- 13 Οκτ 2014, 16:17
Nikos! έγραψε:Στο astra δεν έχω δερμάτινο τιμόνι και πότε δεν έχει πάει να μου φύγει απ'τα χέρια.
Trip computer έχει στη βασική.
Θα κάνω test drive αλλά δε ξέρω κατά πόσο σε 15 λεπτά θα καταφέρω να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.
....θα βγάλεις κάποια βασικά συμπεράσματα, δεν είσαι και χθεσινός! Όσο αφορά στην επιλογή σου τώρα, αν όντως είναι οι μόνες επιλογές, αφού με ανάλογα χρήματα υπάρχουν πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα, τότε θα σε προτιμούσα σε ένα Golf, για πολλούς και διάφορους λόγους, μερικούς εκ των οποίων κάλυψαν οι παραπάνω αλλά και για κάποιους που θα προσθέσω τώρα:
- premium αίσθηση ποιοτικών στοιχείων του αυτοκινήτου, ηχο/ θέρμομόνωση, άνεση και εργονομία καθισμάτων, κύλιση και κράτημα...
- έχεις μια BMW που όσο να'ναι είναι καλοφτιαγμένες, η διαφορά της όταν θα μπαίνεις στο Octavia θα είναι σημαντική και δεν θέλω να παθαίνεις μικρά σοκ καθημερινά, νομίζοντας ότι δουλεύεις σε εργοτάξιο, και δεν το λέω από ψώνιο, απλά έχουν ακόμη διαφορές με τα λοιπά οι BMW. Έχει κλείσει ναι μεν η ψαλίδα αλλά όχι και τόσο που να τα έχει ένας ιδιοκτήτης, εκτός αν βάλεις πρόθεμα την αξιοπιστία και την απλότητα, όπου το Skoda θα σε κερδίσει, όντας ένα πολύ-εργαλείο
- τα Golf έχουν μια περίεργη δυναμική στην σχέση τους μαζί μας, όπως οι παλιές Alfa Romeo, συνεχώς κάτι παθαίνουν και μας αναγκάζουν αν ασχολούμαστε περισσότερο από όσο ίσως ιδανικά θα θέλαμε αλλά εξαιτίας όλου αυτού δενόμαστε μαζί τους, κάτι σαν τις BMW δηλαδή, ένα ελλατωματάκι εδώ, ένα εκεί, μια ανάκληση παραπέρα, με καταλαβαίνεις πιστεύω, θα νιώσεις οικεία, και το γράφω χωρίς καμία ειρωνεία!
- last but not least, είναι ένα ψυχρό ψυγείο αισθητικά, θα σε βάζει στο κλίμα αμέσως ότι πας στη δουλειά... το Golf εννοώ... να μην παρεξηγούμαστε, ένα από τα πιο ουδέτερα, ανέκφραστα μοντέρνα hatchback design... αν όμως θες το σκυλί, που θα κάνει εμμετό το ένα μετά το άλλο μικρό σου, τότε πάρε το Skoda, που έχει και ειδικό ύφασμα που δεν λερώνει! Αλήθεια! Το δίνουν σαν extra!
ελπίζω να σε μπέρδεψα αρκετά γιατί εμένα δεν μου αρέσει κανένα από τα δύο και ελπίζω να κοιτάξεις κάτι άλλο...
πλάκα κάνω, πείραγμα! Καλές αγορές λοιπόν!