον ουρανό. Δε το συζητάμε να κατεβάσεις το σκιάδιο, δεν έβλεπα τίποτα! :lol:

Το Focus δε μου φάνηκε άρχημο σε θέμα χώρων, με εξαίρεση τον χώρο αποσκευών φυσικά. Το ταμπλό είναι πράγματι ογκώδες αλλά συνηθίζεται γρήγορα. Πολύ καλή ορατότητα και ευκολοδήγητο. Περισσότερο με δυσκόλεψε το ογκώδες QQ με τις χοντρές κολώνες ειδικά πίσω. Στον μεσαίο καθρέφτη ένιωθες πως το πίσω τζάμι είναι μια σταλιά και πολύ μακριά σου. Για οδήγηση σε πόλη μάλλον το focus θα επέλεγα.

Επίσης, με προβλημάτισες ακόμη περισσότερο με την κατανάλωση του Focus. Αν είναι να πεταχτείς Καλλικράτεια και κάψεις 10 λίτρα σχεδόν, τότε τι να συζητάμε. :(

Μου έκανε πολύ εντύπωση το γκάζι του Focus, αλλά τσεκάροντας το site που αναφέρθηκε νωρίτερα (http://www.zeperfs.com) το Civic έχει καλύτερες επιδόσεις από το Focus! Μπράβο στην Honda :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Govus
#91462 Πρέπει να είσαι αρκετά απρόσεκτος, για να σου κάψει το Focus 10 λίτρα μέσα στην πόλη και μιλάω για το δικό μου, που είναι 1.6...
Άβαταρ μέλους
By famas
Govus έγραψε:Πρέπει να είσαι αρκετά απρόσεκτος, για να σου κάψει το Focus 10 λίτρα μέσα στην πόλη και μιλάω για το δικό μου, που είναι 1.6...

+1, στο club ford όσοι έχουν τον χιλιάρι κανένας δεν μιλάει για τέτοια νούμερα :x
Από την άλλη με τόσα χλμ που κάνει ετησίως ο Axel12p, απορώ που κοιτάει βενζίνη :(
Άβαταρ μέλους
By mirage
#91474 Ρε παιδες με το Xsara με τον 1.6 8βαλβιδο φουλ φορτωμενος με Ac και με πατημενα 140-150 δεν εκαιγα 10 λιτρα πηγαινε ελα στην Καλλικρατεια. Το νουμερο μου φαινεται τρομερα απαισιοδοξο.