Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Deleted User 1 έγραψε:Δε χρειάζεται να είσαι ούτε Αουντάκιας ούτε μαντράς για να κρίνεις. Απλώς βλέπεις που κινούνται τα υπόλοιπα που είναι προς πώληση. Τα 33Κ λοιπόν είναι εξωφρανικά, τα 38Κ είναι μία πολύ καλή τιμή για την κάθε περιπτωση αντίστοιχα.

Το φτηνοτερο ειναι 3 χρονια πιο παλιο, αυτοματο, με λιγοτερα χιλιομετρα και "φουλ εξτρα" συμφωνα με την αγγελια.
Το ακριβοτερο ειναι χειροκινητο, με παραπανω χιλιομετρα και "σκαλισμενο" και σοβαρα μαλιστα.

Δεν ξερω γιατσαλλοι, αλλα για εμενα το πρωτο ειναι ακριβο και το δευτερο σκανδαλωδως ακριβοτερο
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Nikos! έγραψε:
markvag έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Από τα δύο θα προτιμούσα S3 λόγω δύναμης, καλύτερης ποιότητας και Quattro αν και στην ουσία προσθιοκινητο είναι.

< >

Η 4κίνηση στο S3 δεν είναι κάτι το σοβαρό. Ιδίως αν χάσει το εμπρός πρόσφυση και στείλει δύναμη πίσω (που το κάνει σχετικά απότομα) μέσα στη στροφή, θα σε τρομάξει. :rtfm:

Μάρκο, δε συμφωνώ με αυτό που λες και το έχεις ξαναγράψει στο παρελθόν. Ούτε απότομα το κάνει, ούτε τρομάζει.

παιδιά ο Μάνος τρέχει χρόνια σε αγώνες και είναι πολύ καλό τιμόνι με διακρίσεις, και μάλιστα με αυτοκίνητο δύσκολο ( ΜR2 ) μην κολλάτε στο θέμα οδήγησης.

http://www.drive.gr/posts/motorsport/an ... igoy-video
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Νίκος Παππάς έγραψε:Το φτηνοτερο ειναι 3 χρονια πιο παλιο, αυτοματο, με λιγοτερα χιλιομετρα και "φουλ εξτρα" συμφωνα με την αγγελια.
Το ακριβοτερο ειναι χειροκινητο, με παραπανω χιλιομετρα και "σκαλισμενο" και σοβαρα μαλιστα.

Δεν ξερω γιατσαλλοι, αλλα για εμενα το πρωτο ειναι ακριβο και το δευτερο σκανδαλωδως ακριβοτερο

Το ακριβότερο είναι ΑΛΛΟ αυτοκίνητο. Άλλο πάτωμα, άλλο μοτέρ, πιο ελαφρύ, άλλη καλύτερη 4κινήση, άλλης γενιάς ασφάλεια-infotainment-εξοπλισμός κτλ κτλ.

Αν εσείς αυτά τα κοστολογείτε 5Κ, καμία αντίρρηση. Εγώ τα κοστολογώ στα διπλάσια και βάλε. Το σκάλισμα δε μου λέει τίποτα σ' αυτά τα αυτοκίνητα. Κλασική περίπτωση φραγκάτου που απλά μπήκε στην APR και κατέβασε τα ράφια. Ένα απλό πρώτο στάδιο είναι με 2-3 περιφερειακά παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#475076 ετσι για να πω και εγω την παπαρια μου

https://www.car.gr/12115853-ford-focus

1/3 των χρηματων
αλλαζεις καθισμα οδηγου, βαζεις αλλη αναρτηση, ανεβαζεις λιγα αλογα (ευκολα πραγματα), βαζεις και ενα καλο τακακι

και τους κατουρας ολους με +- 10,000 ευρω.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#475078 Αν ανεβάσεις άλογα καλό θα ήταν να παίξεις και με δισκοπλατό από RS.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
royal_airness έγραψε:Το Cupra είναι όντως η φρόνιμη επιλογή, πείτε μου όμως γιατί πληρώνει διαφορετικά τέλη σε σχέση με το Golf ? Έχει κι αυτό όμως τα αρνητικά του. Χειρότερο εσωτερικό εμφανισιακά σε σχέση με το Golf, αδιάφορη εξωτερική εμφάνιση για τα δικά μου γούστα, δεν είναι αυτόματο και το κυριότερο είναι στο top του budget μου σε αντίθεση με τα άλλα δυο.

Νίκο και red, αλίμονο αν δεν είχα κοιτάξει οτι υπήρχε σε Impreza και Evo. Μόνο αυτό το Prodrive που ανέβασε ο σάμπας μπορώ να πλησιάσω, αλλά έχω ακούσει τα απίστευτα για δαύτα. Προφανώς και θέλω ένα SST EVO X, αλλά τώρα τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν, θα περιμένω την επόμενη αλλαγή οχήματος. Άσε που δεν είμαι για 13-14 l/100km καθημερινά, αφού μιλάμε για μοναδικό daily driver. btw Νίκο καλοτάξιδο, διάβαζα εχθές το τοπικό σου.

Να'σαι καλά αγαπητέ. :s_howdy

Btw δε καίει μόνο 13-14. Μπορείς σε μια γρήγορη βόλτα από Λιμανάκια-Σούνιο και πίσω να αδειάσεις το μισό ρεζερβουάρ. :lol: :metalo:

Τα WRX STI έχουν όντως θέματα, απλά το αναφέρω ως κάτι διαφορετικό και hot hatch.

Το Cupra πληρώνει λιγότερα γιατί είναι μετά το 2011 όπου τα τέλη υπολογίζονται βάσει ρύπων. Δε θυμάμαι πότε ακριβώς άλλαξαν, αλλά αυτά που κοιτάς έχουν ακριβότερα τέλη από αυτά που είναι μεταγενέστερα του 2011.

Πάντως στη θέση σου θα επέλεγα manual S3. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Giuseppe Busso έγραψε:Golf GTi με dsg από μένα.
Όσο πιο καινούριο σε παίρνει και φυσικά 5d.

+1. Φαινεται να καλύπτει οτι θέλεις.

Παρόλα αυτά για να κρατήσουμε και αυτό το topic σωστό :
Brera TBi
Audi TT
BMW 125i
Saab 9-3

Anonymous Founder έγραψε: ενώ το μήκος του, είναι περίπου 25cm μεγαλύτερο.

Eίναι τεράστια διαφορά (pun intented) , ειδικά στο παρκάρισμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#475103 Είναι διαφορά σίγουρα, γι' αυτό και την αναφέρω. Δεν είναι όμως τεράστιο όπως κάποια άλλα (βλέπε και ίδιο πλάτος).
Άβαταρ μέλους
By royal_airness
popolaros έγραψε:https://www.car.gr/12115853-ford-focus

1/3 των χρηματων
αλλαζεις καθισμα οδηγου, βαζεις αλλη αναρτηση, ανεβαζεις λιγα αλογα (ευκολα πραγματα), βαζεις και ενα καλο τακακι

και τους κατουρας ολους με +- 10,000 ευρω.

Πούλησε πριν λίγες μέρες ο νονός μου το δικό του, που ήταν ίσως το καλύτερο που υπήρχε στην αγορά. Το σκέφτηκα πολύ σοβαρά αλλά τελευταία στιγμή έκανα πίσω, κυρίως λόγω εσωτερικού χώρου και μεταπώλησης. Αλλά ειδικά ο εσωτερικός διάκοσμος παίζει πλέον μεγάλο ρόλο, τόσο ως προς το πως θα το παρουσιάσω και στην μητέρα μου (που έχει και απαιτήσεις πανάθεμα την) αλλά και για μένα που μάλλον μεγάλωσα/σοβάρεψα και δεν μπορώ πλέον να στέκομαι μόνο στις επιδόσεις. :sorry: Κατα τ'άλλα, αυτοκινητάρα προφανώς, βέβαια το μοτέρ μέχρι 300 max γιατί μετά ραγίζει μπλόκ.

@Jason, έχω κοιτάξει πάαααααρα πολύ τα 1 Series σε όλες τις πιθανές εκδόσεις τους, για μια περίοδο μάλιστα είχα ψιλοκαταλήξει οτι τέτοιο θα πάρω. Αλλά όταν είδα οτι στα ίδια χρήματα μπορώ να χτυπήσω αλλά και να συντηρήσω S3, τότε τα ψιλο-ξέχασα να σου πω την αλήθεια. :s_blush

@Νίκος, επειδή κάνω κι εγώ τις εβδομαδιαίες βολτούλες μου στον Διόνυσο/Πεντέλη/Ντράφι, ξεκινώντας απο κέντρο όμως, το κομμάτι της κατανάλωσης είναι ένας σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας, ακόμα κι αν είμασταν εντός budget. Είμαι σίγουρος όμως οτι κάποια στιγμή, θα περάσει απ'τα χέρια μου ένα rally replica.

Επίσης, σχετικά με τα τέλη, οτιδήποτε είναι ταξινομημένο μετά τις 1/11/2010 πληρώνει βάσει ρύπων, οπότε και τα Golf 6 έτσι πάνε. 2,45 x 173CO2 = 423€

@21quadra, καλησπέρα σας. Υπερβολές, οχι και χρόνια αγωνιζόμενος, 3 αγώνες έχω κάνει όλους κι όλους. Τα χαιρετίσματά μου και καλή χρονιά να έχετε.

@Busso, το μόνο 5door dsg που βρήκα στο car εντός Αττικής κι ας ξεπερνάει τα 90000χλμ που έχω βάλει σαν ψυχολογικό όριο. https://www.car.gr/12322833-volkswagen- ... g-facelift Αλλιώς πάμε αναγκαστικά σε 3door. :s_no
Άβαταρ μέλους
By dimviii
royal_airness έγραψε: αλλά και για μένα που μάλλον μεγάλωσα/σοβάρεψα και δεν μπορώ πλέον να στέκομαι μόνο στις επιδόσεις. :sorry:

τι εχεις παθει? :( :s_empathy
παρε οτι θελεις τωρα,οταν θα φτασει η ωρα για φτερουγα εδω ειμαστε. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
royal_airness έγραψε:@Jason, έχω κοιτάξει πάαααααρα πολύ τα 1 Series σε όλες τις πιθανές εκδόσεις τους, για μια περίοδο μάλιστα είχα ψιλοκαταλήξει οτι τέτοιο θα πάρω. Αλλά όταν είδα οτι στα ίδια χρήματα μπορώ να χτυπήσω αλλά και να συντηρήσω S3, τότε τα ψιλο-ξέχασα να σου πω την αλήθεια. :s_blush

https://www.car.gr/10707246-bmw-130-m-s ... -auto-navi
Με κάνα 15άρι λογικά την παίρνεις. Λίγα χιλιόμετρα, ονειρικό μοτέρ (και δεν θ' αλλάζεις πολλαπλασιαστές και μπεκ σαν εμένα) και εξαιρετικά αξιόπιστο, πίσω κίνηση, χαμόγελο εγγυημένο. Θα βγάζει τις κλασικές BMW μαλακιούλες, αλλά όχι περισσότερες από τα VAG και στα ίδια λεφτά.
Δεν μπορώ να σκεφτώ πού ακριβώς πλεονεκτεί ένα S3 10ετίας από την συγκεκριμένη.
:s_scratchhead