Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#23764 Ειχαμε Octavia 5 μεχρι τελος του 12.
Αν χρειαζεται να κατεβαινεις κεντρο λογω δουλειας, ξεχνα την. Το παρκαρισμα θα γινει μαρτυριο. Κατα τα αλλα. Ποιοτητα κυλισης δεν εχω συναντησει καλυτερη.. Καταπινε Εγνατια και Αθηνων- Θεσσαλονικης για πρωινο. Για ανεση, οκ δεν εχω μπει σε Citroen αλλα και παλι δεν εχω μπει μεχρι στιγμης αλλο πιο ανετο αμαξι.. :inlove: Ομολογω οτι ωρες ωρες μου λειπει. :tomato:
Golf 7 1,6 tdi το χα κανει test drive πριν 1μιση χρονο. Ο κινητηρας θελει εξαταχυτο κιβωτιο (αν και το διορθωσαν στο bluemotion νομιζω :s_scratchhead ) Κατα τα αλλα πολυ καλο αυτοκινητο και πιο ευελικτο.

Αν θα κανεις συχνα ταξιδια τοτε η Octavia ειναι η καλυτερη επιλογη. Ειδαλλως το Golf.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#23766 @ GTS ...τι εννοείς για lease δε θα έπαιρνες το design? Αφού αυτό μπορώ να πάρω στο lease. :lol:

Focusman91 έγραψε:Ειχαμε Octavia 5 μεχρι τελος του 12.
Αν χρειαζεται να κατεβαινεις κεντρο λογω δουλειας, ξεχνα την. Το παρκαρισμα θα γινει μαρτυριο. Κατα τα αλλα. Ποιοτητα κυλισης δεν εχω συναντησει καλυτερη.. Καταπινε Εγνατια και Αθηνων- Θεσσαλονικης για πρωινο. Για ανεση, οκ δεν εχω μπει σε Citroen αλλα και παλι δεν εχω μπει μεχρι στιγμης αλλο πιο ανετο αμαξι.. :inlove: Ομολογω οτι ωρες ωρες μου λειπει. :tomato:
Golf 7 1,6 tdi το χα κανει test drive πριν 1μιση χρονο. Ο κινητηρας θελει εξαταχυτο κιβωτιο (αν και το διορθωσαν στο bluemotion νομιζω :s_scratchhead ) Κατα τα αλλα πολυ καλο αυτοκινητο και πιο ευελικτο.

Αν θα κανεις συχνα ταξιδια τοτε η Octavia ειναι η καλυτερη επιλογη. Ειδαλλως το Golf.

Κέντρο δε κατεβαίνω είναι αλήθεια και ταξίδια λόγω δουλειάς κάνω περισσότερο στο εξωτερικό απλά γενικά ο όγκος με προβληματίζει. Μπορεί να κάτσει κανένα ταξίδι Θεσσ/νίκη όμως πχ.

Ποιότητα κύλισης και άνεση δηλαδή το octavia είναι καλύτερο σε σχέση με το golf?
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#23767 Πρέπει να είναι σαν το C5 εξωτερικά σε μέγεθος (4.78)
Συνηθίζεται ο όγκος δεν είναι τίποτα, λίγο προσοχή στην αρχή θέλει να το μάθεις.
Για παρκάρισμα βασίζεσαι στο park assist αλλιώς δεν...
Κέντρο και γενικά σε δύσκολες περιοχές δεν έχω εμπειρία, αλλά αν το κανείς συχνά είναι θέμα, θέλει πολύ real estate για παρκάρισμα
Άβαταρ μέλους
By GTS
Nikos! έγραψε:@ GTS ...τι εννοείς για lease δε θα έπαιρνες το design? Αφού αυτό μπορώ να πάρω στο lease. :lol:

Focusman91 έγραψε:Ειχαμε Octavia 5 μεχρι τελος του 12.

Κέντρο δε κατεβαίνω είναι αλήθεια και ταξίδια λόγω δουλειάς κάνω περισσότερο στο εξωτερικό απλά γενικά ο όγκος με προβληματίζει. Μπορεί να κάτσει κανένα ταξίδι Θεσσ/νίκη όμως πχ.

Ποιότητα κύλισης και άνεση δηλαδή το octavia είναι καλύτερο σε σχέση με το golf?

Δεν θα οδηγουσα αυτοκινητο χωρις τριπ και δερματινο τιμονι.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Nikos! έγραψε:Κέντρο δε κατεβαίνω είναι αλήθεια και ταξίδια λόγω δουλειάς κάνω περισσότερο στο εξωτερικό απλά γενικά ο όγκος με προβληματίζει. Μπορεί να κάτσει κανένα ταξίδι Θεσσ/νίκη όμως πχ.

Η Octavia 5 σε σχεση με το Golf 6 ναι ηταν καλυτερο σ αυτους τομεις. (Βεβαια μιλαμε για μικρες διαφορες. Οχι κατι το τρομερο)
Σε σχεση με το Golf 7 εχει κλεισει η ψαλιδα υπερ του Vw. Παει καιρος παντως που χω να τα οδηγησω και τα 2. :s_sorry
Κανε ενα Test drive και στα δυο. Εμενα αυτο που θα με φοβιζε κυριως, ειναι το ποσο σπιρτοζο θα ναι το σκοντα με τον 1,6 tdi. Μπορει η ροπη να ναι μεγαλη αλλα το ιδιο ειναι και το βαρος και δεν ξερω αν τα 105 αλογα θα στεκονται στο υψος των περιστασεων.. Βεβαια απο την αλλη το σκοντα μολις 20 κιλα πιο βαρυ οποτε η διαφορα μαλλον ανεπαισθητη θα ναι.

Για το Golf μιλαμε για βασικη εκδοση ε?

GTS έγραψε:Δεν θα οδηγουσα αυτοκινητο χωρις τριπ και δερματινο τιμονι.

+ πολλα για το δερματινο τιμονι. Ειχα οδηγησει Polo tsi comfortline που δεν εχει, και μου φευγε το τιμονι απο τα χερια. :vava:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#23940 Στο astra δεν έχω δερμάτινο τιμόνι και πότε δεν έχει πάει να μου φύγει απ'τα χέρια.

Trip computer έχει στη βασική.

Θα κάνω test drive αλλά δε ξέρω κατά πόσο σε 15 λεπτά θα καταφέρω να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Nikos! έγραψε:Στο astra δεν έχω δερμάτινο τιμόνι και πότε δεν έχει πάει να μου φύγει απ'τα χέρια.

Θα κάνω test drive αλλά δε ξέρω κατά πόσο σε 15 λεπτά θα καταφέρω να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

....θα βγάλεις κάποια βασικά συμπεράσματα, δεν είσαι και χθεσινός! Όσο αφορά στην επιλογή σου τώρα, αν όντως είναι οι μόνες επιλογές, αφού με ανάλογα χρήματα υπάρχουν πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα, τότε θα σε προτιμούσα σε ένα Golf, για πολλούς και διάφορους λόγους, μερικούς εκ των οποίων κάλυψαν οι παραπάνω αλλά και για κάποιους που θα προσθέσω τώρα:

- premium αίσθηση ποιοτικών στοιχείων του αυτοκινήτου, ηχο/ θέρμομόνωση, άνεση και εργονομία καθισμάτων, κύλιση και κράτημα...

- έχεις μια BMW που όσο να'ναι είναι καλοφτιαγμένες, η διαφορά της όταν θα μπαίνεις στο Octavia θα είναι σημαντική και δεν θέλω να παθαίνεις μικρά σοκ καθημερινά, νομίζοντας ότι δουλεύεις σε εργοτάξιο, και δεν το λέω από ψώνιο, απλά έχουν ακόμη διαφορές με τα λοιπά οι BMW. Έχει κλείσει ναι μεν η ψαλίδα αλλά όχι και τόσο που να τα έχει ένας ιδιοκτήτης, εκτός αν βάλεις πρόθεμα την αξιοπιστία και την απλότητα, όπου το Skoda θα σε κερδίσει, όντας ένα πολύ-εργαλείο

- τα Golf έχουν μια περίεργη δυναμική στην σχέση τους μαζί μας, όπως οι παλιές Alfa Romeo, συνεχώς κάτι παθαίνουν και μας αναγκάζουν αν ασχολούμαστε περισσότερο από όσο ίσως ιδανικά θα θέλαμε αλλά εξαιτίας όλου αυτού δενόμαστε μαζί τους, κάτι σαν τις BMW δηλαδή, ένα ελλατωματάκι εδώ, ένα εκεί, μια ανάκληση παραπέρα, με καταλαβαίνεις πιστεύω, θα νιώσεις οικεία, και το γράφω χωρίς καμία ειρωνεία!

- last but not least, είναι ένα ψυχρό ψυγείο αισθητικά, θα σε βάζει στο κλίμα αμέσως ότι πας στη δουλειά... το Golf εννοώ... να μην παρεξηγούμαστε, ένα από τα πιο ουδέτερα, ανέκφραστα μοντέρνα hatchback design... αν όμως θες το σκυλί, που θα κάνει εμμετό το ένα μετά το άλλο μικρό σου, τότε πάρε το Skoda, που έχει και ειδικό ύφασμα που δεν λερώνει! Αλήθεια! Το δίνουν σαν extra!

ελπίζω να σε μπέρδεψα αρκετά γιατί εμένα δεν μου αρέσει κανένα από τα δύο και ελπίζω να κοιτάξεις κάτι άλλο...

:lol:

πλάκα κάνω, πείραγμα! Καλές αγορές λοιπόν!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Goldmund έγραψε:
Nikos! έγραψε:Στο astra δεν έχω δερμάτινο τιμόνι και πότε δεν έχει πάει να μου φύγει απ'τα χέρια.

....θα βγάλεις κάποια βασικά συμπεράσματα, δεν είσαι και χθεσινός! Όσο αφορά στην επιλογή σου τώρα, αν όντως είναι οι μόνες επιλογές, αφού με ανάλογα χρήματα υπάρχουν πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα, τότε θα σε προτιμούσα σε ένα Golf, για πολλούς και διάφορους λόγους, μερικούς εκ των οποίων κάλυψαν οι παραπάνω αλλά και για κάποιους που θα προσθέσω τώρα:

- premium αίσθηση ποιοτικών στοιχείων του αυτοκινήτου, ηχο/ θέρμομόνωση, άνεση και εργονομία καθισμάτων, κύλιση και κράτημα...

- έχεις μια BMW που όσο να'ναι είναι καλοφτιαγμένες, η διαφορά της όταν θα μπαίνεις στο Octavia θα είναι σημαντική και δεν θέλω να παθαίνεις μικρά σοκ καθημερινά, νομίζοντας ότι δουλεύεις σε εργοτάξιο, και δεν το λέω από ψώνιο, απλά έχουν ακόμη διαφορές με τα λοιπά οι BMW. Έχει κλείσει ναι μεν η ψαλίδα αλλά όχι και τόσο που να τα έχει ένας ιδιοκτήτης, εκτός αν βάλεις πρόθεμα την αξιοπιστία και την απλότητα, όπου το Skoda θα σε κερδίσει, όντας ένα πολύ-εργαλείο

- τα Golf έχουν μια περίεργη δυναμική στην σχέση τους μαζί μας, όπως οι παλιές Alfa Romeo, συνεχώς κάτι παθαίνουν και μας αναγκάζουν αν ασχολούμαστε περισσότερο από όσο ίσως ιδανικά θα θέλαμε αλλά εξαιτίας όλου αυτού δενόμαστε μαζί τους, κάτι σαν τις BMW δηλαδή, ένα ελλατωματάκι εδώ, ένα εκεί, μια ανάκληση παραπέρα, με καταλαβαίνεις πιστεύω, θα νιώσεις οικεία, και το γράφω χωρίς καμία ειρωνεία!

- last but not least, είναι ένα ψυχρό ψυγείο αισθητικά, θα σε βάζει στο κλίμα αμέσως ότι πας στη δουλειά... το Golf εννοώ... να μην παρεξηγούμαστε, ένα από τα πιο ουδέτερα, ανέκφραστα μοντέρνα hatchback design... αν όμως θες το σκυλί, που θα κάνει εμμετό το ένα μετά το άλλο μικρό σου, τότε πάρε το Skoda, που έχει και ειδικό ύφασμα που δεν λερώνει! Αλήθεια! Το δίνουν σαν extra!

ελπίζω να σε μπέρδεψα αρκετά γιατί εμένα δεν μου αρέσει κανένα από τα δύο και ελπίζω να κοιτάξεις κάτι άλλο...

:lol:

πλάκα κάνω, πείραγμα! Καλές αγορές λοιπόν!

Βασικά με βοήθησες αρκετά και μπήκες ακριβώς στον προβληματισμο μου.

Ότι ενώ το skoda φαίνεται η πιο σωστή επιλογή λόγω χώρων, εξοπλισμού και γενικότερο value for money, με κρατάνε πίσω αυτά τα χαρακτηριστικα που αναφέρεις οπότε και σκέφτομαι κάτω από ποιες συνθήκες πρέπει να πάρω την απόφαση.

Γιαυτό και το συζητάω από τώρα αν και αργεί κάπως η παραγγελία.

Αλλά με κάλυψες νομίζω 100%

Δυστυχώς μόνο από αυτά τα δύο έχω να διαλέξω. Είχα ζητήσει giulietta αλλά δεν εγκρίθηκε.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#23996 Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στα υλικά και την κατασκευή σε αυτά τα 2?
Δυστυχώς δεν τα έχω δει από κοντά.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
NickTG έγραψε:Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στα υλικά και την κατασκευή σε αυτά τα 2?

Επειδη τα ειδα απο κοντα, ποιοτικα φαινονται το ιδιο, μαλιστα το skoda εχει |λογοκρισία| πλαστικα στο κατω μερος της κεντρικης κονσολας ενω το golf οχι.

Το θεμα ειναι σε βαθος χρονου πχ ακομα και 2ετιας τι κανουν αν θα εχει σωστη συναρμολογηση αρα και λιγοτερους τριγμους στο μελλον κλπ.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Nikos! έγραψε:Δυστυχώς μόνο από αυτά τα δύο έχω να διαλέξω. Είχα ζητήσει giulietta αλλά δεν εγκρίθηκε.

Το αφεντικο δεν ειναι Ιταλοφιλος ε? :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Nikos! έγραψε:
NickTG έγραψε:Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στα υλικά και την κατασκευή σε αυτά τα 2?

Επειδη τα ειδα απο κοντα, ποιοτικα φαινονται το ιδιο, μαλιστα το skoda εχει |λογοκρισία| πλαστικα στο κατω μερος της κεντρικης κονσολας ενω το golf οχι.

Το θεμα ειναι σε βαθος χρονου πχ ακομα και 2ετιας τι κανουν αν θα εχει σωστη συναρμολογηση αρα και λιγοτερους τριγμους στο μελλον κλπ.

Το Leon μας πάντως, με τη σκληρή ανάρτηση, μετά από 100.000χλμ δεν τρίζει καθόλου.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
NickTG έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Το Leon μας πάντως, με τη σκληρή ανάρτηση, μετά από 100.000χλμ δεν τρίζει καθόλου.

They don't make 'em like they used to :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#24115 Λογικά τα φτιάχνουν καλύτερα. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
NickTG έγραψε:Λογικά τα φτιάχνουν καλύτερα. :s_biggrin

Μάλλον τόσο καλά που δε μπορείς να αποφασίσεις :lol: