Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By linker
#15728 Παραβλέποντας το γεγονός ότι διάβασα σχόλια του τύπου "Το Corsa θεωρείται από τα καλύτερα μικρά στην οδήγηση...αν όχι το καλύτερο μαζί με το φιέστα.." (το Fiesta είναι όντως :inlove: ), έχω να πω ότι οι επιλογές σου είναι συγκεκριμένες.

1) Το απορρίπτεις γιατί σε κράξανε, παρότι δε θεωρείς ότι έχεις άδικο.
2) Προχωράς και φυσικά κάνεις τη δουλειά σου.

Παρότι δεν έχω οδηγήσει Pluriel, έχω να πω ότι - μόνο και μόνο από την καταγωγή του - δε μπορεί να είναι τόσο σκάρτο οδηγικά.
Το C3 είναι ένα αυτοκίνητο πόλης και φυσικά θα είναι ουδέτερο, αδιάφορο κλπ οδηγικά, άσχετα από το αν στρίβει καλύτερα από το κάθε χαμηλωμένο ή όχι Accent της χώρας τούτης.

Επειδή εσένα δε σε ενδιαφέρουν αυτά, όμως, προχώρα το. Ξέρεις καλά για ποιο λόγο το παίρνεις, ξέρεις ακόμα καλύτερα για τι χρήση το προορίζεις και φυσικά, γνωρίζεις το ιστορικό του. Πρόκειται για ένα καθαρό, όπως λες, αυτοκίνητο και αυτό είναι κάτι που σπανίζει.

Ο 1.4 αποτελεί αρχαίο αλλά αγαπημένο μοτεράκι, έχει πάμφθηνα αναλώσιμα, γαιδουρινή υπομονή, σκυλίσια αντοχή και μέσα στα χρόνια έχει αποδειχθεί πολύ αξιόπιστος. Κινεί το Pluriel αξιοπρεπέστατα για εντός και εκτός πόλης μετακινήσεις (φυσικά δε θα ζητήσεις το κάτι παραπάνω, τα έχουμε πει αυτά) και είναι οικονομικός.

Από τη στιγμή που μπαίνουν στο παιχνίδι παράγοντες όπως 1) Ευκολίες στην πληρωμή 2) Καθαρό αυτοκίνητο 3) Αξιόπιστο μοτέρ 4) Κάμπριο (που ήθελες, όπως προείπες), δε βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο για να το απορρίψεις.

Το μόνο που με χαλάει, προσωπικά, είναι το ότι είναι του 2004, οπότε ίσως ταλαιπωρείται από κάποιες παιδικές ασθένειες. Μπορεί και όχι βέβαια. Επίσης, δε μπορώ να χωνέψω το εσωτερικό του μκ1. Στο μκ2, παρότι η γενικότερη φιλοσοφία παρέμεινε, η βελτίωση είναι αισθητή.

Αν το πάρεις, πέρνα μια βόλτα από το GCC (GreekCitroenClub), όπου θα λύσεις κάθε απορία για το συγκεκριμένο και όχι μόνο.
Άβαταρ μέλους
By elteo
linker έγραψε:
Αν το πάρεις, πέρνα μια βόλτα από το GCC (GreekCitroenClub), όπου θα λύσεις κάθε απορία για το συγκεκριμένο και όχι μόνο.

Και θα λάβεις πολλά συγχαρήκια για την επιλογή σου. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By drdino
JordanSalonica έγραψε:Το Corsa θεωρείται από τα καλύτερα μικρά στην οδήγηση...

μπρίκι και "στην οδήγηση" στην ίδια πρόταση->
Εικόνα

JordanSalonica έγραψε:αν όχι το καλύτερο μαζί με το φιέστα....

μπρίκι και φιέστα στην ίδια πρόταση
Εικόνα

JordanSalonica έγραψε:ή άλλοι πχ βάζουν πίσω αεροτομές σε εμπροσθοκίνητα αυτοκίνητα και σε λένε πως δεν το βάλαν για καγκουροεφφέ αλλά για καλύτερα κρατήματα....πφφφ οκ

πες μας τώρα για τα κρατήματα στα εμπροσθοκίνητα (sic)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#15890 Kομμενο προηγούμενο C3 ,το οποίο έτσι και αλλιώς ήταν ψιλοτραγικό,και με προβληματικό-σχιζοφρενικό σύστημα οροφής
που ουσιαστικά σου απαγορευει να απολαυσεις τις χάρες της κομμενης οροφής...Aλλα δε πειράζει θα είναι καλό γιατι είναι Citroen..Και ας μη το έχουμε οδηγήσει καν...
Και μετά το πρόβλημα είναι το Corsa..
Λίγη αντικειμενικότητα δε βλάπτει μερικές φορές.
Άβαταρ μέλους
By linker
#15893 Η αντικειμενικότητα έρχεται όταν είσαι λίγο open minded και δεν σε ταλαιπωρούν κρίσεις στενομυαλίτιδας.
Η σχιζοφρενική οροφή, ξαφνικά γίνεται ευφάνταστη, αν σκεφτείς ότι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με 4-5 διαφορετικούς τρόπους. Δε χρειάζεται να βγάλεις τα τόξα για να σου πάρει ο αέρας το μαλλάκι. Γίνεται και με την οροφή τελείως πίσω.

Το Corsa σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα, κάνει καλά όσα υπόσχεται.
Το ίδιο και το C3.
Αυτοκίνητα πόλης είναι και όχι υπερόπλα.
Απλά, σε ό,τι αφορά την οδηγική συμπεριφορά δεν ξεχωρίζει ούτε το C3, αλλά ούτε το Corsa.
Εκεί στέκομαι. Κατηγορει κάποιος το 3άρι, φέρνοντας σαν σημείο αναφοράς το Corsa. Είναι αστείο.
Για το Fiesta, φυσικά, κανείς δεν είπε τίποτα, γιατί δεν υπάρχει και λόγος στο κάτω κάτω.

Υπέροχο κάμπριο είναι το MX5. Λένε ότι είναι και ιδανικό στις καθημερινές συνθήκες, όπου έχεις να βολέψεις 2 πιτσιρίκια και τα ψώνια του σουπερ μάρκετ.

Οι παγίδες τελικά μαζεύουν περισσότερους απ'όσους αρχικά περιμένεις.

Τα περί "Aλλα δε πειράζει, θα είναι καλό γιατί είναι Citroen", καλύτερα να μείνουν ασχολίαστα.
Τα είπε αντικειμενικός άνθρωπος εξάλλου. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
linker έγραψε:Η αντικειμενικότητα έρχεται όταν είσαι λίγο open minded και δεν σε ταλαιπωρούν κρίσεις στενομυαλίτιδας.
Η σχιζοφρενική οροφή, ξαφνικά γίνεται ευφάνταστη, αν σκεφτείς ότι μπορείς να τη χρησιμοποίησεις με 4-5 διαφορετικούς τρόπους. Δε χρειάζεται να βγάλεις τα τόξα για να σου πάρει ο αέρας το μαλλάκι. Γίνεται και με την οροφή τελείως πίσω.

Ναι οκ στη θεωρία τα πάντα είναι εύκολα. Μονο που στη πραγματικότητα μπαζει νερα.

Απλά, σε ό,τι αφορά την οδηγική συμπεριφορά δεν ξεχωρίζει ούτε το C3, αλλά ούτε το Corsa.
Εκεί στέκομαι. Κατηγορει κάποιος το 3άρι, φέρνοντας σαν σημείο αναφοράς το Corsa. Είναι αστείο.

Έχω οδηγήσει και προηγούμενο C3 και το αντίστοιχο Corsa.To corsa ήταν πολύ καλύτερο.
Τα περί "Aλλα δε πειράζει, θα είναι καλό γιατί είναι Citroen", καλύτερα να μείνουν ασχολίαστα.

Γιατί ,δε το έγραψες?
Τα είπε αντικειμενικός άνθρωπος εξάλλου. :yahoo:

Το ποιος είναι αντικειμενικός και ποιος όχι ,φαίνεται από τις δημοσιεύσεις του καθένα ,τα επιχειρήματα του και φυσικά από τα γραφόμενα του. Εσύ δεν είσαι πάντως.
Άβαταρ μέλους
By linker
#15909 Ωραία παράθεση Κωστή.

Πάμε στη ουσία, γιατί το σκίσαμε στο οφτόπικ.

Τα περί οροφής ισχύουν. Αλλο μπάζει νερά, όμως, άλλο εξωφρενική στη σκέψη.
Οι συγκρίσεις ας υπάρχουν, θα βοηθήσουν στην τελική επιλογή.

Σε ό,τι αφορά κινητήρες, ηλεκτρολογικά, κατανάλωση, ευκολία στη χρήση, πρακτικότητα κλπ, το αυτοκινητάκι τα πηγαίνει καλά.
Ας τα ζυγίσει ο φίλος που άνοιξε το θέμα και επιτέλους να καταλήξει, για να κάνει και τη δουλειά του.

kostis20 έγραψε: Γιατί δε το έγραψες?

Γιατί είσαι αντικειμενικός αγαπητέ μου και ήμουν σίγουρος ότι θα είσαι ο πρώτος που θα καταλάβει. :shifty:

kostis20 έγραψε:Το ποιος είναι αντικειμενικός και ποιος όχι ,φαίνεται από τις δημοσιεύσεις του καθένα ,τα επιχειρήματα του και φυσικά από τα γραφόμενα του. Εσύ δεν είσαι πάντως.

Νομίζω ότι δεν απάντησα σε κάτι χωρίς να είναι - έστω και μερικώς - βασισμένο σε κάποιο επιχείρημα.

Το μόνο, θεωρητικό κομμάτι, του κειμένου μου ήταν αυτό που αφορούσε την οδηγική συμπεριφορά ενός pluriel.
Εχοντας οδηγήσει και C2 και C3 όμως, έχω να πω ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, όπως τα περιγράφεις.
Η αντικειμενικότητά μου σε αυτό το κομμάτι βασίζεται στο ότι στα συγκεκριμένα αυτοκινητάκια έχω κάποιες (πολλές) δεκάδες χιλιάδες χιλιομέτρων παραπάνω από εσένα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#15930 @Bagus.Ένα άλλο σημείο που πρεπει να σκεφτείς είναι αν θέλεις να βάλεις την οικογένεια σου σε ανοιχτό αμάξι δεκαετίας και βάλε...