Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#439320 vw όχι. Ford ναι, και είναι από τους κύριους λόγους που γέρνω προς τα εκεί.
Αν με ένοιαζε μόνο η μεταπώληση, θα αγόραζα Toyota. Αλλά δε βλέπεται, και στο δρόμο είναι κατσίκι.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:Με παρόμοιο εξοπλισμό βγαίνει 2.000€ φθηνότερο από το ford. Και είναι τετρακύλινδρο 2.4λτ, ενώ το άλλο πεντακύλινδρο 3.2.
Επίσης στην εξαετία θα πουληθεί... Δεν εμπιστεύεται κάποιος αγρότης εύκολα Φίατ.....

Αν του πεις ότι είναι Mitsubishi με σήματα FIAT δε νομίζω να έχει πρόβλημα. Το πολύ θετικό με το συγκεκριμένο είναι ότι έχει κεντρικό διαφορικό, άρα μπορεί να κυκλοφορεί και μόνιμα τετρακίνητο. Βέβαια το μοτέρ του Ford δεν παίζεται!!!
Άβαταρ μέλους
By 224v
#439334 Στο Καταρ το F150 εκανε καποια στιγμη (2012) 25000 ευρω και ειχε εγγυηση για μοτερ κιβωτιο και διαφορικο 1.000.000 χλμ!!!! )5λιτρο!!)
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#440977 Ranger άκυρο μάλλον. Χοροπηδάει σαν κατσίκι(λογικό για pick up). Περιμένω το navara για test drive. Και αν όντως έχουν κάνει σοβαρή δουλειά στην πίσω ανάρτηση, πάμε για x class. Αν η έκδοση με τον 3λιτρο V6 έρθει μέχρι την άνοιξη, τότε μάλλον θα περιμένω. Δεν αγοράζω κινητήρα Nissan. Και ξαναμπήκε στο παιχνίδι το amarok. Σαν κινητήρας και κιβώτιο, το ξεκWλιάζει το ranger.
Βασικά το ford με ξενέρωσε. :(
Άβαταρ μέλους
By dstou
#440984 Παίζει ρόλο το κατσικίζειν ή το πως δείχνει στο τι έξοδα θα του φορτώνεις στα βιβλία? Και δεν παίζει ρολάρα η μεταπώληση αύριο? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#440995 Το κατσικίζειν παίζει ρόλο στην ασφάλειά μου. Όποιος έχει ζήσει με αγροτικό, καταλαβαίνει τι λέω. Καμιά εμπιστοσύνη στις στροφές χωρίς φορτίο. Και οι πίσω τον πίνουν άσχημα σε ταξίδι, άνω της μισής ώρας. To amarok ξανασυζητείται λόγο μόνιμης τετρακίνησης(στην ακριβότερη έκδοσή του). Που μαζί με το εξακύλινδρο Χ class είναι τα μόνα.
Στα έξοδα δεν παίζει ρόλο τίποτα. Μόνο η τιμή.
Στη μεταπώληση δεν ξέρω.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#440997 Άρα δεν θες ένα αμάξι που κατά βάση θα αξιοποιηθεί για να του φορτώνεις έξοδα. Αλλά ένα αυτοκίνητο που φορτώνεις φορτίο ή κόσμο για να κάνει ταξίδι και μετά από 6 χρόνια να το ξεφορτωθείς. Το αν θα το περάσεις στα βιβλία σου ή όχι είναι τελείως άσχετο και τριτεύον-τεταρτεύον.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#441003 Θέλω ένα αμάξι, που να μπορέσει να περαστεί σαν αγορά στην εταιρία. Άρα είναι πρωτεύον. Αφού εξασφαλίζουμε αυτό, ψάχνω κάτι που να μπορώ να δικαιολογήσω και τα έξοδα του ΙΧ μου. Επιπλέον ήμουν σε αναζήτηση δεύτερου suv. Οπότε ότι πιο κοντά σε αυτό, είναι τα pick up ως ΦΙΧ. Προφανώς και θα το φορτώνω όταν χρειάζεται. Αλλά δεν μου είναι απαραίτητο. Αλλά επειδή περισσεύουν αρκετά έξοδα κάθε χρόνο, και από το να τα δίνω στην εφοριά+ ΕΦΚΑ, θα το αγοράσω. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν θα το αγόραζα για ΕΙΧ.
Θα αφήσω το grand Cherokee στη σύζυγο(που δεν το αλλάζει με τίποτα), και θα το έχω ΚΑΙ σαν ΕΙΧ. Αφού το τελευταίο 10ήμερο έχω οδηγήσει τα περισσότερα(είτε από αντιπροσωπείες, είτε από γνωστούς), έχουν φάει άκυρο(για διάφορους λόγους) τα Toyota, Mitsubishi, Isuzu, και δυστυχώς και το ford. Δυστυχώς λέω, γιατί εξωτερικά και εσωτερικά μου αρέσει περισσότερο από όλα. Αλλά μετά από κάθε τεστ, ξαναέμπαινα στο jeep. Ένα αμάξι πλέον 8ετίας. Και ήταν πολύ καλύτερο σε κινητήρα+κιβώτιο+στήσιμο, πλην του αμαροκ που με εντυπωσίασε(πλην ανάρτησης). Στο οποίο άμαροκ με χαλάει η εμφάνιση, η τιμή και η αξιοπιστία. + ότι κοπανάει και αυτό πίσω. Λιγότερο από τα υπόλοιπα, αλλά κοπανάει. Το νισσάν το είχα απορρίψει από όσα έχουν τραβήξει γνωστοί και εγώ από παλαιότερα μοντέλα. Και ότι σε μια πρώτη επαφή μοιάζει χάρτινο. Αλλά μου έχουν πει τα καλύτερα για την ανάρτηση πίσω. Που είναι το μοναδικό με ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Πρώτη φορά χωρίς σούστες. Θα το οδηγήσω από Δευτέρα. Και αν όντως θυμίζει ΙΧ, θα περιμένω το Χ class. Που έχει το ίδιο πλαίσιο και αναρτήσεις. Αλλά τετρακίνηση 4matic, και το αυτόματο κιβώτιο της merc. Με το αντίστοιχο κόστος.

Ελπίζω να ήμουν ξεκάθαρος.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#441006 Εδώ είσαι :metalo: :metalo:
Εικόνα
Θα περιμένεις μέχρι του χρόνου

Το FIAt/ mitsubishi γιατί δεν σου άρεσε; είναι πολύ πιο άνετο από π.χ. το Hilux
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#441048 Γιατί είναι ΚΑΙ άσχημα, ΚΑΙ αδύναμα, ΚΑΙ κοπανάνε πίσω και τα 2(φιατ-μιτσου).

Toyota καλά.... Ούτε στον εχθρό μου. Τα περισσότερα αγοράζονται χωρίς να έχουν οδηγηθεί. Μόνο για το όνομα. Σε κάθε συζήτηση με αγρότη ή επαγγελματία που το αγοράζει, δε βγάζω άκρη. Το μόνο που δέχομαι είναι ότι δε χαλάει. Και όπως μου έχει πει και εργολάβος. Το αμάξι αυτό είναι εργαλείο. Το εργαλείο πρέπει να είναι αξιόπιστο και να βγάζει λεφτά. Και αγοράζει πάντα Toyota.

Πόσο "περίμενε" ακόμα; Αν δεν είχα καεί από το πιο προηγούμενο navara, θα σκεφτόμουν και το νισσάν.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#441089 Μήπως να κάνεις παράλληλα και καμία ΙΚΕ, να φτιάξεις λίγο τα έξοδα σου από το να φορτώνεσαι άχρηστα (κατά δικια σου ομολογία) 4τροχα ?
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#441138 Το έγραψα εξαρχής. Έψαχνα να αγοράσω αυτοκίνητο, κατά προτίμηση SUV. Πληρώνω ήδη τα κερατιάτικα για ένα τρίλιτρο, οπότε η λύση ενός "πολυτελούς" pick up, μου φαίνεται η καλύτερη λύση.
ΑΝ είχαμε άλλη φορολογία εισοδήματος και άλλο ασφαλιστικό, και ΑΝ είχαμε άλλη φορολογία στα ΕΙΧ, θα έπαιρνα κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
kyr80 έγραψε:Το έγραψα εξαρχής. Έψαχνα να αγοράσω αυτοκίνητο, κατά προτίμηση SUV. Πληρώνω ήδη τα κερατιάτικα για ένα τρίλιτρο, οπότε η λύση ενός "πολυτελούς" pick up, μου φαίνεται η καλύτερη λύση.
ΑΝ είχαμε άλλη φορολογία εισοδήματος και άλλο ασφαλιστικό, και ΑΝ είχαμε άλλη φορολογία στα ΕΙΧ, θα έπαιρνα κάτι άλλο.

Ελπίζω πραγματικά να βρεις αυτο που ψάχνεις .
Στην Ελλάδα του σήμερα ειναι κατακριτέο απο τους πολιτες να βγάζει κέρδη μια επιχείρηση.
Ακομα περισσότερο ειναι κατακριτέο απο το ίδιο κρατος με τη φορολόγηση που έχει βάλει κ ειναι συνέταιρος πάνω 60-70% στα κέρδη που πολλές φορές δηλώνονται αλλα δε σημαίνει οτι έχουν εισπραχθεί κιόλας .

Συγνώμη για το σχόλιο ....

Το ford δείχνει πολύ εντυπωσιακό !
Το amarok δείχνει δυνατό κ σα συνοδηγός μου φάνηκε σχετικά άνετο . Δεν έχω άποψη απο κανένα οδηγικά !
Το merc , ελπίζω να έβαλε το χεράκι της η εταιρία κ να μην άλλαξε μόνο ταπετσαρίες κ σηματακια
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kyr80 έγραψε:Το έγραψα εξαρχής. Έψαχνα να αγοράσω αυτοκίνητο, κατά προτίμηση SUV. Πληρώνω ήδη τα κερατιάτικα για ένα τρίλιτρο, οπότε η λύση ενός "πολυτελούς" pick up, μου φαίνεται η καλύτερη λύση.

Για να λες για ΕΦΚΑ, έχεις το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας σε ατομική, οε η ΕΕ. Τρέλα :roll:
Τεσπα, εσυ ξέρεις καλύτερα